Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022 στις 12.00

Συγκέντρωση για τις αμβλώσεις

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ…

Στις 8/9 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφασίζει να αναγνωσθεί στις εκκλησίες εγκύκλιος περί προστασίας της ανθρώπινης ζωής και αποφυγής των εκτρώσεων. Πριν λίγες μέρες μάλιστα, μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος με αφορμή την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου για τις αμβλώσεις ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «δεν υπάρχει καμία γυναίκα που να κάθεται να βιάζεται χωρίς να το θέλει, έχει συμμετοχή», ότι «η άμβλωση είναι έγκλημα» και ότι «ακόμα και όταν ένα έμβρυο έχει σοβαρά προβλήματα υγείας, θα πρέπει να ζητηθεί άδεια από την Εκκλησία για να γίνει άμβλωση». Αξίζει να σημειωθεί πως η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως ρίχνοντας στάχτη στα μάτια, χαρακτήρισε αδιανόητη και καταδικαστέα την παραπάνω δήλωση, ενώ πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που σχεδόν 7 μήνες πριν ενέκρινε να σταλούν σε γυμνάσια της χώρας αναχρονιστικά «εκπαιδευτικά» βίντεο με θέμα την Προγεννητική Αγωγή, τα οποία μεταξύ άλλων φέρνουν την απαγόρευση των αμβλώσεων από την πίσω πόρτα ενώ επικουρούν στα σκοταδιστικά αφηγήματα συνδέοντας τη γονεϊκότητα με τη σεξουαλικότητα των ανθρώπων.

Η απόφαση αυτή σε συνδυασμό με τις δηλώσεις που ακολούθησαν, καθιστούν ξεκάθαρες τις σκοταδιστικές αντιλήψεις της εκκλησίας σχετικά με τη μητρότητα και το ρόλο των γυναικών γύρω από αυτή. Αντιλήψεις που έρχονται να βοηθήσουν την ολομέτωπη επίθεση του κρατικού, καπιταλιστικού, πατριαρχικού συστήματος απέναντι στις γυναίκες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι ο διάλογος που έχει ανοίξει σχετικά με τις αμβλώσεις και έπειτα η απαγόρευσή τους σε Πολωνία, Μεξικό και Αμερική συμβαίνουν σε μια περίοδο μετωπικής επίθεσης κατά των γυναικών και απογείωσης της έμφυλης βίας. Μετρώντας ήδη 3 γυναικοκτονίες μόνο τον περασμένο μήνα και πολλά καθημερινά παραδείγματα κακοποίησης, σε μια περίοδο που οι έμφυλες διακρίσεις είναι παραπάνω από φανερές στο δημόσιο πεδίο και πριμοδοτούνται από την κυριαρχία, τώρα βρισκόμαστε αντιμέτωπες και με τις σκοταδιστικές αντιλήψεις της εκκλησίας που στοχεύει στην απαγόρευση των εκτρώσεων.

Από τις διαδηλώσεις των γυναικών στις ΗΠΑ, έως την Πολωνία και την Ελλάδα να σταθούμε μια γροθιά για το αυτονόητο δικαίωμα μας στην έκτρωση. Γιατί εμείς οι ίδιες θα ορίσουμε τι θα συμβεί στο σώμα μας. Γιατί η μητρότητα είναι μια ελεύθερη επιλογή και όχι υποχρέωση. Γιατί οι γυναίκες έχουμε αξία ανεξάρτητα από τον αν είμαστε μητέρες ή όχι. Για να μην υπάρξουν άλλες γυναίκες νεκρές από τα σφαγεία μη ασφαλών εκτρώσεων. Για να σταματήσουν οι γυναίκες να αποτελούν μηχανές αναπαραγωγής. Για όλους του λόγους του κόσμου…

…ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ & ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Η ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 8/9 12μ. πλ. Γεωργίου

Πρωτοβουλία γυναικών ενάντια στην πατριαρχία

πηγή : https://prwtovouliagynaikwn.wordpress.com/202…