Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022 στις 9.00 πμ

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

Κάλεσμα στο εφετείο των αναρχικών Β. Σταθόπουλο και Δ. Χατζηβασιλειάδη

Την Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη συνεχίζεται η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης Β.Σταθόπουλου και Δ.Χατζηβασιλειάδη στο εφετείο στη Λουκάρεως. Ας είμαστε όλες και όλοι εκεί.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ που καταδικάστηκε σε 19 χρόνια κάθειρξης για την έμπρακτη αλληλεγγύη του, σε μια δίκη χωρίς στοιχεία

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ που καταδικάστηκε σε 16 χρόνια κάθειρξης για την ανάληψη ευθύνης οπλισμού με σκοπό την συνέχιση επαναστατικής δράσης

αλληλέγγυες/οι

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/88428/


1 2 3 4 5 6

Συγκέντρωση στο Εφετείο για Σταθόπουλο - Χαζτηβασιλειάδη

Κάλεσμα - συγκέντρωση στο Εφετείο την

Παρασκεύη 02 Σεπτεμβρίου στις 09:00.

Ενάντια στο καθεστώς εξαίρεσης πολιτικών κρατουμένων

Ενάντια στην εκδικητικότητα των μηχανισμών καταστολής

Ενάντια στην ποινικοποίηση της αλληλεγγύης

κανένας όμηρος στα χέρια του κράτους.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ Β. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ που καταδικάστηκε σε 19 χρόνια κάθειρξης για την υπεράσπιση τηςαλληλεγγύης,σε μια δίκη χωρίς στοιχεία

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ Δ. ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ που καταδικάστηκε σε 16 χρόνια κάθειρξης για την ανάληψη ευθύνηςοπλισμούμε σκοπό την συνέχιση της επαναστατικής δράσης.

Συνέλευση αλληλεγγύης στους αναρχικούς Βαγγέλη Σταθόπουλο - Δ. Χατζηβασιλειάδη

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/88430/


1 2 3 4 5 6

Συγκέντρωση στο Εφετείο για Σταθόπουλο - Χαζτηβασιλειάδη

Συγκέντρωση στο Εφετείο για Σταθόπουλο - Χαζτηβασιλειάδη.

ΑΙΘΟΥΣΑ : Δ120Δ 6ος ΟΡΟΦΟΣ

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΗ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΡΗΤΗ

Κατά την διάρκεια απαλλοτρίωσης σε κατάστημα Play-ΟΠΑΠ στον Χολαργό τον Οκτώβρη του '19, αυτοτραυματίζεται ο αναρχικός Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης. Με αφορμή αυτό, η αστυνομία και οι πολιτικοί της υφιστάμενοι μαγειρεύουν άλλη μια «επιτυχημένη» επιχείρηση εξάρθρωσης ένοπλης οργάνωσης που ήταν ήδη ανενεργή, περισσότερο από 3 χρόνια. Ξεκινάει ένα κατασταλτικό πογκρόμ με εισβολές σε καταλήψεις, σπίτια και προσαγωγές συντρόφων. Η συνταγή γνωστή: ανύπαρκτα ανώνυμα τηλεφωνήματα, υποδεδειγμένες και μεθοδευμένες καταθέσεις, φαιδρά μείγματα DNA, στοχοποίηση συντροφικών σχέσεων, απομόνωση αγωνιστών. Πάντα πρόθυμα τα ΜΜΕ προωθούν το σύνηθες κλίμα τρομοϋστερίας, στοχοποιώντας αγωνιστές με φανταστικές αφηγήσεις μελλοντικών χτυπημάτων.

Το σκηνικό συμπληρώνεται έναν μήνα μετά με την σύλληψη του αναρχικού Βαγγέλη Σταθόπουλου, επειδή έδωσε τις πρώτες βοήθειες στον σύντροφο Δ. Χατζηβασιλειάδη. Ο Β. Σταθόπουλος αρνείται τις κενού περιεχομένου κατηγορίες για συμμετοχή στην οργάνωση και υπερασπιζόμενος την πολιτική του ταυτότητα, δηλώνει ότι η μόνη σχέση που έχει με την υπόθεση είναι η έμπρακτη αλληλεγγύη του. Οι διωκτικές αρχές προκειμένου να συστήσουν οι ίδιοι μια ενεργή οργάνωση και να καταδικάσουν χρειάζονται τρία άτομα, έτσι ώστε να φανεί ότι «διεξάγουν έργο». Συλλαμβάνοντας και έτερο κατηγορούμενο, σπίτι του οποίου βρίσκεται οπλισμός, ανάμεσά του και ένα όπλο-σφραγίδα της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα», η συνταγή δένει. Αποσπούν ψευδείς μαρτυρίες που κατόπιν αναιρούνται και κατασκευάζουν στοιχεία για να επιτύχουν τον σκοπό τους. Θάβουν προκλητικά το γεγονός ότι ο Δ. Χατζηβασιλειάδης, όντας τότε φυγόδικος, αναλαμβάνει μέσα από κείμενά του την πλήρη ευθύνη για την διαφύλαξη του οπλισμού και κάνει σαφές ότι κανείς από τους άλλους δύο δεν έχει σχέση με την κλοπή, τον οπλισμό ή την οργάνωση κι ούτε θα μπορούσε να έχει. Παγιδεύουν τον Β. Σταθόπουλο δείχνοντας εκδικητικό μένος στο πρόσωπο και την στάση του, εμφανίζοντας δια μαγείας ως "ατράνταχτο" στοιχείο ένα ευτελές μείγμα dna. Στην περίπτωση που η πρωτόδικη απόφαση συνεχιστεί στο εφετείο, ο Β. Σταθόπουλος θα αποτελέσει τον πρώτο πολιτικό κρατούμενο που καταδικάζεται με μόνο βασικό στοιχείο το μείγμα DNA.

Το έκτακτο στρατοδικείο που με ακροβασίες απλώς σφράγισε το αφήγημα της αστυνομίας, στήθηκε με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο 187Α και επιτελεί διττό ρόλο: Από τη μία κυνηγάει, καταστέλλει και επιχειρεί να εξαφανίσει την αδιάκοπη επαναστατική πάλη των καταπιεσμένων και από την άλλη φυλακίζει και ποινικοποιεί την αλληλεγγύη και την συντροφικότητα. Η εκδικητικότητα των μηχανισμών στα πρόσωπα των αγωνιστών επιφέρει βαρύτατες κατηγορίες και εξοντωτικές ποινές, διατηρώντας σε ισχύ το καθεστώς εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους.

Η υπόθεση εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό στις 18 Μαΐου. Είναι η πρώτη θεαματική επιχείρηση αυτής της κυβέρνησης και επιβεβαιώνει ότι πίσω από το δόγμα «νομός και τάξη» βρίσκεται ο αυταρχισμός και η αστυνομοκρατία, ακόμα και με παραποίηση ή κατασκευή στοιχείων έναντι της πραγματικότητας. Η εντατικοποίηση της καταστολής τα τελευταία χρόνια οδήγησε σε ένα κυνήγι μαγισσών για όσους αγωνίζονται, σε επιθέσεις και εκκενώσεις αυτοοργανωμένων χώρων, στην συκοφάντηση και παραδειγματική τιμωρία των πολιτικών τους αντιπάλων, στην απαγόρευση των διαδηλώσεων, στον στυγνό καθημερινό έλεγχο για όλη την κοινωνία. Η υπόθεση αυτή εντάσσεται στο διαρκές αντι-εξεγερσιακό σχέδιο, που επιτίθεται σε όλους/-ες όσοι αντιστέκονται και αρνούνται να σκύψουν το κεφάλι.

ΛΕΥΤΕΡΙΑΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ που καταδικάστηκε σε 19 χρόνια κάθειρξης για την έμπρακτη αλληλεγγύη του, σε μια δίκη χωρίς στοιχεία

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ που καταδικάστηκε σε 16 χρόνια κάθειρξης για την ανάληψη ευθύνης οπλισμού με σκοπό την συνέχιση επαναστατικής δράσης

Συνέλευση Αλληλεγγύης στον αναρχικό Βαγγέλη Σταθόπουλο

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/88435/


1 2 3 4 5 6

Στήριξη του καλέσματος αλληλεγγύης στους αναρχικούς κρατούμενους Β. Σταθόπουλο και Δ. Χατζηβασιλειάδη

Την Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη συνεχίζεται η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης Β.Σταθόπουλου και Δ.Χατζηβασιλειάδη. Στο πρόσωπο του αναρχικού Δ. Χατζηβασιλειάδη, ο οποίος καταδικάστηκε σε 16 χρόνια κάθειρξης για την ανάληψη ευθύνης οπλισμού με σκοπό την συνέχιση επαναστατικής δράσης, το κράτος εκδικείται όσους/ες ενσαρκώνουν το πρόταγμα της επαναστατικής πάλης. Την ίδια στιγμή, στο πρόσωπο του αναρχικού Β. Σταθόπουλου, ο οποίος καταδικάστηκε σε 19 χρόνια κάθειρξης για την έμπρακτη αλληλεγγύη του σε μια δίκη χωρίς στοιχεία, εφαρμόζεται η προσπάθεια ποινικοποίησής της κοινωνικής και έμπρακτης αλληλεγγύης.

Στηρίζουμε το κάλεσμα αλληλεγγύης στους αναρχικούς Βαγγέλη Σταθόπουλο και Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη την Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη στις 9.00 στο εφετείο (Λουκάρεως).

«Η αλληλεγγύη είναι μια σχέση-έννοια η οποία εμπνέει το ευρύτερο κίνημα, είναι βασική συνιστώσα για να χτιστεί ένας κόσμος ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, κοινή πρακτική των ανατρεπτικών κινημάτων παγκοσμίως. Η έμπρακτη αλληλεγγύη δεν είναι θέση, είναι στάση ζωής, είναι ζήτημα συνείδησης, γίνεται βίωμα στη ζωή μας.» Β. Σταθόπουλος

«Το σημαντικότερο διακύβευμα της δίκης [...] είναι η αποφυλάκιση του συντρόφου Βαγγέλη Σταθόπουλου, στο πρόσωπο του οποίου χτυπιέται βάναυσα η κοινωνική αλληλεγγύη στη μεθόριο της επαναστατικής πάλης. Εγώ υπερασπιζόμενος την επαναστατική πάλη, το αντάρτικο και την πλατυά ένοπλη κοινωνική αντίσταση έχω τεθεί προ καιρού στην υπηρεσία της κοινωνικής αλληλεγγύης, ελευθερίας και ισότητας.» Δ. Χατζηβασιλειάδης

Χρονικό της υπόθεσης

Τον Οκτώβρη του 2019, πραγματοποιείται ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στο Χολαργό, κατά την οποία τραυματίζεται ο αναρχικός Δ. Χατζηβασιλειάδης, ο οποίος και παραμένει σε καθεστώς φυγοδικίας μέχρι και τις 9 Αυγούστου 2021, που συλλαμβάνεται στην Θεσσαλονίκη μετά από ένοπλη απαλλοτρίωση τράπεζας. Στις 8 Νοεμβρίου 2019, η αντιτρομοκρατική πραγματοποιεί εισβολές - έρευνες σε πλήθος σπιτιών, προσάγει δεκάδες άτομα και συλλαμβάνει τρία, μεταξύ των οποίων και τον αναρχικό Β. Σταθόπουλο. Ο Β.Σ. και ο Δ. Χ. θα καταδικαστούν πρωτόδικα σε 19 και 16 χρόνια φυλάκισης αντίστοιχα, για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, ένοπλη ληστεία και διακεκριμένη οπλοκατοχή στο πλαίσιο του 187Α, με τον Δ. Χ. να δικάζεται ερήμην καθώς τότε παρέμενε φυγόδικος. Η χρήση του 187Α αφορά την οργάνωση "Επαναστατική Αυτοάμυνα", οπλισμός της οποίας βρέθηκε στο σπίτι του τρίτου ατόμου που συνελήφθη. O Δ.Χ., που έχει αναλάβει την ευθύνη της ληστείας στο πρακτορείο ΟΠΑΠ, έχει δηλώσει πως η συγκεκριμένη οργάνωση είναι ανενεργή και ότι ο ίδιος είχε αναλάβει να διαφυλάξει την «πολιτική κληρονομιά» της οργάνωσης (δηλαδή να φυλάξει τον οπλισμό της). Έχει ξεκαθαρίσει επίσης πως ο Β.Σ. δεν συμμετείχε ούτε στην ληστεία, ούτε στην οργάνωση. Ο Β.Σ. έχει αρνηθεί την εμπλοκή του τόσο στην ληστεία, όσο και στην οργάνωση, από την πρώτη στιγμή και έχει παραδεχτεί ότι στα πλαίσια συντροφικής αλληλεγγύης, παρείχε ιατρική βοήθεια στην τραυματισμένο Δ.Χ.

Αλληλεγγύη στον αναρχικό Βαγγέλη Σταθόπουλο

Αλληλεγγύη στον αναρχικό Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη

Μέχρι το γκρέμισμα και της τελευταίας φυλακής

κάλεσμα : Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές


1 2 3 4 5 6

Πολιτική ενημέρωση - Κάλεσμα αλληλεγγύης στο εφετείο των Δ.Χατζηβασιλειάδη & Β.Σταθόπουλου

Την Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη, συνεχίζεται το εφετείο των συντρόφων Βαγγέλη Σταθόπουλου και Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη που κατηγορούνται για συμμετοχή στην Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας. Οι σύντροφοι καταδικάστηκαν πρωτόδικα σε 19 και 16 χρόνια αντίστοιχα. Ο Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τη συμμετοχή στην επαναστατική πάλη μέσα από την πολιτική διεργασία της Επαναστατικής Αυτοάμυνας (ανάληψη της ευθύνης οπλισμού με σκοπό τη συνέχιση της επαναστατικής δράσης), κι ο Βαγγέλης Σταθόπουλος, υπερασπιζόμενος την αξία της κοινωνικής αλληλεγγύης, συνεχίζουν τον αγώνα και μέσα από τις δικαστικές αίθουσες.

Όλοι-ες στο εφετείο για τη συνέχεια της εκδίκασης σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης των συντρόφων Βαγγέλη Σταθόπουλου και Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη. Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη, ώρα 9π.μ.- Εφετείο (Λουκάρεως) - αίθουσα Δ120Δ (6ος όροφος)

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΚΑΙ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ, ΕΛΕΥΘΕΡΟ

Ακολουθεί αναλυτική ανταπόκριση από τη μέχρι τώρα δίκη:

Πολιτική ενημέρωση από τις πρώτες συνεδριάσεις του εφετείου των συντρόφων Δημήτρη ΧατζηΒασιλειάδη και Βαγγέλη Σταθόπουλου

Από την αρχή του εφετείου των συντρόφων Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη και Βαγγέλη Σταθόπουλου, όπως και κατά τη διωκτική επιχείρηση και την πρωτόδικη φάση, η συγκεκριμένη υπόθεση αναδεικνύει την επίθεση στην έμπρακτη κοινωνική αλληλεγγύη και την επαναστατική πάλη, εντός της κλιμακούμενης ολομέτωπης επίθεσης στην κοινωνία από το καθεστώς, κατά τα τελευταία έτη.

Στο πλαίσιο της πολιτικής-νομικής υπεράσπισης του αναρχικού Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη, όπως αυτή έχει ξεκινήσει να εκδιπλώνεται στις πρώτες συνεδριάσεις του εφετείου, ο σύντροφος έχει επιλέξει να δηλώνει αδιαλείπτως την πολιτική του παρουσία κι αντίσταση στην αποβολή του αντάρτικου λόγου από τη δικαστική διαδικασία με σκοπό την πολιτικο-δικαιϊκή αποδόμηση της αντεπαναστατικής ποινικής πολιτικής.

Σημειώνεται πως ο σύντροφος έχει αναλάβει τη συμμετοχή στην επαναστατική πάλη μέσα από την πολιτική διεργασία της Επαναστατικής Αυτοάμυνας (ανάληψη της ευθύνης οπλισμού με σκοπό τη συνέχιση της επαναστατικής δράσης), δηλώνοντας πως η εγκυρότητα του λόγου του ενισχύεται κι από τη συνέπειά του στη δημόσια υπεράσπιση της σχέσης του με τον συγκεκριμένο αγώνα (όχι μόνον ως ιστορικής παρακαταθήκης αλλά κι ως επίκαιρης αναγκαιότητας), από την περίοδο που ήταν φυγάς μέχρι και στην κατάσταση πλέον αιχμαλωσίας του κι ενώπιον του δικαστηρίου.

Κύριος σκοπός του κράτους μέσω του δικαστηρίου από την πρωτόδικη φάση, υπήρξε η επίθεση στην κοινωνική αλληλεγγύη και δη, στα επαναστατικά χαρακτηριστικά της, με εκβιασμούς συνεργασίας και καθεστώς ομηρίας, για την εμπέδωση της απομόνωσης του αντάρτικου: η όλη αντεπαναστατική επιχείρηση του διωκτικού αφηγήματος (από την αρχή της κατασταλτικής επιχείρησης αλλά και στην πρωτόδικη εκδίκαση και μετά), χρειαζόταν σύμφωνα με το 187Α, να παρουσιάσει μια ομάδα τριών προσώπων -σαν μέλη μιας οργάνωσης, και την ίδια (την ΟΕΑ) σαν ενεργή, παρότι έχει παύσει τη δράση της από το 2017, στο πλαίσιο ενός συκοφαντικού κατασκευάσματος-, ώστε να χτυπήσει την αλληλεγγύη στην περίθαλψη του τραυματισμένου συντρόφου, με την ίδια σκληρότητα με την οποία επιτίθεται στα δηλωμένα υποκείμενα του αντάρτικου αγώνα.

Για τον λόγο αυτό, ο Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης κατέθεσε ως πρωταρχικό του μέλημα στη διάρκεια της εκδίκασης (με σκοπό την αναχαίτιση της επίθεσης στις κοινωνικές σχέσεις και την αλληλεγγύη), τον περιορισμό του πλήγματος των διωκόμενων για την αλληλέγγυα περίθαλψη που του παρείχαν και προπαντός, την απελευθέρωση του συντρόφου Βαγγέλη Σταθόπουλου που ήδη κρατείται κοντά τρία χρόνια.

Καθώς το 187Α συνιστά έναν νόμο αρθρωμένο πάνω σε πολιτικές έννοιες, όπως σημειώνει ο ίδιος ο σύντροφος στο υπόμνημά του προς το δικαστήριο για την αντισυνταγματικότητα του 187Α και την αναρμοδιότητα του δικαστηρίου, η εκδίκαση υποθέσεων -που σχετίζονται με την επαναστατική δράση- με την εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου, αποδεικνύει την πολιτική συμπαράταξη της δικαστικής εξουσίας με τα κόμματα και την ολιγαρχία της κεφαλαιοκρατίας, με σκοπό την αυτοδιάλυση των ιδίων των νόμων του κράτους, για την εδραίωση ως κανόνα, του πολεμικού κριτηρίου έκτακτης ανάγκης στην άσκηση της «δικαιοσύνης» από την πλευρά πολιτικών και δικαστών. Υπό την έποψη αυτή, ο σύντροφος Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης έκρινε σημαντική την επιχείρηση αποδόμησης του ιδίου του νόμου, στη βάση της αντικειμενικής και λογικής συνοχής του, μέσω εργαλείων από το ίδιο το νομικό οπλοστάσιο του κράτους, εφόσον το 187Α συνιστά το ιδεολογικό-νομικό υπόστρωμα και της προκείμενης αντεπαναστατικής επιχείρησης.

Με τα λόγια του συντρόφου, «Η ικανότητα της επαναστατικής πάλης να αποκαλύπτει την υποκρισία και κυρίως, τη σαθρότητα των κατ' όνομα κοινωνικών ερεισμάτων του κράτους, μέσω της αυτοκατάργησης των θεσμικών εγγυήσεών τους, αποτελεί ηθική κι ιδεολογική νίκη για το επαναστατικό κίνημα. Σ' ετούτη τη διαδικασία, θα οδηγήσω την παρακαταθήκη που έχουν δημιουργήσει οι πολιτικοί αιχμάλωτοι μεταδικτατορικά, στη δικαιϊκή πραγμάτευση των ριζικότερων αντιφάσεων του Συντάγματος.»

Με σκοπό την απόδειξη της αντισυνταγματικότητας και της συναφούς αοριστίας του 187Α που φυσικά, εκκινούν από ακραιφνώς πολιτικό υπόβαθρο, η σκοποθεσία του συντρόφου καταλήγει στην απόδειξη του αστήρικτου της διωκτικής αυτής υπόθεσης με αμιγώς πολιτική σκοπιμότητα, ως άλλωστε είθισται στο σύνολο σχετικών αντεπαναστατικών πολιτικών δικών. Άλλωστε, η δίκη αυτή συνιστά κατάλληλο πεδίο για την ανάπτυξη της διαλεκτικής της τρομοκρατίας του καθεστώτος και της επαναστατικής πάλης, καθώς το 187Α ουσιαστικά, προσδιορίζοντας τα χαρακτηριστικά του πολιτικού-ταξικού εχθρού της κυριαρχίας, επιδιώκει τη διαστρέβλωση και την ηθική, ιδεολογική και δικαϊική υπονόμευση της επαναστατικής δράσης.

Στο πλαίσιο ανοίγματος ενός κοινωνικού διαλόγου επί του ταξικού και πολιτικού δικαίου που επιχειρεί ο σύντροφος, τέθηκαν ενστάσεις (που φυσικά απορρίφθηκαν, όπως κι η άρνηση στο να εγκληθούν νομικά οι πραγματικά πολιτικά υπεύθυνοι κι αρμόδιοι, παρά τη σχετική πίεση της επαναστατικής θέσης) σχετικά με την εκδίκαση υποθέσεων που σχετίζονται με την επαναστατική πάλη δίχως ενόρκους, με σκοπό την αποβολή του κοινωνικού παράγοντα από τη δικαστική διαδικασία. Ενστάσεις τέθηκαν επίσης σχετικά με την -τυπικά αντισυνταγματική- υποκατάσταση του 134 από το 187Α, ώστε να δειχθεί πως μέσω του παροπλισμού του 134 που συνέδεε τις πολιτικές δίκες με τις ρητές συνταγματικές αρχές, θεσπίζονται ειδικοί αντεπαναστατικοί νόμοι -όπως το 187Α- ως παράγωγα του σφετερισμού από μια ολιγαρχική τάξη που αποδομεί τις ίδιες τις κοινωνικές ρήτρες του Συντάγματός τους, το οποίο κατά τ' άλλα, επικαλούνται ως θεμέλιο λίθο του δικαιϊκού τους συστήματος.

Ουσιαστικά, στο πλαίσιο των αντιφάσεων μεταξύ των 134 και 187Α, η επαναστατική πάλη δεν αναγνωρίζεται ως πολιτική, καθώς ως αποκλειστικό ακαταδίωκτο πολιτικό έγκλημα αναγνωρίζεται το ενδοκαθεστωτικό πραξικόπημα, κι έτσι, το κρατικό έγκλημα αποβάλλεται από το νομικό προσκήνιο κι εδραιώνεται άνευ νομικών εμποδίων. Ειδικότερα στο 187Α, στη βάση της πολιτικά σκοπούμενης αοριστίας των εννοιών «σοβαρών κινδύνων», «εκφοβισμού» και «εξαναγκασμού», «χώρας», «πολιτικών και οικονομικών δομών», «διεθνούς οργανισμού» και «πληθυσμού», επιχειρείται από τον σύντροφο, η απόδειξη της αναντιστοιχίας τους προς την επαναστατική πάλη και τις επαναστατικές οργανώσεις, καθώς κατ' ουσίαν, το κράτος με το 187Α, προβάλλει διαστρεβλωτικά τη δική του τρομοκρατική δράση (των κομματικών ενορχηστρωτών της εξαθλίωσης των από τα κάτω και των ενόπλων δολοφόνων φρουρών τους που διασφαλίζουν την τάξη), με ανεστραμμένες κατηγορίες προς τον προσδιορισμένο πολιτικό του αντίπαλο.

«Το 2018, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευλόγησε τα τουρκικά στρατεύματα και την ίδια την εισβολή στο ελεύθερο καντόνι Αφρίν της Β. Συρίας. Έκτοτε, διεξάγεται συστηματικά εθνοκάθαρση κι αποίκιση, με καθημερινές απαγωγές, βιασμούς, δολοφονίες και ληστείες γης. Το θρησκευτικό έρεισμα του Συντάγματος είναι η επίσημη μετάφραση της Αγίας Γραφής από τη «Μεγάλη του Χριστού εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη», που επί μισή χιλιετία τρωγοπίνει μαζί με τους σουλτάνους και την αστική ολιγαρχία. Οι φαναριώτικες καταβολές της ελληνικής αστικής τάξης, την ακολουθούν μέχρι σήμερα. […] Οι συνταγματικές απαιτήσεις ως προς τις διεθνείς σχέσεις καταστρατηγούνται από το ελληνικό κράτος υπό την κάλυψη της απενεργοποίησης των 134 μέσω του 187Α. Το ελληνικό κράτος παραβιάζει οργανωμένα και συστηματικά εντός της επικράτειάς του, επικυρωμένες διεθνείς συμβάσεις και συναφή άρθρα του Συντάγματος. Στα σύνορα, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστ(ρι)ών και στα αστυνομικά τμήματα, οι δολοφονίες, τα βασανιστήρια, η λεηλασία κρατουμένων, ο τεχνητός λιμός, οι επαναπροωθήσεις κι η μακροχρόνια αιχμαλωσία χωρίς δίκη, αποτελούν δομημένη καθημερινή πραγματικότητα.» -με τα λόγια του συντρόφου.

Η πολιτική επίθεση από την πλευρά του αναρχικού Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη, μέσα στο πεδίο του εχθρού, στο δικαιϊκό εργαλείο της αστικής τάξης, ενσαρκώνει τη στάση αντίστασης του συντρόφου εντός των τειχών, στη δικαστική αίθουσα που απλώς, συνεχίζει τη συνοριακή γραμμή της φυλακής. Ο επαναστατικός διαλεκτικός λόγος δεν μπορεί να αφήσει διαφυγή στον νόμο τους ως εργαλείο κι όπλο της αστικής τάξης, ο οποίος πρέπει να αποδομηθεί στη βάση των υποκριτικών προφάσεων και των πολιτικά σκοπούμενων αοριστιών κι αντιφάσεών του, στο πεδίο ακόμη ενός πολιτικού στρατοδικείου του 187Α.

[σημ.: για περισσότερα, επισυνάπτεται σε pdf (Counter 187A) το υπόμνημα του συντρόφου Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη προς το δικαστήριο για την αντισυνταγματικότητα του 187Α και την αναρμοδιότητα του δικαστηρίου: Πολιτικο-δικαιϊκή αποδόμηση της αντεπαναστατικής ποινικής πολιτικής.]

Στο πλαίσιο των ιδίων δικασίμων του εφετείου, ο αναρχικός Βαγγέλης Σταθόπουλος σημείωσε στην τοποθέτησή του, πως η καταδίκη του σε 19 χρόνια φυλάκισης από τη δημοκρατία του κράτους και της εξουσίας σε συνεργασία με το αστικό δίκαιο, επισφράγισε μια περίοδο ακραίας εκδικητικότητας απέναντι στα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας και κατέδειξε συνάμα, την πρόθεση επέκτασης του κοινωνικού ελέγχου και της τρομοκρατίας σε όλη τη δημόσια σφαίρα, ποινικοποιώντας την αξία της αλληλεγγύης κι επιβάλλοντας έτσι τον ολοκληρωτισμό. Στο πρόσωπο του συντρόφου και της αγωνιστικής πορείας του για δεκαετίες, επιχειρείται από το κράτος -με την κατασκευή δικογραφιών από την αντιτρομοκρατική και την εύρεση «γενετικού υλικού», ενώ δεν υπήρχε κανένα μίγμα dna στην αρχική δικογραφία-, επίθεση στην ίδια την έμπρακτη αλληλεγγύη, στα πιο εγγενή της χαρακτηριστικά. Η έμπρακτη αλληλεγγύη που ενσάρκωσε ο σύντροφος, ως συνείδηση και στάση ζωής, συνιστά την έμπρακτη κριτική ενάντια στον κοινωνικό κανιβαλισμό, την έμπρακτη κοινωνική αντίσταση ενάντια στον ολοκληρωτισμό της εξουσίας.

Με τα λόγια του αναρχικού Βαγγέλη Σταθόπουλου, για το πρώτο δικαστήριο-στρατοδικείο με fast track διαδικασία και προειλημμένη απόφαση, «Σαφώς βέβαια, εγώ καταδικάστηκα σε 19 χρόνια κάθειρξη χωρίς ίχνος νομικών στοιχείων, που ακόμα και η ίδια η απόφαση στηρίζεται σε αντιφάσεις, ψέματα και νοηματικές ακροβασίες, τα οποία θα αποδειχθούν στη συνέχεια, και στην ουσία η καταδίκη μου στηρίζεται καθαρά σε πολιτικούς λόγους και στην ταυτότητά μου ως αναρχικός.»

κάλεσμα : Πρωτοβουλία αλληλέγγυων


1 2 3 4 5 6

[Εφετείο 2/9, 09:00] Αλληλεγγύη στους αιχμάλωτους αναρχικούς Β. Σταθόπουλο και Δ. Χατζηβασιλειάδη

Στις 2/9/2022 συνεχίζεται το εφετείο της κατασταλτικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στις 9/10/19. Το κράτος έχοντας φυλακίσει τον σύντροφο Β. Σταθόπουλο στοχοποιεί την κοινωνική αλληλεγγύη στη μεθόριο της επαναστατικής πάλης. Ταυτόχρονα στο πρόσωπο του Δ. Χατζηβασιλειάδη, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη για την προσπάθεια ανασυγκρότησης του αντάρτικού με βάση την εμπειρία και στρατηγική της οργάνωσης επαναστατικής Αυτοάμυνας, οι κρατικοί κατασταλτικοί μηχανισμοί καταδικάζουν και διώκουν την αδιάλλακτη και αδιάκοπη επαναστατική πάλη του συντρόφου.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ Β. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΑΝΑΡΧΙΚΟ Δ. ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΟΠΛΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ

κάλεσμα : Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών