Σάββατο 25 Ιουνίου 2022 στις 19.30

Συζήτηση "Ενοίκια στα ύψη, μισθοί στον πάτο" & hiphop live

Τονια Κατερίνη - Ενωτική πρωτοβουλία κατά τους πλειστηριασμούς Σταύρος Σταυρίδης - Καθηγητής ΕΜΠ

Λαμπρος Παπαθανασιου - Δικτυο Νέων Εργαζομενων

ακοκουθει χιπ χοπ λαιβ με Infinik Vox Populi και Φανη Αφανη


🏠Το πρόβλημα πλέον της εύρεσης σπιτιού στην Αθήνα είναι στη χειρότερη φάση από ποτέ.
Όποιος ψάχνει σπίτι βιώνει ένα γολγοθά ανάμεσα σε πανάκριβα αχούρια ή ανακαινισμένα πρώην Airbnb που ζητάνε 700 ευρώ, μεσιτικά γραφεία που ζητάνε ένα επιπλέον ενοίκιο για να σου βρουν σπίτι ακόμα και αναξιόπιστες σελιδες στο fb με άπατες με προκαταβολές για ανύπαρκτα σπίτια.

💰Η στέγαση έγινε πλέον και αυτό προνόμιο των πλουσίων. Με μισθό 600 700 και 800 ευρώ και με τιμές την ακρίβεια πλέον στα πάντα το μόνο που μπορεί να κάνει ένας νεος άνθρωπος είναι να ζει με τους γονείς του.
Η Κυψελη μια γειτονιά με παραδοσιακά φθηνά ενοίκια ακολουθεί την πορεία του υπόλοιπου κέντρου και πλέον καταγράφονται διαρκώς ακραία παραδείγματα απιστευτης κοροϊδίας στην σχέση τιμη ποιότητα σπιτιού. Είμαστε η μόνη χώρα της Ευρώπης χωρίς Οργανισμό Κοινωνικής Κατοικίας.
🇨🇳 🇮🇱 Στην Αθήνα υπάρχουν εκατονταδες δημόσια εγκαταλλελημενα κτίρια που θα μπορούσε το κράτος να τα αξιοποιήσει και να τα κάνει σύγχρονη εργατική κατοικία με κοινωνικά κριτήρια. Αντ αυτού μέσω του ΤΑΙΠΕΔ τα δίνει στους Ισραηλινους και τους Κινέζους κοψοχρονιά για να κάνουν ξενοδοχεία ή τα αφήνει να ρημάζουν.

Στην Ελλάδα πλέον το πράγμα έχει γίνει αβίωτο απ όλες τις απόψεις.
Αν δεν ξεσηκωθούμε θα μας πατάνε κάτω διαρκώς.

Απαιτούμε🔜 και ξεκινάμε καμπάνια για το ζήτημα της στέγης.
🔵Σύσταση οργανισμού Κοινωνικής Κατοικίας
🔴Περιορισμός του AIRBNB
🟡Πλαφόν στα ενοίκια τώρα

Το Σάββατο 25 Ιουνίου, στις 20:00, συζητάμε στο θεατράκι στη Φωκίωνος Νέγρη για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας. Θέλουμε να ανοίξουμε ένα διαρκές μέτωπο ενάντια στα ακριβά ενοίκια, να συζητήσουμε τα αιτήματά μας και την οργάνωση ενός κινήματος για αξιοπρεπή στέγαση για όλους!

Η κατοικία είναι κοινωνικό αγαθό όχι μπιζνα

πηγή : https://facebook.com/events/s/ενοικια-στα-υψη…
πηγή : email που λάβαμε στις 22 Ιουνίου 12h