Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022 στις 9.00 πμ

Απόφαση του εφετείου της υπόθεσης των "Ληστών του Διστόμου"

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΤΩΝ "ΛΗΣΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ" ΠΕΜΠΤΗ 15/9 9:00 ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΙΣΘΟΥΣΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Στις 15/9 και ώρα 9 π.μ. ξεκινούν θα ανακοινωθεί η απόφαση του εφετείου της υπόθεσης που οι διωκτικές αρχές και ΜΜΕ χαρακτήρισαν ως "ληστές του Διστόμου".

Πρόκειται για μια δικογραφία άτεχνο κατασκεύασμα της αντιτρομοκρατικής και των δικαστικών αρχών, σε μια προσπάθεια να συσχετιστεί η δράση της πλειοψηφίας των συντρόφων και κοινωνικών κρατουμένων που βρίσκονται σε καθεστώς "παρανομίας" (είτε λόγω φυγοδικίας, είτε εντάλματος σύλληψης, είτε παραβίαση άδειας) με μια πληθώρα ανεξιχνίαστων ληστειών τραπεζών της περιόδου 2006-2012 στα πλαίσια του άρθρου 187 Π.Κ. Παράλληλα επιχειρούσε να εντάξει την υποτιθέμενη αυτή δράση τους και στα πλαίσια της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας(187Α Π.Κ.) για την χρηματοδότηση της αναρχικής ένοπλης οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας από το 2012 μέχρι το 2015.

Σκοπός της μεθόδευσης αυτής ήταν η απονοηματοδότηση του πολιτικού χαρακτήρα της οργάνωσης Ε.Α. και η παράταση της δικαστικής και φυσικής ομηρίας των αναρχικών και ανυπότακτων κοινωνικών κρατουμένων.

Σε μια πρωτόδικη διαδικασία που διήρκησε σχεδόν 2 χρόνια, κατέρρευσε το σαθρό αυτό κατηγορητήριο που στηριζόταν σε καθοδηγούμενες αναγνωρίσεις, ποινικοποίηση διαπροσωπικών σχέσεων, ίχνη DNA και αποτυπώματα σε κινητά αντικείμενα.

Αυτό οδήγησε με τη σειρά του στην πλήρη αθώωση 4 από τους 11 κατηγορούμενους και στην καταδίκη των υπολοίπων 7 σε επιμέρους κατηγορίες, χωρίς τα επιβαρυντικά πλαίσια του 187 και 187Α. Σε πρώτο βαθμό αθωώθηκαν ο Μ Σεισίδης, Μ. Μαζιώτης, Κ. Σακκάς και Π. Ασπιώτης, η Μ. Θεοφίλου καταδικάστηκε σε 6 έτη με ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση, ενώ σε δεύτερο βαθμό παραπέμπονται οι Γ. Τσιρώνης, Γ. Πετρακάκος, Σ. Χριστοδούλου και οι αφοί Ασημακόπουλοι.

Όσο αυξάνεται η ολομέτωπη επίθεση του κράτους και του κεφαλαίου απέναντι στη κοινωνική βάση τόσο θα συρρικνώνονται δικαιώματα και ελευθερίες που κατακτήθηκαν με αίμα. Οι αγωνιστές που αντιστέκονται με πείσμα ενάντια στις αδηφάγες αυτές επιδιώξεις τους βρίσκονται στο στόχαστρο της καταστολής. Δεν είναι τυχαίο ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή πολλοί σύντροφοι/ισσες είτε είναι όμηροι των δικαστικών μηχανισμών με βαρύτατους περιορισμούς της ελευθερίας τους, είτε όμηροι στα κολαστήρια της δημοκρατίας.

Χρέος όλων μας είναι να σταθούμε αλληλέγγυοι και να μην αφήσουμε κανένα/μια σύντροφο/ισσα έρμαια στα αδηφάγα δόντια τους.

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/88519/