Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022 στις 11.30

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση

Κάλεσμα από τις Έμφυλες Αταξίες για την αυριανή συγκέντρωση στα Δικαστήρια:

"Έχουμε χάσει πια το μέτρημα. Πόσες ακόμα γυναικοκτονίες και βιασμούς να απαριθμήσουμε;

Μόνο το τελευταίο 48ωρο καταγράφηκαν 3 γυναικοκτονίες και έγιναν 2 συλλήψεις για βιασμούς, μια στη Λέσβο για βιασμό 14χρονης από αστυνομικό και μια στα Χανιά.

Σε ένα ευρύτερο κλίμα συγκάλυψης βιαστών και γυναικοκτόνων, με ένα σύστημα δικαιοσύνης ανίκανο να παρέχει ασφάλεια στα άτομα να καταγγείλουν και μια κοινωνία που αμφισβητεί και σωπαίνει. Με τα κανάλια και τα δικαστήρια να αποπροσανατολίζουν από την ουσία καταδεικνύοντας την καταγωγή και την πρόθεση του ατόμου που διέπραξε το έγκλημα, αλλά και τι φορούσε και πως προκάλεσε το άτομο που βίασαν και σκότωσαν.

Δεν είναι η ταξική και φυλετική προέλευση του θύτη, η καραντίνα, τα ρούχα ή "η κακιά στιγμή" που βιάζουν και δολοφονούν. Είναι η καθημερινά συντηρούμενη εξουσιαστική σχέση μεταξύ των φύλων, σε συνάρτηση πάντα με την τάξη και τη φυλή. Η καταπίεση, οι ρολόι και ο διαχωρισμός, που συντηρούν το αφήγημα ότι το κοινωνικά ισχυρό άτομο μπορεί να επιβληθεί και να θεωρήσει κτήμα του το άλλο. Είναι η σιωπή και η αδιαφορία που τρέφουν την πατριαρχία.

Καμία μόνη. Καμία λιγότερη.

Συγκέντρωση την Παρασκευή 5/8 στις 11.30 στα δικαστήρια."

Έμφυλες Αταξίες

πηγή : https://www.facebook.com/SolidarityWithRosaNe…


Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΑΣΗ

Συγκέντρωση την Παρασκευή 5/8, 11:30 στα Δικαστήρια

Την Κυριακή 31/7 , ο Δημήτρης Κοπανάκης, επιχειρηματίας, συνιδιοκτήτης του Canva bar και ιδιοκτήτης των Evlimeni suites, βιάζει 19χρονη στην παραλία Φαλάσαρνα Χανίων. Ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίων του και την Παρασκευή 5/8 περνάει εισαγγελέα, όντας ελεύθερος ως τώρα.

Την περίοδο που διανύουμε γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες, δεκάδων γυναικοκτονιών, βιασμών και περιστατικών σεξιστικής και ενδοοικογενειακής βίας. Οι θύτες, ανάλογα με το "κύρος" και το πορτοφόλι τους, τυγχάνουν ευνοϊκότατης μεταχείρισης, με χαρακτηριστικά παραδείγματα την αποφυλάκιση του παιδοβιαστή Λιγνάδη, και την απόσυρση της δίωξης των βιαστών της Γεωργίας Μπίκα στη Θεσσαλονίκη από τις δικαστικές αρχές.

Το κίνημα όμως ήταν, είναι και θα είναι εδώ. Κανένας βιασμός, καμία μορφή πατριαρχικής βίας δεν θα μείνουν αναπάντητα. Είμαστε στο πλάι όλων των επιζησασών/ντων και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την ηθική, κοινωνική και νομική δικαίωσή τους.

Συνέλευση αυτοδιαχείρισης στο Λόφο Καστέλι

πηγή : https://www.facebook.com/SolidarityWithRosaNe…