Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022 στις 20.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση-ενημέρωση για τα 2 χρόνια από την κρατική δολοφονία του Βασίλη Μάγγου

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ
ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΓΓΟΥ
Ημέρα μνήμης | Συγκέντρωση | Ενημέρωση
Πλατεία Εξαρχείων | 13/07 - 20:00

Δύο χρόνια από την κρατική δολοφονία του Βασίλη Μάγγου επιδιώκουμε να κάνουμε αυτήν τη συγκέντρωση στην πλατεία Εξαρχείων για να υπερασπιστούμε τη μνήμη του Βασίλη - γι' αυτό που ήταν όσο έζησε - και για να μιλήσουμε για την κρατική δολοφονία του από μπάτσους και ασφαλίτες του Βόλου καθώς και για την προσπάθεια συγκάλυψής τους από το δικαστικό σύστημα, η οποία βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε εξέλιξη.
Η κρατική δολοφονία του Βασίλη Μάγγου δεν ήταν τυχαία. Ο Βασίλης ήταν ένας αγωνιστής, στοχοποιημένος για τους αγώνες που έδινε στον Βόλο ενάντια στον καρκίνο και τον θάνατο της πολυεθνικής εταιρείας Lafarge (ΑΓΕΤ). Ο Βασίλης βασανίστηκε και δολοφονήθηκε από τις κρατικές αρχές. Η μνήμη του δολοφονείται ξανά και ξανά μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια από δικαστές και εισαγγελείς, από έναν κρατικό μηχανισμό υπεράσπισης δολοφόνων που ενεργοποιείται επιτυχώς κάθε φορά που ο δολοφόνος είναι μπάτσοι και ασφαλίτες.
Την Τετάρτη 13 Ιουλίου στις 20.00 καλούμε σε μια ημέρα μνήμης, συγκέντρωση και μικροφωνική στην πλατεία Εξαρχείων. Θα υπάρξει παρέμβαση από τη δικηγόρο της οικογένειας του Βασίλη, Άννυ Παπαρρούσου, η οποία θα κάνει αναλυτική ενημέρωση για τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης και την προσπάθεια συγκάλυψης των κρατικών δολοφόνων του. Επίσης, θα γίνει και τηλεφωνική παρέμβαση από κάτοικο του Βόλου για τους αγώνες που δόθηκαν και δίνονται ενάντια στη Lafarge. Τέλος, θα ακουστούν ποιήματα και κείμενα του Βασίλη όπως και μουσική που άκουγε.
Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι η συγκέντρωση αυτή δεν διοργανώνεται από κάποια συνέλευση ή συλλογικότητα. Αποτελεί μια ελάχιστη πράξη, μια πρωτοβουλία που παίρνουμε κάποια άτομα που θέλουμε έμπρακτα ποτέ να μην ξεχάσουμε τι κάναν στον Βασίλη. Που θέλουμε να υπερασπιστούμε τη συλλογική μας μνήμη, που θα θέλαμε να δώσουμε αυτό τον αγώνα, όπως του αντιστοιχεί, στον δρόμο.
Η αστική δικαιοσύνη αποφυλακίζει και απαλλάσει μπάτσους, δολοφόνους, βιαστές - Κορκονέα, Χορταριά, Φιλιππίδη, Λεβέντηδες - όλα τα εξουσιαστικά σκουπίδια. Η αστική δικαιοσύνη βασανίζει και εξοντώνει έναν αναρχικό αγωνιστή, απεργό πείνας, τον Γ. Μιχαηλίδη, κρατώντας τον προληπτικά αιχμάλωτο. Η αστική δικαιοσύνη συγκαλύπτει τους κρατικούς δολοφόνους του Β. Μάγγου, τους μπάτσους και τους ασφαλίτες του Βόλου που δύο χρόνια πριν τον βασάνισαν μέχρι θανάτου.
Καλούμε κάθε συνέλευση και συλλογικότητα που αγωνίζεται για την ελευθερία, καθένα, καθεμία και καθέναν που μάχεται τον φασισμό, τον ρατσισμό, τον καπιταλισμό και την πατριαρχία, να πλαισιώσει τη συγκέντρωση στην πλατεία Εξαρχείων για τα δύο χρόνια από την κρατική δολοφονία του Βασίλη.
Για όλες τις «δικαιοσύνες του δρόμου» που δεν αποδόθηκαν ποτέ.
Για όλες τις κρατικές δολοφονίες που έμειναν αναπάντητες.
Είμαστε εδώ και θα αγωνιζόμαστε.


ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 23/05
Γ.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ, ΠΕΜΠΤΗ 14/07, 19:00, ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΓΓΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΘΑΦΤΕΙ
13 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Β. ΜΑΓΓΟΥ, ΤΕΤΑΡΤΗ 13/07, 20:00, ΑΘΗΝΑ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

Αλληλέγγυες

πηγή : email που λάβαμε στις 9 Ιουλίου 20h


1 2 3

Κάλεσμα στη συγκέντρωση-ενημέρωση για τα 2 χρόνια από την κρατική δολοφονία του Βασίλη Μάγγου

Καλούμε στη συγκέντρωση-ενημέρωση για τα 2 χρόνια από την κρατική δολοφονία του συντρόφου Βασίλη Μάγγου, την Τετάρτη 13/07, ώρα 20:00, στην πλατεία Εξαρχείων. Θεωρούμε πως η συγκεκριμένη κίνηση των αλληλέγγυων, καθώς και κάθε αντίστοιχη πρωτοβουλία, είναι εξαιρετική και υψίστης σημασίας. Φέρει το βάρος της μνήμης ενός συντρόφου, φέρει το βάρος της διατήρησης της ιστορικής του παρακαταθήκης, αλλά και της υπενθύμισης πως το κράτος και οι κρατικές δολοφονίες έχουν συνέχεια. Θα υποστηρίζουμε με κάθε ευκαιρία πως η επαναστατική μνήμη είναι αναγκαίο όπλο στη ριζοσπαστική φαρέτρα, είναι το νήμα που συνδέει παρελθόν, παρόν και μέλλον. Να μην ξεχαστεί καμία και κανένας από τους πεσόντες μας. Να γίνουν εφαλτήριο για τη συνεπή συνέχιση των αγώνων μας. Να γίνουν οδηγός για τα επόμενα βήματά μας.

Στις 14 Ιούνη του 2020, μπροστά στα δικαστήρια του Βόλου, σε συγκέντρωση αλληλεγγύης για τα άτομα που είχαν συλληφθεί σε διαδήλωση ενάντια στην πολυεθνική Lafarge και στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, ο Βασίλης Μάγγος συλλαμβάνεται και ξυλοκοπείται βάναυσα απ' τα καθάρματα της ΕΛ.ΑΣ. Μέσα στην αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας, δέχεται περαιτέρω ξυλοδαρμό, εξευτελισμό και άγριο βασανισμό. Μετά από ώρες τον παραπετούν σε μια γωνιά στον δρόμο. Τα προβλήματα που προκλήθηκαν στο σώμα και την ψυχική υγεία του 26χρονου συντρόφου ήταν μοιραία, και ένα μήνα μετά, στις 13 Ιούλη 2020, ο Βασίλης φεύγει μακριά μας. Ο Βασίλης από πολύ νεαρή ηλικία ήταν στρατευμένος αγωνιστής, αντιστεκόταν, μαχόταν για την καταστροφή κράτους και κεφαλαίου. Ήταν αυθεντικός σύντροφος. Γι' αυτό και η επίθεση και τα βασανιστήρια εναντίον του ήταν απολύτως στοχευμένα και σκόπιμα.

Δυο χρόνια μετά, η "δικαιοσύνη" εξακολουθεί να μας δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο. Ακόμα υπερασπίζεται τους μπάτσους που εμμέσως σκότωσαν τον Βασίλη. Ακόμα συγκαλύπτει και ξεπλένει μία ακόμη κρατική δολοφονία. Ακόμα δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα ούτε ένα όνομα απ' τους μπάτσους-βασανιστές, ενώ μόνο τρεις εξ αυτών έχουν διωχθεί για μόλις ένα πλημέλημμα: επικίνδυνη σωματική βλάβη. Ακόμα αποτελεί μέρος του συστημικού μηχανισμού που πασχίζει για την κοινωνική λήθη και αδιαφορία.

Δύο χρόνια μετά, εμείς δεν ξεχνάμε. Έχουμε διαλέξει πλευρά, συντασσόμαστε με τον αδιάκοπο και αδιάλλακτο αγώνα για τη διατήρηση της μνήμης, για τη συνέχιση του αντικαπιταλιστικού και αντικρατικού πολέμου, για την έφοδο στον ουρανό. Δεν ξεχνάμε τον ρόλο της Lafarge που σπέρνει θάνατο, καρκίνο και φυσική καταστροφή στην πόλη του Βόλου. Δεν ξεχνάμε τον ρόλο της ΑΓΕΤ, που ρημάζει τον Βόλο με την καύση σκουπιδιών, καταντώντας την πόλη μια τεράστια χωματερή. Δεν ξεχνάμε πως οι κρατικές δολοφονίες έχουν συνέχεια, και πως η αντιμετώπισή τους απ' τον ίδιο τον κρατικό μηχανισμό έχει διαχρονικά ίδια και απαράλλαχτη μεθοδολογία: συγκάλυψη, επικοινωνιακή κατασκευή του θύματος ως θύτη, επιτηδευμένα ανεπαρκής έρευνα, ξέπλυμα των δολοφόνων και τοποθέτησή τους στη θέση του αμυνόμενου.

Ο αγώνας του Βασίλη Μάγγου δεν ήταν μάταιος ούτε για ένα δευτερόλεπτο. Οι προσωπικές και συλλογικές του μάχες αποτελούν παράδειγμα λαμπρό. Το χαμόγελο και το άστρο του είναι ακόμα εδώ, να θυμίζουν σε καθέναν και καθεμιά από εμάς πως χανόμαστε πραγματικά αν παραδοθούμε στη λήθη και την παραίτηση. Καμιά και κανένας απ' του πεσόντες μας δε χάθηκε από δίπλα μας. Βαδίζουμε ακόμα τις ίδιες ατραπούς, οι πατημασιές μας αγκαλιάζονται και γίνονται ένα, θρέφοντας τον σπόρο της κοινωνικής αμφισβήτησης, της υλικής ανατροπής κράτους και κεφαλαίου. Ταξιδεύουν στα μυαλά μας σε κάθε μικρή ή μεγάλη μας απόφαση, σε κάθε μας υπόσχεση να νικήσουμε τον θάνατο, να ανθίσει αιώνια η Ζωή, να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, πολεμώντας ως το τέλος.

Ο Βασίλης ζει στις καρδιές μας και στη συνεπή συνέχιση του αγώνα μας.

Ενάντια στη Lafarge και την ΑΓΕΤ, ενάντια στην καύση σκουπιδιών στον Βόλο.

Ενάντια στις κρατικές δολοφονίες και τον συστημικό μηχανισμό που τις ξεπλένει.

Το αγωνιστικό πάθος και η ανιδιοτέλεια του Βασίλη: φάρος για τις μάχες που έπονται.

Κι ας μη νικήσουμε ποτέ, θα πολεμάμε πάντα...

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΓΓΟΣ ΠΑΡΩΝ ★

Πρωτοβουλία αναρχικών ενάντια στις κρατικές δολοφονίες

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/88228/


1 2 3

Στήριξη της "Ημέρας μνήμης για τα 2 χρόνια από την κρατική δολοφονία του Βασίλη Μάγγου"

Στήριξη της "Ημέρας μνήμης για τα 2 χρόνια από την κρατική δολοφονία του Βασίλη Μάγγου"

Συγκέντρωση-Ενημέρωση στην Πλατεία Εξαρχείων την Τετάρτη 13/07 στις 20:00

Την Τετάρτη 13/7 θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Εξαρχείων συγκέντρωση ενημέρωση για τα 2 χρόνια από την κρατική δολοφονία του Βασίλη Μάγγου. Στα πλαίσια της συγκέντρωσης υπεράσπισης της μνήμης του Βασίλη θα γίνει ενημέρωση για την κρατική δολοφονία του ως στοχοποιημένου αγωνιστή στο Βόλο και για την προσπάθεια συγκάλυψης, που επιχειρείται από το δικαστικό σύστημα.

Από το κάλεσμα:

"Η κρατική δολοφονία του Βασίλη Μάγγου δεν ήταν τυχαία. Ο Βασίλης ήταν ένας αγωνιστής, στοχοποιημένος για τους αγώνες που έδινε στον Βόλο ενάντια στον καρκίνο και τον θάνατο της πολυεθνικής εταιρείας Lafarge (ΑΓΕΤ). Ο Βασίλης βασανίστηκε και δολοφονήθηκε από τις κρατικές αρχές. Η μνήμη του δολοφονείται ξανά και ξανά μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια από δικαστές και εισαγγελείς, από έναν κρατικό μηχανισμό υπεράσπισης δολοφόνων που ενεργοποιείται επιτυχώς κάθε φορά που ο δολοφόνος είναι μπάτσοι και ασφαλίτες.

Την Τετάρτη 13 Ιουλίου στις 20.00 καλούμε σε μια ημέρα μνήμης, συγκέντρωση και μικροφωνική στην πλατεία Εξαρχείων. Θα υπάρξει παρέμβαση από τη δικηγόρο της οικογένειας του Βασίλη, Άννυ Παπαρρούσου, η οποία θα κάνει αναλυτική ενημέρωση για τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης και την προσπάθεια συγκάλυψης των κρατικών δολοφόνων του. Επίσης, θα γίνει τηλεφωνική παρέμβαση από κάτοικο του Βόλου για τους αγώνες που δόθηκαν και δίνονται ενάντιαστη Lafarge. Τέλος, θα ακουστούν ποιήματα και κείμενα του Βασίλη όπως και μουσική που άκουγε."

Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη. Η δικαιοσύνη που αποφυλάκισε τις τελευταίες μέρες δολοφόνους και βιαστές (Επ. Κορκονέας, Π. Φιλιππίδης, Αθ. Χορταριάς, Λεβέντηδες) είναι ταξική. Είναι η φωνή του κράτους και της καπιταλιστικής κοινωνίας, που τρέμουν ανθρώπους σαν το Βασίλη Μάγγο και σαν το Γιάννη Μιχαηλίδη,που σήμερα διανύει την 51η απεργίας πείνας και εξοντώνεται μεθοδικά από τον κρατικό μηχανισμό. Στο πρόσωπό τους φέρουν την αξιοπρέπεια και την αδιαλλαξία του ανθρώπου που αγωνίζεται και κρατά πάντα ψηλά το κεφάλι. Στο πρόσωπό τους φέρουν την προοπτική της επαναστατικής ανατροπής του κόσμου της μισθωτής σκλαβιάς και της εξουσίας.

Για όλες τις «δικαιοσύνες του δρόμου» που δεν αποδόθηκαν ποτέ.

Για όλες τις κρατικές δολοφονίες που έμειναν αναπάντητες.

Είμαστε εδώ και θα αγωνιζόμαστε.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13/7 ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΓΓΟΥ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 23/05 Γ.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ, ΠΕΜΠΤΗ 14/07, 19:00, ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΓΓΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΘΑΦΤΕΙ

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ

Συνέλευση Αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/88222/