Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 στις 19.00

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Γ. Μιχαηλίδη

[Αλεξανδρούπολη] ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΝΗ 19:00 ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ - ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ Γ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης στις 23 Δεκεμβρίου είχε εκτίσει, μετά από 8 χρόνια 3 μήνες και 11 μέρες κράτησης, τις απαραίτητες προϋποθέσεις αποφυλάκισης για τις ποινές του. Τον Φεβρουάριο του 2022 απορρίπτεται η πρώτη αίτηση για υφ΄όρων απόλυσή του, το Μάιο έρχεται η δεύτερη αρνητική εισαγγελική πρόταση, με το δικαστικό συμβούλιο της Άμφισσας να χρησιμοποιεί το πρόσχημα ότι ο κρατούμενος "δεν πληροί τις ουσιαστικές προϋποθέσεις αποφυλάκισης, καθώς συντρέχει κίνδυνος τέλεσης νέων αδικημάτων", ενώ στις 20/6 το δικαστικό συμβούλιο απορρίπτει για άλλη μια φορά την αίτηση αποφυλάκισης του κρστούμενου. Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα που εφαρμόζεται στην περίπτωση του Μιχαηλίδη, όλοι/ες οι κρατούμενοι/ες που έχουν συμπληρώσει τα 3/5 της ποινής τους δικαιούνται την υφ ' όρων αποφυλάκιση τους εφόσον δεν συντρέχουν ενεργές ποινικές υποθέσεις ή ενεργά πειθαρχικά παραπτώματα εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων.

Για την εκδικητική αυτή μεταχείρηση από πλευράς κράτους και δικαστικών αρχών, ο Μιχαηλίδης ξεκίνησε απεργία πείνας στις 23/5, ένα εργαλείο αγώνα που χρησιμοποιούσαν ανέκαθεν οι πολιτικοί κρατούμενοι/ες , βάζοντας το ίδιο τους το σώμα μπροστά ως ένδειξη αντίστασης στον κρατικό ρεβανσισμό. Μέχρι στιγμής ο απεργός πείνας έχει μεταφερθεί ήδη δύο φορές στο νοσοκομείο για νοσηλεία.

Στη σύγχρονη καπιταλιστική κρίση, το κράτος αναβαθμίζει την καταστολή για να περιφρουρήσει τους νόμους-εκτρώματα που περνάει και να πνίξει κάθε φωνή αντίστασης κι αγώνα. Κάθε φωνή αντίστασης ενάντια στους αντεργατικούς νόμους που εντείνουν τον εργασιακό μεσαίωνα και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση, στα αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια που εντατικοποιούν τις ζωές των φοιτητών και εντείνουν τους ταξικούς φραγμούς, στη διάλυση της δημόσιας και δωρεάν υγείας, στο αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο που ξεπουλάει στο όνομα του κέρδους το φυσικό κόσμο μέχρι και στην εμπλοκή του ελληνικού κράτους στην πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία.

Ο πολιτικός κρατούμενος Γ. Μιχαηλίδης, ο οποίος δε σταμάτησε να αγωνίζεται τόσο κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού του όσο και εκτός αυτού, έρχεται αντιμέτωπος με τις εκδικητικές μεθοδεύσεις των δικαστικών αρχών. Αυτές αποτελούν παράδειγμα εκφοβισμού εκείνων των κομματιών της κοινωνίας που τολμούν να αντιστέκονται ενάντια στην εκμεταλλευτική συνθήκη που βιώνουν. Ανέκαθεν η αστική δικαιοσύνη εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της εξουσίας και τιμωρούσε αυτούς που βρίσκονται στη βάση της ταξικής πυραμίδας, αγωνιστές/ριες και μετανάστες/ριες ενώ δεν έχουμε δει λίγες φορές φασίστες, βιαστές, αφεντικά και μπάτσους να τις σκαπουλάρουν, με πιο πρόσφατο και τρανταχτό παράδειγμα αυτό της αθώωσης των μπάτσων-δολοφόνων του Ζακ Κωστόπουλου.

Απέναντι στις εκδικητικές μεθοδεύσεις της αστικής δικαιοσύνης, που προσπαθεί να παρατείνει την αιχμαλωσία του Μιχαηλίδη, το ανταγωνιστικό κίνημα εκτός των τειχών πρέπει να σταθεί αλληλέγγυα δίπλα του και να μπλοκάρει τις αυθαιρεσίες που εξαπολύονται πάνω του. Να σταθούμε ανάχωμα στην περαιτέρω αορατοποίηση των κρατουμένων, που μέσα στα ΄΄δημοκρατικά΄΄ κολαστήρια οι φυλακισμένοι θα καταλήξουν να μην έχουν δικαιώματα, επιθυμίες και ανάγκες, αλλά θα γίνονται έρμαια στις ορέξεις του κράτους. Να ορθώσουμε οδοφράγματα κοινωνικής και ταξικής αλληλεγγύης ενάντια στην κρατική καταστολή και να υπερασπιστούμε όλους όσους αγωνίζονται για έναν κόσμο ισότητας κι ελευθερίας.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΝΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΟΛΩΝ

Κατάληψη Παλιού Νεκροτομείου