Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 στις 19.00

Μικροφωνική / συγκέντρωση για τον απεργό πείνας Γ.Μιχαηλίδη

Κράτος και κεφάλαιο οι μόνοι τρομοκράτες

Ο αναρχικός σύντροφος Γιάννης Μιχαηλίδης βρίσκεται έγκλειστος στα κελιά της δημοκρατίας εδώ και μια δεκαετία, από τις 23 Μάη έχει ξεκινήσει απεργία πείνας με αίτημα την αποφυλάκιση του, ο σύντροφος έχει συμπληρώσει όλες τις τυπικές προϋποθέσεις, ωστόσο το κράτος του αρνείται αυτό το δικαίωμα, Με βάση τον Ποινικό Κώδικα που εφαρμόζεται στην περίπτωση του, όλοι/ες οι κρατούμενοι/ες που έχουν συμπληρώσει τα 3/5 της ποινής τους δικαιούνται την υφ ' όρων αποφυλάκιση τους εφόσον δεν συντρέχουν ενεργές ποινικές υποθέσεις ή ενεργά πειθαρχικά παραπτώματα εντός των φυλακών. Παρ' όλα αυτά η 1η αίτηση αποφυλάκισης που καταθέτει απορρίφθηκε από το δικαστικό συμβούλιο όπως και η 2ή, με τους αρμόδιους δικαστές να μην προσδιορίζουν χρονικά την αποφυλάκιση του, όπως αναφέρει η απόφαση ο σύντροφος θα χρειαστεί να παραμείνει για αόριστο χρονικό διάστημα στη φυλακή, έως ότου κριθεί όπως αναφέρει η απόφαση ότι δεν υπάρχει κίνδυνος τέλεσης νέων αδικημάτων, χρησιμοποιώντας έτσι ενα κλασικό επιχείρημα που χει κάνει χρήση και σε άλλες περιπτώσεις (άδειες Κουφοντινα) για να παρατείνει την ομηρία του συντρόφου.

Ξέρουμε ότι η συμπεριφορά της δικαιοσύνης και του κράτους απέναντι του είναι υποκινούμενη απο πολιτικά κριτήρια, είναι τέτοια η συμπεριφορά τους απέναντι του εξ αιτίας της δράσης του, στην συμμετοχή της απαλλοτρίωσης τράπεζας στον Βελβεντό Κοζάνης, σε προηγούμενες απεργίες πείνας στην φυλακή και στην απόδραση από τις φυλακές Τίρυνθας, καθώς και στην αταλάντευτη συμμετοχή του στον αναρχικό αγώνα, Είναι άλλωστε γνωστό ότι οι αρχές δεν έχουν την ίδια αντιμετώπιση σε ενα/μια αναρχικό/η ή σε ενα/μια αγωνιστή/ρια, απ' οτι για παράδειγμα στους χρυσαυγήτες, στον φουρφιωτη, στους εμπλεκόμενους των υποθέσεων novartis, noor1, στους δολοφόνους του Ζάκ κτλπ. Οι πρώτοι είναι που κυνηγιούνται και καταδικάζονται με βαριές ποινές, απλά και μόνο για να προκαλέσει το κράτος τον φόβο και την αποφυγή της δράσης και ριζοσπαστικοποίησης μεγαλύτερων κομματιών της κοινωνίας προς ποιο επιθετικές κινήσεις, ενώ οι δεύτεροι πέφτουν πάντα στα μαλακά γιατί είναι αυτοί που αναπαράγουν την κυρίαρχη κατάσταση και με τις πράξεις και τη θέση τους στηρίζουν το υπάρχον σύστημα.

Στεκόμαστε στο πλευρό του συντρόφου, ως άτομα του ευρύτερου α/α χώρου αλλά και ως μέλη των εκμεταλλευομένων αυτού του κόσμου, η απεργία πείνας του μας αφορά όλα. Ξέρουμε ότι η αστική δικαιοσύνη είναι θεσμός κυριαρχίας και τιμωρίας του κράτους απέναντι σε όσα αγωνίζονται και συγκρούονται με αυτό, προασπίζεται τα συμφέροντα των από πάνω και ταυτόχρονα φέρετε βάρβαρα απέναντι στους/ις φτωχούς/ες, τούς/ις περιθωριοποιημένους/ες, τους/ις μετανάστες/ριες. Κάπως έτσι η δικαιοσύνη νομιμοποιεί την κοινωνική ιεραρχία, δίνει νομιμοποίηση στην επιβολή της κρατικής βίας και γίνεται άλλο ένα φίμωτρο τόσο όσων αντιτάσσονται σε κάθε εξουσία όσο και του ανταγωνιστικού κινήματος. Για όλα αυτά επιλέγουμε να σταθούμε δίπλα στο Γιάννη Μιχαηλίδη και σε κάθε αγωνιζόμενο κρατούμενο/η. Αγωνιζόμαστε μαζί μέσα και έξω από τα τείχη, για ένα κόσμο χωρίς κελιά και εκμετάλλευση, η αλληλεγγύη, η συντροφικότητα και η σύγκρουση με τον κόσμο της εξουσίας μπορούν να συνεχίσουν να ανοίγουν το δρόμο για την ταξική και κοινωνική απελευθέρωση.

Νίκη στην απεργία πείνας του αναρχικού Γιάννη Μιχαηλίδη

Μέχρι το γκρέμησμα της τελευταίας φυλακής.

Κατάληψη Ντουγρού/Τζαβέλα 52

πηγή : email που λάβαμε στις 21 Ιουνίου 18h