Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022 στις 17.30

21 καλέσματα : 1 3 5 7 9 11 13 15 17 19 21

Αντιφασιστική συγκέντρωση

🔸ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2022🔸

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΦΙΣΑ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

12 - 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ / ΠΑΛΑΙΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ

ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 19.00
▪️ Έναρξη Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη
▪️ Συζήτηση για τη δίκη της Χ.Α. σε δεύτερο βαθμό
▪️ Εγκαίνια Εκθέσεων:
/ Έκθεση φωτογραφίας "ΑΝΤΙ ΛΗΨΕΙΣ" της Γιώτας Εφραιμιδου
/ Έκθεση Ζωγραφικής "ΜΑΥΡΑ ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ" του Δημήτρη Αστερίου
▪️Dj Set

ΤΡΙΤΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 19.00
▪️ Παρουσίαση του Συλλόγου
▪️ Συναυλία με νεανικά σχήματα

ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 19.00
▪️ Θεατρική παράσταση "ΘΑΛΑΜΟΣ νο6", μια χιπ χοπ διασκευή από την Νατάσα-Φαίη Κοσμίδου

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 19.00
▪️Stand up comedy against fascism
▪️Dj Set

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 19.00
▪️ Θεατρική παράσταση "ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ" - μια performance του Tunnel of Oppression από τον Δημήτρη Πλαβούκο.

ΣΑΒΒΑΤΟ 17/9, 19.00
🔸ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ στο Σιλό του Πολυχώρου Λιπασμάτων Δραπετσώνας

ΚΥΡΙΑΚΗ 18/9, 17.30
🔸ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - οδός Παύλου Φύσσα 60, Κερατσίνι.

ΕΝΝΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
"Στο μυαλό είναι ο Στόχος,
το νου σου, ε;"

KILLAH P, ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΩΝ!

κάλεσμα : Σύλλογος Πολιτισμού Παύλος Killah P. Φύσσας

πηγή : https://www.facebook.com/antifa.september/pos…


9 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Συλλαλητήριο, Κυριακή 18 Σεπτέμβρη, Κερατσίνι, Μνημείο Παύλου Φύσσα, 5.30μμ.

Αντιφασιστική συγκέντρωση, Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη, Εφετείο, Λ.Αλεξάνδρας, 8.30πμ.

Στη φυλακή για πάντα οι δολοφόνοι φασίστες.

Ανοιχτά σύνορα, καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες.

Να διώξουμε την κυβέρνηση των υποκλοπών, του ρατσισμού και της ακρίβειας.

Στις 18 Σεπτέμβρη, διαδηλώνουμε στο Κερατσίνι, 9 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους χρυσαυγίτες. Η επέτειος δεν είναι μόνο μέρα μνήμης αλλά και αφετηρία για να κλιμακώσουμε την αντιφασιστική δράση μπροστά στην απειλή του φασισμού που ξεπροβάλλει ξανά ενισχυμένη από τις πολιτικές της κυβέρνησης των υποκλοπών, του ρατσισμού, της καταστολής και της ακρίβειας.

Η κινητοποίηση στις 28 Σεπτέμβρη, στο Εφετείο, μέρα που συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής σε β΄ βαθμό, έχει τεράστια σημασία. Στέλνουμε το μήνυμα ότι δεν αφήνουμε περιθώρια στην κυβέρνηση να παίζει με την ατζέντα του ρατσισμού που ανοίγει ξανά το δρόμο στα ορφανά της Χρυσής Αυγής και τους υπόλοιπους φασίστες.

Η έκρηξη οργής που ακολούθησε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τον Σεπτέμβρη του 2013, δυνάμωσε το αντιφασιστικό κίνημα, ανάγκασε την κυβέρνηση, την αστυνομία και την δικαιοσύνη να αποσύρουν την ασυλία που παρείχαν στους φασίστες. Έτσι άνοιξε ο δρόμος για τη δίκη που οδήγησε τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής στη καταδίκη ως εγκληματική οργάνωση και στη φυλακή, τον Οκτώβρη του 2020. Τώρα, όμως, με την έφεση και τη δίκη σε β΄ βαθμό, ο φύρερ Μιχαλολιάκος και τα ορφανά του, Λαγός και Κασιδιάρης, επιχειρούν να πάρουν την ρεβάνς, να βγουν από τα κελιά γρηγορότερα, με μείωση των ποινών τους για να συνεχίσουν τη δολοφονική τους δράση.

Δεν χωρά κανένας εφησυχασμός! Θα δώσουμε ξανά τη μάχη για να πέσουν ακόμη μεγαλύτερες ποινές στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, στους φονιάδες χρυσαυγίτες που επιτέθηκαν δολοφονικά κατά των Αιγύπτιων αλιεργατών, των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, των αγωνιστών, των μεταναστών και των αγωνιστών των κινημάτων.

Δεν θα αφήσουμε τη ΝΔ, στην κρίση της, να στρώνει το δρόμο στους φασίστες με τις εκστρατείες μίσους κατά των προσφύγων και των μεταναστών, τις δολοφονίες και τις επαναπροωθήσεις στον Έβρο και στα νησιά, τις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα στις πόλεις και τις γειτονιές μας και τη ρατσιστική εκκένωση της δομής του Ελαιώνα.

Η κυβέρνηση, που μας βάζει βαθιά στο πόλεμο του ΝΑΤΟ στη Ουκρανία και στους ανταγωνισμούς με την Τουρκία, φορτώνοντάς μας δυσβάσταχτα βάρη εξοπλισμών και ακρίβεια στο ρεύμα και τα τρόφιμα είναι η ίδια που χτίζει φράχτες στον Έβρο και στρατόπεδα συγκέντρωσης, δαιμονοποιώντας τους πρόσφυγες και τους αλληλέγγυους ως πράκτορες του Ερντογάν. Το κλείσιμο των συνόρων με φράχτες, συνοριοφύλακες και τη FRONTEX αλλά και οι χιλιάδες επαναπροωθήσεις του Λιμενικού και της Αστυνομίας κοστίζουν τις ζωές μικρών παιδιών, όπως της πεντάχρονης Μαρίας από τη Συρία που έχασε την ζωή της από την εγκατάλειψη σε νησίδα του Έβρου, τσιμπημένη από σκορπιό.

Η εκστρατεία καταστολής της κυβέρνησης, με τους κοριούς της ΕΥΠ, τις επιθέσεις των ΜΑΤ από τα Εξάρχεια και τα πανεπιστήμια μέχρι τον Ελαιώνα, οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων, η επίθεση στα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα, η εκστρατεία «νόμος και τάξη» είναι η ατζέντα με την οποία η ΝΔ, μαζί το ρατσισμό και τον εθνικισμό, προσπαθεί να συσπειρώσει την ακροδεξιά και τους φασίστες στη δεξιά πολυκατοικία που καταρρέει.

Αυτές οι εγκληματικές πολιτικές στρώνουν το δρόμο στους φασίστες που έχουν ξεκινήσει τις επιθέσεις τους ξανά, στη Σταυρούπολη και τον Εύοσμο, στο Ν. Ηράκλειο κατά συγκέντρωσης της ΚΕΕΡΦΑ και στη Νίκαια κατά Πακιστανών μεταναστών, ενώ φέτος είχαμε επιθέσεις στην Αθήνα, με βόμβα σε τζαμί στα Πατήσια, πυροβολισμούς και μαχαιρώματα Πακιστανών μεταναστών στα Πετράλωνα, το Κόκκινο Μύλο και την Γ΄ Σεπτεμβρίου.

Η κρίση στην Ευρώπη και οι πολιτικές των κυβερνήσεων έδωσαν τα περιθώρια στη Λεπέν να δυναμώσει την παρουσία της στη Βουλή και ένα φασιστικό κόμμα στην Ιταλία να απειλεί να γίνει βασικός κυβερνητικός εταίρος μετά την κατάρρευση του Ντράγκι.

Το αντιφασιστικό κίνημα χρειάζεται να εντείνει τις μάχες, ιδιαίτερα στην προεκλογική περίοδο, ώστε να μην αφήσει να δυναμώσουν οι φασίστες και να ξαναβγούν στο προσκήνιο τα απομεινάρια της Χρυσής Αυγής ή οι Βελόπουλοι, οι Μπογδάνοι και οι Τζήμεροι.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαθητές στα σχολεία, τις δημοτικές κινήσεις, τις οργανώσεις της αριστεράς, τις συλλογικότητες στις γειτονιές και τις κινήσεις των γυναικών και του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος να δώσουμε μαζί αυτές μάχες, ενωτικά και ανυποχώρητα ώστε να μην αφήσουμε ούτε μια σπιθαμή χώρου στους φασίστες δολοφόνους.

Να καταδικαστούν ξανά, να μείνουν στη φυλακή για πάντα!

κάλεσμα : ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

πηγή : https://el-gr.facebook.com/keerfapage/


Παύλος Φύσσας, παρών! Να εμπνευστούμε από την διάλυση των ταγμάτων εφόδου και να επιτεθούμε στην ακροδεξιά ΝΔ!

Εννέα χρόνια από την ναζιστική δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, η 18η Σεπτεμβρίου αποτελεί ημέρα σύμβολο του αντιφασισμού, ημέρα ταξικού αγώνα!

Βρισκόμαστε 2 χρόνια μετά τη καταδικαστική φυλάκιση της ηγεσίας των ναζί και 3 χρόνια μετά το πέταγμα τους έξω από τη βουλή. Η δύναμη που τους οδήγησε εκεί ήταν η μαχητική συγκρότηση του αντιφασιστικού κινήματος και το τσάκισμα των ταγμάτων εφόδου στους δρόμους, το διώξιμο των φασιστών από τις γειτονιές και κάθε δημόσιο χώρο. Ένα αντιφασιστικό κίνημα που ήταν και αντικαπιταλιστικό, όχι γιατί άπλα ταύτιζε τις δύο μάχες, αλλά γιατί αντιλαμβανόταν πως αν δεν τσακίσει ΠΡΩΤΑ τους φασίστες είναι αδύνατον να συγκρουστεί με νικηφόρους όρους με το αστικό κράτος.

Το εφετείο της δίκης της ΧΑ παραμένει σημείο αναφοράς, αλλά το κέντρο των μαχών σήμερα είναι η αντικυβερνητική μάχη. Να στριμώξουμε την κυβέρνηση με κάθε ευκαιρία, να κλιμακώσουμε την ταξική πάλη απέναντι στην ακροδεξιά, να οργανώσουμε την λαϊκή αγανάκτηση και την πολιτική αντίσταση στον ρατσισμό, στον εθνικισμό, στην καταστολή.

Συνέχεια του αντιφασιστικού αγώνα είναι και η δίκη του Περάματος, της φασιστικής ενέδρας σε ομάδα μελών και φίλων της ΟΡΜΑ τον Μάιο του 2018. Στις 19 Σεπτεμβρίου είναι η πρώτη από τις δυο δίκες για:
- Την καταδίκη όλων των ναζιστών που εμπλέκονται στην ενέδρα,
- Την αθώωση των 6 αντιφασιστών
- Το κλείσιμο των γραφείων και του ίδιου του φασιστικού εργοδοτικού «σωματείου» «ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ».
Θα υπάρχει συγκέντρωση στα δικαστήρια Πειραιά το πρωί της 19/9 στις 08:30.

Η πολιτική οργάνωση του φασιστικού κινδύνου στην Ελλάδα έχει τελειώσει τουλάχιστον για την ώρα. Οι μάχες ενάντια στην ακροδεξιά κυβέρνηση του Μητσοτάκη και τις αντιδραστικές αντιμεταρρυθμίσεις που εφαρμόζει πρέπει να ενταθούν. Να εμπνευστούμε απο την Αντιφασιστική Νίκη και τη συντριβή της ΧΑ και να οργανώσουμε τον αγώνα ενάντια στην ακροδεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη. Χρησιμοποιώντας την εμπειρία τσακίσματος των ταγμάτων εφόδου και της Αντιφασιστικής Νίκης να οργανώσουμε την αντικαπιταλιστική ανατροπή της ΝΔ!

Στις 24 & 25 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το Διήμερο Εκδηλώσεων της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού, στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο «ΕΜΠΡΟΣ», θέλουμε να μιλήσουμε, να οργανωθούμε, να εμπνευστούμε. Να προμηθευτούμε βιβλία - περιοδικά, να ακούσουμε μουσική, να δούμε παραστάσεις και ταινίες. Απέναντι στο φόβο, στην εξατομικοποίηση, στην απογοήτευση αναζητούμε, προβάλλουμε και στηρίζουμε τη δυναμική, ρεαλιστική αισιοδοξία για την Αντικαπιταλιστική Αντεπίθεση.

Αντιφασιστική διαδήλωση
την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στις στις 17:30
στο μνημείο του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι

https://ormantifa.org/paylos-fyssas-paron-na-…

κάλεσμα : ΟΡ.Μ.Α. (ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού)


Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου "ο Άγιος Σάββας"

8 Σεπτεμβρίου στις 11:50 π.μ. ·

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ. & ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 06-09-2022

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι και εν όψη ενός ακόμα πιο δύσκολου και απαιτητικού χειμώνα πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του ΔΣ και σήμερα Συνέλευση Εργαζομένων. Κουβεντιάσαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στα δημόσια νοσοκομεία, στο νοσοκομείο μας αλλά και συνολικότερα στην κοινωνία με την ακρίβεια, την ενεργειακή κρίση και τον αυταρχισμό! Αποφασίσαμε τα παρακάτω:

1. Το σωματείο θα συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις της ΔΕΘ την Παρασκευή 9/9 και Σάββατο 10/9. Όποιοι συνάδελφοι ή συναδέλφισσες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν να το δηλώσουν στα μέλη του ΔΣ.

2. Για το καθηκοντολόγιο των νοσηλευτών ζητάμε την άμεση απόσυρσή του. Δεν δεχόμαστε την υποβάθμιση και την απαξίωση της προσφοράς και της εργασίας των συναδέλφων ΔΕ χωρίς καν να λαμβάνουν υπόψιν τα χρόνια της εμπειρίας του στο ΕΣΥ. Είμαστε ενάντια στην διάσπαση του κλάδου. Ζητάμε ενιαίο κλάδο νοσηλευτικής! Καλύπτουμε τους συναδέλφους να μην το εφαρμόσουν και ζητάμε από τις υπηρεσίες του νοσοκομείου να εκφράσουν την αντίθεσή τους. Ζητάμε την άμεση πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού όλων των βαθμίδων ώστε να μπορεί να λειτουργεί το νοσοκομείο εύρυθμα.

3. Το δολοφονικό ατύχημα στο Αγλαϊα Κυριακού, με την εργολαβική εργαζόμενη που ακρωτηριάστηκε το χέρι της στο σιδεροτήριο του νοσοκομείου, αναδεικνύει περίτρανα τί σημαίνουν οι εργολάβοι στα νοσοκομεία! Εντατικοποίηση που οδηγεί σε κάθε λογής ατυχήματα, κακοπληρωσιά και εργασιακή ανασφάλεια! Ήδη η μικρή εμπειρία από την εργολαβική εταιρεία στην σίτιση του νοσοκομείου το αποδεικνύει: 4 εργαζόμενες λιγότερες με αποτέλεσμα να χρειάζεται συνέχεια να δουλεύουν υπερωρίες (π.χ. συνάδελφος για 4 ώρες υπερωριακή εργασία πληρώθηκε περίπου 9ευρώ). Απαιτούμε να σταματήσει κάθε διαγωνιστική διαδικασία σε Φύλαξη και Καθαριότητα! Να προσληφθούν οι συνάδελφοι με μόνιμη σχέση εργασίας από το νοσοκομείο. Έξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία.

4. Όχι στο «νέο» ΕΣΥ, τα απογευματινά χειρουργεία και τα ΣΔΙΤ που οδηγούν σε περαιτέρω υποβάθμιση τα Δημόσια Νοσοκομεία

5. Η ακρίβεια και ο πληθωρισμός εξανεμίζουν τους μισθούς μας. Ζητάμε πραγματικές αυξήσεις, να επιστρέψουν ο 13ος και 14ος μισθός, τα ΒΑΕ που για άλλη μια φορά τα παραπέμπουν στις καλένδες.

6. Δεν ξεχνάμε τους συναδέλφους που συμπλήρωσαν ένα χρόνο σε διαθεσιμότητα και απλήρωτοι λόγω της εκδικητικής κυβερνητικής πολιτικής που σε αντίθεση με κάθε υγειονομική λογική εξακολουθεί να τους στοχοποιεί εκδικητικά για να καλύψει τις ευθύνες της για τη διαχείριση της πανδημίας.

7. Ζητάμε για όλα τα παραπάνω να αποφασίσει άμεσα η ΠΟΕΔΗΝ απεργιακές κινητοποιήσεις και να πρωτοστατήσει ώστε να υπάρξει άμεσα μέσα στον Οκτώβρη Πανεργατική Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία

Ταυτόχρονα, καταδικάζουμε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης με τις επιθέσεις των ΜΑΤ-ΟΠΚΕ στους απεργούς εργαζόμενους της Μαλαματίνας αλλά και την επίθεση στους φοιτητές με την προσπάθεια να βάλουν αστυνομία στα Πανεπιστήμια. Την ρατσιστική προσπάθεια εκκένωσης του camp του Ελαιώνα και τις επιθέσεις στους κατοίκους των Εξαρχείων. Στεκόμαστε στο πλευρό όλων στον δίκαιο αγώνα που δίνουν.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν με το πανό του σωματείου μας στην διαδήλωση στο Κερατσίνι την Κυριακή 18/9 στην επέτειο δολοφονίας του Π. Φύσσα και σε 2ωρη στάση εργασίας στις 28/9 στο Εφετείο Αθηνών, ημέρα που ξεκινά η δίκη σε 2ο βαθμό των δολοφόνων νεοναζί της Χ.Α.

Ενημερώνουμε ότι η επόμενη τακτική συνεδρίαση του ΔΣ θα είναι την Τρίτη 4/10/2022 και ώρα 1μμ στα γραφεία του Συλλόγου.

Εκ μέρους του Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ

πηγή : https://el-gr.facebook.com/keerfapage/


ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ

  • Δεν ξεχνάμε τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, του Σ. Λουκμαν, του P. Ziffle. Ούτε τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, του Αλ. Γρηγορόπουλου, , του Ν.Σαμπάνη.
  • Δεν ξεχνάμε τις εκατοντάδες παρακρατικές δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος προσφύγων και μεταναστών. Ούτε τους πνιγμούς, τα pushbacks, τις δολοφονίες στα σύνορα, τον εγκλεισμό σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και την επιχείρηση εξόντωσής τους από τους κρατικούς μηχανισμούς.
  • Δεν ξεχνάμε τις δεκάδες θρασύδειλες νεοναζιστικές επιθέσεις σε καταλήψεις, σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και σε αναρχικούς, αριστερούς και αντιφασίστες αγωνιστές. Ούτε τις σφαίρες, τα βασανιστήρια και τους ξυλοδαρμούς από τους ένστολους δολοφόνους της δημοκρατίας στα αστυνομικά μπλόκα, τα τμήματα, τις διαδηλώσεις, τις απεργίες και τις γειτονιές.

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ - ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ - ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΘΗΝΑ: Κερατσίνι, Παύλου Φύσσα 60, 17:30

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Προσυγκέντρωση στην Κατάληψη Mundo Nuevo, 17:30

Συγκέντρωση στην Καμάρα, 18:00

κάλεσμα : Αναρχική Πολιτική Οργάνωση - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων


9 χρόνια απ' τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα - Κυριακή 18/9 όλοι/ες στους δρόμους!

Όλες και όλοι στην αντιφασιστική συγκέντρωση

Κυριακή 18 Σεπτέμβρη
17:30 - Οδός Παύλου Φύσσα 60, Κερατσίνι

Στις 18 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται 9 χρόνια από την ημέρα που ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε από τη νεοναζιστική οργάνωση «Χρυσή Αυγή». Για πολλά χρόνια πριν από τη δολοφονία του Παύλου, η Χρυσή Αυγή πραγματοποιούσε επιθέσεις, ξυλοδαρμούς, μαχαιρώματα σε μετανάστριες/ες, αντιφασίστριες/ες, εργαζόμενες/ους που μπαίνανε μπροστά σε αγώνες στους χώρους εργασίας τους, ΛΟΑΤΚΙ άτομα κλπ, ενώ είχε προχωρήσει και σε δολοφονίες μεταναστών όπως του Σαχζάτ Λουκμάν. Όλα αυτά χωρίς να την αγγίζει κανείς…

Η Χρυσή Αυγή είχε (και έχει σ' έναν βαθμό ακόμα) στενές σχέσεις με την αστυνομία, τον στρατό, το δικαστικό σύστημα. Είχε χρηματοδότηση από εφοπλιστές - και υπερασπιζόταν τα συμφέροντά τους στη βουλή - και από άλλους μεγαλοεπιχειρηματίες. Μέχρι το 2013 είχε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τη ΝΔ και έκανε τη βρώμικη δουλειά του συστήματος χτυπώντας τους αδύναμους και τα κινήματα. Αυτός είναι άλλωστε και ο ρόλος των φασιστών ιστορικά.

Οι εξαιρετικά μαζικές κινητοποιήσεις που ακολούθησαν μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν επέτρεψαν στους συμμάχους τους να συνεχίσουν να τους προστατεύουν. Βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής συνελήφθησαν και δικάστηκαν. Και το αντιφασιστικό κίνημα, ήταν διαρκώς εκεί, απαιτώντας την καταδίκη τους. Στις 7 Οκτώβρη 2020 πάνω από 60.000 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το Εφετείο της Αθήνας για να πιέσουν να μην περάσει η πρόταση της εισαγγελέως που τους αθώωνε (πλην του Ρουπακιά) και να καταδικαστούν.

Χωρίς την ανάπτυξη μαζικού αντιφασιστικού κινήματος η Χρυσή Αυγή δεν θα είχε καταδικαστεί. Θα εξαπέλυε ακόμα δολοφονικές επιθέσεις στους δρόμους και θα ήταν στη βουλή. Αυτό άλλωστε επιδιώκει και η σήμερα η Χρυσή Αυγή και όλα τα παρακλάδια της. Πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής (Κασιδιάρης, Λαγός κ.α.) όπως και άλλοι φασίστες, έχουν ιδρύσει νέα κόμματα και παλεύουν, όπως και όσοι έχουν μείνει στη Χρυσή Αυγή, να ξαναμπούν στη βουλή. Παράλληλα εμφανίζονται πάλι στους δρόμους. Πέρσι τον Οκτώβριο οργάνωσαν δολοφονικές επιθέσεις με μαχαίρια, σιδερογροθιές και στιλιάρια ενάντια σε αντιφασίστες μαθητές και φοιτητές σε σχολεία της Σταυρούπολης και του Εύοσμου στη Θεσσαλονίκη. Επιτέθηκαν με πέτρες στο Pride της Θεσσαλονίκης, ενώ σε μια σειρά πόλεις πραγματοποιούν ξανά επιθέσεις σε μετανάστες.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους φασίστες να αναπτυχθούν ξανά. Κάθε φορά που δυναμώνουν το πληρώνουμε με αίμα.

Η μνήμη της δράσης τους την περίοδο 2010 - 2013 πρέπει να μείνει ζωντανή. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν πρέπει να ξεχαστεί ποτέ. Και η πορεία της 18ης Σεπτέμβρη, της ημέρας της δολοφονίας του, πρέπει να παραμείνει σταθμός στη δράση του αντιφασιστικού κινήματος κάθε χρόνο.

Πρέπει να δούμε όμως και παρακάτω. Τον Ιούνιο ξεκίνησε η δίκη της Χρυσής Αυγής σε 2ο βαθμό. Οι φασίστες θα προσπαθήσουν να μειώσουν τις ποινές τους και να αποφυλακιστούν ή ακόμα και να αθωωθούν. Ο κίνδυνος είναι υπαρκτός. Αρκεί να δούμε τις αποφυλακίσεις του Λιγνάδη, του Φιλιππίδη, του Κορκονέα, των δολοφόνων του Ζακ Κωστόπουλου κοκ. Για άλλη μια φορά είναι δικό μας καθήκον να κινητοποιηθούμε μαζικά και ενωτικά για αποτρέψουμε να γίνει κάτι τέτοιο.

Και βέβαια πρέπει να είμαστε έτοιμοι να σταματάμε τη δράση τους στο δρόμο οργανώνοντας αντισυγκεντρώσεις, αλλά και ενημερωτικές εκστρατείες και εκδηλώσεις για το πραγματικό τους πρόσωπο και τις δολοφονικές επιθέσεις που εξαπολύουν.

Αν θέλεις να συμμετέχεις ενεργά στον αντιφασιστικό αγώνα, έλα σ' επαφή μαζί μας!

κάλεσμα : antinazi zone

πηγή : http://www.antinazizone.gr/2022/09/9-189.html


Όλες και όλοι στη διαδήλωση για τα 9 χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα / Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, Κερατσίνι

Κείμενο που μοιράζεται στις γειτονιές των Πετραλώνων, του Θησείου και του Κουκακίου και καλεί στην αντιφασιστική πορεία για τα εννέα χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα:

Ο πόλεμος ενάντια στον φασισμό συνεχίζεται όσο υπάρχει κράτος και καπιταλισμός που τον γεννούν και τον θρέφουν.

Στις 18/9/2022 κλείνουν εννέα χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη από τάγμα εφόδου της νεοναζιστικής οργάνωσης ΧΑ και το χέρι του φασίστα Ρουπακιά.

Εννέα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και η απαξίωση της ανθρώπινης ζωής έχει επιβληθεί και μετατραπεί σε κανονικότητα. Μία κανονικότητα που συνθέτουν τα ονόματα του Σαχτζάτ Λουκμάν, του Petrit Zifle, της Αγγελικής Πέτρου, του Ζακ/Zachie oh!, του Βασίλη Μάγγου, του Νίκου Σαμπάνη, του Wares Ali, των χιλιάδων νεκρών στα σύνορα και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τόσων άλλων που δε θα μάθουμε ποτέ το όνομά τους. Ο θάνατος δεν αποτελεί πλέον μία συνθήκη εξαίρεσης, αλλά το κυριότερο χαρακτηριστικό της δυστοπίας που συνθέτουν ο φασισμός, ο ρατσισμός, ο εθνικισμός και η μισαλλοδοξία.

Φασίστες δεν είναι μόνο τα τάγματα εφόδου κάθε ακροδεξιάς και ναζιστικής συμμορίας. Οι φασιστικές συμμορίες που επιτίθενται σε μετανάστριες/ες, σε αγωνίστριες/ες, σε κέντρα αγώνα, είναι ένας ακόμα μηχανισμός του συστήματος, ώστε να καταστέλλει όσες/ους το αμφισβητούν και ταυτόχρονα να τρομοκρατεί και να διατηρεί σε καθεστώς αφάνειας και φόβου τις/τους μετανάστριες/ες, ώστε να τις/τους χρησιμοποιεί ως φθηνό εργατικό δυναμικό όποτε τις/τους χρειάζεται.

Ο φασισμός αποτελεί μια επιλογή του καπιταλιστικού συστήματος και εκφράζεται μέσω των πολιτικών που εφαρμόζονται και επιβάλλονται επάνω στις ζωές των εκμεταλλευόμενων και των καταπιεσμένων. Οι δολοφονίες μεταναστριών/ων, τα pushbacks, οι πυροβολισμοί στα σύνορα και τις πόλεις, τα βασανιστήρια στα αστυνομικά τμήματα, οι απαγωγές και οι επαναπροωθήσεις, η βύθιση βαρκών, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι φασισμός.

Η καταστολή των διαδηλώσεων, η πανεπιστημιακή αστυνομία, οι αύρες, οι κρότου λάμψης και τα δακρυγόνα στα κεφάλια κόσμου, οι ξυλοδαρμοί, οι παρακολουθήσεις, οι εκκενώσεις καταλήψεων, η αστυνομική κατοχή ολόκληρων γειτονιών, οι τραμπουκισμοί από τους μπάτσους, οι έλεγχοι και το φακέλωμα είναι φασισμός.

Οι απεργοσπαστικοί μηχανισμοί, η ποινικοποίηση και η καταστολή απεργιών, οι συλλήψεις απεργών, η απαγόρευση κινητοποιήσεων, η επιβολή προστίμων και η απαγόρευση κυκλοφορίας, το φακέλωμα των συνδικαλιστών και οι εκδικητικές απολύσεις, οι κάθε λογής «Μανωλάδες», οι μπράβοι της εργοδοσίας και τα ΜΑΤ που βαδίζουν χέρι-χέρι είναι φασισμός.

Οι φασιστικές συμμορίες με τις σβάστικες είναι κομμάτι του συστήματος. Οι κυβερνώντες στηρίζουν και εκτρέφουν το φασισμό καθώς αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για αυτούς. Οι φασίστες απολαμβάνουν την κρατική ασυλία καθώς αποτελούν τους μπράβους του συστήματος. Οι διαφορετικές/οί, οι «άλλες/οι», οι μετανάστες/ριες, οι προσφύγισσες/ες, οι αιτούσες/ντες άσυλο, οι ανήλικοι/ες, οι αυτοοργανωμένες δομές, οι καταλήψεις, οι αλληλέγγυες/οι που δεν υπακούουν στις νόρμες και τα κελεύσματα της εξουσίας, αποτελούν στόχο επιθέσεων από φασίστες ένστολους ή μη, «αγανακτισμένους κάτοικους» και ρατσιστές. Διαχρονικά σε κάθε κρίση οικονομική και θεσμική οι φασίστες αποτέλεσαν πάντα την εφεδρεία του κράτους και του κεφαλαίου ώστε να διαχωρίσουν τους από τα κάτω και να προωθήσουν τον κοινωνικό κανιβαλισμό.

Στη σημερινή συνθήκη, με τη δεξιά και συντηρητική μετατόπιση της πολιτικής σκηνής, το κράτος έχει ενσωματώσει όλες τις κατασταλτικές τακτικές απορροφώντας στους μηχανισμούς του την παρακρατική δράση των φασιστών. Οι κατασταλτικές δυνάμεις ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΔΡΑΣΗ αποτελούν τα θεσμικά τάγματα εφόδου τα οποία λειτουργούν όπως οι φασιστικές συμμορίες εξαπολύοντας επιθέσεις σε αγωνίστριες/ες, μετανάστριες/ες, ομοφυλόφιλες/ους. Επιτίθενται, ξυλοκοπούν, βασανίζουν, δολοφονούν όποιον και όποια δεν ταιριάζει στα γούστα και τις ρατσιστικές τους αντιλήψεις. Ταυτόχρονα περιφρουρούν και επιβάλλουν στο δημόσιο πεδίο τη δράση, τις μαζώξεις και τα πογκρόμ των διαφόρων φασιστών που εμφανίζονται με διαφορετική ταμπέλα κάθε φορά. Αλλά πάντα είναι ο ίδιος εσμός που φόρεσε τις περικεφαλαίες και κατέβηκε στα εθνικιστικά συλλαλητήρια, που ζητούσε να πυροβολούνται οι άοπλοι μετανάστες στα σύνορα, που επιτίθονταν σε ανήλικα προσφυγόπουλα, που χειροκροτούσε τους δολοφόνους του Ζακ Κωστόπουλου, που ψήφισε και στήριξε τους δολοφόνους του Λουκμάν και του Φύσσα, που ουρλιάζει ενάντια στην αυτοδιάθεση του γυναικείου σώματος και τις εκτρώσεις, που αρνείται την πανδημία, που στηρίζεται στον ανορθολογισμό, τον σκοταδισμό και τη συνωμοσιολογία.

Ενώ, λοιπόν, φτωχοποιούμαστε ακόμα περισσότερο και οι τιμές των βασικών αγαθών και της ενέργειας αυξάνονται μέρα με την ημέρα με ρυθμούς, που δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε. Ενώ το κόστος διαβίωσης αυξάνει χωρίς σταματημό. Ενώ τα ενοίκια παραμένουν στα ύψη. Ενώ ο πληθωρισμός έχει ξεπεράσει το 10% (το υψηλότερο των τελευταίων τριάντα χρόνων). Ενώ οι ήδη μειωμένοι μισθοί και οι συντάξεις είναι καθηλωμένοι στα ίδια τραγικά επίπεδα. Ο φασισμός που εκφράζεται μέσα από τις κρατικές πολιτικές και διαχέεται σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας μας, έρχεται να προασπίσει τις οικονομικές στρατηγικές και τις πολιτικές αποφάσεις που στόχο έχουν την διατήρηση των προνομίων και την αύξηση των κερδών για τους από τα πάνω και την ένταση της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης και της εξαθλίωσης για τις/τους από τα κάτω. Σε ένα περιβάλλον πολεμικών συγκρούσεων με φόντο τα πυρηνικά, πολεμικών προετοιμασιών και εξοπλισμών, έντασης των ενδοκαπιταλιστικών ανταγωνισμών ο φασισμός, ο εθνικισμός και η μισαλλοδοξία αποτελούν διαχρονικά τα καλύτερα εργαλεία στα χέρια των κυρίαρχων για να προωθούν τα σχέδιά τους και να οδηγούν τους πληβείους στα «ένδοξα» νεκροταφεία των μαχών.

Για να μην παραδοθούμε στη βαρβαρότητα και τον θάνατο πρέπει να αντιληφθούμε ότι η μόνη επιλογή μας είναι η συλλογική δράση. Η συλλογικοποίηση, η αυτοοργάνωση, η από τα κάτω κοινή και συλλογική μας δράση είναι ο μόνος δρόμος για τη συντριβή των ναζιστικών συμμοριών και κομμάτων, αλλά και των θεσμικών κρατικών φορέων που συντηρούν και προωθούν τον φασισμό. Η απάθεια και η αδιαφορία κλείνουν το μάτι στην κοινωνική νομιμοποίηση του φασισμού. Όλες και όλοι πρέπει να αντιληφθούμε ότι αν σήμερα σιωπούμε, αύριο η σιωπή αυτή θα μας καταβροχθίσει. Με κοινή δράση των από κάτω, να συντρίψουμε τους φασίστες, το ρατσιστικό μίσος και τις μισαλλόδοξες αντιλήψεις.

Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό είναι αγώνας ενάντια στο ίδιο το σύστημα που τον γεννάει και τον θρέφει και διεξάγεται καθημερινά στον δρόμο, τις γειτονιές, τα σχολεία, τις σχολές, τους χώρους δουλειάς. Ένας αγώνας που δεν μπορεί παρά να είναι ταξικός, αντιθεσμικός, διεθνιστικός, πολύμορφος και ανατρεπτικός. Με οδηγό την κοινωνική αυτοοργάνωση και γνώμονα την ταξική αλληλεγγύη μπορούμε να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας, να αντισταθούμε στις δολοφονικές πολιτικές του κράτους και να συντρίψουμε την καπιταλιστική αναδιάρθρωση που θα συνεχίσει να επελαύνει όσο δεν συνειδητοποιούμε τη δύναμη μας.

Χτίζουμε κοινότητες αγώνα, ενάντια σε κάθε διαχωρισμό έμφυλο, θρησκευτικό, φυλετικό, εθνικό.

Δε ξεχνάμε τον Σαχτζάτ Λουκμάν, τον Petrit Zifle, την Αγγελική Πέτρου, τη Ζακ/Zackie oh!, τον Παύλο Φύσσα.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στον φασισμό, τον ρατσισμό, τη φτώχεια, τον κανιβαλισμό, την καταπίεση, την εκμετάλλευση, τον πόλεμο και την «ειρήνη» των κυρίαρχων, για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας, δικαιοσύνης.

Όλες και όλοι στη διαδήλωση για τα 9 χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, 5:30μμ, οδός Παύλου Φύσσα 60, Κερατσίνι.

κάλεσμα : Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

κάθε Κυριακή 6μμ συνέλευση στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιμοδήμου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα, askpthk.espivblogs.net

πηγή : https://askpthk.espivblogs.net/2022/09/12/ole…


ΣΣΠ: Ο Παύλος Φύσσας ζει

ΝΑ ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ & ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Όλοι στις Διαδηλώσεις μνήμης και αγώνα - Κυριακή 18/9

ΑΘΗΝΑ: 17:30 | Κερατσίνι, Μνημείο Π. Φύσσα - Πορεία προς το Μπλόκο της Κοκκινιάς

Πριν από 9 χρόνια, στις 18 Σεπτεμβρίου 2013, τα τάγματα εφόδου της φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής δολοφόνησαν προσχεδιασμένα τον καλλιτέχνη, εργάτη και αντιφασίστα Παύλο Φύσσα, υπό την ανοχή της αστυνομίας. Ο Παύλος είχε στοχοποιηθεί και δολοφονήθηκε από τη φασιστική συμμορία, γιατί αγωνιζόταν με τη μουσική του,που είχε έντονο πολιτικό περιεχόμενο, και αγωνιζόταν ενάντια στον φασισμό. Η ΧΑ εκείνο το διάστημα είχε έντονη εγκληματική δράση, δολοφονώντας μετανάστες (Σ. Λουκμάν), ξυλοκοπώντας εργάτες, συνδικαλιστές και αγωνιστές, υπηρετώντας πιστά τα αφεντικά της. Ήταν γέννημα θρέμμα των μνημονιακών τεράτων που «ξέβρασε» η οικονομική και πολιτική κρίση του ελληνικού καπιταλισμού. Η ΧΑ αποτέλεσε για τα μνημονιακά κόμματα ένα συμπληρωματικό εργαλείο (ορισμένοι την έλεγαν «τελευταία ευκαιρία της δημοκρατίας»), από την μία προβαλλόταν σαν αντισυστημικό - αντιμνημονιακό κόμμα και από την άλλη προετοιμαζόταν για την επίθεση απέναντι στο εργατικό κίνημα, ως εφεδρεία και ενίσχυση των κρατικών μηχανισμών καταστολής.

Η δολοφονία του Παύλου πυροδότησε μια κοινωνική έκρηξη με μαζικές πορείες - διαδηλώσεις που αιτούνταν την απόδοση δικαιοσύνης, τη διάλυση της ΧΑ και να μπει τέρμα στο εθνικιστικό - ρατσιστικό παραλήρημα της. Το αντιφασιστικό κίνημα κατάφερε να επιβάλει σημαντικές ήττες στη ΧΑ, καθώς χρόνο με τον χρόνο πλήθαιναν οι αντιδράσεις και η μαζικότητα των πορειών, με αποκορύφωμα τον Οκτώβρη 2020 με τη μεγαλειώδη συγκέντρωση των 50.000 διαδηλωτών έξω από το Εφετείο στην Αθήνα, όποτε και καταδικάστηκε η φασιστική συμμορία από τα αστικά δικαστήρια -υπό την πίεση του κινήματος. Η λαομίσητη κυβέρνηση του Μητσοτάκη δεν δίστασε βέβαια τότε, κατά το άκουσμα της απόφασης, να χρησιμοποιήσει ΜΑΤ και αύρες για να διαλύσει άμεσα τη συγκέντρωση.Έτσι, μετά από πολλά εμπόδια στη δίκη (με ευθύνη και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ), η αξιοθρήνητη στάση των χρυσαυγιτών και η κοινωνική απομόνωσή τους, έχουν οδηγήσει πλέον τη ΧΑ σε διάλυση.

Όμως ο φασιστικός κίνδυνος παραμένει! Ο φασισμός είναι γέννημα θρέμμα της κρίσης και σαπίλας του καπιταλιστικού συστήματος,του ιμπεριαλιστικού πολέμου, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, της ίδιας της αστικής πολιτικής και της αστικής «δημοκρατίας των πλουσίων». Σήμερα, το «έργο» της ΧΑ και του φασισμού έχει αναλάβει η λαομίσητη κυβέρνηση της ΝΔ (μαζί με τα υπόλοιπα μνημονιακά κόμματα), αλλά και τα ΜΜΕξαπάτησης.

Ο μνημονιακός φασισμός θρέφει τον χρυσαυγιτικό : Με τις αποφυλακίσεις στελεχών της ΧΑ!Με τις ιδιωτικοποιήσεις κάθε δημόσιου αγαθού (Παιδεία, Υγεία, Συγκοινωνίες, ΔΕΗ κ.α.), τους μισθούς πείνας και τα «επιδόματα ελεημοσύνης για τους πιο ευάλωτους»! Με τις δολοφονίες καθημερινά δεκάδων προσφύγων και μεταναστών, μέχρι και 4χρονων παιδιών! Με την μετατροπή της χώρας σε μια απέραντη βάση του ΝΑΤΟ, την ενεργό συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία στην πλευρά των μακελάρηδων ΗΠΑ-ΕΕ-φασιστικού καθεστώτος Ζελένσκι, δίνοντας βήμα στη Βουλή μέχρι και στους νεοναζί των ταγμάτων Αζόφ! Με την έξαρση του εθνικισμού, του πολεμοκάπηλου τυχοδιωκτισμού και των εξοπλισμών, στο πλαίσιο του επικίνδυνου ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού!

Κυρίως όμως με την οικοδόμηση ενός μαύρου Κράτους Έκτακτης Ανάγκης, που θα ζήλευαν μέχρι και φασίστες και χουντικοί: προσπάθειες επιβολήςτης Πανεπιστημιακής Αστυνομίας (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ) και εγκαθίδρυση ΜΑΤ - αυρών - κλουβών σε Πανεπιστήμια (ΑΠΘ), χουντικού τύπου απαγορεύσεις διαδηλώσεων (π.χ. Πολυτεχνείο 2020) και κυκλοφορίας, ποινικοποίηση του συνδικαλισμού, σκάνδαλο παρακολουθήσεων… Όσο μεγαλώνει η κρίση και η κοινωνική και πολιτική απομόνωση της κυβέρνησης, τόσο περισσότερο ο Μητσοτάκης και η αριστοκρατική κλίκα του, σαν άλλοι Βοναπάρτες, θα επιδιώκουν να επιβάλλουν όλο και περισσότερη αστυνομοκρατία σε σχολές, γειτονιές, χώρους δουλειάς! Αυτό το υπό διαμόρφωση αστυνο
μικό κράτος, αυτή η χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα είναι ο κύριος εχθρός για το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα σήμερα!

Στον δρόμο να σπάσουμε την κρατική τρομοκρατία

Το φοιτητικό κίνημα και η νεολαία οφείλουμε να ξεσηκωθούμε! Μέσα από κοινωνικές συμμαχίες και κοινούς αγώνες με μαθητές - εργαζόμενους - φτωχούς, να υπερασπιστούμε μαχητικά τα δημοκρατικά δικαιώματα και να οργανώσουμε τη μαζική αυτοάμυνα του κινήματος. Πρέπει να αντεπιτεθούμε στον σημερινό φασισμό του πολέμου, της πείνας και των μνημονίων, με έναν αγώνα διαρκείας με μαχητικά μέσα πάλης, διαδηλώσεις, απεργίες και καταλήψεις. Φτάνοντας σε μια κοινωνική έκρηξη, που θα ξεσηκώσει όλη τα καταπιεζόμενα κοινωνικά στρώματα και θα επιφέρει την άμεση ανατροπή της έκπτωτης κυβέρνησης του Μητσοτάκη!

  • Κάτω η κυβέρνηση του Μητσοτάκη και το μαύρο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης
  • Όχι «χάδια» και αποφυλακίσεις στους χρυσαυγίτες δολοφόνους
  • Να αφοπλιστεί η αστυνομία - Διάλυση των φασιστοσυμμοριών ΜΑΤ-ΔΡΑΣΗ
  • Ενάντια σε Ακρίβεια και Φτώχεια - Λεφτά για κοινωνικές ανάγκες, υγεία, παιδεία, μισθούς, συντάξεις - Όχι για εξοπλισμούς, καταστολή, κεφάλαιο - Δημόσια Ενέργεια για όλους
  • Ενάντια στον Πόλεμο και τον εθνικισμό, τις αντιδραστικές αστικές τάξεις σε Ελλάδα - Τουρκία. Όχι στους Εξοπλισμούς. Καμία συμμετοχή στους πολέμους ΗΠΑ-ΕΕ. Έξω Βάσεις-ΝΑΤΟ

πηγή : https://www.okde.gr/archives/17632


ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ,ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ | ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ

Πριν 9 χρόνια δολοφονήθηκε ο μουσικός αντιφασίστας Παύλος Φύσσας από τα φασιστικά-νεοναζιστικά-παρακρατικά τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Η δολοφονία του αποτέλεσε κορύφωση της ασύδοτης και αποθρασυνόμενης φασιστικής-παρακρατικής βίας, πλάι στις δεκάδες επιθέσεις απέναντι σε συνδικαλιστές, κομμουνιστές, αγωνιστές, αριστερούς-προοδευτικούς ανθρώπους, αναρχικούς, στέκια, δομές και καταλήψεις του κινήματος.

Οι αντιφασιστικές διαδηλώσεις, οι συγκρούσεις, η έκφραση της λαϊκής αντιβίας, η λαϊκή οργή για Παύλο Φύσσα και Σαχζάτ Λουκμάν, δημιούργησαν τους όρους για την συγκρότηση και την εμφάνιση ενός πολύμορφου αντιφασιστικού κινήματος που δυνάμωσε σε γειτονιές, χώρους δουλειάς, πανεπιστήμια, όπου όρθωνε το κεφάλι του το φίδι του φασισμού.

Προμετωπίδα αυτού του ταξικού-λαϊκού-αντιφασιστικού κινήματος στάθηκαν οι δυνάμεις που μπόλιασαν πλάι στην καθημερινή αντιφασιστική δουλειά, την πολύμορφη πρακτική και δράση, που κράτησαν την πρακτική της μαχητικής αντιμετώπισης των φασιστών τσακίζοντας υλικά τις δομές και τους μηχανισμούς τους, παίρνοντας πίσω γειτονιές και διαλύοντας κάθε απόπειρα φασιστικής παλινόρθωσης.

Aυτή η μαχητική αντιμετώπιση και πρακτική είναι που κράτησε ζωντανή την ιστορία του λαϊκού- αντιφασιστικού κινήματος , τους αγώνες του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ-ΟΠΛΑ-ΔΣΕ υπό την καθοδήγηση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, την μαχητική αντιμετώπιση των παρακρατικών στα Ιουλιανά και κατά την περίοδο της στρατιωτικοφασιστικής αμερικανοκίνητης Χούντας (1967-1974), την πολύμορφη πρακτική της περιόδου '80-'90-'00 που το μαχητικό αντιφασιστικό κίνημα πέτυχε ουσιαστικές υλικές νίκες διαλύοντας στη πράξη το μιλιταριστικό μύθο της ασύδοτης φασιστικής-παρακρατικής βίας.

Το μπόι της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας, σμιλεμένο μέσα στους ταξικούς-λαϊκούς- αντιφασιστικούς αγώνες και την βαθιά παράδοση αντίστασης, γέννησε την πλατιά λαϊκή αντιφασιστική συγκέντρωση της 7ης Οκτώβρη πριν δύο χρόνια - ημέρα ανακοίνωσης της ετυμηγορίας για την δίκη της Χρυσής Αυγής.

Οι μαζικές λαϊκές αντιδράσεις επέδρασαν καταλυτικά στην βαθύτερη καταδίκη του παρακρατικού φασισμού στη συνείδηση των μαζών αναγκάζοντας τα αστικά πολιτικά κόμματα και την κυβέρνηση, σε συνδυασμό με κομμάτια της αστικής δικαιοσύνης, να κινηθούν απέναντι στη Χρυσή Αυγή.

Η πίεση που ασκήθηκε μέσα από την λαϊκή-αντιφασιστική οργή και την πλατύτητα της, δεν αναιρεί τον βαθύτατα ταξικό ρόλο της αστικής δικαιοσύνης, σαν όπλο στα χέρια της πλουτοκρατίας, που ιστορικά έχει βγάλει λάδι ένστολους κρατικούς και παρακρατικούς φονιάδες, ξεπλένοντας κάθε βρωμερό γρανάζι του συστήματος.

Δεν αποτελεί έκπληξη πως νεοναζί-φασίστες-παρακρατικοί της Χρυσής Αυγής αποφυλακίζονται εξαιτίας των χαμηλών ποινών που έλαβαν την ίδια στιγμή που η αστική δικαιοσύνη βγάζει στην παρανομία απεργίες, ποινικοποιεί την λαϊκή- εργατική πάλη, τσακίζει αγωνιστές πολιτικούς κρατούμενους που διεκδικούν τα αστικοδημοκρατικά τους δικαιώματα - Γιάννης Μιχαηλίδης, Δημήτρης Κουφοντίνας.

Οι αστικές πολιτικές δυνάμεις, τα κανάλια και κάθε γνωστή ή άγνωστη αντιδραστική φωνή αμέσως έχτισαν τείχος προστασίας της Αστικής Δημοκρατίας σε περίοδο φασιστικοποίησης της πολιτικής και δημόσιας ζωής και δεξιάς στροφής του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος, βγάζοντας από την φαρέτρα πιο έντονα το όπλο της θεωρίας των 2 άκρων.

Αφενός, θέλησαν να πετάξουν από πάνω τους την σκουριά για την συγκρότηση και την ανθρωποκτόνο δράση της Χρυσής Αυγής σαν παράλληλη στρατιωτική οργάνωση πλάι στις επίσημες κρατικές κατασταλτικές δυνάμεις και αφετέρου να εξισώσουν τον κομμουνισμό με τον ναζισμό, σε πλήρη στοίχιση με τις κατευθύνσεις του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και της Ε.Ε, για να καταστείλουν κάθε μορφή αγώνα του λαϊκού κινήματος που αμφισβητεί τον καπιταλιστικό μονόδρομο και την κυριαρχία του μονοπωλίου της κρατικής βίας.

Με το Λαό μας να βρίσκεται αντιμέτωπος με μια πρωτοφανή εξάπλωση της φτώχειας και της ανέχειας και με μια εξαρτημένη αστική τάξη να σφίγγει ολοένα και περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό εργατικής τάξης και νεολαίας, το καθήκον είναι ένα.

Κανένας εφησυχασμός και καμιά ανοχή απέναντι σε κράτος και παρακράτος.

Το τελευταίο διάστημα το Κράτος Χωροφύλακας και οι μπουραντάδες του επιτίθενται σε όλα τα μέτωπα της ταξικής πάλης.

Χτυπάνε διαδηλώσεις υπεράσπισης των δημοκρατικών-λαϊκών ελευθεριών, χτυπάνε τους απεργούς της Μαλαματίνας, εμφανίζονται έξω από τα Πανεπιστήμια και χτυπούν φοιτητές με σκοπό την είσοδο των μπάτσων μέσα στις σχολές.

Εργάτες, νεολαίοι, φοιτητές και αγωνιζόμενοι βιώνουν την ταξική βία του κεφαλαίου και του κράτους του.

Μόνο η οργάνωση και η συντονισμένη-πλατιά-μαχητική πάλη μπορεί να βάλει φραγμό στην σιδερένια φτέρνα της καταστολής.

Η δομική κρίση του συστήματος και η βαθιά φασιστικοποίηση του προμηνύουν πως το χαρτί της παρακρατικής-φασιστικής τρομοκρατίας και συνολικότερα του φασισμού θα ξαναπαιχτεί όπως και παίζεται ήδη.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως στην Ουκρανία ένα Ναζί-Φασιστικό Καθεστώς λειτουργεί σαν δούρειος ίππος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, πνίγοντας στο αίμα τον Ουκρανικό λαό για τα συμφέροντα του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού.

Σε τέτοιες συνθήκες, η διαδήλωση τιμής στον αντιφασίστα Παύλο Φύσσα οφείλει να αποκτήσει χαρακτήρα συνολικής καταδίκης του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος που γεννά και θρέφει τον φασισμό.

Να σμιλέψει το ταξικό-αντιφασιστικό-αντι ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο που θέλει να αναμετρηθεί με την κυβερνητική πολιτική και την στρατηγική της εξαρτημένης άρχουσας τάξης που κάνει συνένοχο τον λαό μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, τον βυθίζει σε δυστυχία, ενεργειακή φτώχεια, εξαθλίωση και ανεργία.

Να δώσει σινιάλο οργάνωσης και συντονισμού της περιφρούρησης, της άμυνας και της αυτουάμυνας του λαού απέναντι στην ασύδοτη δράση του αστικού κατασταλτικού μηχανισμού και των παρακρατικών μηχανισμών.

Καλούμε την εργατική τάξη, τον λαό, την νεολαία, τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες στην αντιφασιστική συγκέντρωση και διαδήλωση την Κυριακή 18/09 στις 17:30 στο Κερατσίνι στην οδό Παύλου Φύσσα.

Πιασμένοι αλυσίδες, οργανωμένα, συντεταγμένα, μαχητικά και με πυγμή, να τιμήσουμε στην πράξη τον Παύλο Φύσσα, να στείλουμε το μήνυμα και να δώσουμε υπόσχεση στους νεκρούς του λαϊκού- αντιφασιστικού κινήματος, πως το κόκκινο νήμα δεν κόβεται και θα ζητήσουμε λογαριασμό από τους φασίστες απόγονους των Χιτών, των ταγματασφαλιτών, των Μαύδων και του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος που τους γεννά και τους θρέφει.

ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΓΔΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ 40, ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΘΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΠΑΝΤΑ

κάλεσμα : Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου»

13/9/22

πηγή : https://www.facebook.com/people/Πολιτικός-Χώρ…


ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΩΝ

ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ | ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Πριν 9 χρόνια δολοφονήθηκε ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας από τα φασιστικά- νεοναζιστικά-παρακρατικά τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Ο Παύλος κράτησε το έδαφος του, αντιπαρατέθηκε, έβαλε το σώμα του μπροστά απέναντι στην φασιστική βία. Κράτησε ψηλά την σημαία.

Ο Παύλος είναι ένας ακόμα νεκρός του «αόρατου εμφυλίου» που μαίνεται ανάμεσα στον αγωνιζόμενο-αντιστεκόμενο εργαζόμενο λαό και τους φασίστες-παρακρατικούς όποια σφραγίδα και αν φέρουν.

Η δολοφονία αποτέλεσε στιγμή κορύφωσης της ωμής φασιστικής βίας της Χρυσής Αυγής, σε μια περίοδο που είχε προηγηθεί το δολοφονικό χτύπημα σε μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ και ο προπηλακισμός μελών της μητέρας παράταξης για το φασιστικό παρακράτος-Νέας Δημοκρατίας- στις εκδηλώσεις τιμής για τους εκτελεσμένους ταγματασφαλίτες στον Μελιγαλά.

Οι λαϊκές διαδηλώσεις και συγκρούσεις που ακολούθησαν την δολοφονία του δεν έλαβαν τον απαραίτητο χαρακτήρα μιας παλλαϊκής αναμέτρησης με τους κρατικούς-παρακρατικούς μηχανισμούς του συστήματος, δεν κοινωνήθηκαν με το όπλο και την αντίληψη της Μαζικής Λαϊκής Αυτοάμυνας.

Μέσα σε αυτή την συνθήκη που έπρεπε να σπάσει και να χτυπηθεί το φασιστικό παρακράτος η ταξική αναγκαιότητα γέννησε ένα πολύμορφο εργαστήρι αντιμετώπισης της φασιστικής-παρακρατικής βίας.

Ο καθημερινός αντιφασιστικός αγώνας απλώθηκε στις γειτονιές, στους χώρους εργασίας, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στο σύνολο των πεδίων που ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία δραστηριοποιούνται.

Εμπροσθοφυλακή του κόσμου της εργασίας και του λαϊκού παράγοντα αποτέλεσαν οι δυνάμεις που χρησιμοποίησαν το όπλο του μαχητικού αντιφασισμού, οι κομμουνιστές/στριες, οι αναρχικοί/ες και οι αντιφασίστες/στριες που μέσα από την πολύμορφη πρακτική και δράση έκλεισαν τις φασιστικές-παρακρατικές τρύπες και τσάκισαν τους μηχανισμούς των παρακρατικών, οι εδαφικοποιημένες δομές του αντιφασιστικού κινήματος που πήραν πίσω γειτονιές και απέτρεψαν κάθε σκέψη φασιστικής παλινόρθωσης (Αντιφασιστικό-Αντιεξουσιαστικό Στέκι Δίστομο).

Αυτό το πρόπλασμα ενός λαϊκού - αντιφασιστικού μετώπου που μέσα του συναντήθηκαν πολιτικές δυνάμεις και κομμάτια του εργαζόμενου λαού, αντιφασίστες οπαδοί και νεολαίοι φτωχοδιάβολοι, διαμόρφωσε ταξική συνείδηση, πρόσφερε απτές υλικές νίκες στο αντιφασιστικό κίνημα, σφυρηλάτησε αληθινούς λαϊκούς αγωνιστές μέσα στο καμίνι της ταξικής πάλης και του μαχητικού αντιφασιστικού αγώνα.

Αλλά σε τελική ανάλυση, τίμησε στην πράξη τα ποτάμια αίματος των κομμουνιστών/στριων, των αγωνιστών/στριων, των εργατών/τριων, των απλών προοδευτικών ανθρώπων στη πάλη απέναντι στο διαχρονικό θηρίο του φασισμού.

Τους νεκρούς κομμουνιστές στη συμπλοκή με την 3Ε στη κάθοδο της από την Θεσσαλονίκη.

Τους νεκρούς κομμουνιστές/τριες αντάρτες/ισσες στην αντίσταση απέναντι στο τριπλό φασισμό, τον παρακρατικό μοναρχοφασισμό και τον αγγλοαμερικανικό ιμπεριαλισμό στην εποποιία του '40-'49.

Το αίμα του Πέτρουλα, του Λαμπράκη, που χύθηκε τόσο από τον κρατικό φασισμό όσο και τους παρακρατικούς. Τους νεκρούς της στρατιωτικοφασιστικής αμερικανοκίνητης δικτατορίας και των παρακρατικών που πυροβολούσαν από την ταράτσα.

Και τόσων ακόμη νεολαίων, εργατών, αγωνιστών, που έδωσαν την ζωή τους στον αγώνα για να επικρατήσει το μπόι του ανθρώπου απέναντι στο τέρας της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Ο παρακρατικός φασισμός δεν τελείωσε με την ετυμηγορία του δικαστηρίου της Χρυσής Αυγής. Ο παρακρατικός φασισμός δεν τσακίζεται στις δικαστικές αίθουσες της αστικής δικαιοσύνης που υπηρετεί τα συμφέροντα της ντόπιας ολιγαρχίας.

Βρισκόμαστε σε περίοδο δομικής κρίσης του συστήματος. Το ιμπεριαλιστικό-καπιταλιστικό σύστημα σαπίζει και η πρωτοκαθεδρία του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και των συμμάχων του χτίζεται και επαναβεβαιώνεται με τον ναζισμό-φασισμό στην πρώτη γραμμή της εξωτερικής πολιτικής του.

Το Ναζι-Φασιστικό Καθεστώς του Κιέβου που για τα συμφέροντα του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού πνίγει στο αίμα τον Ουκρανικό λαό είναι εικόνα από το μέλλον, ενός σάπιου κόσμου που η κυριαρχία του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, αν το απαιτεί η συγκυρία, θα πνίξει στο αίμα την ανθρωπότητα με ένα τρίτο παγκόσμιο πόλεμο και θα συγκροτήσει αντίστοιχες Ουκρανίες- ΝαζιΦασιστικά τρομοκρατικά καθεστώτα που θα επιβάλλουν την πολιτική της Δύσης.

Ο λαός του Ντονμπάς με το όπλο στο χέρι, με όλες τις αντιφάσεις που περικλείουν ένα κίνημα που δεν βρίσκεται υπό κομμουνιστική ηγεμονία και ξεκάθαρο σοσιαλιστικό προσανατολισμό, αμφισβητεί έμπρακτα την ναζιστική μπότα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

Η χώρα μας, εξαιτίας της ξενόδουλης ντόπιας ολιγαρχίας - όργανο του Δυτικού Ιμπεριαλισμού - έχει μετατραπεί σε ένα αρωγό του διεθνή φασισμού- ναζισμού παραδίδοντας γη και ύδωρ για τις ανάγκες του Μπαντέρρικου Ναζισμού-Φασισμού και του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού.

Ο λαός μας, μαζί με όλους τους λαούς της Ευρώπης, πληρώνει το μάρμαρο, δυστυχεί, εξαθλιώνεται, η ενεργειακή φτώχεια και ακρίβεια θερίζουν τον εργαζόμενο λαό και κατακερματίζουν την ποιότητα ζωής του.

Δημοκρατικές-λαϊκές ελευθερίες δεν υπάρχουν, κρατικοί και παρακρατικοί φονιάδες, «ευυπόληπτοι» μικροκαταστηματάρχες φονιάδες, όλος ο εσμός του σύγχρονου νεοελληνικού δοσιλογισμού χέρι-χέρι με παιδοβιαστές βγαίνουν λάδι από την αστική δικαιοσύνη, απεργίες καταστέλλονται, διαδηλώσεις απαγορεύονται και χτυπιούνται και μπροστά στον λαό ορθώνεται ένα γιγάντιο Αστυνομικό Κράτος- Χωροφύλακα.

Παιδεία δεν υπάρχει, το γκλοπ του μπάτσου-μπουραντά ορθώνεται μπροστά στις πύλες των πανεπιστημιών και απειλεί να αντικαταστήσει τα υπολείμματα δημόσιας και δωρεάν παιδείας με ένα «αστυνομικό» πανεπιστήμιο των ολιγαρχών.

Υγεία δεν υπάρχει, η πανδημία θερίζει και το δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας διαλύεται για τις ανάγκες των ιδιωτικών κεφαλαίων στην υγεία.

Ψωμί-ρεύμα-νερό δεν υπάρχουν, έχουν αντικατασταθεί από επιδόματα δουλείας και σέρνουν τον λαό μας στην πείνα.

Το φασιστικό παρακράτος ανασυγκροτείται και το σύστημα μέσα στην γενικευμένη φασιστικοποίηση θα το ρίξει στο παιχνίδι όταν ο λαός βγει στον δρόμο και διεκδικήσει την ζωή του, σαν παράλληλη δύναμη καταστολής και εγκόλπωσης της λαϊκής οργής

Σε μια τέτοια συνθήκη, η διαδήλωση τιμής και μνήμης στο Παύλο Φύσσα δεν είναι απλά επίκαιρη, αλλά πρέπει να λάβει χαρακτήρα συνολικής καταδίκης του συστήματος που γεννά και θρέφει τον φασισμό, της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης που σέρνει τον λαό μας στην φτώχεια και την εξαθλίωση, της αντεργατικής-αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, επαγρύπνησης και οργάνωσης απέναντι στην ανασυγκρότηση του φασιστικού παρακράτους.

Να γίνει πεδίο που θα σφυρηλατηθεί η ενότητα του λαού και της εργατικής τάξης απέναντι στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει.

Μέχρι να κόψουμε με το δρεπάνι ξανά το κεφάλι του φιδιού και την οριστική ήττα του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος που φρουρεί, για να γίνει ο λαός αφέντης στο τόπο του, για λευτεριά-ανεξαρτησία και σοσιαλισμό.

Στηρίζουμε το κάλεσμα του Πολιτικού Χώρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» και καλούμε την εργατική τάξη, τον λαό, την νεολαία, τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες, τους αντιφασίστες και τις αντιφασίστριες να συμμετέχουν πλατιά, μαζικά και με παλμό στο οργανωμένο μπλοκ του.

Στις γειτονιές του Παύλου Φύσσα, του Μπλόκου της Κοκκινιάς και του Νίκου Γόδα δε χωρούν φασίστες-παρακρατικοί.

Κυριακή 18 Σεπτέμβρη 17:30 στην οδό Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι

ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΓΔΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ DONBASS

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

κάλεσμα : Λαϊκή Δράση - Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών

πηγή : email που λάβαμε στις 15 Σεπτεμβρίου 13h


Κινητοποίηση για τα 9 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 9 χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του αντιφασίστα-εργάτη-μουσικού Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της εγκληματικής οργάνωσης ''Χρυσή Αυγή'' . Ταυτόχρονα κλείνουν σχεδόν 2 χρόνια από την καταδίκη της φασιστικής-νεοναζιστικής οργάνωσης ως εγκληματικής με την απόφαση του Εφετείου. Οι ηγέτες της οργάνωσης βρίσκονται στη φυλακή μαζί με τον εκτελεστή του Φύσσα, με τη δίκη φέτος να συνεχίζεται σε δεύτερο βαθμό, και μέλη της ΧΑ να διεκδικούν μικρότερες ποινές, ακόμα και αθώωση.


9 χρόνια μετά, όλοι μας γνωρίζουμε καλά ότι παρά τις καταδικαστικές αποφάσεις, ο φασισμός δεν πεθαίνει μόνος του, ούτε τον σταματάει η αστική δημοκρατία και τα αστικά δικαστήρια. Το ναζισμό δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το σύστημα που τον γεννά!
Η επιστροφή των νεοφασιστικών κομμάτων καθώς και της ακροδεξιάς ιδεολογίας έχει κάνει την επανεμφάνισή εδώ και αρκετά χρόνια, αποτελώντας ουσιαστικά προϊόν της κρίσης αλλά ταυτόχρονα και πολιτικό σχέδιο διαχείρισής της. Διατηρώντας όλα τα αντιδραστικά στοιχεία εξακολουθεί να έχει στενές σχέσεις με το βαθύ κράτος και το κεφάλαιο εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των «λίγων» αποτελώντας κάθε φορά ένα σημείο επανεκκίνησης της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης .

9 χρόνια μετά την οργανωμένη δολοφονία Φύσσα από τους Ναζί δολοφόνους της ΧΑ σε συνδυασμό με τα πολλά περιστατικά επανεμφάνισης φασιστικών ταγμάτων εφόδου η μάχη για το τσάκισμα του φασισμού θα συνεχίσει να δίνεται στον δρόμο.
Γι' αυτό, η παρουσία μας και φέτος στις κινητοποιήσεις και η συλλογική αντιφασιστική δράση όλων μας, είναι αναγκαία!.
Απέναντι σε όσους, τρομοκρατούν και σπέρνουν το φασιστικό μίσος, δηλώνουμε πως, όπως και ο Παύλος, δε θα σταματήσουμε να προσπαθούμε για μια καλύτερη ζωή, ξεκινώντας από τη γειτονιά μας, μέσα από τους αγώνες, τη συλλογική οργάνωση την αλληλεγγύη και συντροφικότητα.

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 18/9/2022 ΣΤΙΣ 5:30 ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

κάλεσμα : Εργατική Λέσχη Ν.Ιωνίας (Υδραγωγείο)

πηγή : http://ydragogeio.gr/fyssas-18-9-22/ ?utm_sour…


ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ

Τα ξημερώματα της 18ης Σεπτέμβρη 2013, παρακρατικό τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής πραγματοποιεί δολοφονική επίθεση στο Κερατσίνι και ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας πέφτει νεκρός από το μαχαίρι του φασίστα Ρουπακιά. Στις 15/6/2022 ξεκίνησε το εφετείο της δίκης Χ.Α-εγκληματική οργάνωση σε δεύτερο βαθμό. Περίπου έξι χρόνια από την έναρξη της δίκης και ενάμιση χρόνο μετά την απόφαση της πρωτόδικης διαδικασίας, κάποιοι από τους νεοναζί έχουν ήδη αποφυλακιστεί ενώ σύντομα, εξαιτίας των χαμηλών ποινών, αναμένεται να αφεθούν πολλοί ακόμα.
Το αντιθεσμικό και ακηδεμόνευτο αντιφασιστικό κίνημα, οι αγωνιστές/στριες της βάσης, με τη διαρκή και μαχητική τους στάση στους δρόμους απέναντι στον φασισμό και τον ναζισμό πέτυχαν να αποτελέσει αυτή η δίκη μέχρι τώρα ένα κομβικό κοινωνικό και πολιτικό γεγονός. Το σύνθημα «φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες» που ήχησε στη Λ. Αλεξάνδρας έξω από το Εφετείο στις 7/10/20 τη στιγμή της πρωτόδικης απόφασης και οι συγκρούσεις που ξέσπασαν με τις δυνάμεις καταστολής αμέσως μετά, έκαναν σαφές πως η προσπάθεια του συστήματος να ξεπλυθεί μέσα από τις καταδίκες των φασιστών δεν ευοδώθηκε και πως η απόφαση της δίκης δεν νομιμοποίησε το πολιτικό σύστημα που γεννά, θρέφει και κατά το δοκούν χρησιμοποιεί τους φασίστες ως το μακρύ του χέρι.

Μέσα σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης -όπου για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία εντείνονται οι όροι εκμετάλλευσης και εξαθλίωσης και οι κοινωνικοί και ταξικοί αποκλεισμοί- το κράτος συνεχίζει την άγρια κατασταλτική του επίθεση σε όσους και όσες αγωνίζονται ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Από την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας μέχρι το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία μετά την στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας, αποδεικνύεται η σήψη του κρατικού-καπιταλιστικού συστήματος, που δεν έχει να υποσχεθεί τίποτα περισσότερο από θάνατο, φτώχια, προσφυγιά, εξαθλίωση και καταστολή. Με την σειρά του το ελληνικό κράτος επιτελεί τον ρόλο του ως συνοριοφύλακας της Ευρώπης-Φρούριο, όπου από τον φράχτη του Έβρου και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, μέχρι τα ναυάγια στο Αιγαίο και τις παράνομες επαναπροωθήσεις διευρύνει την δολοφονική στρατηγική του. Όλα αυτά, φυσικά, έρχονται να επιβληθούν στην κοινωνική βάση με την όξυνση της κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας σε κάθε μέτωπο. Οι συνεχείς δολοφονικές επιθέσεις της αστυνομίας σε όποιο κοινωνικό κομμάτι αντιστέκεται, στις διαδηλώσεις, τις απεργίες, τα πανεπιστήμια, τους δρόμους και τις πλατείες κάνει ακόμα πιο εμφανή την προσπάθεια επιβολής μιας κοινωνικής συνθήκης που θα κυριαρχεί η σιωπή, ο φόβος και η υποταγή.

Η μάχη ενάντια στην καταστολή και τις φασιστικές συμμορίες, την υποβάθμιση της ζωής μας, την εκμετάλλευση και τη λεηλασία της φύσης είναι συνεχής, χωρίς αυταπάτες ότι ο αγώνας ενάντια σε κράτος και παρακράτος μπορεί να καταπολεμηθεί σε δικαστικές αίθουσες. O αντιφασιστικός αγώνας δεν μπορεί παρά να είναι κομμάτι του συνολικού αγώνα ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο και η μόνη ρεαλιστική προοπτική για την κοινωνία είναι η οργάνωση και χειραφέτηση των από τα κάτω και η ανατροπή του κόσμου του κράτους και του καπιταλισμού για την οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας, ισότητας, ελευθερίας, δικαιοσύνης.

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ

ΟΥΤΕ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

9 χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
Κυριακή 18 Σεπτέμβρη
Κερατσίνι, Παύλου Φύσσα 60, 17.30

κάλεσμα : Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : email που λάβαμε στις 15 Σεπτεμβρίου 22h


Αντικρατική - Αντιφασιστική διαδήλωση

Κάλεσμα για αντικρατικό/αντιφασιστικό μπλόκ στην διαδήλωση τιμής και μνήμης στον αντιφασίστα Παύλο Φυσσα.

Κυριακή 18/09 - 5:30, Κερατσίνι, Παύλου Φύσσα 60

Κάλεσμα για αντικρατικό/αντιφασιστικό μπλόκ στην διαδήλωση τιμής και μνήμης στον αντιφασίστα Παύλο Φυσσα.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 2 ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Χ.Α

Η αστική δικαιοσύνη και το πολιτικό προσωπικό της χώρας αναγκάστηκε να καταδικάσει την Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση. Η κυβέρνηση διαβλέποντας ότι μια ενδεχόμενη ατιμωρησία θα λειτουργούσε αποσταθεροποιητικά για την ίδια, αφού θα αναζωπύρωνε τα αντιφασιστικά-αντικυβερνητικά αντανακλαστικά της κοινωνίας και θα όπλιζε το χέρι της λαϊκής αυτοδικίας, επιχείρησε με την καταδικαστική απόφαση να αφομοιώσει τις δυναμικές του αντιφασιστικού κινήματος και να εμφανιστεί σαν η κυβέρνηση που οδήγησε τους φασίστες στα δικαστήρια. Το πολύμορφο αντιφασιστικό κίνημα που αναπτύχθηκε τα προηγούμενα χρόνια στην κοινωνία ήταν αυτό που δεν επέτρεψε μια ενδεχόμενη ατιμωρησία αφού το πολιτικό κόστος για την Κυβέρνηση θα ήταν τεράστιο, αν κρίνουμε μόνο από τους 30.000 αντιφασίστες/ριες που περικύκλωσαν το εφετείο την ημέρα της απόφασης.

Το πολιτικό προσωπικό και η αστική δικαιοσύνη επιχείρησε να «καθαρίσει» μέσα από την δίκη της Χρυσής Αυγής τις σχέσεις κράτους - παρακράτους. Την οργανική σχέση των ταγμάτων εφόδου με τους διοικητές των τοπικών Α.Τ., τις σχέσεις της Χ.Α. με μεγάλο-εργολάβους στο Πέραμα, τον δημοσιογραφικό οχετό που έσταζε δηλητήριο για τους μετανάστες και έδινε βήμα στους φασίστες ενώ συγκάλυπτε την δολοφονική τους δράση. Το μηντιακό σύστημα που διευκόλυνε την ναζιστική συμμορία, που ζητούσε μια "πιο σοβαρή" Χρυσή Αυγή, που δεν έβλεπε ούτε τις σβάστικες, ούτε τα ναζιστικά κηρύγματα, που στις τηλεοράσεις παρουσίαζε σαν ράκο τον Ρουπακιά, που διαφήμιζε τα παιδιά με τα μαύρα που πήγαιναν τις γριούλες στα atm. Επιχείρησε να ξελασπώσει την Cosco που στο λιμάνι του Πειραιά έδινε εντολή σε χρυσαυγίτες για να σπάσουν τις απεργίες των ναυτεργατών, την αστική δικαιοσύνη που επί δεκαετίες αθώωνε φασίστες στα δικαστήρια όταν συλλαμβάνονταν για την δολοφονική τους δράση. Επιχείρησε να καθαρίσει την ομάδα Δίας που παρακολουθούσε αμέτοχη να δολοφονούν τον Παύλο Φύσσα. Επιχείρησε με την καταδικαστική απόφαση εναντίον της Χρυσής Αυγής να παρουσιάσει την οργάνωση σαν παρθενογένεση και όχι σαν αυτό που πραγματικά υπήρξε: σαν μια Οργάνωση Νεοναζί φονιάδων, γέννημα θρέμμα του πολιτικού συστήματος, εργαλείο των αστικών κυβερνήσεων.

Το ποια τάξη υπηρέτησε και εναντίον ποιας τάξης συνεχίζει να στρέφεται φαίνεται ακόμα πιο καθαρά από τους στόχους που επέλεγαν να χτυπούν οι Ρουπακιάδες και τα «τάγματα εφόδου» τους: με επιθέσεις στο ντόπιο και ξένο προλεταριάτο, με δολοφονίες μεταναστών εργατών όπως ο Σαχζάτ Λουκμάν και ο Αλίμ Αμπντούλ Μάναν, με επιθέσεις σε δομές του κινήματος και σε κοινότητες μεταναστών. Απολαμβάνοντας το ακαταδίωκτο και την αστυνομική-δικαστική ασυλία επιδίωξαν να ηγεμονεύσουν στις γειτονιές, δίνοντας διαπιστευτήριά στις δυνάμεις του κεφαλαίου ότι είναι άξιοι να τους ανατεθεί μερίδιο της πολιτικής εξουσίας, όντας ικανοί να αντιμετωπίσουν ακόμα και ένοπλα το ανταγωνιστικό κίνημα.

Το αντιφασιστικό κίνημα, ο μαχητικός αντιφασισμός που κυρίως αναπτύχθηκε και έδρασε μέσα από τις γραμμές του αντιεξουσιαστικού χώρου, έδωσε την απάντηση στον φασιστικό οχετό. Χτύπησε τους φασίστες όπου τους βρήκε, έδωσε μάχες εμπροσθοφυλακής σε κάθε γωνία του ελληνικού χώρου, διεξήγαγε μια μεγάλης κλίμακας αντιφασιστική προπαγάνδα και παρήγαγε ριζοσπαστικό, επαναστατικό, αντιφασιστικό λόγο. Οι θεωρητικές επεξεργασίες, οι δυνάμεις, τα ρίσκα, η αυτοθυσία των αντιφασιστών κράτησαν τον αντιφασιστικό χαρακτήρα του δημοσίου χώρου και έστειλαν τους μισάνθρωπους νεοναζί και τους υπόλοιπους ακροδεξιούς- και πάλι-μακριά από το δρόμο.

Οι 2 αντιφασίστες αγωνιστές αποτελούν κομμάτι μιας ευρύτερης πολύμορφης και δυναμικής αντιπαράθεσης μεταξύ της αγωνιζόμενης κοινωνίας, του Κράτους και των φασιστών. Μιας αντιστασιακής παρακαταθήκης πλούσιας σε περιεχόμενα και δυναμικές οπού πρωτοπόρο τμήμα της υπήρξαν οι μαχητικοί αντιφασίστες και αντιφασίστριες που συγκρούστηκαν - και υλικά - χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες και ιδιοτελή οφέλη με τους φασίστες. Αποτελούν κομμάτι της δικής μας «αντιφασιστικής νίκης» που κατατρόπωσε τον φασισμό στερώντας του ζωτικό χώρο στις γειτονιές και στον δημόσιο χώρο, μεταφέροντας τελικά μέσα από επίμονες και επίπονες προσπάθειες τον φόβο αποκλειστικά και μόνο στο απέναντι στρατόπεδο. Τέλος, αποτελούν τμήμα μιας πανελλαδικής στρατηγικής εξουδετέρωσης του φασισμού στη χώρα που στέρησε στους φασίστες πολιτικά γραφεία και πολιτικό οξυγόνο εξαφανίζοντας τους στις τρύπες τους. Η αλληλεγγύη μας λοιπόν στους 2 συντρόφους αποτελεί ταξικό - αντιφασιστικό καθήκον όσων συνεχίζουν να υπερασπίζονται την μαχητική αντιφασιστική παράδοση αυτού του τόπου, όσων συνεχίζουν να οπλίζονται απέναντι στον φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά. Αποτελεί βασικό κόμβο πρόσδεσης όσων συνεχίζουν να υπερασπίζονται το πολυεθνικό προλεταριάτο απέναντι στις επιθέσεις των αφεντικών και των «ταγμάτων εφόδου» αναγνωρίζοντας ότι η πολιτική και ταξική οργάνωση του αποτελεί στρατηγικό και τακτικό επίδικο στον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση.

Στις 18.9.2022 οι δυνάμεις του μαχητικού αντιφασισμού θα δώσουν και πάλι το παρών στη γειτονιά της αντίστασης απέναντι στην κατοχή εκεί οπού στην «μάχη της ηλεκτρικής» οι αντάρτες του ΕΛΑΣ μαζί με κατοίκους κατάφεραν να συντρίψουν τους Γερμανούς κατακτητές. Εκεί που ο Παύλος Φύσσας στάθηκε με μαχητικότητα και αδιαλλαξία μπροστά στο χρυσαυγίτικο τάγμα εφόδου που επιτέθηκε δολοφονώντας τον, δίνοντας τη ζωή του μαχόμενος, υπερασπιζόμενος τα ιδανικά μιας ολόκληρης κοινωνίας που ζει σε καθεστώς οικονομικής επισφάλειας και ανελευθερίας. Ο Παύλος Φύσσας παρότι δεν ήταν ενταγμένος σε κάποιον πολιτικό χώρο ή συλλογικότητα ενσάρκωνε ορισμένα από τα στοιχεία εκείνα που συγκροτούν έναν ολοκληρωμένο αγωνιστή και άνθρωπο αφού κατάφερε σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα πριν τον θάνατο του να επιδείξει γενναιότητα, συντροφικότητα και με ανεξάντλητη ανθρωπιά και δύναμη να αντιτάξει το σώμα και την αντιφασιστική ψυχή του οδόφραγμα απέναντι στον φόβο και την επιβολή της άτακτης φυγής.

κάλεσμα : Αντιφασίστες/ αντιφασίστριες από το κέντρο και τις γειτονίες της Αθήνας και του Πειραιά


ΚΥΡΙΑΚΗ 18/09 - 18:00

ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΑΥΛΟΥ - KILLAH P

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

κάλεσμα : χιπχοπ καφενές

πηγή : https://el-gr.facebook.com/hiphopkafenes/


Παύλος Φύσσας Πάντα Παρών! Κάλεσμα Στήριξης της Αντιφασιστικής Διαδήλωσης Τιμής, Μνήμης & Αγώνα [Κερατσίνι, 18/9]

Τη νύχτα που σε πήραν από την αγκαλιά μου, θαρρείς και εγκαταστάθηκε για πάντα μέσα μου ο χειμώνας. Ανάμεσα στα χέρια μου παγωνιά κι ακαμψία. Η απουσία σου, σταμάτησε τη γη να ανθίζει, τη βροχή να μουσκεύει το χώμα, τον ήλιο να ρίχνει φως στις κορυφές των βουνών και στα κύματα των θαλασσών. Τα χρώματα έμοιαζαν όλα με ένα μελαγχολικό μπλε και μου έλειπες Παύλο. Μου έλειπες ακριβώς όπως μου λείπεις και τώρα κι αύριο, στους αιώνες.

Δεν θυμάμαι πότε ήταν όταν ένιωσα πως έξω απ' την παγωμένη μου αγκαλιά, ανθίζουν ακόμα λουλούδια. Δεν θυμάμαι πότε ήταν που είδα παιδιά στην ηλικία σου, μικρότερα και μεγαλύτερα, ανθρώπους διαφορετικών γενεών να μου μιλάνε, να με αγκαλιάζουν, δεν θυμάμαι πότε τους απάντησα για πρώτη φορά.

Αυτοί οι άνθρωποι Παύλο γέννησαν μαζί με την ανάμνηση σου, μια φλόγα στον πάγο. Τα χέρια μου γέμισαν και πήραν μια αγάπη που δεν φαντάστηκα ότι υπάρχει, με λένε μάνα τους και νοιώθουν παιδιά μου.

Και είσαι εκεί, το πιο κόκκινο απ' όλα τα λουλούδια που άνθισαν με τον αγώνα μας, σύμβολο αβάσταχτου πόνου, να μου λείπεις και να μου δίνεις δύναμη να αντέχω, να αντέχουμε.

Νικήσαμε ηττημένοι Παύλο. Παιδί μου. Καταδικό μου παιδί. Στις αγκαλιές όλων.

Μάγδα Φύσσα
Σεπτέμβρης 2022

9 χρόνια μετά την πολιτική δολοφονία του αντιφασίστα εργάτη και ράπερ Παύλου Φύσσα (Killah P) από τη ναζιστική εγκληματική - παρακρατική οργάνωση Χ.Α στο Κερατσίνι, η Μνήμη αυτού του Πειραιώτη προλετάριου αγωνιστή παραμένει ανεξίτηλα ζωντανή.

Ζωντανή μέσα στα μυαλά και τις καρδιές όλων όσων συνεχίζουν ν' αγωνίζονται ενάντια στα πιό θρασύδειλα γεννήματα της αστικής Εξουσίας, τους Μιχαλολιάκους, τους Λαγούς, τους Κασιδιάρηδες και τις υπόλοιπες ναζιστικές - φασιστικές συμμορίες αλλά και ενάντια "στ' αφεντικά τους και τ' αφεντικά των αφεντικών τους" : το Κεφάλαιο & το Κράτος του, αυτό το Κράτος της Γ' Ελληνικής "Δημοκρατίας" των εφοπ-ληστών και των τραπεζιτών, των καναλαρχών και των κυβερνητικών και "αντιπολιτευόμενων" πολιτικών υπαλλήλων τους.

9 χρόνια μετά, ο Παύλος συνεχίζει να ζει μέσα από τις αντιστάσεις & τους αγώνες
όλων όσων δεν ξεχνάνε - δεν συγχωρούνε.

[…] εμείς δεν ξεχνάμε ότι "ο φασισμός δεν μπορεί να πολεμηθεί παρά σαν καπιταλισμός στην πιο ωμή και καταπιεστική του μορφή, σαν ο πιο θρασύς και ο πιο δόλιος καπιταλισμός. Πώς, λοιπόν, τώρα να πει κάποιος αντίπαλος του φασισμού την αλήθεια για το φασισμό όταν δε θέλει να πει τίποτα για τον καπιταλισμό, που τον προκαλεί;"

(Μπέρτολτ Μπρεχτ)

Στη σημερινή συγκυρία με τα μαύρα σύννεφα του ιμπεριαλιστικού Πολέμου να έχουν πυκνώσει για τα καλά πάνω από τα κεφάλια μας, με την -εκ νέου- βίαιη φτωχοποίηση των εργαζομένων και την εγκληματική κρατική διαχείριση της Πανδημίας, με την οξυμένη καπιταλιστική Κρίση να βαθαίνει και την ακροδεξιά-νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ -πιστή στις "αξίες" της να εντείνει (με την αντιπολιτευτική συναίνεση σύσσωμου του αστικού πολιτικού προσωπικού) την λεηλασία του τόπου και το σάρωμα των εργατικών-συνδικαλιστικών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει όρθια μετά από τη μνημονιακή δεκαετία. Μια κυβέρνηση Μητσοτάκη του υιού που έχει ξεκάθαρα θέσει στο στόχαστρο της τους νέους και τις νέες μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια, εκμεταλλευόμενη την επικρατούσα κοινωνική οπισθοχώρηση και κινηματική άμπωτη. Μέσα σε μια τέτοια συγκυρία που έχει αρκετά κοινά χαρακτηριστικά με εκείνη της περιόδου που "φούσκωσε" η ΧΑ, πρέπει τα αντιφασιστικά μας αντανακλαστικά να οξυνθούν και πάλι.

Να οξυνθούν για να μην χυθεί άλλο αίμα της Τάξης μας. Για τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν, αλλά και για τον Εντισόν Γιαχάι και τον Αλίμ Αμπντουλ Μάναν, τον Πετρίτ Ζίφλε και τόσους άλλους δικούς μας νεκρούς. Για όλους τους ντόπιους, μετανάστες, πρόσφυγες, προλετάριους και προλετάριες, για όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες, τις καταλήψεις και τους πολιτικούς χώρους που βρέθηκαν και βρίσκονται -εδώ και μια τριακονταετία, πάντα με την αρωγή της ΕΛ.ΑΣ και την κάλυψη των καθεστωτικών ΜΜΕ- στο στόχαστρο της θρασύδειλης βίας των χρυσαυγίτικων και των υπόλοιπων φασιστικών συμμοριών.

Θα είμαστε εκεί για να βρωντοφωνάξουμε και πάλι:

Λευτεριά στον Λαό. Θάνατο στο Φασισμό.

απόσπασμα από το Κάλεσμα της ΚτΒ στην Αντιφασιστική Συγκέντρωση στην έναρξη της δεύτερης δίκης της Χ.Α [Εφετείο Αθηνών 15/6/2022]

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.
Ο ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ & ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΤΑΞΙΚΟΣ!

Αλληλεγγύη στους συντρόφους Κ.Δ και Δ.Λ που εδώ και σχεδόν τρία χρόνια βρίσκονται υπό αστυνομική και δικαστική ομηρία, στο στόχαστρο της κρατικής "αντι"τρομοκρατίας και της αστικής "δικαιοσύνης", κατηγορούμενοι για αντιφασιστικές άμεσες δράσεις (την άνοιξη και το φθνόπωρο του 2019) ενάντια στις χρυσαυγίτικες γιάφκες στο Μενίδι και το Σταθμό Λαρίσης.

Στηρίζουμε - Συμμετέχουμε στην Αντιφασιστική Διαδήλωση Τιμής, Μνήμης & Αγώνα, την Κυριακή 18 Σεπτέμβρη 2022 στο Κερατσινι. Οδός Παύλου Φύσσα 60 στις 17.30.

κάλεσμα : Κίνηση της Βιολέττας
Αθήνα, Σεπτέμβρης 2022

πηγή : https://prolprot.espivblogs.net/2022/09/16/kt…


Όλοι και όλες στην αντιφασιστική διαδήλωση τιμής και μνήμης για τον Παύλο Φύσσα την Κυριακή 18 Σεπτέμβρη 2022 στο Κερατσινι

Εννιά χρόνια έχουν περάσει από την φασιστική δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από το μαχαίρι που κρατούσε ο δολοφόνος του χρυσαυγίτης Γιώργος Ρουπακιάς.Ο Παύλος Φύσσας πριν 9 Σεπτέμβρηδες βρήκε τον θάνατο παλεύοντας με ένα τάγμα εφόδου της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής και αποτελεί έκτοτε ένα από τα σύμβολα του αντιφασιστικού αγώνα.Η δολοφονία του Παύλου εντάσσετε σε μια ιστορική περίοδο όπου εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου αμφισβητούσε στον δρόμο τις πολιτικές των μνημονιακών ελληνικών κυβερνήσεων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Μια περίοδος από τις μετρημένες στα δάχτυλα της σύγχρονης μεταπολιτευτικής ιστορίας όπου η κοινωνικοπολιτική σταθερότητα και η εύρυθμη λειτουργία του πολιτικού συστήματος κλυδωνίζονταν από τις αντιστάσεις που κατέκλυζαν δρόμους και πλατείες, συγκρούονταν με την αστυνομική καταστολή, επιχειρούσαν να εισβάλουν στο κοινοβούλιο, βάζανε φωτιά στα σύμβολα της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης.

Η Χρυσή Αυγή ακολούθησε την ιστορική παράδοση των φασιστών στην Ελλάδα, να λειτουργούν ως το μακρύ χέρι του κράτους και του κεφαλαίου. Αφού διεκδίκησε και κέρδισε την ηγεμονία και την συσπείρωση στον ακροδεξιό χώρο, εμφανιζόμενη με τον μανδύα του αντισυστημικού, εξέλιξε τις σχέσεις και τις προσβάσεις της όχι μόνο με το βαθύ κράτος (αστυνομία, στρατός, εκκλησία, δικαιοσύνη) αλλά και με τμήματα της ελληνικής αστικής τάξης. Η κυβέρνηση με κορμό την ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά έδινε εντολές μέσω του Γενικού της Γραμματέα και η Χ.Α τις εκτελούσε. Η ΝΔ καθοδηγούσε μέσω του γενικού της γραμματέα την Χρυσή Αυγή στα θέματα των ψηφοφοριών των νομοσχεδίων στην βουλή ρυθμίζοντας τις λεπτές κοινοβουλευτικές - πολιτικές ισορροπίες της μνημονιακής περιόδου.

Οι εφοπλιστές διατάζανε "Θέλουμε Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη χωρίς απεργίες". Αυτό είχε ειπωθεί δια στόματος του προεδρείου της ένωσης εφοπλιστών στον τότε υπουργό ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη. Και η Χρυσή Αυγή εκτελούσε τις εντολές τους πραγματοποιώντας αιματηρές επιθέσεις σε στελέχη του ΚΚΕ και σε μέλη του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά που αποτελεί το μεγαλύτερο συνδικάτο εργαζομένων στην ζώνη. Στήνοντας παράλληλα εργοδοτικά σωματεία και εργολαβικές εταιρίες με σκοπό να τσακιστούν οι ταξικοί αγώνες στην περιοχή και να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των εφοπλιστών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έδινε τον τόνο της αντιμεταναστευτικής πολιτικής μέσω των επιχειρήσεων Ξένιος Δίας πραγματοποιώντας οργανωμένα κρατικά πογκρόμ στο φως της μέρας εναντίον μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας και η Χρυσή Αυγή την ολοκλήρωνε στο σκοτάδι της νύχτας μέσω καταδρομικών επιθέσεων των ταγμάτων εφόδου ξυλοκοπώντας και μαχαιρώνοντας μετανάστες, δολοφονώντας τους και στέλνοντας τους στις εντατικές με τις ευλογίες κράτους και αστυνομίας.

Αυτή η πολιτική συμμαχία Νέας Δημοκρατίας και Χρυσής Αυγής με την ανοχή της τότε συμπολίτευσης εκδηλώθηκε με την ανοιχτή υποστήριξη και την προβολή που λαμβάνανε σε όλες τις εφημερίδες και τα κανάλια που στηρίζανε την ΝΔ. Οι τίτλοι ενδεικτικοί, "Τα προσκοπάκια της Χρυσής Αυγής", "Πέτα την γιαγιά στην Χρυσή Αυγή", "Στο ένα χέρι η μις τουρισμός και στο άλλο η σβάστικα", "Και παιδικοί σταθμοί από την Χρυσή Αυγή". Η συγκεκριμένη κρατική στρατηγική είχε στόχο την ισχυροποίηση ενός ελεγχόμενου φασιστικού μηχανισμού με στόχο την εκκαθάριση των αντιστάσεων που υπήρχαν εκείνη την περίοδο.

Η Χρυσή Αυγή ανεξάρτητα από όλα τα παραπάνω συμπεράσματα δεν ήταν αποκλειστικά και μόνο μια στρατιωτική οργάνωση μισθοφόρων που εξοπλίστηκε για να υλοποιήσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Χωρίς την πολιτική της ισχυροποίηση δηλαδή την υποστήριξη που δέχτηκε από τμήματα της κοινωνίας δεν θα μπορούσε να κάνει όσα έκανε με τον τρόπο που τα έκανε. Η Χρυσή Αυγή είχε κάνει ήδη δυναμική εμφάνιση στο κέντρο της Αθήνας μέσω των ρατσιστικών "επιτροπών κατοίκων", ιδίως στη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, πατώντας πάνω σε ρατσιστικές και ξενοφοβικές αντιλήψεις που προϋπήρχαν στο κομμάτι του μπλοκ της εθνικοφροσύνης, που παραδοσιακά εκφράζεται μέσα από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Κομμάτι αυτού του μπλοκ, αποσπάστηκε από τη Νέα Δημοκρατία μετά το 2011 και τη μνημονιακή στροφή της και στήριξε εκλογικά τη Χρυσή Αυγή η οποία ήδη είχε δυναμώσει αρκετά σε επίπεδο δρόμου με αποκορύφωμα το τετραήμερο πογκρόμ σε πρόσφυγες και μετανάστες με αφορμή τη δολοφονία Κάνταρη τον Μάιο του 2011 στο κέντρο της Αθήνας.

Η ανάλυση της κοινωνικής - ταξικής σύνθεσης του φασισμού όπως αυτός εκδηλώνετε σε κάθε χώρα με τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά έχει σημασία ώστε να βγάζουμε τα απαραίτητα πολιτικά συμπεράσματα.

Η Χρυσή Αυγή διεκδίκησε και κέρδισε σημαντικά κομμάτια της μικροαστικής - μεσοαστικής τάξης που μπροστά στον κίνδυνο προλεταριοποίησης της επένδυσε στους φασίστες που υπόσχονταν την προστασία της τόσο από τα καπιταλιστικά μονοπώλια που απειλούσαν την μικροιδιοκτησία τους, όσο και από το ανατρεπτικό κίνημα που απειλούσε τα σχέδια της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας στην οποία στηρίζετε. Το ναζιστικό κόμμα του Χίτλερ το οποίο αντέγραφε και υμνούσε η Χρυσή Αυγή, συνόψισε το πολιτικό του πρόγραμμα στην προστασία "του βιοτέχνη που πρέπει, αφενός να προστατευθεί από τον καπιταλισμό, ο οποίος τον συντρίβει με τα εργοστάσιά του και, αφετέρου, από τον σοσιαλισμό, ο οποίος επιδιώκει να τον μετατρέψει σε προλετάριο μισθωτό εργάτη. Ταυτόχρονα, του έμπορου που πρέπει να προστατευθεί από τον καπιταλισμό με τη μορφή των μεγάλων πολυκαταστημάτων, και του λιανικού εμπορίου από τον κίνδυνο του σοσιαλισμού", με το σύνθημα «Ενάντια στον καπιταλισμό και τον μαρξισμό.»

Με τις όποιες πολιτικές διαφορές υπήρχαν σε σχέση με την τωρινή περίοδο είναι αντιληπτή η ομοιότητα του κοινού που απευθύνονται και της πολιτικής στρατηγικής που ακολουθήθηκε και εδώ. Η φασιστική επίθεση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής στου Αιγύπτιους ψαράδες στο Πέραμα για παράδειγμα δεν ήταν απλώς μια επίθεση με ρατσιστικά κίνητρα αλλά στόχευε να διαφημίσει - στείλει μήνυμα των υλικών συμφερόντων που μπορεί να προσφέρει σε όσους την στηρίξουν αφού είχαν προηγηθεί οι καταγγελίες μερίδας των ιχθυέμπορων της περιοχής ότι τα δίκτυα διανομής που έχουν στήσει οι μετανάστες - ψαράδες επηρεάζουν τις τιμές και άρα την εμπορική δραστηριότητα τους.

Έτσι μπορούμε να καταλάβουμε ποιοι είναι αυτοί που είχαν υλικά οφέλη από την άνοδο του φασισμού στην Ελλάδα την περίοδο όξυνσης της καπιταλιστικής κρίσης. Για αυτό και θεωρούμε ότι η επιλογή υποστήριξης τους είναι μεταξύ πολλών άλλων και ταξική επιλογή υπεράσπισης μικροαστικών συμφερόντων.

Παράλληλα στο εγχώριο παράδειγμα, το φασιστικό δηλητήριο δεν έσταξε μόνο σε μερίδα της μεσαίας τάξης που φτωχοποποιήθηκε βίαια από τη κρίση, αλλά και σε τμήματα της εργατικής τάξης. Η Νίκαια, το Πέραμα, τα δυτικά της Θεσσαλονίκης, κ.α, εργατοπεριοχές που παραδοσιακά αποτελούσαν προπύργια του κομμουνιστικού κόμματος, κατέληξαν να μετατραπούν σε περιοχές με τις πιο δυναμικές οργανώσεις της Χρυσής Αυγής. Αυτή η μεταστροφή δυστυχώς πάτησε -μεταξύ πολλών άλλων παραγόντων - και πάνω στην διαχρονική αδυναμία των επαναστατικών κινημάτων να εγκολπώσουν στις τάξεις τους όλο αυτό το εργατικό δυναμικό εκείνων των περιοχών που βλέπει τη ζωή του να υποτιμάται συνεχώς τις τελευταίες δεκαετίες. Πάνω εκεί πάτησε και όλη η αφήγηση της Χρυσής Αυγής η οποία έπεισε ένα τμήμα της εργατικής τάξης πως ο εχθρός είναι οι μετανάστες, καθώς αυτοί φταίνε για τους μισθούς πείνας και την ανεργία που μαστίζει τις περιοχές τους. Ότι αυτοί φταίνε για την εντεινόμενη εξαθλίωση, για τις απολύσεις, για την ανέχεια. Έτσι εξυπηρετήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ίδιο το σύστημα . Το σύστημα που τρέφεται από τη μετριοπάθεια των πολλών, την παθητικότητα και την αναζήτηση σωτήρων. Αποτέλεσμα όλου αυτού είναι ότι από εκείνες τις περιοχές οργανώνονταν συνήθως τα πογκρόμ των ακροδεξιών ταγμάτων εφόδου. Από τη Νίκαια ξεκίνησε και το τάγμα εκείνο που δολοφόνησε τον Παύλο, ο οποίος πάλεψε εναντίον υπέρτερων δυνάμεων, με αποτέλεσμα την δολοφονία του.

Τις επόμενες ημέρες από τη δολοφονία του Παύλου ήταν ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς ήταν σε προχωρημένο στάδιο οι επαφές στελεχών του με τη νεοναζιστική οργάνωση για πιθανή συνεργασία. Η λεγόμενη συντηρητική κυβέρνηση με συμμετοχή της "σοβαρής Χρυσής Αυγής". Η δολοφονία όμως ενός ντόπιου μουσικού, ο οποίος δεν ήταν ένας "άγνωστος" μετανάστης από την Ασία ή την Αφρική άλλαξε τα σχέδια. Η Νέα Δημοκρατία πιεζόμενη από την ολοένα και μεγαλύτερη δυναμική που ζητούσε να μπει ένα φρένο στη δολοφονική βία των φασιστών διέκοψε τις διαπραγματεύσεις και κατέστειλε την Χρυσή Αυγή με διττό στόχο. Αφενός να προσεγγίσει ένα κόσμο του κέντρου, πουλώντας φθηνό "αντιφασισμό" και φιλελευθερισμό, αφετέρου να καταστεί ο μοναδικός και απόλυτος διαχειριστής της δεξιάς πολυκατοικίας που τα τελευταία χρόνια είχε την ΧΑ ως ισχυρό συγκάτοικο.

Όπως τόσοι και τόσοι νεκροί από τα χέρια των μπάτσων και των φασιστών έτσι και ο Παύλος αποτελεί την τελευταία δεκαετία σημείο αναφοράς για όλο τον κόσμο του αγώνα. Η θυσία του δεν πήγε χαμένη καθώς θα αποτελεί για πάντα ένα σύμβολο μαχητικότητας και ανυποχώρητου αγώνα ενάντια στην πιο σκληρή και απάνθρωπη εκδοχή του καπιταλισμού. Η επαναστατική μνήμη δεν αφήνει αυτή τη θυσία να ξεθωριάσει, αλλά την επαναφέρει σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα που δίνουμε για να τσακιστεί μια και καλή ο φασισμός και το σύστημα που τον γεννάει. Η παρουσία μας στον δρόμο για να τιμήσουμε τον Παύλο Φύσσα και τα θύματα του φασισμού αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να διατηρήσουμε ζωντανή ακριβώς αυτή την ανατρεπτική μνήμη. Ειδικά στις μέρες μας που η φτώχεια, ο πόλεμος, η ενεργειακή κρίση δημιουργούν το κατάλληλο έδαφος για τον ενδοταξικό κανιβαλισμό, το ρατσισμό, τη ξενοφοβία και εν τέλει την δυναμική εμφάνιση φασιστικών μορφωμάτων. Για να μην ξεχάσουμε και να μην συγχωρήσουμε όχι μόνο τους φασίστες αλλά και τους πρόθυμους υποστηρικτές τους, τους αβανταδόρους τους, τους συμμάχους τους. Να κρατάμε την μνήμη τους ζωντανή, για να μην βρεθούμε απροετοίμαστοι και ανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την παγκόσμια άνοδο των εθνικιστικών δυνάμεων που συγκρούονται ανοιχτά με την φιλελεύθερη τάξη πραγμάτων για την επίσημη πολιτική και αστική εκπροσώπηση του καπιταλισμού στην Δύση. Να συγκροτηθούμε ως ανατρεπτικό κίνημα για να λειτουργήσουμε ως πόλος αντίστασης, ως ο τρίτος δρόμος απέναντι στον κοινωνικό δαρβινισμό του εθνικισμού και στην αστική ιδεολογία της ανθρώπινης προόδου του φιλελευθερισμού. Χαράζοντας τον δικό μας δρόμο του αγώνα και της εξέγερσης ενάντια στον καπιταλισμό και τον φασισμό.

Παύλος Φύσσας παρών

Όλοι και όλες στην αντιφασιστική διαδήλωση τιμής και μνήμης για τον Παύλο την Κυριακή 18 Σεπτέμβρη 2022 στο Κερατσινι στις 17.30

"Η αστική τάξη για να μας επιτεθεί δεν έφτιαξε ένα κόμμα, που δεν θα αρκούσε, αλλά έναν ένοπλο οργανισμό, τον στρατό της: τον φασισμό. Εμείς πρέπει να κάνουμε το ίδιο. Να δημιουργήσουμε τον δικό μας στρατό με τέτοιο τρόπο ώστε να μας επιτρέπει να αντισταθούμε και να αμυνθούμε. Δεν υπάρχει άλλο μέσο. Η άτακτη, σπασμωδική άμυνα που έγινε μέχρι τώρα δεν χρησίμεψε σε τίποτα.(…)"

"Σήμερα βρισκόμαστε σε πλήρη εμφύλιο πόλεμο και ο πόλεμος γίνεται έτσι.

Εμείς είμαστε μια τεράστια αλλά αποδιοργανωμένη δύναμη. Οργανωμένη και πειθαρχημένη θα γινόταν τόσο δυνατή που θα κατάστρεφε όχι μια, αλλά χίλιες φορές τον φασισμό. Αυτό πρέπει να καταλάβουμε." ( Cieri Antonio - Αναρχικός μαχητής της ένοπλης ιταλικής αντιφασιστικής οργάνωσης Arditi del Popolo, αργότερα πολέμησε και πέθανε με το όπλο στο χέρι στον ισπανικό εμφύλιο μέσα από τις γραμμές της αναρχικής ταξιαρχίας Ascaso)

κάλεσμα : Πρωτοβουλία αναρχικών ενάντια στις κρατικές δολοφονίες


post image

Ανακοίνωση - Κάλεσμα για την συμπλήρωση 9 χρόνων από την δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία, την Κυριακή 18/9 στις 18:30 στο Κερατσίνι στην οδό Παύλου Φύσσα. Στηρίζουμε το μπλοκ της Ηλέκτρας Αποστόλου.

Στις 18 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται 9 χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, ο οποίος έπεσε μαχόμενος από το μαχαίρι του φασίστα Ρουπακιά, μέλος της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Η φετινή επέτειος μας βρίσκει σχεδόν 2 χρόνια μετά την "καταδίκη" του ναζιστικού μορφώματος από την αστική δικαιοσύνη που έστειλε μέρος του ηγετικό πυρήνα των ναζιστών στη φυλακή.

Μια καταδίκη που την επέλεξε η αστική τάξη την συγκεκριμένη χρονική στιγμή αναγκάζομενη από τις αφάνταστες πιέσεις που δεχόταν από το πολυμορφο αντιφασιστικό κίνημα. Μέσα σε αυτά τα χρόνια το αντιφασιστικό κίνημα κατάφερε να ισοπεδωσει το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και στις σχολές. Αποκορύφωμα αυτής της νικηφόρας διαδρομής και χωρίς να τρέφει καμία αυταπάτη το κίνημα για την αστική δικαιοσύνη έδωσε ένα ηχηρό παρών στην μεγαλειώδη αντιφασιστική συγκέντρωση στο εφετείο στις 7 Οκτωβρίου.

Παρά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής δεν πρέπει να υπάρχει κανένας εφησυχασμός! Έτσι όπως τους δημιούργησε, τους χρηματοδότησε και τους στήριξε ηθικά και υλικά το κεφάλαιο και το κράτος του, έτσι τους "μάζεψε" γιατί στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, την περίοδο μετά την δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, τους δημιουργούσαν πρόβλημα και τους εξέθεταν στην κοινή γνώμη. Είμαστε βέβαιοι και αποδεικνύεται ιστορικά οτι αν κρίθουν αναγκαίοι, εκ νέου, για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου στα πεδία που δεν μπορεί να παρέμβει η αστυνομία και να χτυπήσουν την εργατική τάξη, το φοιτητικό κίνημα και τον κόσμο που αγωνίζεται, θα ξαναβγούν στο προσκήνιο και θα σπείρουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο μπαίνοντας εμπόδιο στις δίκαιες διεκδικήσεις του λαού και της νεολαίας. Άλλωστε ήδη έχουμε δει ακροδεξιές και ναζιστικές "ομαδουλες" να ξεφυτρώνουν, τους καταδικασμένους χρυσαυγίτες να αποφυλακίζονται και κάποιοι από αυτούς να έχουν και κοινοβουλευτικές βλέψεις.

Ο αγώνας απέναντί τους και απέναντι στο σύστημα που τους γεννά πρέπει να συνεχιστεί αδιάκοπα.

Κανένας εφησυχασμός δεν δικαιολογείται. Ιδιαίτερα σήμερα που η κρατική καταστολή εντείνεται σε τέτοιο επίπεδο που είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ ότι επιδιώκεται η ολοκληρωτική εξάλειψη οποιαδήποτε αντίστασης στην αδηφαγα πολιτική του κεφαλαίου.

Σήμερα που η ολομέτωπη επίθεση που δέχεται το εργατικό λαϊκό κίνημα με αποκορύφωμα την προκλητική ποινικοποίηση του δικαίωματος στην απεργία δεν έχει προηγούμενο και δεν θα σταματήσει μέχρι η εργατική τάξη να οργανωθεί και ζητήσει λογαριασμό για όλα αυτά που με αίμα και ιδρώτα κατέκτησε με τους αγώνες της μέσα στα χρόνια και που τώρα έρχονται να της τα αρπάξουν με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο.

Σήμερα που η απάνθρωπη μεταναστευτική πολιτική του κράτους και συνολικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης δολοφονεί πρόσφυγες και μετανάστες είτε στην προσπάθεια τους να αναζητήσουν ένα καλύτερο αύριο είτε στα σύγχρονα καπιταλιστικά κάτεργα στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

H κυβέρνηση της ΝΔ πιστή στις θέσεις της και στις αρχές της στρέφεται διαχρονικά και κλιμακώνει την επίθεση της στα εργατικά λαϊκά στρώματα, έτσι ώστε να πληρώσουν ξανά την κρίση, που έρχεται, οι μεροκαματιάρηδες για την διασφαλιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Τα αντιλαϊκά μέτρα που ήρθαν για να μείνουν με πρόσχημα την πανδημία και την ενεργειακή κρίση, η επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, η απελευθέρωση της κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας, οι ελαστικές και εκ περιτροπής μορφές απασχόλησης, η εισβολή της πανεπιστημιακής αστυνομίας στις σχολές, η αστυνομική κατοχή ολόκληρων περιοχών είναι μερικά παραδείγματα της επιθετικότητας του κεφαλαίου και του κράτους του και ταυτόχρονα είναι όλα αυτά που συνθέτουν το περιβάλλον και κάνουν γόνιμο το έδαφος για την ανάπτυξη του φασιστικού φαινομένου.

Η μόνη απάντηση απέναντι στον πόλεμο, τον εθνικισμό και τον φασισμό που γεννά και θρέφει ο καπιταλισμός, είναι η οργάνωση της τάξης μας για την ανατροπή αυτού του κόσμου που γεννά εξαίρεση, φτώχεια, εξαθλίωση και θάνατο.

ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 2 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ 187Α ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Χ.Α.

κάλεσμα : Εργατική ομάδα Τ34


Όλοι στην αντιφασιστική συγκέντρωση την Κυριακή 18-9 στις 5:30 μ.μ. στο Κερατσίνι. «Ο Παύλος ζει.. τσακίστε τους ΝΑΖΙ»

9 χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

κάλεσμα : Εργατική Λέσχη Καλλιθέας


Κυριακή 18/9 όλοι/ες στην αντιφασιστική πορεία στις 17:30 στο Κερατσίνι. Στις 18/9 συμπληρώνονται 9 χρόνια από την ημέρα που ο Παύλος #Φύσσας δολοφονήθηκε από τους φασίστες νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Κράτος & παρακράτος πάντα προσπαθούν να φιμώσουν όποιον αντιδρά.

κάλεσμα : Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης

πηγή : https://twitter.com/ergatiki_smirni


κάλεσμα : Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Βοτανικός Κήπος

πηγή : https://el-gr.facebook.com/votanikoskipos2009…


Συμμετέχουμε στηρίζουμε το αντικρατικό /αντιφασιστικό μπλοκ στη διαδήλωση στις 18/9 στο Κερατσίνι!

Image

Φασίστες και Αφεντικά στου πηγαδιού τον πάτο, ζήτω το μαχόμενο προλεταριάτο.

Αλληλεγγύη στους 2 Αντιφασίστες. Θάνατος στον Φασισμό.

Τιμή για πάντα στον αντιφασίστα Παύλο Φύσσα και σε όσους μάτωσαν για να μην περάσει ο φασισμός

Συμμετέχουμε - στηρίζουμε το μπλοκ των αντιφασιστ(ρι)ων από το κέντρο κ τις γειτονιές της Αθήνας κ του Πειραιά.

Αντιφασιστική - Αντικρατική Διαδήλωση

Κυριακή 18/09 - 17:30, οδός Πάυλου Φύσσα, Κερατσίνι

κάλεσμα : Ταξική Αντεπίθεση

πηγή : https://twitter.com/t_antepithesi/status/1571…