Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 στις 19.00

Συγκέντρωση/μικροφωνική ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής των Νατοϊκών Φονιάδων των λαών

Όλοι- όλες στις συγκεντρώσεις - διαδηλώσεις ενάντια στην Σύνοδο Κορυφής των Νατοϊκών Φονιάδων των λαών

«Όλη μας η δράση είναι μια πολεμική κραυγή ενάντια στον ιμπεριαλισμό και ένα σάλπισμα για την ενότητα των λαών ενάντια στον μεγάλο εχθρό του ανθρώπινου γένους: τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.» Ερνέστο Τσε ΓκεΒάρα

Στις 29-30 Ιούνη πραγματοποιείται η Σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη.

Ο δολοφονικός άξονας ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΙΑΠΩΝΙΑ με αιχμή του δόρατος τον Αμερικάνικο Ιμπεριαλισμό, αποτελούν τον μοναδικό επιτιθέμενο ιμπεριαλιστικό άξονα και βάζουν στο στόχαστρό τους την ειρήνη των λαών ολόκληρου του πλανήτη.

Από την έναρξη της Ρωσο-Νατοϊκής σύγκρουσης που έφερε τον δίκαιο αντιφασιστικό-αντι ιμπεριαλιστικό πόλεμο των λαών του Ντονμπάς σε ένα νέο στάδιο κλιμάκωσης, ο Ευρωατλαντικός ιμπεριαλισμός- Γαλλία,Γερμανία,ΗΠΑ,Βρετανία- ρίχνει λάδι στην φωτιά, έχει τεθεί μπροστάρης στην πολιτική-οικονομική-διπλωματική και στρατιωτική υποστήριξη του Ναζι-Φασιστικού καθεστώτος του Κιέβου.

Η ναζιστική σφηκοφωλιά με έδρα το Κίεβο, και με ηγέτιδα δύναμη της τους φονιάδες των λαών Αμερικάνους είχε σαν στόχο την νατοποϊηση και την πυρηνοποίηση της Ουκρανίας, δηλαδή την μετατροπή ενός ΝαζιΦασιστικού καθεστώτος σε Νατοϊκή- πυρηνική δύναμη, για την διάλυση των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ και την περικύκλωση του Ρώσικου Καπιταλιστικού Κράτους.

Η ξενόδουλη ντόπια ολιγαρχία και το πολιτικό προσωπικό της στο αστικό κράτος της Ελλάδας, πιστοί και διαχρονικοί υπηρέτες των αμερικανονατοϊκών και ευρωπαίων φονιάδων, ως υπόδουλο εξαρτημένο κράτος ανακυκλώνει το σύνολο της ρητορικής και πολεμικής του ΒορειοΑμερικάνικου Ιμπεριαλισμού, στηρίζει υλικά με τεθωρακισμένα και οπλισμό, πολιτικά, διπλωματικά και ηθικά το Φασιστικό Καθεστώς του Κιέβου, μετατρέπει την Ελλάδα σε στόχο αντιποίνων, σέρνει τον λαό μας στον άδικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ ενώ πλειοψηφικά ο λαός στρέφεται απέναντι σε αυτή την εξέλιξη.

Η σύνοδος του Νατοϊκού Σφαγείου πρέπει να μας βρει στον δρόμο του αγώνα. Εργάτες, φοιτητές, νεολαίοι, αγρότες δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε από την παραμονή της χώρα μας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, παρά μόνο εξαθλίωση και πόλεμο.

Ο αγώνας για το σύγχρονο ψωμί-παιδεία-υγεία-ειρήνη-ανεξαρτησία περνάει μέσα από την απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, δυναμώνει και ολοκληρώνεται στον αγώνα για μια ανεξάρτητη, λεύτερη από τα γεράκια του πολέμου και τους τοκογλύφους, Λαϊκή Δημοκρατική Ελλάδα, στον δρόμο για τον σοσιαλισμό.

Η Σύνοδος κορυφής του Νατοϊκού Ορμητήριου πολέμου έχει εντός της ατζέντας την την περαιτέρω επέκταση του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη, την ένταξη της Φιλανδίας και της Σουηδίας στο Νάτο, την διάρθρωση μιας στρατηγικής για τον υπέρ πάντων αγώνα μέχρι τελευταίου Ουκρανού στο πολεμικό μέτωπο του ΝΑΤΟ με επίκεντρο την Ουκρανία.

Σαν κομμάτι του εργαζόμενου λαού της Ελλάδας και του παγκόσμιου προλεταριάτου, τα καθήκοντα και τα συμφέροντά μας βρίσκονται στην αποτροπή της περαιτέρω επέκτασης του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη, μια στρατηγική πολέμου που έχει σαν σκοπό την περικύκλωση της καπιταλιστικής Ρωσίας.

Βρίσκονται στην ανατροπή του Ναζί-Φασιστικού Καθεστώτος του Κιέβου, στην άτακτη υποχώρηση-ήττα του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού, με τον λαό του Ντονμπάς και τους κομμουνιστές στην πρωτοπορία για την διατήρηση της αυτονομίας του Ντονμπάς, στον αγώνα για μια Ενιαία-Ανεξάρτητη- Λαϊκή Δημοκρατία Ουκρανίας.

Η νατοϊκή σύνοδος κορυφής πραγματοποιείται επίσης,και σε μια περίοδο έντασης του ελληνοτουρκικού- ανταγωνισμού, σαν αποτέλεσμα των ενδο ιμπεριαλιστικών-ενδοκαπιταλιστικών αντιθέσεων του ιμπεριαλιστικού άξονα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και της πολιτικής του αμερικανικού ιμπεριαλισμού.

Οι εργαζόμενοι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, αντιθέτως, η ιστορική μας πείρα, τα σκληρά παθήματα και μαθήματα από μεγαλοϊδεατισμούς και αλυτρωτισμούς, καθώς επίσης και η διεθνιστική και ταξική μας σοσιαλιστική συνείδηση, μας προτρέπουν και μας οδηγούν σε κοινούς αγώνες, ενάντια στις εξαρτημένες κυβερνήσεις που φτωχοποιούν τους λαούς σε Ελλάδα και Τουρκία, απέναντι στους φονιάδες του ΝΑΤΟ και κόντρα στην ρητορική της μισαλλοδοξίας, για την αποτροπή οποιουδήποτε πολεμικού επεισοδίου ανάμεσα στις δύο χώρες.

Για ένα μέλλον ειρήνης και ανάπτυξης, συνεργασίας, ευημερίας και αλληλεγγύης για τους δύο γειτονικούς λαούς.

Εμπροσθοφυλακή και θεματοφύλακες της κοινής πάλης των λαών της Ελλάδας και της Τουρκίας έχουν καθήκον να τεθούν οι κομμουνιστικές- επαναστατικές-ταξικές-αντι ιμπεριαλιστικές και αντιφασιστικές οργανώσεις, να σπείρουν τους σπόρους της διεθνιστικής αλληλεγγύης και της ειρήνης και της φιλίας των λαών.

Η συγκρότηση αντιφασιστικού- αντι ιμπεριαλιστικού μετώπου απέναντι στην καταπάτηση των δημοκρατικών-λαϊκών ελευθεριών, τον εθνικισμό και τον παρακρατικό φασισμό, για να σπάσει η ιμπεριαλιστική εξάρτηση αποτελεί ύψιστο στόχο προς κατάκτηση για το σύνολο των δυνάμεων του κομμουνιστικού-λαϊκού κινήματος, και με αναγκαία κατεύθυνση του την κοινή πάλη των λαών της Ελλάδας και της Τουρκίας για την αποτροπή οποιασδήποτε πολεμικής σύρραξης.

Οι διαδηλώσεις που ξεσπούν σε παγκόσμιο επίπεδο ενάντια στην Νατοϊκή Σύνοδο των γερακιών του ΝΑΤΟ, οι πανελλαδικές διαδηλώσεις από άκρη σε άκρη της Ελλάδας και η ξεκάθαρη στοχοποίηση του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού και της εξαρτημένης άρχουσας τάξης, χωρίς «ίσες αποστάσεις και ναι μεν αλλά» αποτελούν αναγκαίο όρο για την επιβίωση του λαού και το ξέσπασμα ενός παλλαϊκού αντι ιμπεριαλιστικού- αντιφασιστικού κινήματος με επικεφαλής την εργατική τάξη που θα συμπαρασύρει τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Με ψηλά τις κόκκινες σημαίες των λαών, οργανωμένα, πλατιά, μαζικά,ταξικά και λαϊκά να συγκροτήσουμε τους πολιτικούς και υλικούς όρους για την απεμπλοκή της χώρας από το ΝΑ.ΤΟ και την Ε.Ε., να στήσουμε σημείο διεθνιστικής αλληλεγγύης στον λαό του Ντονμπάς που αγωνίζεται με το όπλο στο χέρι και να βρωντοφωνάξουμε πως ο Ελληνικός και ο Τούρκικος λαός δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν.

Τετάρτη 29 Ιούνη 19:00 Προπύλαια: Στηρίζουμε το Μπλοκ του Πολιτικού Χώρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» και καλούμε σε πλατιά συμμετοχή τον εργαζόμενο λαό και τους αγωνιστές στο εσωτερικό του.

Τετάρτη 29 Ιούνη 19:00: Καλούμε σε συγκέντρωση/μικροφωνική τους αγωνιστές/ριες, τους εργαζομένους/ες ,την μικρή αγροτιά και την νεολαία μας τοπικά στον Προαύλιο χώρο του Εργατικού Κέντρου στο Άργος

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΝΤΟΝΜΠΑΣ

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

ΠΛΑΤΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ-ΑΝΤΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ

Λαϊκή Δράση - Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών

πηγή : https://laikidrasi.wordpress.com/2022/06/28/ό…