Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022 στις 13.30

Συλλογή ειδών 1ης ανάγκης για τους πυροσβέστες & τους κατοίκους στην Πεντέλη

ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Το Συντονιστικό Ομάδων και Δομών Αλληλεγγύης Αττικής καλεί σε συλλογή:

νερά

ισοτονικά

χυμούς

κρουασάν - μπισκότα

ορούς για τα μάτια

για τους πυροσβέστες που επιχειρούν στο μέτωπο της Πεντέλης και τους κατοίκους των γύρω περιοχών που παλεύουν με τις φλόγες για να σώσουν τα σπίτια και το δάσος τους.

Η συλλογή θα πραγματοποιηθεί ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ

Συλλογικη Κουζινα El Chef (Τσαμαδού 15, Εξάρχεια) ως τις 21:00

Κ ΒΟΞ (Θεμιστοκλέους & Αραχώβη, Εξάρχεια) 11:00-15:00 & 16:00-21:00

Και μια υπενθύμιση. Το επιτελικό κράτος που χτύπησε με ΜΑΤ τους εποχικούς πυροσβέστες που ζητούσαν την μονιμοποίηση τους και την ενίσχυση των μέσων πυρόσβεσης αρνήθηκε να προσλάβει 4000 επιπλέον εποχικούς, ενώ συμφώνησε μέσα στον Ιούλιο για εισαγωγή στο δημόσιο μισθολόγιο 2300 ιερεων και προσέλαβε 400 αστυνομικούς για τα Πανεπιστήμια.

Αντί για πυροσβεστικά, αγοράζουν αστυνομικές αύρες, παπάδες και σπαταλούν αμύθητα πόσα από τον προϋπολογισμό για οπλικά συστήματα. Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης, μια πολιτική που στο κέντρο της έχει την λιτότητα, τον αυταρχισμό και την εκμετάλλευση της φύσης προς όφελος των επενδυτών και του μεγάλου κεφαλαίου.

Όχι. Δεν θα περιμένουμε το τελευταίο δέντρο για να κρεμαστούμε. Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να σώσουμε τα δάση μας, για να σταματήσει επιτέλους η καταστροφή της φύσης.

Απέναντι στο κράτος εμπρηστή έχουμε μόνο την αντίσταση και την αλληλεγγύη. Αυτή είναι η δύναμη μας.

πηγή : https://www.facebook.com/sodaattikis/