Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022 στις 12.00

Αλληλεγγύη στους 2 συλληφθέντες της πλάτειας Εξαρχείων ενάντια στο ΜΕΤΡΟ

Την Παρασκευή 19. Αυγούστου δικάζονται οι 2 δύο συλληφθέντες που ξυλοκοπήθηκαν από ΜΑΤ την Πέμπτη 11. Αυγούστου κατά τη διάρκεια πρωινής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ενάντια στο ΜΕΤΡΟ.

Την Πέμπτη 11. Αυγούστου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Εξαρχείων, όπως και γίνεται κάθε μέρα από την έναρξη εργασιών για την κατασκευή ΜΕΤΡΟ. Οι μπάτσοι επιτέθηκαν σε άσχετο χρόνο στα άτομα της συγκέντρωσης, προσάγοντας συνολικά 32 άτομα, 2 εκ των οποίων συνέλαβαν αφού τους χτύπησαν και τους φόρτωσαν με τις γνωστές κατηγορίες-πακέτο που μοιράζουν σε όσους χτυπάνε, αντίσταση κατά της αρχής, βία κατά υπαλλήλου και απείθεια.

Για να διαμαρτυτηθούμε στις άδικες ποινικές διώξεις των ατόμων, και για να μη μείνει κανένα συντρόφι μόνο του ενάντια στην υπέρμετρη καταστολή και στα χέρια του κράτους,

Καλούμε λοιπόν στα δικαστήρια της Ευελπίδων Παρασκευή 12μμ στο κτήριο 7.

Ο αγώνας μας ενάντια στην αρπαγή της μοναδικής πλατείας της γειτονιάς 4.30 το πρωί της Τρίτης 9. Αυγούστου από μπάτσους και τη μόνιμη εγκατάσταση πολλαπλών μονάδων καταστολής (ΜΑΤ- πράσινοι και μπλε, αύρα, καπελάκηδες) περιμετρικά της πλατείας και με επιχειρησιακό κέντρο στο υπουργείο πολιτισμού είναι μακρύς αλλά αποφασισμένος. Δε θα σταματήσει μπροστά στις φισουνιές ούτε τις ασπίδες και τα γκλομπ των μπάτσων.

Παρασκευή 19. Αυγούστου, 12μμ, Δικαστήρια Ευελπίδων, Ευελπίδων 10, κτήριο 7.

ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συντονιστικό Δράσης για την Υπεράσπιση των Εξαρχείων

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/88373/