Σάββατο 23 Ιουλίου 2022 στις 11.30

2 καλέσματα : 1 2

[Αθήνα] Συγκέντρωση για τις χθεσινές συλλήψεις στα Εξάρχεια

Στο πέσιμο που έγινε πριν λίγες ώρες στη φεμινιστική πορεία στα Εξάρχεια για τον ξυλοδαρμό και την απόπειρα βιασμού γυναίκας στη γειτονιά οι μπάτσοι επιτέθηκαν στο σώμα της πορείας και έκαναν βίαιες προσαγωγές 15 περίπου συντρόφων/ισσων. Λίγο αργότερα οι μπάτσοι περικύκλωσαν το καφενείο στην Τσαμαδού και τελικά μπούκαραν και έκαναν προσαγωγές

30 περίπου ατόμων ακόμα, χωρίς να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για τον ακριβή αριθμό των ατόμων.

Στο πρώτο πέσιμο χτυπήθηκε σύντροφος από την κοινότητα των κατειλημμένων προσφυγικών που συμμετέχει στη δομή παιδικού στεκιού και αυτομόρφωσης της κοινότητας και προσήχθη στη ΓΑΔΑ. Ο ξυλοδαρμός του έχει καταγραφεί σε βίντεο. Λίγες ώρες μετά του αποδόθηκαν κατηγορίες και του ανακοινώθηκε η σύλληψή του. Ο σύντοφος καθώς ήταν χτυπημένος και στο κεφάλι και ζαλιζόταν μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Οι μπάτσοι αρνούνται να δώσουν πληροφορίες σε σχέση με την κατάσταση της υγείας του, το νοσοκομείο που μεταφέρθηκε και το χρόνο που πρόκειται να νοσηλευτεί τόσο στη δικηγόρο όσο και στο στενό οικογενειακό του περιβάλλον. Η διαδικασία σύλληψης και κράτησης του συντρόφου μας συνιστά μια ακόμη απαγωγή από το κράτος καθώς έχει εξαφανιστεί, δεν ξέρουμε σε ποιό νοσοκομείο βρίσκεται, η δικηγόρος δεν μπορεί να επικοινωνήσει μαζί του και δεν λαμβάνει ενημέρωση.

Καλούμε Σάββατο 23/7 σε συγκέντρωση στα δικαστήρια, Ευελπίδων στις 11:30.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ, ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΟΤΙ ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ.

ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών(ΣΥ.ΚΑ.ΠΡΟ)

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/88288/


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ- ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

Το απόγευμα της Παρασκευής 22/7 και ενώ ήταν καλεσμένη συγκέντρωση στην πλατεία Εξαρχείων των 'Συντροφισσών ενάντια στην πατριαρχία και την έμφυλη βία', με αφορμή περιστατικό απόπειρας βιασμού στη γειτονια, οι δρόμοι των Εξαρχείων και μέρος της πλατείας καταλήφθηκαν από κάθε λογής μπάτσους. Παρά το γεγονός, η συγκέντρωση/ μικροφωνική πραγματοποιήθηκε κανονικά, καταγγέλθηκε η αστυνομική παρουσία και διαβάστηκαν κείμενα για την απόπειρα βιασμού, την έμφυλη βία στα Εξάρχεια και τη σχέση της με την κοινωνική συνθήκη που επικρατεί στη γειτονιά, την αστυνομοκρατία, την τουριστικοποίηση, το ναρκεμπόριο, την καπιταλιστική ανάπλαση.

Με τα μπλοκ των συντροφισσών μπροστά, η συγκέντρωση των 400 περίπου ατόμων, βγήκε στη Στουρνάρη όπου οι μπάτσοι έκλεισαν το δρόμο, κάνοντας σαφές πως ο σχεδιασμός τους ήταν εκείνος της απαγόρευσης της πορείας. Οι συντρόφισσες, πιασμένες αλυσίδες προχωρήσαμε αποφασιστικά μπροστά, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην πατριαρχία, την έμφυλη βία και την αστυνομία, για να δεχθούμε επίθεση απο τα ΜΑΤ που πέταξαν κρότου λάμψης και δακρυγόνα ανάμεσά μας, ξυλοκοπώντας συντρόφισσες με τα γκλομπς τους. Παρά την επίθεση, η πορεία γρήγορα ανασυντάχθηκε και βγήκε και πάλι στο δρόμο προχωρώντας, για να δεχθεί και πάλι ανάλογης έντασης επίθεση, με κόσμο να ξυλοκοπείται και να συλλαβάνεται απο τους δολοφόνους της ομάδας Δ και των ΜΑΤ και στη συνέχεια να εγκλωβίζεται σε πολυκατοικίες και στο καφενείο της πλατείας, όπου έπειτα απο ώρες πολιορκίας έγινε αστυνομική εισβολή με προσαγωγές και μια σύλληψη.

Η κυβέρνηση με κάθε τρόπο συγκαλύπτει και δείχνει την προνομιακή της σχέση με τους κάθε λογής βιαστές, ενώ την ίδια στιγμή δολοφονεί τον αναρχικό σύντροφο, απεργό πείνας Γ. Μιχαηλίδη.

ΜΠΑΤΣΟΙ TV ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΞΕΠΛΕΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΒΙΑΣΤΗ

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ- ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 23/7, 11πμ

Συντρόφισσες ενάντια στην πατριαρχία και την έμφυλη βία

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1620052/