Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 στις 10.00 πμ

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Συγκεντρωση στη δικη των 62 συλληφθεντων της 6/12/20

ΚΚΕ(μ-λ) | Στις 16 Σεπτέμβρη η εξ αναβολής δίκη των 62 συλληφθέντων της 6ης Δεκέμβρη του 2020


Στις 16 Σεπτέμβρη η εξ' αναβολής δίκη των 62 συλληφθέντων

της 6ης Δεκέμβρη του 2020

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ!

ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

Στις 16 του Σεπτέμβρη δικάζονται οι αγωνιστές που είχαν συλληφθεί στην Αθήνα, στις 6 του Δεκέμβρη του 2020, ημέρα της επετείου της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από τους «ειδικούς φρουρούς» Κορκονέα και Σαραλιώτη, όπου η κυβέρνηση επέβαλε, με πρόσχημα την πανδημία, την χουντικής έμπνευσης, απαγόρευση των συγκεντρώσεων «άνω των 3 ατόμων».

Οι 62 διωκόμενοι, ανάμεσά τους και 12 μέλη και στελέχη του ΚΚΕ(μ-λ), σύρθηκαν σε δίκη, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, στις 29 του Νοέμβρη του 2021, για «παραβίαση του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα», περί «διασποράς μολυσματικής νόσου». Δίκη η οποία και αναβλήθηκε για τις 16 του Σεπτέμβρη του 2022. Οι 12 σύντροφοι μας προσήχθησαν στην οδό Γραβιάς, όπου είχαν ανοίξει πανό, κυκλώθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες παρεμπόδιζαν και την προσέγγιση δημοσιογράφων, κρατήθηκαν στη ΓΑΔΑ, μέχρι τα ξημερώματα της επόμενης, με τις προσαγωγές να μετατρέπονται σε συλλήψεις. Άλλοι αγωνιστές συνελήφθηκαν σε διαφορετικά σημεία της Αθήνας και μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ και στο Εγκληματολογικό της Λ. Καβάλας.

Είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο πως ο χαρακτήρας των διώξεων αυτών είναι πολιτικός και πως η αναφορά στην «προστασία από την πανδημία» είναι προσχηματική και υποκριτική. Κι όχι μόνο γιατί οι συλληφθέντες αγωνιστές τηρούσαν όλα τα μέτρα προστασίας, και μάλιστα σε ανοικτό χώρο, όχι μόνο γιατί ήταν οι ίδιοι που συμμετείχαν σε διεκδικήσεις για ίση, πλήρη και δωρεάν Περίθαλψη για όλο το λαό και για πραγματικά μέσα προστασίας απ' τον κορωνοϊό, για άνοιγμα ΜΕΘ και για μαζικά, αξιόπιστα, δωρεάν τεστ, αλλά κυρίως γιατί το σύστημα της εκμετάλλευσης και η κυβέρνηση που το υπηρετεί, καταδίκαζε καθημερινά το λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, να ζει και να δουλεύει σε χώρους που ήταν πραγματικές «υγειονομικές βόμβες» της πανδημίας! Σε εργοστάσια, σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σε Νοσοκομεία, σε σχολεία, σε στρατόπεδα, σε κέντρα προσφύγων, σε εκκλησίες, σε φυλακές και σε άλλους χώρους. Την ίδια στιγμή συνέχιζε να απαξιώνει τις δομές Υγείας. Πάει πολύ λοιπόν να «κόπτονται» για την προστασία της υγείας του λαού, απαγορεύοντας την αγωνιστική πολιτική δράση, τις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις! Σήμερα μάλιστα, στο όνομα του… τουρισμού, βλέπουμε πως έφτασαν να «εξαφανίσουν» συνειδητά την ύπαρξη της πανδημίας και των θυμάτων της!

Ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης, και συνολικότερα της διαχείρισης του συστήματος, ήταν - και παραμένει - να βρίσκεται ο λαός στη γωνία, να ποινικοποιηθεί και ν' απαγορευτεί η αγωνιστική δράση και όλα τα μέσα πάλης του λάου (ο νόμος ενάντια στις διαδηλώσεις, ή ο ν.4808 του Χατζηδάκη που ποινικοποιεί την απεργία, δεν είχαν σχέση με την πανδημία), για να περνά ανενόχλητο την άγρια επίθεση ενάντια σε λαό -εργαζόμενους και νεολαία. Μια επίθεση που εκφράστηκε με απανωτά αντιδραστικά νομοσχέδια και νόμους, στην εργασία, στην εκπαίδευση, στα δημοκρατικά δικαιώματα που προώθησαν όλο το τελευταίο διάστημα. Ο στόχος της κυβέρνησης και του συστήματος συνολικά, ήταν να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις της 17ης Νοέμβρη του 2020, (όπου είχαμε κι εκεί συλλήψεις και διώξεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και «καταστάσεις συνωστισμού» που προκάλεσε η αστυνομική καταστολή), της γενικής απεργίας της 26ης Νοέμβρη και, βέβαια, της 6ης Δεκέμβρη του 2020. Και να τις αντιμετωπίσει με επιθέσεις των ΜΑΤ, τη ρίψη χημικών, νερού υπό πίεση από Αύρα, με προσαγωγές και συλλήψεις. Ο στόχος αυτός φάνηκε και μετέπειτα, μέχρι σήμερα, με τους περιορισμούς, την άγρια καταστολή και τις απαγορεύσεις σε κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις λαού και νεολαίας που ακολούθησαν και με προσχήματα, που δεν επικαλούνταν την πανδημία.

Σήμερα η φασιστικοποίηση και η αντιλαϊκή πολιτική έχουν προχωρήσει ακόμα παραπέρα. Σε συνθήκες φτώχειας, γενικευμένης ακρίβειας, αντεργατικής επιδρομής, σοβαρών πολεμικών κινδύνων για το λαό και τους λαούς. Ενισχύουν την καταστολή, τις απαγορεύσεις, την αστυνομοκρατία, τους αντι-δημοκρατικούς νόμους, για την εξυπηρέτηση της πολιτικής της εξάρτησης, της εκμετάλλευσης, της περιστολής των κάθε είδους λαϊκών, εργατικών και νεολαιίστικων δικαιωμάτων. Την ίδια στιγμή που διώκουν τους αγωνιστές που θέλησαν να διαδηλώσουν την 6η Δεκέμβρη του 2020, απελευθερώνουν προκλητικά το δολοφόνο Κορκονέα. Όπως και τους δολοφόνους του Ζακ Κωστόπουλου, ή τον βιαστή Λιγνάδη. Παραβιάζουν ακόμα και τους «τύπους» της αστικής νομοθεσίας, όπως στην περίπτωση του απεργού πείνας Μιχαηλίδη. Θεσμοθετούν και εισάγουν την Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Διώκουν απεργούς και συνδικαλιστές. «Φρουρούν» τα αμερικανοΝΑΤΟϊκά ιμπεριαλιστικά αφεντικά τους, την ίδια στιγμή που τους παραχωρούν τη χώρα ως ορμητήριο πολέμου.

Ενόψει της δίκης της 29 του Νοέμβρη είχε αναπτυχθεί μια πολύ έντονη και πλατειά κινητοποίηση αλληλεγγύης, με εκδηλώσεις, διαδηλώσεις, παραστάσεις, παρεμβάσεις, συναυλίες, με συλλογή εκατοντάδων ψηφισμάτων σωματείων εργαζομένων, φοιτητικών συλλόγων, πολιτικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων, συνδικαλιστικών κινήσεων, με συλλογή υπογραφών, με πλήθος μαρτύρων υπεράσπισης, καθώς και μέσα από τη δράση της «Επιτροπής Αλληλεγγύης σε διωκόμενους-ες για την ελευθερία στις κινητοποιήσεις». Ανάλογου χαρακτήρα κινητοποίηση, κι ακόμα εντονότερη, μπορεί και πρέπει να γίνει και σήμερα! Μια τέτοια κινητοποίηση δεν αφορά μόνο τους διωκόμενους, αλλά συνολικά τον αγωνιζόμενο λαό, τους εργαζόμενους, τη νεολαία, την υπεράσπιση των στοιχειώδικων δικαιωμάτων τους, να παλεύουν ενάντια σε μια επίθεση που τους στερεί, τελικά, το ίδιο το δικαίωμα στη ζωή. Γιατί για να ζήσουν πρέπει ν΄ αγωνιστούν! Νέες πρωτοβουλίες πρέπει να παρθούν άμεσα, να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις, ενόψει της δίκης της 16 Σεπτέμβρη, αλλά και όλων των άλλων δικών για τους συλληφθέντες στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σ΄ ολόκληρη τη χώρα.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ, ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ - ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ!

ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ!

πηγή : https://antigeitonies3.blogspot.com/2022/08/1…
πηγή : email που λάβαμε στις 7 Σεπτεμβρίου 01h


1 2 3 4

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

ΣΤΙΣ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 10:00 πμ Κτίριο 12

ΑΘΗΝΑ 6 Σεπτέμβρη 2022

Στις 16 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας η από 29 του Νοέμβρη του 2021 εξ αναβολής δίκη των 62 συλληφθέντων της 6 Δεκέμβρη του 2020, με το εξοργιστικό και υποκριτικό κατηγορητήριο της διασποράς μολυσματικής νόσου! Η συγκεκριμένη δίκη είναι αναπόσπαστο κομμάτι της περιόδου βαθέματος της επίθεσης του συστήματος στις δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού. Μιάς περιόδου όπου χτυπιούνται απεργίες (ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ) και συγκεντρώσεις, αποκαλύπτεται το εύρος των παρακολουθήσεων και νομιμοποιείται ο χαφιεδισμός, χτυπιέται το Άσυλο και προσπαθεί να «εγκαταστήσει» την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Η δίκη αυτή υπενθυμίζει όλα όσα εκτυλίχθηκαν στην επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου 2020. Μέσα σε μια αστυνομοκρατούμενη Αθήνα, απαγορεύτηκε το δικαίωμα στη συγκέντρωση και στη διαδήλωση. Με τις κάθε είδους απαγορεύσεις και την κρατική τρομοκρατία να έχουν κορυφωθεί μέσα στην περίοδο της καραντίνας και την κυβέρνηση να αφήνει τον λαό έρμαιο στην πανδημία! Λίγες μέρες πριν, είχε προηγηθεί η απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου, όπου η κυβέρνηση είχε επίσης προχωρήσει σε άγρια καταστολή του λαού που αντιστάθηκε, καθώς πάλι και σε συλλήψεις και κατηγορίες σε αγωνιστές, με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση της δίκης των συλληφθέντων στα Σεπόλια. Δίκη η οποία ακυρώθηκε λίγο πριν την έκδοσή της απόφασης και θα ξανα ξεκινήσει από την αρχή!!!

Οι 62 συλληφθέντες στις 6 του Δεκέμβρη του 2020 ήταν μόνο ένα μέρος από τις εκατοντάδες προσαγωγές και συλλήψεις που έγιναν εκείνη την ημέρα. Χαρακτηριστικό της δυσκολίας του συστήματος να νομιμοποιήσει το πογκρόμ των συλλήψεων στις 6 Δεκέμβρη είναι ότι όλοι οι συλληφθέντες στην ΑΘΗΝΑ -πλην των 62 που ήταν στη ΓΑΔΑ- απαλλαχτήκαν με βούλευμα χωρίς δίκη!!

Είναι φανερό ότι μιλάμε για μια δίκη που έχει ξεκάθαρο πολιτικό χαρακτήρα και στόχο, με σκοπό να σταλεί μήνυμα τρομοκρατίας και φόβου σε όλο τον λαό που αγωνίζεται! Επιδιώκεται να εμπεδωθεί σε όλους τους αγωνιστές και στο λαό, ότι το σύστημα μπορεί από τη μία να «χαϊδεύει» τα παιδιά του (αποφυλάκιση Κορκονέα, Λιγναδη κλπ) και από την άλλη όλες οι προσπάθειες που γίνονται «ενοχλητικές» για τις πολιτικές επιλογές του συστήματος θα στοχοποιούνται και θα καταστέλλονται! Η χρησιμοποίηση του προσχήματος της πανδημίας και της υγειονομικής κατάστασης για την ενίσχυση της κρατικής τρομοκρατίας και οι κατηγορίες που απορρέουν από την πολιτική της κυβέρνησης εκείνη την περίοδο είναι πέρα για πέρα προκλητικές, εκτός από υποκριτικές! Και μάλιστα από μια κυβέρνηση η οποία σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας άφησε και συνεχίζει να αφήνει το λαό απροστάτευτο και το σύστημα περίθαλψης σε κατάσταση διάλυσης.

Γι' αυτό είναι μεγάλη ανάγκη να μαζικοποιηθεί η πάλη για την αθώωση των 62 συλληφθέντων! Εν όψη της δίκη που ξ στις 29 Νοέμβρη του 2021, είχε δημιουργηθεί μια μαζική κίνηση υπεράσπισης των συλληφθέντων. Μέσα από τη δράση της «Επιτροπής Αλληλεγγύης σε διωκόμενους-ες για την ελευθερία στις κινητοποιήσεις», είχε εκφραστεί πολύπλευρα η αλληλεγγύη στους διωκόμενους και η απαίτηση να καταπέσουν όλες οι κατηγορίες. Εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις που κατέληξαν σε μια μαζική συγκέντρωση στα δικαστήρια τη μέρα της δίκης,

Είναι αναγκαία η πολιτική κινητοποίηση όλων, με στόχο τη μαζικοποίηση της παρουσίας στη μέρα της δίκης εξ αναβολής για να εκφραστεί το δυνατόν αποτελεσματικότερα η αλληλεγγύη στους διωκόμενους! Για να καταπέσουν όλες οι κατηγορίες και να καταργηθούν τα πρόστιμα! Για να γίνει ένα ακόμα βήμα στην πάλη για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη διαδήλωση και στον αγώνα, στην υπεράσπιση της ελεύθερης διάδοσης των ιδεών!

Απαιτούμε:

-Να αθωωθούν όλοι οι αγωνιστές! -Να διαγραφούν τα πρόστιμα!

-Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη διαδήλωση, την κινητοποίηση, την απεργία και την πολιτική δράση!

- Η τρομοκρατία δεν θα περάσει του λαού η πάλη θα τη σπάσει!

πηγή : https://mazistonagona.blogspot.com/2022/09/16…
πηγή : email που λάβαμε στις 7 Σεπτεμβρίου 21h


1 2 3 4

Να απαλλαγούν οι 62 αγωνιστές που διώκονται για την απόπειρα διαδήλωσης στις 6 Δεκέμβρη του 2020

Στις 16 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής δίκη των 62 συλληφθέντων, που αντιμετωπίζουν την κατηγορία της διασποράς μολυσματικής νόσου (!!), επειδή προσπάθησαν να διαδηλώσουν στις 6 Δεκέμβρη του 2020, επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ήταν οι μέρες που είχε επιβληθεί σε όλη τη χώρα καθεστώς αστυνομοκρατίας, απαγόρευσης κάθε συγκέντρωσης και επιβολής προστίμων και είχε εξαπολυθεί ένα πογκρόμ επιθέσεων και συλλήψεων. Επιχείρηση που εκδηλώθηκε με άγρια καταστολή και στις διαδηλώσεις που είχαν προηγηθεί για την επέτειο του Πολυτεχνείου το 2020 και τις διώξεις που συνεχίζονται από τότε, όπως στα Σεπόλια. Αυτή η επιχείρηση εξελισσόταν στο όνομα δήθεν της καταπολέμησης της πανδημίας, και παρότι οι διαδηλωτές είχαν μέσα προστασίας και βρίσκονταν σε ανοικτούς χώρους, ενώ μετά τις συλλήψεις τους στοιβάζονταν σε κλούβες και σε αστυνομικά τμήματα σε απαράδεκτες συνθήκες.

Οι 62 συλληφθέντες στις 6 του Δεκέμβρη του 2020 που οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ ήταν μόνο ένα μέρος από τις εκατοντάδες προσαγωγές και συλλήψεις που έγιναν εκείνη την ημέρα. Όμως, όλοι οι άλλοι συλληφθέντες στην Αθήνα απαλλαχτήκαν με βούλευμα χωρίς δίκη, ενώ δεν έγινε το ίδιο (!!) και για τους 62 που οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ.

Η συγκεκριμένη πολιτική δίκη εντάσσεται στη γενικότερη επιχείρηση της κυβέρνησης και του συστήματος για περιστολή των δημοκρατικών ελευθεριών, επιχείρηση που συνεχίζεται με ένταση αυτή την περίοδο με τις απαγορεύσεις διαδηλώσεων, τις επιθέσεις σε βάρος εργαζόμενων που αγωνίζονται, όπως στη Μαλαματίνα, την αστυνομική βία ενάντια σε κινητοποιήσεις, όπως στα Εξάρχεια και αλλού, την επιχείρηση επιβολής της πανεπιστημιακής αστυνομίας, το καθολικό δίκτυο παρακολουθήσεων-νομιμοποίησης του χαφιεδισμού.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και

Απαιτούμε την απαλλαγή των 62 διωκόμενων συλληφθέντων.

Απαιτούμε να αθωωθούν όλοι οι αγωνιστές και όλες οι αγωνίστριες.

Απαιτούμε να διαγραφούν τα πρόστιμα!

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη διαδήλωση, την κινητοποίηση, την απεργία και την πολιτική δράση!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει του λαού η πάλη θα τη σπάσει!

κάλεσμα : Λέσχη Εργασίας Αλληλεγγύης και Πολιτισμού


1 2 3 4

Καλούμε την Παρασκευή 16/9 στα δικαστήρια Ευελπίδων στις 10.00πμ στο κτήριο 12 Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες της 6ης Δεκέμβρη 2020

Την 6η Δεκέμβρη του 2020 ημέρα επετείου μνήμης του αναρχικού μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και εν καιρώ της χουντικής έμπνευσης απαγόρευσης συγκεντρώσεων συλλαμβάνονται συνολικά 62 διαδηλωτές οι οποίοι επιχείρησαν και κατάφεραν να βγουν τελικά στο δρόμο.

Η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη την γενικευμένη υγειονομική κρίση προσπάθησε να επιβάλλει τον τερματισμό των διαδηλώσεων με πρόσχημα την πανδημία και να απαγορέψει καθολικά το δικαίωμα για κάθε είδους αντίδραση απέναντι στην αυταρχική τακτική που προσπαθούσε να επιβάλλει, αξιοποιώντας στο έπακρο τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της. Από το πρωί εκείνης της ημέρας πλήθος αστυνομικών δυνάμεων κάθε λογής είχαν στρατοπεδεύσει στην περιοχή των Εξαρχείων απαγορεύοντας την προσέλευση οποιουδήποτε επιχειρούσε να προσεγγίσει το σημείο της δολοφονίας.

Σε πολλά σημεία της γειτονιάς συγκεντρώνεται κόσμος και διεκδικεί το δικαίωμα του να βρίσκεται στο δρόμο. Οι δυνάμεις καταστολής επιτίθενται και συλλαμβάνουν πολλούς διαδηλωτές/τριες και τους οδηγούν στη ΓΑΔΑ όπου και θα κρατηθούν για ώρες χωρίς καμία υγειονομική μέριμνα επιβάλλοντας τους κατηγορίες διασποράς. Η επιμονή του κόσμου του αγώνα εκείνη την ημέρα έδωσε μια ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση και κατάφερε να κερδίσει το δρόμο μέσα σε συνθήκες αυξημένης καταστολής.

Στεκόμαστε στο πλευρό των συλληφθέντων.

Καλούμε την Παρασκευή 16/9 στα δικαστήρια Ευελπίδων στις 10.00πμ στο κτήριο 12

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες της 6ης Δεκέμβρη 2020

Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστ(ρι)ών)

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1620650/