τι; : θεματική : ΔΕΘ

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022 στις 18.00

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Προσυγκέντρωση για τη συγκέντρωση των συνδικάτων

Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης

πηγή : https://sekonline.gr/


1 2 3 4 5

Όλοι/ες στη Διαδήλωση της ΔΕΘ 10/9

Μπροστά στη διαδήλωση της ΔΕΘ

Σταθμός για να διώξουμε την επικίνδυνη κυβέρνηση Μητσοτάκη

Για να χτίσουμε την αγωνιστική ενότητα του κινήματος

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
Ενάντια σε Φτώχεια, Πόλεμο, Καταστολή, Πολιτική σήψη

Προσυγκέντρωση: ΣΑΒΒΑΤΟ 10/9, 18:00, Eγνατία με Αγ. Σοφίας

3 χρόνια μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ, εργαζόμενοι, νεολαία και φτωχά λαϊκά στρώματα έχουν βιώσει με το χειρότερο τρόπο τη βαρβαρότητα και τον κυνισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Και φέτος η χώρα κατακάηκε με ευθύνη της κυβέρνησης και από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. Οι εικόνες αστυνομικών σε ρόλο πυροσβέστη δείχνουν την αποτυχία του «επιτελικού κράτους» και των «αρίστων», αποτέλεσμα της ακραίας ταξικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής τους. H ΝΔ από την πρώτη μέρα έχει επιδοθεί σε κρεσέντο αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων, νομοθετώντας με τα γκλομπ της αστυνομίας. Με τις ευλογίες και υποδείξεις των εργοδοτών νομοθετούν τα ωράρια λάστιχο, τις απλήρωτες υπερωρίες, την ανασφάλιστη εργασία. Ξεπουλάνε την κοινωνική ασφάλιση και απαγορεύουν τον συνδικαλισμό. Δίνουν δισ. για εξοπλισμούς και πετάνε ψίχουλα στους εργαζόμενους με ψευτοαυξήσεις στον κατώτατο μισθό και με επιδόματα φτωχοκομείου. Πάνω από δέκα χρόνια κρίσης και Μνημονίων, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ) αποτυπώνονται στο καθημερινό ξεπούλημα του κοινωνικού πλούτου στους «ημέτερους», την καταστροφή των δημόσιων υπηρεσιών και υποδομών, στην ταξική «μείωση του κράτους» σε μια όλο και πιο σκληρή καταστολή. Το σκάνδαλό των παρακολουθήσεων, που ακολούθησε τις αισχρές αποφυλακίσεις Λιγνάδη και Κορκονέα, αποκαλύπτει όχι μόνο πόσο βαθιά και διαρκής είναι η αντιδημοκρατική αναδίπλωση που επιχειρεί η αστική τάξη, αλλά και τη σήψη τους. Η κυβέρνηση ενισχύει το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης καθώς είναι αναγκαίο για να ξεκοκαλίσει οτιδήποτε δημόσιο έχει απομείνει (δημόσια δωρεάν παιδεία, την υγεία, το λαϊκό εισόδημα).
Παράλληλα, η ακρίβεια καλπάζει ανεξέλεγκτη. Τον Ιούλιο, ο πληθωρισμός άγγιξε το 11%, όμως στην πραγματικότητα είναι πολύ μεγαλύτερος στα βασικά αγαθά που καταναλώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά: ψωμί, κρέας, λαχανικά, βενζίνη, ρεύμα… Οι λογαριασμοί του ρεύματος κοστίζουν ένα μηνιάτικο και οι διακοπές ρεύματος κάθε μήνα είναι εκατοντάδες. Επιπλέον, τα κοράκια των τραπεζών και funds απειλούν το δικαίωμα στην στέγη, μέσω των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση Μητσοτάκη μας εμπλέκει όλο και πιο βαθιά και άμεσα στον πόλεμο, που δημιουργεί μια τρομακτική απειλή για όλη την ανθρωπότητα. Στέλνουν διαρκώς όπλα στο καθεστώς Ζελένσκι, μετατρέπουν τη χώρα σε απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση, εμφανίζονται «πρόθυμοι» για κάθε βρώμικη ενέργεια στην υπηρεσία των αμερικάνων και ευρωπαίων ιμπεριαλιστών. Χρησιμοποιούν τον πόλεμο για να μας διαλύσουν περισσότερα δικαιώματα και ελευθερίες. Με την όλο και πιο τυχοδιωκτική, πολεμοκάπηλη στάση τους στον ανταγωνισμό με τον τουρκικό καπιταλισμό (στην οποία στοιχίζονται όλες οι επίσημες πολιτικές δυνάμεις στο όνομα της «τουρκικής προκλητικότητας και επιθετικότητας»), μας σπρώχνουν προς μια στρατιωτική σύγκρουση, με ανυπολόγιστες συνέπειες και θύματα τους λαούς.

ΔΕΘ: σταθμός αντεπίθεσης του κινήματος

Εργαζόμενοι, φτωχά λαϊκά στρώματα και νεολαία πρέπει να αγωνιστούμε για την ανατροπή αυτής της κατάστασης. Η αηδία, η οργή, το μίσος για τον Μητσοτάκη και την αυλή του έχουν συσσωρευτεί, ενώ καμία δύναμη από το αστικό πολιτικό σκηνικό δεν πείθει ότι μπορεί να διαχειριστεί «ομαλά» την κατάσταση. Οι σημερινοί αγώνες μπορούν έτσι να μεγαλώσουν, να οδηγήσουν στην ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά και στην αρχή μιας νέας πορείας για το εργατικό κίνημα. Όμως αυτό δεν θα γίνει αυτόματα. Απαιτεί μια κατάλληλη παρέμβαση των αγωνιστικών δυνάμεων του κινήματος. Απαιτεί να βάλουμε μπροστά την ανασύνθεση και ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, να αποσπάσουμε τα συνδικάτα και όλες τις δομές του εργατικού κινήματος από τα ανίκανα και καταστροφικά χέρια της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΜΕ). Και ακόμα να προτάξουμε μια ταξική πολιτική: Ενάντια σε κάθε λογική «μικρότερου κακού» και «αντιδεξιών μετώπων». Ενάντια στις απάτες για «προοδευτική αλλαγή» και «επανίδρυση της ελληνικής δημοκρατίας», με τα οποία προσπαθεί να ξεπλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας. Ξεπερνώντας τη διαιρετική, συντηρητική πολιτική του ΚΚΕ, που στρέφει τα πάντα γύρω από την εκλογική ενίσχυσή του.
Στη φετινή διαδήλωση της ΔΕΘ στις 10/9, η ΟΚΔΕ, όπως σε κάθε κινητοποίηση και αγώνα, θα παλέψει για μια ενιαία απάντηση των αγωνιστικών δυνάμεων του εργατικού κινήματος, για να επικρατήσει στην πράξη μια κοινή συγκέντρωση και πορεία. Εργαζόμενοι, νέοι, φτωχοί, αγωνιστές δεν αντέχουν άλλο την αφόρητη διαίρεση των κινητοποιήσεων, που υπονομεύει την αξιοπιστία και αποτελεσματικότητά τους. Η ενότητα των εργαζομένων είναι απαραίτητος όρος για την απόκρουση της αστικής επίθεσης και για κάθε ανασύνταξη του κινήματος, πόσο μάλλον για μια ανατρεπτική προοπτική. Κάνει τεράστιο λάθος όποιος ταυτίζει μια τέτοια ενωτική πολιτική με κάποια φανταστική υποταγή στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία ή με διάφορες δεξιές πολιτικές και «παναριστερά» σχέδια. Έτσι, η τακτική των λεγόμενων «ανεξάρτητων ταξικών συγκεντρώσεων», που ακολουθείται εδώ και χρόνια από δυνάμεις της άκρας αριστεράς, έχει χειροτερεύσει το πρόβλημα της ενότητας του εργατικού κινήματος και ουσιαστικά αναπαράγει την διασπαστική πολιτική του ΠΑΜΕ.
Απέναντι στους τεχνητούς διαχωρισμούς και στον κατακερματισμό των κινητοποιήσεων, η ΟΚΔΕ παλεύει και καλεί τους εργαζόμενους, την νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τις οργανώσεις της Άκρας Αριστεράς και όσες οργανώσεις-συλλογικότητες έχουν αναφορά στους εργαζόμενους, τα σωματεία και τους συνδικαλιστικούς φορείς να παλέψουμε μαζί για να δημιουργηθεί ένα ενιαίο ταξικό μέτωπο των εργαζομένων που θα τσακίσει την κυβέρνηση και τις ελίτ και θα επιβάλει μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων. Μια ισχυρή, ενωτική, αγωνιστική, κοινή συγκέντρωση και πορεία στη ΔΕΘ θα είναι μήνυμα προς αυτή την κατεύθυνση.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή : https://www.okde.gr/archives/17464


1 2 3 4 5

Κάτω τα χέρια από την απεργία στην «Μαλαματίνα» - Απεργιακή συγκέντρωση 01/09 7.00 πμ

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στις 7 το πρωί στην πύλη του εργοστασίου στο Καλοχώρι

Στις 31 Αυγούστου, κατά την διάρκεια 24ώρης απεργίας, η εργοδοσία με την αστυνομία, τα ΜΑΤ και τις πλάτες της κυβέρνησης και τον αντεργατικό έκτρωμα του Χατζηδάκη, επιτέθηκε βίαια και με χημικά στους απεργούς που περιφρουρούσαν το εργοστάσιο. Αποτέλεσμα ήταν απεργοί να καταλήξουν στο νοσοκομείο, όπως και ο πρόεδρος του σωματείου ο οποίος πήγε με συνοδεία αστυνομίας και συνελήφθη.

Σε συνέχεια των προηγούμενων προσπαθειών της, η εργοδοσία κατάφερε να σπάσει την περιφρούρηση, όμως με 5 διμοιρίες ΜΑΤ και 3 επιθέσεις για να μπορέσει να βάλει μέσα τους απεργοσπάστες. Παράλληλα, δίνει ένα σαφές μήνυμα αδιαλλαξίας, ότι δεν πρόκειται να κάτσει στο τραπέζι να συζητήσει τα δίκαια αιτήματα των απεργών (να παρθούν πίσω οι απολύσεις, υπογραφή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις μισθών, καμία σκέψη για εργολάβο). Δεν μας κάνει εντύπωση και η στάση των εισαγγελέων και των δικαστηρίων, οι οποίοι είναι αυτοί που πρώτοι εφαρμόζουν το νόμο Χατζηδάκη, βγάζοντας παράνομες τις απεργίες.

Το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης κήρυξε 24ωρη απεργία 1 Σεπτέμβρη, ως ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους απεργούς και καλεί σε συγκέντρωση στις 7 το πρωί στο εργοστάσιο. Οι απεργοί της «Μαλαματίνα» πήραν απόφαση να συνεχίσουν τις επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες μέχρι 15 Σεπτέμβρη.

Αυτή είναι η λεγόμενη μεταμνημονιακή πραγματικότητα που καθημερινά γίνεται για τους εργαζόμενους μια νέα χειρότερη κόλαση με την ακρίβεια και τα βάρβαρα νεοφιλελεύθερα μέτρα! Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, σέρνεται πίσω από τις επιταγές των εργοδοτών. Έχει απονομιμοποιηθεί και θα κάνει τα πάντα για τους εργοδότες χωρίς να την ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Ενώ ρίχνει τον λαό στην εξαθλίωση, με απανωτά αντεργατικά μέτρα, με τη λαίλαπα της ακρίβειας και την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, συνεχίζει με μια μαύρη αστυνομοκρατία, με το δόγμα «νόμος και τάξη»-προσπαθώντας να διαλύσει κάθε εργατικό αγώνα, κάθε μορφή αντίστασης. Πρέπει ρίξουμε την άθλια αυτή την κυβέρνηση για να σωθούμε οι εργαζόμενοι και όλη η κοινωνία. Ο αγώνας αυτός μας αφορά όλους, να φτάσει το μήνυμα του αγώνα σε κάθε χώρο εργασίας, σε κάθε γειτονιά για την οικονομική και ηθική στήριξη του, μέσα από πρωτοβουλίες αλληλεγγύης! Με την οργάνωση και την αλληλεγγύη μας να νικήσουμε στον δρόμο τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, τους μπράβους της κυβέρνησης και των εργοδοτών! Να βάλουμε ένα φρένο επιτέλους στην ακραία εκμετάλλευση και εξαθλίωσή μας από την κυβέρνηση και του εργοδότες!

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΘ - Σάββατο 10/9, 6 μμ, Αγ. Σοφίας με Εγνατία

  • Έξω τα ΜΑΤ από την απεργία
  • Ανάκληση όλων των απολύσεων
  • Απόσυρση όλων των κατηγοριών
  • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις μισθών

Αντεπίθεση των Εργαζομένων

blog:https://antepithesitonergazomenon.blogspot.co…

τηλ: 2310265730

πηγή : https://www.okde.gr/archives/17569


1 2 3 4 5

Δεν πάει άλλο! Κάτω η κυβέρνηση της φτώχειας, της βίας και του πολέμου

ΌΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΘ - ΣΑΒΒΑΤΟ 10/9 ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 6μμ ΕΓΝΑΤΙΑ ΜΕ ΑΓ.ΣΟΦΙΑΣ

Συνάδελφοι-ισσες, στον Επισιτισμό, τον Τουρισμό, ταΑρτοζαχ/στεία: (σερβιτόροι, μάγειρες, διανομείς, μπουφετζήδες, λαντζιέρηδες, πωλητές, ταμίες κ.ά.)

Ο Μητσοτάκης και ο θίασός του, έρχονται για άλλη μια φορά στην ΔΕΘ, να μας παρουσιάσουν ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας και μάλιστα κακόγουστο. Ολόκληρο το νεοφιλελεύθερο τσίρκο της ΝΔ πανηγυρίζουν για «ανάπτυξη» και θα μας ανακοινώσουν για άλλη μια φορά την «επιδοματική και κοινωνική» πολιτική τους για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται. Μια πολιτική ακραίας φτωχοποίησης, καταστολής και καθημερινής ανασφάλειας για το πώς θα βγει η μέρα. Η ακρίβεια καλπάζει ανεξέλεγκτη (τον Ιούλιο ο πληθωρισμός άγγιξε το 11%), ο μισθός μας δεν φτάνει ούτε για να πληρώσουμε το ρεύμα και το φυσικό αέριο, οι διακοπές ρεύματος, λόγω αδυναμίας των φτωχών νοικοκυριών να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς, κάθε μήνα είναι εκατοντάδες.

Οι υπεύθυνοι για αυτήν την κατάσταση που ζούμε ; Όλες οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις και κυρίως η σημερινή της ΝΔ, αφού δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο στο πέρασμά της! Ιδιωτικοποιώντας και ξεπουλώντας «ότι κινείται» (ρεύμα, λιμάνια, συγκοινωνίες, υποδομές), ανοίγουν την όρεξη στους «επενδυτές»- αρπακτικά, παίζοντας με τις τιμές και τις ζωές μας. Ψηφίζοντας κάθε μέρα περαιτέρω νομοσχέδια (ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ, ΕΣΥ), που καταστρέφουν το σύστημα υγείας και ασφάλισης και κυρίως με την επίθεση στην Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση, θέλοντας να την μετατρέψουν σε ένα ακριβό αγαθό για «λίγους» και «αρίστους». Με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, το οποίο συμπυκνώνει όσα αντεργατικά νομοσχέδια έχουν ψηφιστεί τα τελευταία χρόνια, επιχειρούν να σβήσουν το εργατικό δίκαιο και να το ξαναγράψουν από την αρχή, για τα συμφέροντα των εργοδοτών. Και όλα αυτά για να εφαρμοστούν, χρειάζεται η «πειθώ» των γκλομπς, δακρυγόνων, ωμής καταστολής και των δικαστικών αποφάσεων, με άλλα λόγια ένα ενισχυμένο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης.

Ο εχθρός βρίσκεται στην ίδια μας την χώρα! Καμία στοίχιση με την εθνική ενότητα όλων αυτών που με την πολιτική τους, μας φέρνουν πιο κοντά στον πόλεμο! Με αυτούς που στέλνουν βαρύ οπλισμό στην Ουκρανία, χωρίς καν να το ξέρουμε, που μας εμπλέκουν σε επικίνδυνα πολεμικά μονοπάτια, αφού με την πλήρη συμπόρευση τους με τις πιο επιθετικές πλευρές των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, όχι μόνο δεν κατευνάζουν αλλά οξύνουν τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό. Την ίδια στιγμή, που εμείς οι εργαζόμενοι και άνεργοι δεν βγάζουμε ούτε μισό μήνα, προκλητικά ξοδεύουν δις (τα οποία θα πληρώσουμε εμείς) για εξοπλισμούς!

Το «χρυσό καλοκαίρι» του Τουρισμού αποδεικνύεται ένα μεγάλο φιάσκο! Το 7μηνο του 2022, οι απολύσεις ξεπέρασαν τις 830 χιλιάδες και οι «οικειοθελής αποχωρήσεις» τις 625 χιλιάδες! Ενώ μόνο τον Ιούνιο και τον Ιούλιο (μέσα στην τουριστική περίοδο) οι απολύσεις έφτασαν τις 370 χιλιάδες. Και όσοι «τυχεροί» εργαστούν αντιμετωπίζουν την εργοδοτική αυθαιρεσία στο έπακρο. Παρά την «προσπάθεια» της κυβέρνησης να παρουσιάσει το «φιλο-εργατικό» της πρόσωπο και για προ-εκλογικούς λόγους, με την κήρυξη της Κλαδικής ΣΣΕ στην Εστίαση-Τουρισμό, οι εργοδότες «σφυρίζουν κλέφτικα»! Η εξαντλητική εργασία μέχρι λιποθυμίας ή και θανάτου, η ανασφάλιστη/υπό-ασφαλισμένη εργασία, οι εργοδοτικοί τραμπουκισμοί και ξυλοδαρμοί την φετινή περίοδο εκτοξεύτηκαν. Και φυσικά ούτε λόγος για εφαρμογή της ΣΣΕ.. Στους διανομείς, τα εργατικά δυστυχήματα και ατυχήματα ολοένα και πληθαίνουν, με την κυβέρνηση να αφήνει απροστάτευτους τους συναδέλφους. Ταυτόχρονα, έχει μπει ήδη σε πλήρη εφαρμογή το καθεστώς τύπου «WOLT» (προσπάθεια γιαυτό και στην E-food), μετατρέποντας τους συναδέλφους σε «ελεύθερους σκλάβους», χωρίς σταθερό μισθό και δικαιώματα.

Το Συνδικαλιστικό Κίνημα ανήμπορο και ανίκανο.. Απέναντι σε όλη αυτήν επίθεση που δεχόμαστε, η συνδικαλιστική γραφειοκρατεία «κάθε απόχρωσης» αποδεικνύεται ανίκανη και επικίνδυνη να μας δείξει τον δρόμο. Από την μια η αστικοποιημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατεία (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ), που εφαρμόζει πτυχές του Νόμου Χατζηδάκη και εξαντλείται σε «πόλεμο ανακοινώσεων» με το Υπουργείο και από την άλλη η σταλινική γραφειοκρατία του ΠΑΜΕ (Ταξική Ενότητα), με τον κατακερματισμό και την διάσπαση που προσπαθούν να σπείρουν. Οι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος (COSCO, ΛΑΡΚΟ, MΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, Ε-FOOD κ.ά.) και αυτοί που σίγουρα θα έρθουν το επόμενο διάστημα, πρέπει να γενικευτούν και να προχωρήσουν με πραγματική ενότητα στον δρόμο, ενάντια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και σε όποια άλλη επιχειρήσει να έρθει στην εξουσία!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΓΩΝΕΣ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Συνάδελφοι-ισσες πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η μόνη απάντηση απέναντι στην καθημερινή κόλαση που βιώνουμε, με τους λογαριασμούς, την ακρίβεια και την φτωχοποίηση, που όχι μόνο δεν θα σταματήσουν στο άμεσο μέλλον, αλλά θα ενταθούν, είναι η συλλογική. Η μάχη θα δοθεί μέσα στους χώρους εργασίας, δημιουργώντας εμείς οι ίδιοι επιτροπές αγώνα σε κάθε κατάστημα, αποφασίζοντας εμείς οι ίδιοι πως θα αγωνιστούμε απέναντι στην συντονισμένη επίθεση εργοδοτών-κυβέρνησης. Να εγγραφούμε - οργανωθούμε στο Συνδικάτο μας, γιατί Συνδικάτο σημαίνει Συλλογική Δράση, σημαίνει γνωρίζω τα δικαιώματά μου. Σημαίνει ότι δεν είμαι μόνος κι αβοήθητος απέναντι στον εργοδότη μου, αγωνίζομαι μαζί με τους συναδέλφους μου με ενότητα κι αλληλεγγύη. Σημαίνει ότι αποκτώ δύναμη και φωνή. Τον δρόμο τον έδειξαν και τον δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια οι συνάδελφοι σε όλες τις ειδικότητες, που με το σχέδιο και την στήριξη της Αντεπίθεσης των Εργαζομένων, κέρδισαν δεδουλευμένα, δικαιώματα (διανομείς), επαναπροσλήψεις κ.ά (ρεστοράν Banquet, ζαχαροπλαστεία Χατζή/BLE, PizzaHut, Goodys, Applebees, Καφεναί, Todaylicious,την Επιτροπή Αγώνα Διανομέων, στην E-Food-Wolt, πατσατζίδικο Τσαρούχας, ψαραγορά Θάλασσα κ.α.)

ΈΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΊΚΙΟ ΚΙ ΑΥΤΟΊ ΤΟΝ ΦΟΒΟ!

  • Κατάργηση του εκτρώματος Χατζηδάκη - να καταργηθούν όλα τα μνημονιακά νομοσχέδια.
  • Πλαφόν σε είδη πρώτης ανάγκης, ρεύμα, καύσιμα. Μείωση ΦΠΑ στα βασικά καταναλωτικά αγαθά.
  • Αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό. Σταθερή και πλήρης απασχόληση, κατάργηση κάθε είδους ελαστικής, μερικής απασχόλησης. ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ η Κλαδική ΣΣΕ στον Κλάδο.
  • Δημόσια Δωρεάν Υγεία - Παιδεία για όλους.
  • Άμεση ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών(ΣΕΠΕ-ΕΦΚΑ)-αυστηρότερα πρόστιμα στους εργοδότες.
  • Να βγούμε από την ΕΕ και να διαλυθεί το ΝΑΤΟ. ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, με Απεργίες, Διαδηλώσεις, Καταλήψεις.
  • Με αγώνες να διώξουμε την Εγκληματική Κυβέρνηση Μητσοτάκη!

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ - ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Τηλ. επικοινωνίας: 6982 268 508 antepithesistonepisitismo.blogspot.com

πηγή : https://www.okde.gr/archives/17584


1 2 3 4 5

Επιτροπή αγώνα διανομέων Θεσσαλονίκης

πηγή : https://el-gr.facebook.com/epitropiagonadiano…