Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022 στις 18.00

Α. συνέλευση για τη συγκρότηση κουηρ-αναρχικού μπλοκ στην πορεία για τον Ζακ/Zackie oh

Είτε μέσω του ίντερνετ, είτε μέσω ευρωπαϊκών εγκυκλίων που συνταγογράφησαν δικαιώματα, την τελευταία δεκαετία τα πράγματα έχουν αλλάξει γρήγορα για πολλά ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα. Από τη μεγαλύτερη κοινωνική αναγνώριση και παρουσία στο δρόμο στο γκέι γάμο και την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, το κουήρ δεν είναι πλέον στις σκιές ‒το κουήρ είναι θεσμοθετημένο, είναι εμπορεύσιμο, το κουήρ είναι κουλ. Αυτή η αφομοίωση σημαίνει ότι για κάποια από μας η ζωή έχει λιγότερες δυσκολίες. Για πολλά άλλα όχι ‒για τα φτωχότερα, για τα σεξεργατά, τα χρηστά, τα τιγκαρισμένα στα ψυ, τα τρανς που δεν έχουν να δώσουν για φυλομετάβαση ή που η μετάβαση που επιθυμούν δεν είναι η "αναμενόμενη", αυτά που τα έδιωξαν απ' το σπίτι. Αυτό είναι και το πρόβλημά της: η αφομοίωση προϋποθέτει ένα σύστημα κανονικότητας που αφομοιώνει στοιχεία που μέχρι πριν ήταν εκτός και ταυτόχρονα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την άλλη του όψη, χωρίς το μη-κανονικό, το περιθωριακό, το βρώμικο. Για κάθε καινούριο μέλος του μέινστριμ κλαμπ, υπάρχει ένα νέο απόκληρο.

Η Ομόνοια είναι το μέρος όπου ανασηκώνεται η μύτη του κάθε νοικοκυραίου, όχι μόνο επειδή βρωμάει κάτουρο. Τα χείλη του σουφρώνουν περιφρονητικά στη θέα όλων αυτών ‒των πρεζαίων, των άστεγων, των καφέ και των μαύρων.

Στην Ομόνοια σκότωσαν το Ζακ. Αφεντικά/νοικοκυραίοι, με συνεργούς τις κατασταλτικές αρχές και την πατριαρχική ελληνική κοινωνία που παρακολουθούσε. Η αστική δικαιοσύνη ανέκαθεν εθελοτυφλούσε , κάτι που επιβεβαιώθηκε ξανά στην δίκη του Ζακ. Μια δίκη που ξεκίνησε 2 χρόνια μετά τη δολοφονία και ολοκληρώθηκε ύστερα από 4, με τους μπάτσους Ρουσάκο, Αλεξανδρή, Σεφέρη και Τσομπάνη να αφήνονται ελεύθεροι και τον κοσμηματοπώλη Δημόπουλο και μεσίτη Χορταριά να καταδικάζονται σε 10 χρόνια κάθειρξης,ο πρώτος κατ'οίκον. Μόλις 2 μήνες αργότερα, ενώ το κράτος άφηνε τον Γ. Μιχαηλίδη να αργοπεθαίνει σε απεργία πείνας, ο Χορταριάς αποφυλακίστηκε. Παράλληλα ,την ίδια περίοδο αποφυλακίζεται ο Κορκονέας πρόωρα και αφήνεται ελεύθερος ο Φιλιππίδης.

Τις πρώτες ώρες μετά τη δολοφονία τα κανάλια δούλεψαν για να βγάλουν στην επιφάνεια όλη αυτή τη συσσωρευμένη αποστροφή γι' αυτούς που απειλούν τις περιουσίες, τα ήθη, την αισθητική, τα αθώα τέκνα και τον ύπνο των έντιμων πολιτών. Ο φόβος της επανάστασης, της εξέγερσης, της λεηλασίας είναι παλιός φόβος της άρχουσας τάξης. Εμείς είμαστε η σάρκα και τα οστά αυτού του φόβου και ερχόμαστε από κάτω από το σιντριβάνι.

Στην Ομόνοια δε μας απασχολεί αν έγινε ληστεία. Μας απασχολεί το ότι η ανάγκη των νοικοκυραίων να προφυλάξουν την ιδιοκτησία τους, η πατριαρχία, η καταστολή, η κουηροφοβία και η τοξικοφοβία δολοφόνησαν ένα από τα πολλά συντρόφια μας. Οι τραμπουκισμοί, οι εκφοβισμοί, οι δολοφονίες προς οτιδήποτε πάει κόντρα στα γούστα των «κανονικών» ή/και οι εμφυλοκτονίες είναι στοιχεία της ρουτίνας και της καθημερινότητας. Πρόσφατο παράδειγμα ήταν η δολοφονία του Malte C. όντας τρανς αρρενωπότητα στο pride της Γερμανίας.

Ενάντια σε όλα αυτά εμείς προτάσσουμε την αλληλοβοήθεια , την φροντίδα των εαυτών μας, την μεταξύ μας και τη συλλογική ,το χτίσιμο συμπεριληπτικών σχέσεων και ασφαλών χώρων και νιώσαμε την ανάγκη να καλέσουμε σε ανοιχτή συνέλευση για τον συντονισμό κουηρ αναρχικού μπλοκ για την πορεία στις 21/09 , την Κυριακή 11/09 στις 18.00 στο αυτοδιαχειριζόμενο κυλικείο νομικής.

Συνέλευση για την συγκρότηση κουηρ αναρχικού μπλοκ στην πορεία για τον Ζακ/την Zackie

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1620532/