Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 στις 8.30 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Αντιφασιστική συγκέντρωση

Αντιφασιστική συγκέντρωση, Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη, Εφετείο, Λ.Αλεξάνδρας, 8.30πμ.

Μέρα συνέχισης της δίκης της Χρυσής Αυγής

Στη φυλακή για πάντα οι δολοφόνοι φασίστες

Καταδίκη ξανά με πιο βαριές ποινές για τους δολοφόνους χρυσαυγίτες

Ανοιχτά σύνορα, καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες.

Καμιά νομιμοποίηση για την Μελόνι, είναι φασίστες, είναι δολοφόνοι

Να διώξουμε την κυβέρνηση των υποκλοπών, του ρατσισμού και της ακρίβειας που κάνει πλάτες στους φασίστες

Η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, η Ε΄,Γ΄ και Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, τα σωματεία εργαζόμενων στα νοσοκομεία του Αγίου Σάββα, του Γεννηματά και Παίδων Αγλαία Κυριακού, η ΚΕΕΡΦΑ, φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας, κοινότητες μεταναστών και πρόσφυγες, συλλογικότητες και δημοτικές κινήσεις καλούν στο αντιφασιτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 28/9, 8.30πμ στο Εφετείο όπου συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής σε β βαθμό.

Η άνοδος των φασιστών της Μελόνι στην ιταλική κυβέρνηση ξεσηκώνει οργή καθώς δίνει άερα στα πανιά των φασιστών παντού. Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία ΕΕ, σε καμία κυβέρνηση Μητσοτάκη να νομιμοποιήσουν τους φασίστες της Μελόνι ως "κανονική κυβέρνηση", να συνομιλούν και να συναποφασίζουν για τις τύχες μας με τους νοσταλγούς του Μουσολίνι και τους ομογάλακτους της Χρυσής Αυγής. Το αντιφασιστικό κίνημα με το εργατικό κίνημα έχουν την δύναμη να τους κλείσουν το δρόμο.

Διαδηλώσαμε μαχητικά στο Κερατσίνι στα 9 χρόνια από τη δολοφονία του Πύλου Φύσσα και συνεχίζουμε! Στις 28 Σεπτέμβρη να βρεθούμε μαζικά και ενωτικά στο Εφετείο για να στείλουμε το μήνυμα ότι οι φασίστες χωρλάνε μόνο στη φυλακή.

Θα δώσουμε τη μάχη για να καταδικαστούν ξανά και με βαρύτερες ποινές, και όχι να πέσουν στα μαλακά, οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζατ Λουκμάν, οι οργανωτές των δολοφονικών επιθέσεων των ταγμάτων εφόδου κατά των Αιγυπτίων αλιεργατών, των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, των μεταναστών και αγωνιστών των κινημάτων.

Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση της ακρίβειας, των υποκλοπών, της καταστολής να στρώνει το δρόμο στους φασίστες με τις εκστρατείες μίσους κατά των προσφύγων και των μεταναστών.

Κλιμακώνουμε τους αγώνες για να διώξουμε την κυβέρνηση, με την Γενική Απεργία στις 9 Νοέμβρη, με τους φοιτητικούς αγώνες ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, με τους αγώνες υπεράσπισης των ελεύθερων χώρων και του περιβάλλοντος, με τους αγώνες ενάντια στους βιαστές Λιγνάδηδες και χτυπάμε ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ενωτικά τους φασίστες.

Οι εγκληματικές πολιτικές της κυβέρνησης άνοιξαν το δρόμο στους φασίστες που έχουν ξεκινήσει τις επιθέσεις τους ξανά, στη Σταυρούπολη και τον Εύοσμο, στο Ν. Ηράκλειο κατά συγκέντρωσης της ΚΕΕΡΦΑ και στη Νίκαια κατά Πακιστανών μεταναστών, ενώ φέτος είχαμε επιθέσεις στην Αθήνα, με βόμβα σε τζαμί στα Πατήσια, πυροβολισμούς και μαχαιρώματα Πακιστανών μεταναστών στα Πετράλωνα, το Κόκκινο Μύλο και την Γ΄ Σεπτεμβρίου.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαθητές στα σχολεία, τις δημοτικές κινήσεις, τις οργανώσεις της αριστεράς, τις συλλογικότητες στις γειτονιές και τις κινήσεις των γυναικών και του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος να δώσουμε μαζί αυτές μάχες, ενωτικά και ανυποχώρητα ώστε να μην αφήσουμε ούτε μια σπιθαμή χώρου στους φασίστες δολοφόνους.

Να καταδικαστούν ξανά, να μείνουν στη φυλακή για πάντα!

Να μην αφήσουμε κανένα περιθώριο στην προεκλογική περίοδο να σηκώνουν κεφάλι οι φασίστες!

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

πηγή : https://el-gr.facebook.com/keerfapage/


Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου "ο Άγιος Σάββας"

8 Σεπτεμβρίου στις 11:50 π.μ. ·

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ. & ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 06-09-2022

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι και εν όψη ενός ακόμα πιο δύσκολου και απαιτητικού χειμώνα πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του ΔΣ και σήμερα Συνέλευση Εργαζομένων. Κουβεντιάσαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στα δημόσια νοσοκομεία, στο νοσοκομείο μας αλλά και συνολικότερα στην κοινωνία με την ακρίβεια, την ενεργειακή κρίση και τον αυταρχισμό! Αποφασίσαμε τα παρακάτω:

1. Το σωματείο θα συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις της ΔΕΘ την Παρασκευή 9/9 και Σάββατο 10/9. Όποιοι συνάδελφοι ή συναδέλφισσες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν να το δηλώσουν στα μέλη του ΔΣ.

2. Για το καθηκοντολόγιο των νοσηλευτών ζητάμε την άμεση απόσυρσή του. Δεν δεχόμαστε την υποβάθμιση και την απαξίωση της προσφοράς και της εργασίας των συναδέλφων ΔΕ χωρίς καν να λαμβάνουν υπόψιν τα χρόνια της εμπειρίας του στο ΕΣΥ. Είμαστε ενάντια στην διάσπαση του κλάδου. Ζητάμε ενιαίο κλάδο νοσηλευτικής! Καλύπτουμε τους συναδέλφους να μην το εφαρμόσουν και ζητάμε από τις υπηρεσίες του νοσοκομείου να εκφράσουν την αντίθεσή τους. Ζητάμε την άμεση πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού όλων των βαθμίδων ώστε να μπορεί να λειτουργεί το νοσοκομείο εύρυθμα.

3. Το δολοφονικό ατύχημα στο Αγλαϊα Κυριακού, με την εργολαβική εργαζόμενη που ακρωτηριάστηκε το χέρι της στο σιδεροτήριο του νοσοκομείου, αναδεικνύει περίτρανα τί σημαίνουν οι εργολάβοι στα νοσοκομεία! Εντατικοποίηση που οδηγεί σε κάθε λογής ατυχήματα, κακοπληρωσιά και εργασιακή ανασφάλεια! Ήδη η μικρή εμπειρία από την εργολαβική εταιρεία στην σίτιση του νοσοκομείου το αποδεικνύει: 4 εργαζόμενες λιγότερες με αποτέλεσμα να χρειάζεται συνέχεια να δουλεύουν υπερωρίες (π.χ. συνάδελφος για 4 ώρες υπερωριακή εργασία πληρώθηκε περίπου 9ευρώ). Απαιτούμε να σταματήσει κάθε διαγωνιστική διαδικασία σε Φύλαξη και Καθαριότητα! Να προσληφθούν οι συνάδελφοι με μόνιμη σχέση εργασίας από το νοσοκομείο. Έξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία.

4. Όχι στο «νέο» ΕΣΥ, τα απογευματινά χειρουργεία και τα ΣΔΙΤ που οδηγούν σε περαιτέρω υποβάθμιση τα Δημόσια Νοσοκομεία

5. Η ακρίβεια και ο πληθωρισμός εξανεμίζουν τους μισθούς μας. Ζητάμε πραγματικές αυξήσεις, να επιστρέψουν ο 13ος και 14ος μισθός, τα ΒΑΕ που για άλλη μια φορά τα παραπέμπουν στις καλένδες.

6. Δεν ξεχνάμε τους συναδέλφους που συμπλήρωσαν ένα χρόνο σε διαθεσιμότητα και απλήρωτοι λόγω της εκδικητικής κυβερνητικής πολιτικής που σε αντίθεση με κάθε υγειονομική λογική εξακολουθεί να τους στοχοποιεί εκδικητικά για να καλύψει τις ευθύνες της για τη διαχείριση της πανδημίας.

7. Ζητάμε για όλα τα παραπάνω να αποφασίσει άμεσα η ΠΟΕΔΗΝ απεργιακές κινητοποιήσεις και να πρωτοστατήσει ώστε να υπάρξει άμεσα μέσα στον Οκτώβρη Πανεργατική Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία

Ταυτόχρονα, καταδικάζουμε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης με τις επιθέσεις των ΜΑΤ-ΟΠΚΕ στους απεργούς εργαζόμενους της Μαλαματίνας αλλά και την επίθεση στους φοιτητές με την προσπάθεια να βάλουν αστυνομία στα Πανεπιστήμια. Την ρατσιστική προσπάθεια εκκένωσης του camp του Ελαιώνα και τις επιθέσεις στους κατοίκους των Εξαρχείων. Στεκόμαστε στο πλευρό όλων στον δίκαιο αγώνα που δίνουν.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν με το πανό του σωματείου μας στην διαδήλωση στο Κερατσίνι την Κυριακή 18/9 στην επέτειο δολοφονίας του Π. Φύσσα και σε 2ωρη στάση εργασίας στις 28/9 στο Εφετείο Αθηνών, ημέρα που ξεκινά η δίκη σε 2ο βαθμό των δολοφόνων νεοναζί της Χ.Α.

Ενημερώνουμε ότι η επόμενη τακτική συνεδρίαση του ΔΣ θα είναι την Τρίτη 4/10/2022 και ώρα 1μμ στα γραφεία του Συλλόγου.

Εκ μέρους του Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ

πηγή : https://el-gr.facebook.com/keerfapage/