Σάββατο 25 Ιουνίου 2022 στις 11.00

7 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τα συλληφθέντα συντρόφια για γιγαντοπανό στον Λυκαβητό

Το πρωί της Παρασκευής 24 Ιούνη, κρεμάστηκε γιγαντοπανό στον Λυκαβηττό από συντρόφισσες/ους της Συνέλευσης αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, το οποίο καλούσε στην κεντρική πορεία στα Προπύλαια, την ίδια μέρα, και ώρα 18.00 το απόγευμα, στα πλαίσια της Διεθνούς ημέρας αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη.

Πραγματοποιήθηκαν 4 προσαγωγές, οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι αρχικές κατηγορίες αφορούσαν 2 πλημμελήματα: "Υπαίθρια διαφήμιση χωρίς άδεια" και "Απείθεια". Έπειτα, η κατηγορία της "Υπαίθριας διαφήμισης χωρίς άδεια" αναβαθμίστηκε σε "Διέγερση σε διάπραξη αδικημάτων", και παραμένει η "Απείθεια".

Οι 4 συντρόφισσες και σύντροφοί μας περνάνε από διαδικασία αυτοφώρου το Σάββατο 25 Ιούνη, στο κτίριο 2 της Ευελπίδων, και ώρα 12.00 το μεσημέρι.

Καλούμε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης, στις 11.00, στα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ ΜΟΝΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ Γ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

κάλεσμα : Πρωτοβουλία αναρχικών ενάντια στις κρατικές δολοφονίες

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/88080/


1 2 3 4 5 6 7

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους 4 συλληφθέντες-ίσσες από την ανάρτηση του γιγαντοπανό στο Λυκαβητό

από Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

Ημέρα/Ώρα: 25/06/2022 στις 11:00

Τοποθεσία: Αθήνα / Δικαστήρια Ευελπίδων


1 2 3 4 5 6 7

Σημερα Παρασκευή 24/6, κρεμάστηκε γιγαντοπανό στον Λυκαβηττό που καλούσε στην πορεία αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γ. Μιχαηλίδη.

Μετά την δράση, οι μπάτσοι αρχικά προσήγαγαν 4 συντρόφους/ισσες αλλά στην συνέχεια τους απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες τις "Υπαίθριας διαφήμισης χωρίς άδεια" και της απείθειας. Στην συνέχεια η κατηγορία της "Υπαίθριας διαφήμισης χωρίς άδεια" αναβαθμίστηκε σε "διέγερση σε διάπραξη αδικημάτων" ενώ η απείθεια παραμένει.

Οι σύντροφοι/ισσες περνάνε αύριο την διαδικασία του αυτοφώρου στα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων στο κτήριο 2 στις 12:00!

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα 4 συντρόφια, στα δικαστηρία της σχολής Ευελπίδων, το Σάββατο 25/06 και ώρα 11:00.

Άμεση αποφυλάκιση του αναρχικού απεργου πείνας Γ. Μιχαηλίδη!

κάλεσμα : Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές


1 2 3 4 5 6 7

Κάλεσμα αλληλεγγύης για τη σύλληψη συντρόφων/συντροφισσών

από Άπατρις

https://apatris.info/athina-kalesma-allileggy…

Σήμερα, Παρασκευή 24/06, 4 σύντροφοι και συντρόφισσες προσήχθησαν για κρέμασμα γιγαντοπανό στο Λυκαβηττό, το οποίο καλούσε στην απογευματινή πορεία αλληλεγγύης στο Γιάννη Μιχαηλίδη, αναρχικό απεργό πείνας από 23/05, στα Προπύλαια.

Αρχικά τους αποδίδονται οι κατηγορίες για «υπαίθρια διαφήμιση χωρίς άδεια» και η «απείθεια» από τους μπάτσους. Ο εισαγγελέας, συνεχίζοντας το δικαστικό «έργο» των συναδέλφων του που κρατάν τον απεργό πείνας στη φυλακή, αλλάζει την κατηγορία σε «διέγερση σε διάπραξη αδικημάτων» λόγω του καλέσματος σε πορεία.

Η αστυνομία της σκέψης συνεχίζει το έργο της.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΜΑΣ

ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 23/05

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 11:00 στο Κτίριο 2, β αυτόφωρο μονομελές


1 2 3 4 5 6 7

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ευελπίδων για τους 4 συλληφθέντες-ίσσες του γιγαντοπανό στο Λυκαβηττό

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους 4 συλληφθέντες-ίσσες του γιγαντοπανό στο Λυκαβηττό, στα δικαστηρία της σχολής Ευελπίδων, το Σάββατο 25/06 και ώρα 11:00.

Σήμερα Παρασκευή 24/6, κρεμάστηκε γιγαντοπανό στον Λυκαβηττό που καλούσε στην σημερινή πορεία αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γ. Μιχαηλίδη, στο πλαίσιο της διεθνούς ημέρας δράσεων.

Μετά την δράση, οι μπάτσοι προσήγαγαν 4 συντρόφους/ισσες αλλά στην συνέχεια τους απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της απείθειας και της "Υπαίθριας διαφήμισης χωρίς άδεια", αδιανόητη κατηγορία που υπονοεί είτε ότι ο σύντροφος είτε η αλληλεγγύη μας σε αυτόν, είναι "προϊον"!

Στην Ευελπίδων, η κατηγορία της "Υπαίθριας διαφήμισης χωρίς άδεια" άλλαξε σε "διέγερση σε διάπραξη αδικημάτων" ενώ η απείθεια παραμένει. Η κατηγορία της "διέγερσης σε διάπραξη αδικημάτων" αποτελεί μια ξεκάθαρη πολιτική δίωξη χαρακτηρίζοντας τα κεκτημένα μέσα αντιπληροφόρησης του αναρχικού κινήματος, όπως τα πανό και σε αναλογία και τις αφίσες, τα τρικάκια κλπ ως προτροπές σε αδικήματα. Και στο σημείο αυτό δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε: από πότε το κάλεσμα σε μια πορεία αποτελεί διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων;

Οι σύντροφοι/ισσες περνάνε αύριο με την διαδικασία του αυτοφώρου στα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων στις 12:00 στο κτήριο 2.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης, στα δικαστηρία της σχολής Ευελπίδων, το Σάββατο 25/06 και ώρα 11:00.

Άμεση αποφυλάκιση του αναρχικού απεργου πείνας Γ. Μιχαηλίδη!

Συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη


1 2 3 4 5 6 7

Κάλεσμα αλληλεγγύης για τη σύλληψη των συντρόφων /ισσων

από Αναρχικοί/ ες, Σύντροφοι/ισσες

Σήμερα, Παρασκευή 24/06, 4 σύντροφοι και συντρόφισσες προσήχθησαν για κρέμασμα γιγαντοπανό στο Λυκαβηττό.

Σήμερα, Παρασκευή 24/06, 4 σύντροφοι και συντρόφισσες προσήχθησαν για κρέμασμα γιγαντοπανό στο Λυκαβηττό, το οποίο καλούσε στην απογευματινή πορεία αλληλεγγύης στο Γιάννη Μιχαηλίδη, αναρχικό απεργό πείνας από 23/05, στα Προπύλαια. Οι προσαγωγές γρήγορα μετατράπηκαν σε συλλήψεις με τις αρχικές κατηγορίες να είναι "υπαίθρια διαφήμιση χωρίς άδεια" και απείθεια. Στη συνέχεια τα συντρόφια οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, και οι κατηγορίες μετατράπηκαν σε διέγερση σε διάπραξη αδικημάτων και απείθεια. Ο δικαστικός βραχίονας, ο οποίος έχει απορρίψει ήδη δυο φορές το αίτημα αποφυλάκισης διατηρώντας σε αγαστή συνεργασία με τους λοιπούς κατασταλτικούς μηχανισμούς την προληπτική αιχμαλωσία του συντρόφου μας, οχι μονο ποινικοποιεί την αλληλεγγύη αλλα ενοχοποιεί ακόμη και το κάλεσμα για συμμετοχή σε πορεία ως πράξη διέγερσης σε αδικήματα! Με τον τρόπο αυτό επιβεβαιώνει το καθεστώς εξαίρεσης, που διευρύνεται απο τα κρατικά κελιά ως το πεδίο της δημόσιας έκφρασης στον δρόμο. Αναιρώντας δηλαδή κατά το δοκούν ακόμη και τους όρους που το ίδιο το σύστημα θεσπίζει για την αναπαραγωγή του.

Ο σύντροφος Μιχαηλίδης και ο αγώνας του δεν ειναι προϊόν που "διαφημίζεται" και η κοινοποίηση στη δημόσια σφαίρα αιτημάτων του απεργού, ενημερώσεων και καλεσμάτων, ειναι αδιαπραγμάτευτα εργαλεία του σε κινήματος αλληλεγγύης.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΜΑΣ

ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 23/05

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 11:00 στο Κτίριο 2, β αυτόφωρο μονομελέςΑναρχικοι-ες, αλληλεγγυοι-ες


1 2 3 4 5 6 7

Κάλεσμα αλληλεγγύης για τη σύλληψη συντρόφων/συντροφισσών για γιγαντοπανό στον Λυκαβηττό

από Αναρχική συλλογικότητα Acte

Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης το Σάββατο 25/6 στις 11:00 στο Κτίριο 2, β αυτόφωρο μονομελές .Tην Παρασκευή 24/06, 4 σύντροφοι και συντρόφισσες προσήχθησαν για κρέμασμα γιγαντοπανό στο Λυκαβηττό, το οποίο καλούσε στην απογευματινή πορεία αλληλεγγύης στο Γιάννη Μιχαηλίδη, αναρχικό απεργό πείνας από 23/05, στα Προπύλαια. Οι προσαγωγές γρήγορα μετατράπηκαν σε συλλήψεις με τις αρχικές κατηγορίες να είναι "υπαίθρια διαφήμιση χωρίς άδεια" και απείθεια. Στη συνέχεια τα συντρόφια οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, και οι κατηγορίες μετατράπηκαν σε διέγερση σε διάπραξη αδικημάτων και απείθεια.

Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης το Σάββατο 25/6 στις 11:00 στο Κτίριο 2, β αυτόφωρο μονομελές

Tην Παρασκευή 24/06, 4 σύντροφοι και συντρόφισσες προσήχθησαν για κρέμασμα γιγαντοπανό στο Λυκαβηττό, το οποίο καλούσε στην απογευματινή πορεία αλληλεγγύης στο Γιάννη Μιχαηλίδη, αναρχικό απεργό πείνας από 23/05, στα Προπύλαια. Οι προσαγωγές γρήγορα μετατράπηκαν σε συλλήψεις με τις αρχικές κατηγορίες να είναι "υπαίθρια διαφήμιση χωρίς άδεια" και απείθεια. Στη συνέχεια τα συντρόφια οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, και οι κατηγορίες μετατράπηκαν σε διέγερση σε διάπραξη αδικημάτων και απείθεια.

Άμεση απελευθέρωση του αναρχικού κρατουμένου Γ. Μιχαηλίδη

Ο υπάρχον κόσμος της εξουσίας διατρέχεται από κανόνες συμπεριφοράς, από νόμους πειθάρχησης, από τη δόμηση ενός ανθρωπότυπου που θα συμβαδίζει με τις κυρίαρχες επιδιώξεις. Οι διαχωρισμοί αποτελούν κεντρικά σημεία αναπαραγωγής της εκμετάλλευσης και καταπίεσης, διαχωρισμοί έμφυλοι, φυλετικοί, ταξικοί, σεξουαλικότητας κοκ. Οποιοδήποτε άτομο κατατάσσεται στη βάση των αλλεπάλληλων αυτών πυραμίδων περιθωριοποιείται και εν τέλει βιώνει τον κόσμο των αποκλεισμών, αν επιλέξει να αντιδράσει σε αυτή τη συνθήκη, βρίσκεται αντιμέτωπο με τη τιμωρία της φυλάκισης. Ο αναρχικός σύντροφος Γιάννης Μιχαηλίδης με τη πολιτική του δράση εντός και εκτός των κελιών, αγωνίζεται για την καταστροφή αυτού του κόσμου και παράλληλα, εκκινώντας απεργία πείνας διεκδικεί το σπάσιμο του καθεστώτος εξαίρεσης των κρατούμενων αγωνιστών, διεκδικώντας την άμεση απελευθέρωσή του.

Η στάση του κράτους και κάθε διαχειριστή του, ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης, απέναντι σε όσα άτομα αμφισβητούν την παντοδυναμία τους, είναι αμείλικτη. Οι τρομονόμοι, οι αλλεπάλληλες αλλαγές στον ποινικό κώδικα, προσπαθούν να αποτελέσουν την αποτροπή αμφισβήτησης και δράσης. Η δικαστική εξουσία μοιράζει από τη μια πολυετής ποινές και από την άλλη κρίνει τον σωφρονισμό και τη μετάνοια, για την τελική απελευθέρωση. Κρίνει επί της ουσίας αν η αναμόρφωση που επιδιώκεται, η σύμπλευση με την κανονικότητα και την υποταγή, επετεύχθη από το καθεστώς εγκλεισμού. Η έμμεση ή άμεση δήλωση μετάνοιας που ζητείται, αποτελεί επί της ουσίας την υπογραφή αποδοχής του κοινωνικού συμβολαίου που μας επιβάλλουν, από τη στιγμή της γέννησής μας.

Η φυλάκιση και ο εγκλεισμός αποτελούν την αμείλικτη τιμωρία, την μηδενική ανοχή, την αισθητηριακή και σωματική απομόνωση. Ο αγώνας για την καταστροφή τους αποτελεί πυρηνική αμφισβήτηση του εξουσιαστικού κόσμου. Η απεργία πείνας θέτει με απόλυτους όρους το καθεστώς ανελευθερίας υπό αίρεση. Οι αγώνες εντός των φυλακών είναι στιγμές απόδρασης, σινιάλα ελευθερίας. Η στήριξη και του μέσου αγώνα αλλά και του απεργού είναι δεδομένη και η αλληλεγγύη κομβική.

Ο αναρχικός σύντροφος Γιάννης Μιχαηλίδης βάζοντας το σώμα του, επιλέγοντας τον αγώνα, αναδεικνύει τη σημασία της κρίσης επικινδυνότητας και την παράταση της ποινής με βάση την απόδειξη σωφρονισμού. Η επέκταση στα 3/5 της ποινής έκτισης που επεβλήθη από το δικαστικό σύστημα, έρχεται να επεκτείνει την τιμωρητική φύση της φυλακής, όσο και τον αποτρεπτικό χαρακτήρα για κάθε μορφή αμφισβήτησης.

Ο αγώνας για το γκρέμισμα κάθε φυλακής, κάθε κλουβιού από τα ψυχιατρεία μέχρι τις βιομηχανίες μαζικής εκμετάλλευσης μη ανθρώπινων ζώων είναι διαρκής και ανυποχώρητος. Μέχρι την καταστροφή του υπάρχοντος, μέχρι την κοινωνική και ταξική επανάσταση, μέχρι την δόμηση ενός άλλου κόσμου ελευθερίας, ισότητας, αλληλεγγύης θα σταθούμε η μία δίπλα στον άλλον και ο ένας δίπλα στην άλλη. Θα αγωνιστούμε για τη ζωή, θα αγωνιστούμε για την αναρχία.

Αλληλεγγύη στον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη

Η δικαιοσύνη είναι ταξική μπουρλότο και φωτιά σε κάθε φυλακή

Κανείς και καμία μόνη στα χέρια του κράτους

αναρχική συλλογικότητα Acte

acte.blackblogs.org/acte@riseup.exnet