Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022 στις 20.00

Μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Κατάληψη Παλιού Νεκροτομείου

ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΟΜΕΙΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ

-Μικροφωνική Συγκέντρωση Παρασκευή 19/8, 20:00 Αναγνωστήριο

-Πορεία Κυριακή 21/8, 19:00 Πάρκο Ακαδημίας

ΠΑΛΙΟ ΝΕΚΡΟΤΟΜΕΙΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ:

Τις πρωινές ώρες της 16ης Αυγούστου δυνάμεις των ΟΠΚΕ και η ασφάλεια περικύκλωσαν τον χώρο του συγκροτήματος στον οποίο βρίσκεται η Κατάληψη, προχωρώντας σε επιχείρηση εκκένωσης, απαγορεύοντας σε αλληλέγγυους να προσεγγίσουν και απειλώντας με προσαγωγές. Ο χώρος απειλούταν ηδη με εκκένωση, όπως είχε γνωστοποιηθεί από κρατικό έγγραφο τοιχοκολλημένο στην είσοδο της κατάληψης, από τις 22 Ιουλίου. Η εκκένωση της Κατάληψης Παλιού Νεκροτομείου είναι η κλιμάκωση διαδοχικών επιθέσεων τα τελευταιά χρόνια από κράτος και παρακράτος, με πιο χαρακτηριστική την απειλή εκκένωσης το 2018.

Η κατάληψη δεν βρίσκεται τυχαία στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής, αφού αποτελεί ένα ζωντανό κέντρο αγώνα στην τοπική κοινωνία της Αλεξανδρούπολης από το 2016. Εδώ και 6 χρόνια, με συνέπεια και αποφασιστικότητα αποτελεί ζωντανό κύτταρο και αφετηρία κοινωνικών και ταξικών αγώνων. Από τις πρόσφατες μαζικές αντιπολεμικές κινητοποιήσεις ενάντια στην εμπλοκή του ελληνικού κράτους στον πόλεμο στην Ουκρανία και την μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε πέρασμα, ορμητήριο και στόχο στρατιωτικών επιχειρήσεων, τους αγώνες ενάντια στην πατριαρχία για την ταξική και γυναικεία χειραφέτηση, αγώνες ενάντια στην λεηλασία της φύσης και τις εξορύξεις χρυσού, ενάντια στις κρατικές δολοφονίες μεταναστριών και αγωνιστ(ρι)ών, ενάντια στην επίθεση στο κόσμο της εργασίας, στη δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία. Ως κομμάτι των καταπιεσμένων, βρισκόμαστε με τις δυνάμεις μας σε κάθε αγώνα κοινωνικού και ταξικού ανταγωνισμού, ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Ταυτόχρονα, ο χώρος έχει φιλοξενήσει μέσα σε αυτά τα χρόνια δεκάδες πολιτικές εκδηλώσεις, πολιτικές συζητήσεις και διαδικασίες, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, εκτός των πλαισίων της εμπορευματοποιημένης διασκέδασης, με γνώμονα τις αρχές της αυτοοργάνωσης και της αλληλεγγύης, προτάσσοντας ένας ελευθεριακό τρόπο σκέψης και δράσης.

Εντός της υπάρχουσας συγκυρίας, το κράτος και το κεφάλαιο έχουν εξαπολύσει μια λυσσαλέα, δολοφονική επίθεση στους ανθρώπους της τάξης μας σε κάθε πεδίο. Με το κύμα ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά, προϊόν των καπιταλιστικών ανταγωνισμών, να έχει γονατίσει την τάξη μας. Με τα ελαστικά, μαύρα δεκάωρα σε άθλιες συνθήκες εργασίας που δεν φθάνουν για να ζήσεις, τα εργατικά ατυχήματα, την καταστολή και στοχοποίηση απεργών εργαζομένων να είναι κανονικότητα. Με το ξεπούλημα της δημόσιας υγείας και παιδείας για τα κέρδη του κεφαλαίου και συνολικά την διαρκή υποτίμηση των αναγκών μας, και όλα αυτά με φόντο την εμπόλεμη ανάφλεξη που μαίνεται.

Όσο το κράτος και το κεφάλαιο ενορχηστρώνουν την επίθεση σε χώρους αγώνα και την ίδια την κοινωνία, τόσο οχυρώνονται στα μετόπισθεν, αναβαθμίζοντας το οπλοστάσιο τους και την καταστολή σε όσους και όσες αγωνίζονται. Επιχειρούν να τρομοκρατήσουν όσους και όσες αντιστέκονται, με ξυλοδαρμούς, προσαγωγές και συλλήψεις, στημένα κατηγορητήρια. Προσπαθουν να φιμώσουν κάθε φωνή αντίστασης, να καταπνίξουν την κοινωνική οργή που θα ξεσπάσει ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, ενάντια στο σύστημα που γεννά φτώχεια, εκμετάλλευση και εξαθλίωση. Η επίθεση σε δομές αγώνα σημαίνει ευθεία επίθεση στην αγωνιζόμενη κοινωνία, στις διεκδικήσεις, στα μέσα πάλης και αντίστασης των καταπιεσμένων, σε καθένα και καθεμία που θέλει να αγωνιστεί ενάντια σε αυτό το εκμεταλλευτικό και καταπιεστικό σύστημα.

Η υπεράσπιση των κέντρων αγώνα είναι υπεράσπιση των ίδιων των αγώνων μας και των διεκδικήσεων μας. Απέναντι στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα που επιχειρεί να εξαφανίσει κάθε μορφή αντίστασης, να πάρουμε θέση μάχης, να περιφρουρήσουμε τις συλλογικές διεκδικήσεις και να οργανώσουμε την δικιά μας αντεπίθεση. Καμία εκκένωση δεν μας σταματά, η κρατική καταστολή που εξαπολύεται μανιασμένα στους χώρους αγώνα δεν μας τρομοκρατεί. Ουτέ βήμα πίσω.

Πορεία Αλληλεγγύης Κυριακή 21/08, 19.00 Πάρκο Ακαδημίας

ΚΑΜΙΑ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΔΕ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΓΩΝΑ

πηγή : https://www.facebook.com/people/Κατάληψη-Παλι…