Τρίτη 5 Ιουλίου 2022 στις 20.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση για την αποφυλάκιση του Κορκονέα

Καμία ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη

Η προκλητική αποφυλάκιση του αμετανόητου μπάτσου-δολοφόνου Κορκονέα από το εφετείο της Λαμίας έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πιο εμφατικό τρόπο το σύνθημα που ακούγεται μέχρι και τις μέρες μας στις αμερικανικές μητροπόλεις ενάντια στις ρατσιστικές δολοφονίες αφροαμερικανών από την αστυνομία.

Η αστική δικαιοσύνη, ως βασικός πυλώνας του κράτους, αλληθωρίζει μόνιμα υπερασπιζόμενη την κυρίαρχη τάξη. Από την αστυνομική βία, το οικονομικό έγκλημα, τους μαφιόζους-καπιταλιστές, έως τα πολιτικά σκάνδαλα, η αστική δικαιοσύνη έχει έναν και μοναδικό ρόλο. Να υπερασπιστεί τα ταξικά συμφέροντα όσων εκπροσωπεί. Τα συμφέροντα του κεφαλαίου και του κράτους, του οποίου αποτελεί βασικό τμήμα.

Γι' αυτό και την ίδια στιγμή που το εφετείο Λαμίας αποφυλακίζει τον Κορκονέα, βασανίζει και εξοντώνει τον αναρχικό σύντροφο και απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη. Γιατί ο Κορκονέας συμβολίζει την κρατική βία και τρομοκρατία, και η πράξη του πρέπει όσο γίνεται να επιβραβευτεί, ώστε να σταλεί το μήνυμα σε όλους τους ένστολους υποψήφιους φονιάδες ότι το κράτος φροντίζει όσο μπορεί τα δικά του παιδιά. Ενώ, αντίθετα, ο Γιάννης συμβολίζει την αντίσταση και την εξέγερση στην καπιταλιστική πανούκλα, την αποφασιστικότητα που πηγάζει μέσα από την αντίσταση, τον αγώνα ενάντια στις φυλακές και τους νόμους τους.

Η δολοφονική αστυνομική βία δεν μπορεί να τιμωρηθεί από τα αστικά δικαστήρια γιατί οι δολοφονίες που διαπράττουν οι αστυνομικοί ασκούνται στα πλαίσια των καθηκόντων τους, της υπεράσπισης της κοινωνικής ειρήνης που επιβάλλει ο καπιταλισμός. Το ίδιο συμβαίνει παντού, το ίδιο θα συμβεί και εδώ.

Με τις μικρές μας δυνάμεις πρέπει να καταδεικνύουμε τις αντιθέσεις και τις αντιφάσεις, την απύθμενη υποκρισία τους, το αίμα που έχουν στα χέρια τους. Πρέπει να προπαγανδίζουμε την ανάγκη να οργανωθούμε, να πιστέψουμε στους εαυτούς μας, να μη φοβηθούμε την επιλογή της αντίστασης.

Όπως έχουμε ξαναπεί: "Η μνήμη που δημιουργεί η αστική τάξη είναι μνήμη καθηλωμένη στις επαναλήψεις του παρόντος, είναι μνήμη που παρουσιάζεται σκόπιμα ως συλλογική, αλλά είναι ταξικά προσδιορισμένη. Είναι μνήμη που κωδικοποιεί όλες τις επιβαλλόμενες συμπεριφορές και στη συνέχεια τις επιβάλλει μέσω του πληροφοριακού πολέμου των επιτελείων της κυρίαρχης προπαγάνδας. Είναι μνήμη που φοράει άλλη μια αλυσίδα -αυτή τη φορά σημειολογική/ιδεολογική- στα πόδια μας. Είναι η μνήμη του άσχημου και θλιβερού κόσμου τους."

Η απόφαση του εφετείου της Λαμίας δεν αποτελεί μόνο μια απόφαση επιβράβευσης των αστυνομικών δολοφονιών, αλλά και μια απόφαση που επιζητεί να ξαναγράψει την ίδια την ιστορία. Την ιστορία του Δεκέμβρη, την ιστορία του Αλέξανδρου, την ιστορία του κινήματος. Η δικαιοσύνη του δρόμου θα πρέπει να είναι αυτή που θα επαναφέρει την ανατρεπτική μνήμη στο προσκήνιο της ιστορίας.

Ως μια απειροελάχιστη αρχική κίνηση, καλούμε σε συγκέντρωση για την υπεράσπιση της ιστορικής-συλλογικής μας μνήμης την Τρίτη 5 Ιούλη, ώρα 20:00, στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα, στο μνημείο του αναρχικού μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Πρωτοβουλία αναρχικών ενάντια στις κρατικές δολοφονίες

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/88142/


Κάλεσμα στη συγκέντρωση ενάντια στην αποφυλάκιση του Κορκονέα

Ο αναρχικός σύντροφος Γιάννης Μιχαηλίδης βρίσκεται από τις 23/5 σε απεργία πείνας, διεκδικώντας την αποφυλάκισή του, την οποία και δικαιούται εδώ και αρκετούς μήνες. Ο Γιάννης πληρεί τους τυπικούς όρους για να αποφυλακιστεί, έπειτα από 8,5 έτη αιχμαλωσίας. Και γιατί δε βρίσκεται ήδη δίπλα μας στον δρόμο; Διότι η αστική δικαιοσύνη κρίνει πως "αποτελεί κίνδυνο". Θεωρείται επικίνδυνος για τέλεση εκ νέου αδικημάτων. Ο Γιάννης κρατείται "προληπτικά" όμηρος του κράτους. Μια σύνοψη της τελευταίας και μόνο εβδομάδας θα μας δείξει εξόφθαλμα το ταξικό πρόσημο της "δικαιοσύνης".

  • Την Τρίτη 28/6, αποφυλακίζεται από το εφετείο Λαμίας -το ίδιο εφετείο που απορρίπτει το αίτημα του απεργού πείνας και προληπτικά κρατούμενου Γιάννη Μιχαηλίδη, εξοντώνοντας και βασανίζοντάς τον- ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, ο μπάτσος-δολοφόνος του αναρχικού μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ο Κορκονέας είχε "πρότερο σύννομο βίο", και πλέον δεν αποτελεί κίνδυνο, σε αντίθεση με τον αναρχικό σύντροφό μας Γιάννη Μιχαηλίδη.
  • Οι εξελίξεις κυλούν ραγδαία, και την Παρασκευή 1/7 δέχεται απόφαση αποφυλάκισης ο βιαστής Πέτρος Φιλιππίδης. Ο Φιλιππίδης υπέστη ελαφρύ ισχαιμικό επεισόδιο, νοσηλεύτηκε, και έπειτα από την καταβολή χρηματικής εγγύησης 20.000 ευρώ, αποφυλακίστηκε. Ο κατά συρροή βιαστής και κακοποιητής Πέτρος Φιλιππίδης πλέον δεν αποτελεί κίνδυνο, σε αντίθεση με τον αναρχικό σύντροφό μας Γιάννη Μιχαηλίδη.
  • Και σα να μην έφταναν αυτά, τη Δευτέρα 4/7 αποφυλακίζεται ο Αθανάσιος Χορταριάς, ο μεσίτης και δολοφόνος του Ζακ Κωστόπουλου / της Zackie Oh!, ο οποίος εξέτιε ποινή για θανατηφόρα σωματική βλάβη, καθώς συνέβαλε στον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του Ζακ. Ο Χορταριάς έπεσε στα μαλακά. Ο Χορταριάς πλέον δεν αποτελεί κίνδυνο, σε αντίθεση με τον αναρχικό σύντροφό μας Γιάννη Μιχαηλίδη.
  • Τέλος, την ίδια μέρα, αθωώνονται οι γόνοι της μεγαλοαστικής οικογένειας των Λεβέντηδων -που κατέχουν τις περισσότερες μετοχές της πολυεθνικής Coca Cola 3E- για τον ομαδικό βιασμό της Γεωργίας Μπίκα. Φαίνεται πως η προκάλυψη και η εκμετάλλευση του κοινωνικο-οικονομικού τους status προκειμένου να προβούν σε ομαδικό βιασμό μιας γυναίκας είναι γεγονός που παραγράφεται. Έτσι, οι Λεβέντηδες πλέον δεν αποτελούν κίνδυνο, σε αντίθεση με τον αναρχικό σύντροφό μας Γιάννη Μιχαηλίδη.

Κράτος και αστική δικαιοσύνη ξεθάβουν απροκάλυπτα το αληθινό τους πρόσωπο, τον αληθινό τους ρόλο, συγκαλύπτοντας δολοφόνους και βιαστές, προωθώντας το κυρίαρχο αφήγημα σε κάθε περίπτωση. Το δόγμα "Νόμος και Τάξη" στρέφεται μόνο ενάντια στις καταπιεσμένες/ους και στους επαναστάτες/ριες. Απ' όσο φαίνεται, καθάρματα του χώρου της τέχνης, των οικονομικών ελίτ, των σωμάτων ασφαλείας, καθώς και μικροαστικά σκουπίδια που λυσσάνε για αίμα και υπεροχή απέναντι στον πιο αδύναμο, βρίσκονται κάτω απ' τις φτερούγες της αστικής δικαιοσύνης και του κυρίαρχου αλλοτριωμένου αξιακού κώδικα που αναπτύσσεται σε ένα περιβάλλον νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής παρακμής.

Για όλους αυτούς τους λόγους στηρίζουμε και καλούμε με τη σειρά μας στη συγκέντρωση ενάντια στην αποφυλάκιση του μπάτσου-δολοφόνου Κορκονέα, την Τρίτη 5/7 και ώρα 8μμ στη διασταύρωση Μεσολογγίου και Τζαβέλλα, στα Εξάρχεια.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΗ, ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗ

Συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη

mail της συνέλευσης : mihaexllil@risexeup.net

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/88155/