Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022 στις 21.00

Προβολή ταινίας: Ιστορίες καθημερινής τρέλας

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΤΡΕΛΑΣ του Μάρκο Φερέρι στο πάρκο Ναυαρίνου

Ένας από τους αναρχικούς και προκλητικούς σκηνοθέτες του ευρωπαϊκού σινεμά των 70's μεταφέρει το 1981 στη μεγάλη οθόνη την πρώτη συλλογή αυτοβιογραφικών διηγημάτων του θρυλικού Τσαρλς Μπουκόφσκι.


Ο κεντρικός ήρωας της ταινίας, συγγραφέας Τσαρλς Σέρκιν, alter ego του Μπουκόφσκι, άνεργος και αλκοολικός, κυκλοφορεί ανερμάτιστος στους δρόμους του Λος Άντζελες, ψάχνοντας να αντλήσει υπαρξιακό ενδιαφέρον και έμπνευση σε τυχαίες σεξουαλικές συνευρέσεις, στο αλκοόλ και τις καταχρήσεις. Το ενδιαφέρον του θα τραβήξει η αυτοκαταστροφική πόρνη Κας, «η ωραιότερη γυναίκα της πόλης» και μια σχέση πάθους και εξάρτησης θα γεννηθεί οδηγώντας τους δύο ήρωες στην ηδονή της οδύνης μέχρι την τραγική και προδιαγεγραμμένη κατάληξη.


Ο σπουδαίος Μπεν Γκαζάρα στον πρωταγωνιστικό ρόλο καταφέρνει να πλάσει έναν άμεσο και πολυδιάστατο χαρακτήρα, στα πρότυπα των κασσαβετικών ερμηνευτικών καταβολών του, σε αντίθεση με την Ορνέλα Μούτι, η οποία περιορίζεται στην αναμφίβολα καταιγιστική ομορφιά της. Το αποτέλεσμα αν και άνισο έχει ενδιαφέρον.