Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 στις 18.00

Ανοιχτή συνέλευση για την υπόθεση του αναρχικού απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη

Επόμενη ανοιχτή συνέλευση για την υπόθεση του αναρχικού απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη-Κυριακή 26/6 ΦΕΠΑ 18:00

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ - ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΟΣ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 23/5/2022

Ο αναρχικός σύντροφος Γιάννης Μιχαηλίδης έχει εκτίσει από τις 29 Δεκεμβρίου 2021, μετά από 8,5 χρόνια κράτησης, τις τυπικές προϋποθέσεις αποφυλάκισης για όλες τις ποινές του. Το δικαστικό συμβούλιο της Άμφισσας ωστόσο αρνείται την αποφυλάκιση του με το πρόσχημα, ότι δεν πληροί τις ουσιαστικές προϋποθέσεις αποφυλάκισης. Αυτή η επιπλέον κράτηση, χρησιμοποιείται κατά το δοκούν από τη δικαστική μαφία για να τιμωρήσει επιλογές και στάσεις αγώνα.

Το αίτημα του συντρόφου για την άμεση αποφυλάκιση του αποτελεί έναν αγώνα για να σπάσει η εκδικητική πρακτική του προληπτικού εγκλεισμού και αποκτάει ειδικό βάρος γιατί οι πολιτικοί κρατούμενοι λόγω των πολιτικών επιλογών τους, είναι η προμετωπίδα του κοινωνικού - ταξικού πολέμου. Ο αγώνας του συντρόφου για την αποφυλάκιση του δεν είναι επομένως ένας στενός αγώνας, που αφορά τον ίδιο αποκλειστικά. Είναι μια αγωνιστική επιλογή συνολικά ενάντια σε ένα καθεστώς εξαίρεσης που επιβάλλεται αυθαίρετα και καταχρηστικά απέναντι σε κάθε κρατούμενο που έχει μια αξιοπρεπή στάση αλλά και πιο ειδικά ενάντια στο καθεστώς εξαίρεσης εις βάρος πολιτικών κρατουμένων, αναρχικών ή κομμουνιστών. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα για έναν κόσμο χωρίς φυλακές και συρματοπλέγματα, χωρίς σύνορα και στρατόπεδα συγκέντρωσης, χωρίς την λεηλασία και την καταστροφή του πλανήτη από τις πολυεθνικές, χωρίς ταξική εκμετάλλευση, χωρίς φτωχούς και πλούσιους, χωρίς έμφυλη και φυλετική καταπίεση.Για αυτό τον κόσμο αγωνιζόμαστε, για αυτό τον κόσμο αγωνίζεται ο σύντροφος μέσα από την απεργία πείνας που διεξάγει.

Καλούμε όλο τον κόσμο του κινήματος, τους συντρόφους και τις συντρόφισσες αλλά και κάθε προοδευτικό άνθρωπο που αναγνωρίζει στο πρόσωπο του Γιάννη τη συνέπεια, την αγωνιστικότητα και την ειλικρίνεια που τον διέπουν να σταθούν ανάχωμα στην επ' αόριστον φυλάκιση του. Να ασκήσουμε πίεση και να διεκδικήσουμε από κοινού με όλες μας τις δυνάμεις την απελευθέρωση του από τα κάτεργα της αστικής δικαιοσύνης.

Την Κυριακή 26/6 στις 18:00 στη ΦΕΠΑ θα συνεχιστεί η Συνέλευση Αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη με σκοπό την διοργάνωση κινήσεων και δράσεων αλληλεγγύης για να σπάσει το καθεστώς εξαίρεσης σε βάρος των πολιτικών κρατουμένων και να αποφυλακιστεί ο σύντροφος.

Θεματικές

  • Παρεμβάσεις - Δράσεις

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Ενάντια στο καθεστώς εξαίρεσης των πολιτικών κρατουμένων

Συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη

mail της συνέλευσης : mihaexllil@risexeup.net

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/88083/