Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011 στις 18.30

Το δίκτυο ανταλλαγών Χανίων καλεί σε ανοικτή συνέλευση

Το δίκτυο Ανταλλαγών Χανίων,σας καλεί σε ανοικτή συνάντηση-συνέλευση στις 26/10/2011 στο Εργατικό Κέντρο Χανίων(στην πίσω αίθουσα) στις 18:30μμ

«Τα χρήματα έχουν εξαντληθεί.Οι υποχρεώσεις αυξημένες.Η ζωή συνεχίζεται και πρέπει να βρούμε νέους τρόπους να απαλλαγούμε από το
άγχος και την δέσμευση των χρημάτων.Στο δίκτυο ανταλλαγών, μας δίνετε η ευκαιρία να αλλάξουμε τρόπο ζωής και να βιώσουμε την ελευθερία μέσα από το εναλλακτικό εμπόριο!!

Το δίκτυο ανταλλαγών που πραγματοποιούμε στα χανιά και σε όλη την Κρήτη,είναι ένα δίκτυο αλληλεγγύης , υποστήριξης και συμπαράστασης σε κάθε άνθρωπο»!

Στην καταναλωτική κοινωνία που ζούμε, μας εκπαίδευσαν να δουλεύουμε συνεχώς, μειώνοντας τον ελεύθερο χρόνο μας, βάζοντας έτσι σε κίνδυνο την ψυχική μας υγεία, ενώ οι εταιρείες ,οι τράπεζες και τα «καρτέλ» αυξάνουν συνεχώς τα κέρδη τους.

Υιοθετήσαμε μια υπέρμετρη καταναλωτική συμπεριφορά, αντιγράφοντας τα προτυπα που μας προβάλουν στα ΜΜΕ , δημιουργόντας έτσι στο μυαλό μας μια παραμορφομένη εικόνα της ευτυχίας, της επιτυχίας και της αξίας βασισμένη στα υλικά αγαθά και στην εξωτερική εμφάνιση. Αγοράζουμε συνεχώς πράγματα που ουσιαστικά μας τα επιβάλουν υποσυνείδητα, κάνοντας μας να θεωρούμε πως πραγματικά τα εχουμε ανάγκη: αυτοκίνητα, ρούχα, κοσμήματα, νιώθοντας με αυτόν τον τρόπο έστω παροδικά ότι αξίζουμε στην κοινωνία και είμαστε σημαντικοί. Η «εκπαίδευση» να «πατώ» επί πτωμάτων για να κερδίζω περισσότερα χρήματα, καλύτερη δουλειά η έπαρση , ο φθόνος , και τα επιφανειακά ιδανικά που βιώναμε τόσα χρόνια ,μας έφεραν στο σημείο να έχουμε μείνει ψυχικά μόνοι μας χωρίς καμία υποστήριξη και χωρίς καμία διέξοδο.
Η ελευθερία στην ζωή των ανθρώπων είναι το πιο σημαντικό πράγμα , για να μπορέσουμε να εκφραστούμε,να δημιουργήσουμε και να απαλλαχθούμε απο τα σημερίνα κατεστημένα,προσφέροντας μία κοινωνία με αξίες και ιδανικά γιαόλους.

πηγή : https://sites.google.com/site/pazariantallagonchanion