Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 στις 20.00

Παρουσίαση των βιβλίων «Μαύρα/Kitsune/In Tenebris» της Βάλιας Καραμάνου

Πέμπτη 30 Ιουνίου στις 8 μ.μ. στο πλαίσιο του θεματικού καφενείου, παρουσίαση των βιβλίων «Μαύρα/Kitsune/In Tenebris» της Βάλιας Καραμάνου.

Την Πέμπτη 30 Ιουνίου στις 8 μ.μ. στο θεματικό καφενείο θα φιλοξενήσουμε την συγγραφέα Βάλια Καραμάνου, η οποία θα μας παρουσιάσει τα βιβλία της «In Tenebris», «Kitsune»και «Μαύρα». Θα υπάρξει και μια γενική αναφορά στην λογοτεχνία τρόμου.
Το καφενείο θα γίνει εκτάκτως Πέμπτη λόγω της αντιπολεμικής διαδήλωσης την Τετάρτη 29 Ιουνίου.

«ΜΑΥΡΑ»

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΥΡΑ (2021)
«Την άνοιξη του 2021, στην καρδιά της πανδημίας, ο Σωτήρης και η Λίνα ταξιδεύουν στην ερημωμένη Μαραθιά, ένα χωριό έξω από το Ναύπλιον, προκειμένου να πουλήσουν το πατρικό σπίτι. Το ζευγάρι, μετρώντας ήδη αρκετά προβλήματα και απώλειες, θα έρθει αντιμέτωπο με τις πιο αλλόκοτες και ανατριχιαστικές καταστάσεις. Ποιο σκοτεινό μυστικό κρύβει το εγκαταλελειμμένο χωριό και ο μοναδικός ιδιόρρυθμος κάτοικός του; Άραγε, οι τοπικοί θρύλοι και οι δεισιδαιμονίες είναι μόνο φαντασία ή φριχτή πραγματικότητα; Οι ήρωες θα χρειαστεί ν' αντικρίσουν τις μεγαλύτερες πληγές τους με επίκεντρο την μυστηριώδη εξαφάνιση της Μαύρας, πριν από είκοσι χρόνια, της πρώτης και μεγάλης αγάπης του Σωτήρη.»

«KITSUNE»

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΥΡΑ (2021)

Ένα φιλήσυχο προάστιο της βόρειας Αττικής ετοιμάζεται να γιορτάσει τα Χριστούγεννα. Μέσα σε μια πρωτόγνωρη βαρυχειμωνιά, κάτι αλλόκοτο θα στοιχειώσει τους κατοίκους, φέρνοντας στην επιφάνεια τα καλά μέχρι τότε κρυμμένα μυστικά τους. Παράνομοι έρωτες, ύπουλες πολιτικές διαμάχες, κοινωνικές διαφορές και ανομολόγητοι πόθοι, κατά έναν παράξενο τρόπο, συνδέονται με το ερειπωμένο αρχοντικό του προαστίου και την αιωνόβια κάτοικό του, που αποτελούν αστικό μύθο για τους κατοίκους. Κι ενώ οι άνθρωποι - κυριευμένοι από μια ανεξήγητη δύναμη- αλλάζουν σταδιακά δείχνοντας τις πιο σκοτεινές και ζωώδεις πτυχές τους, οδηγούνται μοιραία στην πιο παράξενη και ολέθρια νύχτα της ζωής τους, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, που θα τους στιγματίσει με τον πιο ανελέητο τρόπο.

«IN TENEBRIS»
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΥΡΑ (2020)

Η Αγγελική, μια άνεργη καθηγήτρια, αποφασίζει να μεταναστεύσει στην Αγγλία κοντά στον φίλο της, τον Νίκο. Μετά από μια ολιγοήμερη επίσκεψή του στην Αθήνα και λίγες ώρες πριν την οριστική αναχώρησή τους στο εξωτερικό, μια αναπάντεχη πολεμική σύρραξη ανατρέπει τα σχέδιά τους, καθώς η χώρα βυθίζεται στο άναρχο χάος, χωρίς ρεύμα, νερό και επικοινωνία. Μέσα στο κλίμα πανικού και ανεξέλεγκτης βίας στην πρωτεύουσα, οι δυο φίλοι αποφασίζουν να καταφύγουν στο ερημικό σπίτι του Νίκου στην Στυμφαλία μαζί με ένα νεαρό ζευγάρι και το μωρό τους. Εκεί ζώντας μέσα σε έναν εφιαλτικό και πρωτόγονο κόσμο προσπαθούν να επιβιώσουν μαζί με νέους συμμάχους αλλά και επικίνδυνους εχθρούς. Παράλληλα, παλιές και νέες ερωτικές ιστορίες, αλλά και μυστικά από το παρελθόν του σπιτιού έρχονται στο φως. Κι ενώ ο εμφύλιος πόλεμος μαίνεται αδυσώπητος, καινούργιες φρικτές ανακαλύψεις θα τους γεννήσουν την υποψία πως ίσως ο πραγματικός εχθρός κρύβεται ανάμεσά τους.

πηγή : https://ergatikilesxikallitheas.wordpress.com…