Σάββατο 20 Αυγούστου 2022 στις 20.00

Μικροφωνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας & προβολή ταινιών μικρού μήκους

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ, ΣΑΒΒΑΤΟ 20/8 8ΜΜ

Η συγκέντρωση θα κρατήσει μία ώρα και μετά θα υπάρξει προβολή των μικρού μήκους για τις μάχες και τις ανατροπές στους δημόσιους χώρους.

Η παρουσία μας στο σημείο είναι σημαντική για να μην αφήσουμε τη γειτονιά των Εξαρχείων να γίνει τσιφλίκι μπάτσων με τους κατοίκους και θαμώνες της στο παρασκήνιο. Εμείς είμαστε η κοινωνική βάση των Εξαρχείων και έχουμε όχι μόνο το δικαίωμα αλλά και την ευθύνη να μην αφήσουμε την πλατεία μας να ξεχαστεί μέσα στους μπάτσους.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ , ΣΑΒΒΑΤΟ 20/8 9ΜΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

Ταινίες μικρού μήκους απ'όλο τον κόσμο συζητούν την πρόσβαση και παρουσία διαφορετικών ταυτοτήτων στο δημόσιο χώρο. Οι ταινίες διηγούνται προσωπικούς και συλλογικούς αγώνες. Αλλοι καρδίζονται και άλλοι χάνονται. Η ουσία όμως είναι η πίστη και η υπέρβαση.

Ain't no Time for Women, Τυνησία, 19'

Μια ομάδα γυναικών είναι συγκεντρωμένη στο Saïda's, το τοπικό κομμωτήριο, την παραμονή των προεδρικών εκλογών. Το σαλόνι μετατρέπεται σε πλατεία της πόλης, αντικατοπτρίζοντας την εσωτερική αναταραχή της χώρας.

Market Man, Ιταλία, 18'

Ο Mario μαζεύει κιβώτια από την αγορά για να τα πουλήσει για λίγα λεπτά. Τα κουβαλάει στην πλάτη του, δέκα τη φορά, δεμένα με ένα σχοινί. Στο γεμάτο εμπόδια μονοπάτι του, ο Mario ελπίζει ότι ίσως κάποιος ευεργέτης θα εμφανιστεί και θα του χαρίσει ένα μεταχειρισμένο τρίκυκλο.

Building No. 7, Καναδάς, 20'

Για 15 χρόνια, η κοινότητα του Point St. Charles δίνει ζωή στα πολιτικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά της ιδανικά μέσω της δημιουργίας του Κτιρίου νο.7. Πώς όμως διατηρείς την προσήλωση μέσα στα χρόνια που χρειάζεται για να μετατραπεί μία μακρινή ουτοπία σε ένα πραγματικό, βιώσιμο πρότζεκτ;

Beauty Boys, Γαλλία, 18'

Σε ένα μικρό χωριό, ο Leo, 17 χρονών, αγαπάει πολύ το μακιγιάζ. Ο μεγάλος του αδερφός, Jules, που φοβάται την κοροϊδία, μπαίνει εμπόδιο στο πάθος του. Τη νύχτα της παράστασης, ο Leo εμφανίζεται σε full drag...

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΛΟΙΟ ΜΠΑΤΣΩΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΣ

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΤΩΧΟΙ ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΟΙ

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΛΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ

Συντονιστικό δράσεων για την υπεράσπιση των Εξαρχείων

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/88381/