Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022 στις 9.00 πμ

Αντιφασιστική συγκέντρωση

Αντιφασιστική συγκέντρωση, Τετάρτη 6 Ιούλη, Εφετείο 9πμ, Λ.Αλεξάνδρας

Καταδίκη των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής, στη φυλακή για πάντα οι νεοναζί!

Aπό την Μελίγια μέχρι τον Έβρο και το Αιγαίο, στοπ στις δολοφονίες προσφύγων

Στις 15 Ιούνη 2022, ξεκίνησε η δίκη της Χρυσής Αυγής σε β΄ βαθμό, με το Εφετείο πολιορκημένο από μια μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση μετά από κάλεσμα των συνδικάτων, της ΑΔΕΔΥ, του ΕΚΑ και του ΕΚΠ και στάσεις εργασίας εκείνο το πρωί. Η κινητοποίηση είναι η αφετηρία της μάχης του αντιφασιστικού κινήματος μαζί με τα θύματα της Χρυσής Αυγής και τους δικηγόρους της Πολιτικής Αγωγής για να γίνει τελεσίδικη η καταδίκη των ναζί δολοφόνων, στις 7 Οκτώβρη 2020.

Πρόκειται για εκδίκαση από την αρχή και καμιά υποτίμηση δεν χωρά. Είναι λάθος η εκτίμηση ότι υποχώρησε η φασιστική απειλή αφού η συμμορία του Μιχαλολιάκου καταδικάστηκε στα δικαστήρια, διασπάστηκε και πετάχτηκε έξω από τη Βουλή. Ο Χίτλερ φυλακίστηκε μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 1923 αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να ανασυντάξει τις δυνάμεις των ναζί και να τους οδηγήσει στην εξουσία, ανοίγοντας το δρόμο για το Ολοκαύτωμα και τη σφαγή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Η νέα δίκη, η οποία θα χρειαστεί περίπου τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί, είναι αποτέλεσμα της έφεσης που άσκησαν κατά των ποινών τους ορισμένοι καταδικασμένοι χρυσαυγίτες, ζητώντας να μειωθούν ή ακόμη και να αθωωθούν. Έφεση άσκησε και ο εισαγγελέας Εφετών Σ. Κωσταρέλος, ο οποίος ήταν μάλιστα αναπληρωτής εισαγγελέας στη δίκη και έκρινε ότι ήταν χαμηλές οι ποινές που επιβλήθηκαν τόσο στους διευθύνοντες την εγκληματική οργάνωση δηλ. τους Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Παππά, Λαγό, Γερμενή, Παναγιώταρο, και Ματθαιόπουλο όσο και στους δράστες της απόπειρας ανθρωποκτονίας του Αιγύπτιου αλιεργάτη Αμπουζίντ Εμπάρακ.

Αυτό σημαίνει ότι στη νέα δίκη, με νέα σύνθεση, στο Α΄ Πενταμελές Εφετείο, είναι μάχη να μην μειωθούν οι ποινές τους ή να αθωωθούν αλλά και για να αυξηθούν για το διευθυντήριο των νεοναζί και των επίδοξων δολοφόνων του Αμπουζίντ Εμπάρακ. Το διευθυντήριο των 7 είχε καταδικαστεί πρωτόδικα με 13 έτη φυλάκισης χωρίς αναστολή, με εξαίρεση τον Ματθαιόπουλο, ο οποίος καταδικάστηκε με 10 έτη. Οι ποινές για τη δολοφονική απόπειρα κατά του Αμπουζίντ Εμπάρακ σε βάρος των Δ. Αγριογιάννη, Μ. Ευγενικού, Θ. Μαρία και Κ. Παπαδόπουλου ήταν 7 χρόνια ενώ για τον Α. Πανταζή, ο οποίος εμπλέκεται και στην επίθεση κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, ήταν 10 χρόνια.

Οι δικαστίνες και οι δικαστές του Α΄ Πενταμελούς Εφετείου θα εξετάσουν και θα κρίνουν από μηδενική βάση τη βασιμότητα του κατηγορητηρίου με τους μάρτυρες να καταθέτουν ξανά όπως την πρώτη φορά και να απαντούν τις ερωτήσεις των συνηγόρων και της έδρας.

Γι αυτό θα χρειαστεί να βρεθούμε ξανά, δυναμικά μέσα και έξω από το δικαστήριο στο πλευρό των θυμάτων της Χρυσής Αυγής, της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, του Αμπουζίντ Εμπάρακ για να ακουστεί και πάλι δυνατά η φωνή τους και να φτάσουμε σε νέα απόφαση τελεσίδικης καταδίκης.

Από την Μελίγια στον Εβρο, stop στο ρατσισμό και τις δολοφονίες στα σύνορα.

Η σφαγή στη Μελίγια με τη δολοφονική απώθηση χιλιάδων μεταναστών που επιχείρησαν να περάσουν τον φράχτη της ΕΕ φρούριο, όπως έγινε και στον Έβρο το 2020, είναι καρπός της εγκληματικής πολιτικής των κυβερνήσεων που δαιμονοποιούν τους πρόσφυγες ως εισβολείς. Ο Πέδρο Σάντζες πήρε τη σκυτάλη των δολοφονιών από τον Μητσοτάκη.

Η κυβέρνηση της ΝΔ στη προεκλογική περίοδο ξετυλίγει ξεδιάντροπα τη ρατσιστική εκστρατεία για να συσπειρώσει στη δεξιά πολυκατοικία που τρίζει την ακροδεξιά και τους φασίστες. Με την εμπλοκή στον πόλεμο του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, την κλιμάκωση του ανταγωνισμού με την Τουρκία, τα σύνορα στρατιωτικοπούνται, οι πρόσφυγες δολοφονούνται και πνίγονται στα περάσματα του Έβρου και του Αιγαίου με εργαλείο τα pushbacks του Λιμενικού και της FRONTEX.

Παράλληλα, οι ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα γεμίζουν την Αμυγδαλέζα με 1.000 κρατούμενους μετανάστες χωρίς χαρτιά όταν λείπουν δεκάδες χιλιάδες εργατικά χέρια στα χωράφια και τα ξενοδοχεία. Δεν νομιμοποιούν, φυλακίζουν μετανάστες εργάτες.

Η ρατσιστική εκκένωση του καμπ Ελαιώνα με την επιχείρηση αναγκαστικής μετακίνησης έξω από τον αστικό ιστό 1.600 προσφύγων συναντά τη μαζική αντίσταση των προσφύγων και του κινήματος αλληλεγγύης, των εκπαιδευτικών που απαιτούν να μην πεταχτούν τα προσφυγόπουλα έξω από τα σχολεία.

Αυτές οι πολιτικές έχουν ανοίξει την όρεξη στους φασίστες που επιχειρούν να ανασυνταχθούν και προχωράνε σε οργανωμένες επιθέσεις: κατά των μεταναστών με πυροβολισμούς, μαχαιρώματα και σιδηρογροθιές στα Πατήσια, το Μενίδι, τη Κοκκινιά, τα Πετράλωνα, το Κορωπί, κατά της Αριστεράς, εκπαιδευτικών και μαθητών στην Θεσσαλονίκης, κατά της ΚΕΕΡΦΑ στο Ν. Ηράκλειο.

Γι αυτό είναι ώρα να δυναμώσουμε το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα για να οργανώσουμε τις μάχες με την κυβέρνηση που τους ανοίγει το δρόμο, ενωτικά και με το οργανωμένο εργατικό κίνημα μπροστά. Να οργανώσουμε την καμπάνια για τη νέα δίκη της Χρυσής Αυγής για να τους καταδικάσουμε τελεσίδικα, την καμπάνια για να μπει τέλος στις ρατσιστικές επιθέσεις και στην κυβερνητική επίθεση κατά των προσφύγων από τα σύνορα μέχρι τις γειτονιές μας.

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

πηγή : https://el-gr.facebook.com/keerfapage/