Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022 στις 7.00 πμ

Πεζοπορια στην χιλιαδου

Η ομάδα πεζοπορίας της ΕΛΝΣ οργανώνει πεζοπορία στο Φαράγγι Στρώπονες με κατάληξη στην Χιλιαδού την ΚΥΡΙΑΚΗ 11/9/2022,

Αναχώρηση 7.00πμ από Νέα Σμύρνη (Ελευθερίου Βενιζέλου 12)

Πρόκειται για μια ξεχωριστή εκδρομή, η οποία συνδυάζει με μοναδικό τρόπο βουνό και τη θάλασσα!

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Θα ξεκινήσουμε από το χωριό Στρόπωνες στις ανατολικές πλαγιές του όρους Δίρφυς σε υψόμετρο 300μ. και διασχίζοντας το ομώνυμο φαράγγι μήκους 9κμ, το οποίο το διατρέχει ο ποταμός Στροπωνιάτης, θα καταλήξουμε στην ξακουστή παραλία της Χιλιαδούς.

Η αφετηρία είναι μέσα από το χωριό και σε ελάχιστα λεπτά τα βήματά μας θα μας μεταφέρουν σε ένα φυσικό τοπίο άγριας ομορφιάς, με ψηλά δέντρα, κατακόρυφους, απόκρημνους βράχους και τρεχούμενα νερά! Το νερό στο ποτάμι είναι λιγοστό τους καλοκαιρινούς μήνες και απόλυτα ασφαλές για ποταμοδιάσχιση.

Θα χρειαστεί να περάσουμε πολλές φορές από την μια κοίτη του ρέματος στην άλλη, καθώς το μονοπάτι διακόπτεται συχνά από φυσικά εμπόδια και «εξαφανίζεται» από τις διαφοροποιήσεις του εδάφους.

Έπειτα από πεζοπορία - ποταμαδιάσχιση 4 ωρών περίπου, θα καταλήξουμε και θα δροσιστούμε από τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου και της παραλίας της Χιλιαδούς.

Στην εκδρομή μας αυτή παρέχεται η δυνατότητα να συμμετάσχουν όλοι ανεξαρτήτως επιπέδου φυσικής κατάστασης ή ειδικού εξοπλισμού, καθώς υπάρχουν οι δύο παρακάτω δύο επιλογές.

-Είσοδος στο φαράγγι από το χωριό Στρόπωνες και κατάβαση έως την παραλία (διάρκεια 4 ώρες περίπου). Σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία σε μέτριας δυσκολίας πεζοπορικές διαδρομές, καθώς και η χρήση πεζοπορικού ή ορειβατικού παπουτσιού. Επίσης συνιστάται μπατόν και μακρύ λεπτό παντελόνι για την αποφυγή γρατζουνιών από αγκάθια, βάτα ή γλιστρήματα σε βράχους.

ή

να καταλήξουν ευθύς εξ αρχής με το λεωφορείο στην παραλία της Χιλιαδούς όπου θα κάνουν μπάνιο, θα καθίσουν στα ταβερνάκια ή θα εξερευνήσουν το τελευταίο κομμάτι του φαραγγιού και θα μας περιμένουν να ολοκληρώσουμε την πεζοπορία .

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ με την ΕΛΝΣ

Οι πεζοπορίες της Εργατικής Λέσχης φιλοδοξούν να είναι είναι μια συλλογική, αλληλέγγυα και αντιεμπορευματική διαδικασία που αντιλαμβάνεται την σχέση ανθρώπου-φύσης όχι σαν σχέση κυριαρχίας αλλά σαν σχέση αλληλεπίδρασης, υπεράσπισης και προστασίας.

Φροντίζουμε να μην αφήσουμε στο πέρασμά μας κανένα αποτύπωμα πάνω στα ευαίσθητα οικοσυστήματα που επισκεπτόμαστε.

Παράλληλα διαμορφώνουμε και ενισχύουμε τις προσπάθειες και τα κινήματα που αντιστέκονται στην λεηλασία που επιχειρούν οι εταιρείες και το κεφάλαιο μετατρέποντας την φύση σε εμπόρευμα.

BΑΣΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ :

Σακίδιο πλάτης 20L

Λεπτό παντελόνι ελαστικό και άνετο για την πεζοπορία

Πεζοπορικό ή ορειβατικό ή σκληρό αθλητικό παπούτσι για την πεζοπορία

Εφεδρικά ρούχα για την πεζοπορία (μπλούζες, κάλτσες)

Δεύτερο ζευγάρι παπούτσια για μετά την πεζοπορία(ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ)

Αντιανεμικό

Γυαλιά ηλίου

Καπέλο

Αντηλιακή κρέμα - αντηλιακό στικ χειλιών

Άφθονο νερό (1.5 - 2 λίτρα)

Τρόφιμα - ξηροί καρποί, σταφίδες, μπάρες κλπ.

Σακούλες πλαστικές για σκουπίδια, βρεγμένα ρούχα, παπούτσια κλπ.

Μαγιό, σαγιονάρες, πετσέτες για τις βουτιές μας!!!

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται:

ΑΓΓΕΛΙΚΗ: 6976725642

ΔΗΜΗΤΡΗΣ: 6972209745

F/B: https://www.facebook.com/ergatikilesxineassmi…

Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης

Ελ. Βενιζέλου 12 & Αιγαίου, στάση τραμ Αιγαίου

πηγή : email που λάβαμε στις 2 Σεπτεμβρίου 13h