Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022 στις 19.00

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ψήφιση του νέου νόμου για την Γ'βάθμια εκπαίδευση

ΣΕΡΕΤΕ Αχαΐας: Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση// Πέμπτη 14/07, 19:00 πλατεία Γεωργίου

Καλούμε το λαό της πόλης, τα σωματεία των εργαζομένων σε μαζική συμμετοχή σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 14/07 στις 19:00 στην πλατεία Γεωργίου ενάντια στην ψήφιση του νέου νόμου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η επόμενη περίοδος θα είναι κρίσιμη για το πανεκπαιδευτικό κίνημα. Καλούμε τα σωματεία των εργαζομένων, τους φοιτητικούς συλλόγους να παλέψουμε συντονισμένα ενάντια στο νέο χτύπημα που φέρνει η κυβέρνηση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο αγώνας για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο θα πρέπει να συνδεθεί με την ανάπτυξη ενός συνολικότερου κινήματος διαρκείας ενάντια στο σύγχρονο επιχειρηματικό πανεπιστήμιο, την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων που προωθούν την αντιδραστική του μετάλλαξη.

Απαιτούμε:

  • Απόσυρση του νομοσχεδίου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση τώρα!
  • Ανατροπή του νομοσχεδίου Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη
  • Έξω η αστυνομία από τα Πανεπιστήμια. Να μη τολμήσουν να βάλουν την ΟΠΠΙ στα ιδρύματα.
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Παιδεία και την έρευνα.
  • Έρευνα για τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι για τα κέρδη των επιχειρήσεων.
  • Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας στην έρευνα και την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αυξήσεις στους μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Κανένας ερευνητής/τρια να μην αμείβεται κάτω από 1000 ευρώ.

Εδώ θα βρείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του σωματείου μας για τον νέο νομοσχέδιο.

Η Διοικούσα Επιτροπή του παραρτήματος Αχαΐας

πηγή : https://unionresearchers.wordpress.com/2022/0…