Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022 στις 19.00

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

[Αθήνα] Φοιτητικό συλλαλητήριο

Κάλεσμα για τις Φοιτητικές Κινητοποιήσεις

από Πρωτοβουλία Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας

post image

Παρά τις αντιδράσεις και την ως τώρα αντίσταση των φοιτητών, το κράτος φαίνεται να συνεχίζει ακάθεκτο προς την επιβολή των κατασταλτικών του σχεδιασμών. Η στρατοπέδευση κάθε λογής μπάτσου έξω από τα πανεπιστήμια, η καθημερινή προσπάθεια εισόδου της ΟΠΠΙ στα campus, και οι δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης πως δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια αλλαγή στα σχέδιά τους, μας δείχνουν κι εμάς πως ο μόνος δρόμος είναι αυτός της σύγκρουσης και της οργάνωσης.

Από την άλλη, η αδράνεια της αριστεράς και το ανοιχτό πλέον σαμποτάρισμα της οργάνωσης των φοιτητών από τη βάση, δείχνει πως, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, η ανάγκη ύπαρξης διακριτής και πολιτικά συγκροτημένης αναρχικής παρουσίας είναι επιτακτική.Μπροστά στη καταπάτηση του ασύλου, την αστυνόμευση των ζωών μας, αλλά και το σαμποτάρισμα που συντελείται.

Καλούμε:Σήμερα, 7/9 στη πύλη του ΕΚΠΑ στην Ούλωφ Πάλμε στις 19:00, για τη περιφρούρηση του ασύλου από τα ένστολα καθάρματα

Αύριο, 8/9, στα Προπύλαια στις 19:00, στο φοιτητικό συλλαλητήριο

ΟΥΤΕ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ - ΟΥΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ - ΕΣΤΙΕΣ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1620529/


1 2 3 4 5

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ! - ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (8/9)

Την Δευτέρα (5/9), η πανεπιστημιακή αστυνομία έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της στις πύλες του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ με τη συνοδεία των ΜΑΤ για προστασία. Η κινητοποίηση των φοιτητών/τριών για περιφρούρηση των πυλών, με σκοπό να εμποδίσουν την είσοδο της ΟΠΠΙ στις σχολές, ήταν άμεση και μαζική, με αποτέλεσμα οι μπάτσοι να αποχωρήσουν το βράδυ. Αντίστοιχες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν τις επόμενες μέρες όταν εμφανίστηκαν ξανά ΟΠΠΙ, ΜΑΤ και ΟΠΚΕ, χωρίς ωστόσο να μπουν στην Πανεπιστημιούπολη. Παράλληλα, στο ΑΠΘ εμφανίστηκαν ξανά ΜΑΤ εντός του πανεπιστημιακού χώρου. Την Τρίτη (6/9), είχε γίνει κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία και έγινε σπάσιμο των τουρνικέ που είχαν εγκαταστήσει.

Το κράτος επιχειρεί να εφαρμόσει το νόμο που ψήφισε προκειμένου να «πατάξει την ανομία στα πανεπιστήμια» και να επιβάλλει το «Νόμο και την Τάξη». Ο νόμος Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη, με την είσοδο της ΟΠΠΙ, έρχεται να ποινικοποιήσει την πολιτική και συνδικαλιστική δράση εντός των σχολών, επιβάλλοντας το φόβο και την καταστολή απέναντι σε οποιαδήποτε διεκδίκηση. Η κυβέρνηση, δεχόμενη πιέσεις και αντιδράσεις από το κομμάτι εκείνο της κοινωνίας που τη στηρίζει, προσπαθεί να εφαρμόσει τον νόμο καταστολής εντός των πανεπιστημίων. Σε μια περίοδο συνεχόμενης φτωχοποίησης της τάξης μας και βίαιης επιβολής της ακρίβειας, θα κάνει οτιδήποτε χρειαστεί για να καταστείλει τις αντιδράσεις, που στόχο έχουν την ανατροπή των συνθηκών ανέχειας.

Η πανεπιστημιακή αστυνομία εμφανίζεται ως το μέσο που θα αποκαταστήσει την τάξη, όμως παρουσιάζεται αδύναμη μπροστά στα ΜΑΤ, που καλούνται να αναλάβουν τη φύλαξή της. Η ΟΠΠΙ αποτελεί αφορμή για την κανονικοποίηση της παρουσίας όλων των σωμάτων ασφαλείας στις σχολές μας. Μετά την κατάργηση του ασύλου, που ψηφίστηκε αμέσως μετά την εκλογή της κυβέρνησης, οι μπάτσοι εισβάλουν στους χώρους μας ανενόχλητοι, χτυπούν, συλλαμβάνουν και καταστέλλουν κάθε κίνηση διαμαρτυρίας, με τη συγκατάθεση των πρυτάνεων φυσικά.

Δεν πρόκειται να αφήσουμε τους κοινωνικούς μας χώρους στα χέρια του κράτους και των μπάτσων. Δεν πρόκειται να αφήσουμε το φόβο να κυριαρχήσει και τις σχολές μας να «αποστειρωθούν». Φοιτητές/τριες και εργαζόμενες/οι θα βρισκόμαστε εκεί κάθε φορά που οι μπάτσοι θα προσπαθούν να εισβάλουν στις σχολές μας και θα διεκδικούμε ελεύθερες σχολές και ζωές με τους δικούς μας όρους. Μέχρι η ΟΠΠΙ να μην τολμάει να κάνει καμία περιπολία στα campus και τα τουρνικές να μην εμποδίζουν ούτε έναν/μία από εμάς να μπει στις σχολή του/της.

Καλούμε και συμμετέχουμε στο φοιτητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, την Πέμπτη (8/9), στις 19:00. Να στείλουμε στον δρόμο ένα ηχηρό μήνυμα πως οι σχολές μας δεν θα μετατραπούν σε μοντέρνες φυλακές.

-Κατάργηση του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη

-Επανακατοχύρωση του ασύλου

-Έξω οι μπάτσοι από τις σχολές μας

Φοιτητικό Τμήμα της Κλαδικής Ένωσης Εκπαίδευσης της Α.Π. Ροσινάντε

πηγή : http://rocinante.gr/exo-i-batsi-apo-tis-schol…


1 2 3 4 5

Έξω οι μπάτσοι απ'τις σχολές | Όλοι/ες στη διαδήλωση Πέμπτη 8/9 19:00 - Προπύλαια

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ | ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ-ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΕΡΑΜΕΩΣ-ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

Όλοι και όλες στη διαδήλωση την Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη 19:00 - Προπύλαια

Ο σχεδιασμός για την είσοδο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας εντάσσεται στον συνολικότερο σχεδιασμό της ξενόδουλης ολιγαρχίας και των αστικών κυβερνήσεων της για υποβάθμιση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας, για την σταδιακή και ολοκληρωτική είσοδο ντόπιου και ξένου κεφαλαίου μέσα στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, για να σηκωθεί τείχος ακόμη πιο οξυμμένων ταξικών φραγμών για τα παιδιά των φτωχών, εργατικών-λαϊκών οικογενειών.

Το κράτος Χωροφύλακα που ορθώνεται και συγκροτείται, πέρα από τον παραπάνω σταθερό σχεδιασμό, αποτελεί τμήμα μιας συνολικότερης στρατηγικής τσακίσματος των αντιστάσεων που θα έρθουν στην επιφάνεια εξαιτίας της μεγαλύτερης εξαθλίωσης της εργατικής τάξης και του λαού, που απαιτούν μια Ελλάδα προκεχωρημένο φυλάκιο του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού να εκτελεί εντολές που εμπλέκουν τον λαό μας σε πολεμικούς κινδύνους, μόνο και μόνο για να επιβιώσει η κυριαρχία της εξαρτημένης άρχουσας τάξης.

Το μαχόμενο νεολαϊίστικο και φοιτητικό κίνημα των προηγούμενων χρόνων, μέσα στον συντριπτικό ταξικό συσχετισμό και την υποχώρηση των ταξικών-λαϊκών αγώνων που επισφραγίστηκε με την άνοδο της σοσιαλδημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, απώλεσε κατακτήσεις που βάφτηκαν με το αίμα του λαού, της εργατιάς και της νεολαίας όπως το πανεπιστημιακό άσυλο, που καταπατάται διαρκώς από το Κράτος Χωροφύλακα.

Τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών αντιμετωπίστηκαν πανηγυρικά από μεγάλο κομμάτι των οργανώσεων με αναφορά στο κομμουνιστικό κίνημα, από το λαϊκό κίνημα και την νεολαία.

Η αποκαθήλωση της ΔΑΠ αποτελεί προοδευτική εξέλιξη, δοσμένη μέσα στις αντιθέσεις που κυοφορούνται στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, και επιζητούν μια ταχύτερη νεοφιλελεύθερη στροφή του Πανεπιστημίου, όπου θα κυριαρχεί ολοκληρωτικά η από-πολιτικοποίηση και η απονέκρωση των φοιτητικών συλλόγων.

Ταυτόχρονα, η μικρή συμμετοχή φοιτητών στις εκλογές, αποτυπώνουν πως αυτή η προοδευτική εξέλιξη αντανακλά, τουλάχιστον προσώρας, μια μειοψηφική κατάσταση σε σχέση με την πλειοψηφία της νεολαίας, εργατικής ή μη, που για διάφορους λόγους απέχει από την πολιτική ζωή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η κατεύθυνση της άρχουσας τάξης και της κυβέρνησής της, έγινε από νωρίς ξεκάθαρη ως προς το καθεστώς που θα επιβληθεί στα πανεπιστήμια και στους συλλογικούς αγώνες, όταν λίγες μέρες μετά τις φοιτητικές εκλογές σε μια συνέχεια των επιθέσεων της αστυνομίας το Α.Π.Θ. γέμισε από αίμα φοιτητών.

Έτσι, παρά την καθυστέρηση της εισόδου της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια εξαιτίας της πανδημίας, των νεολαϊίστικων- φοιτητικών αγώνων απέναντι στο νομοσχέδιο Κεραμέως - Χρυσοχοίδη και της συνολικότερης κυβερνητικής φθοράς, την Δευτέρα 5/9 το νεοσύστατο σώμα των ΟΠΠΙ με τη συνοδεία ΜΑΤ και αύρων βρέθηκε έξω απ' τις πύλες του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ.

Η είσοδός τους στους χώρους των Πανεπιστημίων παρεμποδίστηκε από πλήθος αντιστεκόμενων φοιτητών και αγωνιστών που περιφρούρησε τις πύλες των σχολών εκείνο το βράδυ και την επόμενη μέρα, όταν οι μπάτσοι επιχείρησαν ξανά να εισβάλλουν.

Παρά την μαχητική παρουσία της νεολαίας, το σκηνικό με τους ΟΠΠΙ να φυλάσσονται από δυνάμεις ΜΑΤ-ΥΜΕΤ έξω από τους πανεπιστημιακούς χώρους συνεχίζεται.

Είναι ξεκάθαρο πως η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει την νομιμοποίηση αυτού του αντιλαϊκού σώματος, παρουσιάζοντας σαν επιτυχημένη στα ελεγχόμενα ΜΜΕ την παρουσία του, αποκρύβοντας την αντίσταση του φοιτητικού κινήματος, και κινείται σε μια κατεύθυνση αντιπαράθεσης μηχανισμών.

Η είσοδος της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στα Πανεπιστήμια αποτελεί κεντρικό ζήτημα για το εργατικό-λαϊκό κίνημα.

Η νεολαία, ο λαός και η εργατική τάξη αποτελούν ανεξάντλητους μηχανισμούς, η μαζικοποίηση του κινήματος της νεολαίας περνάει μέσα από την άμεση ισχυροποίηση των φοιτητικών συλλόγων και την λήψη αποφάσεων μαχητικής πολιτικής πάλης.

Ως Λαϊκή Δράση- Ομάδα Κομμουνιστών Αγωνιστών καλούμε την εργατική-φοιτητική νεολαία να ακολουθήσει τον μοναδικό νικηφόρο δρόμο.

Να ενδυναμώσει τις γενικές συνελεύσεις και τους φοιτητικούς Συλλόγους, να προωθήσει την κατεύθυνση των καταλήψεων-διαδηλώσεων-συγκρούσεων, να περιφρουρήσει πολιτικά και υλικά τα Πανεπιστήμια, να προχωρήσει στην συγκρότηση Κέντρων Αγώνα και Μαζικής Δυναμικής Αντίστασης.

Στηρίζουμε το φοιτητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια την Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη στις 19:00. Περιφρουρούμε το λαϊκό άσυλο αγώνων.

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΓΔΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΡΓΑΤΙΑ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ

Λαϊκή Δράση - Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών

πηγή : https://laikidrasi.wordpress.com/2022/09/07/έ…


1 2 3 4 5

Όλοι/ες στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, Πέμπτη 8/9, 19:00, Προπύλαια

Κάτω η πανεπιστημιακή αστυνομία και το πανεπιστήμιο της αγοράς. Αγώνας για ελεύθερη, δημόσια, δωρεάν παιδεία!

Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση (νΚΑ) (Αθήνα)

πηγή : https://twitter.com/neolaiaKA


1 2 3 4 5

Στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα χωράνε όλες και όλοι, ΕΚΤΟΣ από την Αστυνομία.

Στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα χωράνε όλες και όλοι, ΕΚΤΟΣ από την Αστυνομία.

Μετά τις συνεχείς ματαιώσεις, η πολυδιαφημισμένη πανεπιστημιακή αστυνομία έκανε τη Δευτέρα 5/9, την πρώτη εμφάνιση στις εισόδους του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ. Η ΟΠΠΙ ήρθε συνοδεύομενη από ακόμη περισσότερη αστυνομία (ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ, ΟΠΚΕ, ασφαλίτες) σε πλήρη ασυμφωνία με τις διακηρύξεις του Υπουργείου για "σχεδόν αόρατη παρουσία τους στις σχολές" .

Αντίθετα, η εικόνα που αντίκρυσαν οι φοιτητές και οι κάτοικοι των περιοχών, ήταν σύμφωνη με τις εμπειρίες καταστολής που έχουν βιώσει δεκάδες πόλεις και ιδρύματα τα τελευταίους μήνες. Από το ΑΠΘ μέχρι το Πολυτεχνείο Χανίων, κανείς δεν ξεχνά τι έφερε μαζί της η παρουσία της αστυνομίας στα πέριξ (ούτε καν εντός των πανεπιστήμιων): σπασμένα κεφάλια, προπηλακισμούς, έλεγχο και περιστολή της ακαδημαικής ελεύθεριας φοιτητών και εργαζομένων στα πανεπιστημία.

Η ακροδεξιά-νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, μπαίνοντας σε προεκλογική περίοδο και περνώντας την πρώτη βαθιά πολιτική κρίση - προερχόμενη από τα πάνω - έκανε ξεκάθαρο ότι αιχμή του δόρατος της προεκλογικής της πολιτικής είναι η καταστολή. Θεωρούν πως είναι η ώρα να καταργήσουν μία και καλή το πανεπιστημιακό άσυλο και τον κοινωνικό του χαράκτηρα - που στάθηκαν πολύτιμα όπλα στα χέρια του αγωνιζόμενου λαού.

Κάνουν λόγο για πάταξη μειοψηφίων, εκείνοι που θεωρούν πως μπορούν να αγνοήσουν την πλειοψήφια όσων ζουν, δουλεύουν, στηρίζουν το δημόσιο πανεπιστήμιο.

Τους εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς φορείς (τη Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης, τη Σύνοδος Προέδρων Παιδαγωγικών Τμημάτων, Κοσμήτορες ΑΕΙ μέχρι και μέλη του ΔΣ Δικηγορικών Συλλόγων) που έχουν εναντιωθεί στην απόφαση για εγκατάσταση αστυνομίας στα ΑΕΙ και έχουν τοποθετηθεί δημόσια ενάντια σε αυτή την επιθετική κίνηση εκ μέρους της Κυβέρνησης.

Τους φοιτητικούς συλλόγους που με συνέχεις κινητοποίησεις σε όλη την Ελλάδα, το προηγούμενο διάστημα, έκαναν σαφή τη διάθεση τους φωνάζοντας:

Στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα χωράνε όλες και όλοι, ΕΚΤΟΣ από την Αστυνομία.

Τους εργαζόμενους και το ερευνητικό προσωπικό (σαφής είναι η τοποθέτηση του Σωματείου Εργαζόμενων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση) που υποστήριζαν ότι δεν μπορούν πια να κάνουν την δουλειά τους εξαιτίας της αστυνομικής επιθετικότητας και παρουσίας.

Η εμφάνιση αυτή των ΟΠΠΙ, απαντήθηκε με αυθόρμητες και επιτυχημένες κινητοποιήσεις των φοιτητ(ρι)ών: αντιστεκόμενοι/ες και περιφρουρώντας τις πύλες των ιδρυμάτων, οι φοιτήτ(ρι)ες έδειξαν ότι τα ζωντανά "πανεστήμια" δεν κατακτώνται εν μία νυκτί.

Ο άγωνας αυτός είναι αγώνας ενάντια στην καταστολή και την αντιδραστική μεταρρύθμιση που έχει εισαχθεί με τον νέο Νόμο Πλαίσιο για την παιδεία. Έναν νόμο που συνδέει με τρόπο που παραμορφώνει την έρευνα τα πανεπιστήμια με τα ιδιωτικά συμφέροντα κάποιων επιχειρήσεων, που ελαστικοποιεί περαιτέρω τις σχέσεις εργασίας μέσα στο πανεπιστήμιο, που ρευστοποιεί τα γνωστικά αντικείμενα, που διασπά τα προγράμματα σπουδών και εξατομικεύει πλήρως τα πτυχία, που εγκαθιδρύει παντού τον συγκεντρωτικό έλεγχο και τον αυταρχισμό, που επιτίθεται ευθέως στους Φοιτητικούς Συλλόγους και στον συνδικαλισμό εντός των πανεπιστημίων, ενώ βάλει κατά της ακαδημαϊκής ελευθερίας του λόγου.

Με τη στάση τους, οι φοιτητ(ρι)ες στέλνουν ένα ηχυρό μήνυμα στη κοινωνία: "εκεί όπου μεγαλώνει ο φόβος, μεγαλώνει κι εκείνο που σώζει από τον φόβο.".

Σε αυτό το μήνυμα, είμαστε αποφασισμένοι/ες να απαντήσουμε. Με περιφρουρήσεις των ιδρυμάτων, με κοινούς αγώνες, με κινητοποίησεις. Με ό,τι χρειαστεί.

Είναι ώρα ευθύνης για την Αριστερά. Μαχητικά και ενωτικά να στηρίξει τους αγώνες των φοιτητικών συλλόγων και των εργαζομένων στις σχολές. Είναι ώρα κοινής δράσης και πολιτικού συντονισμού για να ηττηθεί η κυβέρνηση και η πολιτική της.

Απέναντι στην υποτιθέμενη "απειλή" της ακυβερνησίας, να υψωθεί η δράση του λαού και της νεολαίας: κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με την πανεκπαιδευτική πορεία της Πέμπτης 8/9 στις 19.00 στα Προπύλαια.

πηγή : https://anametrisi.gr/sta-panepistimiaka-idry…