τι; : πορεία θεματική : εκπαίδευση

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022 στις 19.00

2 καλέσματα : 1 2

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Κάλεσμα στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο | Τετ. 14/9

Κάλεσμα στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο 14/9.


Το κράτος, στην προσπάθειά του να καθυποτάξει την κοινωνία και να εξαφανίσει κάθε ίχνος αντίστασης, προσπαθεί να κυριεύσει κάθε έκφανση της ζωής μας και να επιβληθεί σε κάθε κοινωνική ομάδα.
Η καθημερινή προκλητική παρουσία της πανεπιστημιακής αστυνομίας έξω από της πύλες τους Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μας δείχνει μονάχα τον δρόμο της αντίστασης και του ανυποχώρητου αγώνα.
Ούτε βήμα πίσω μέχρι την ολοκληρωτική κατάργηση του νόμου 4777 και του νέου νόμου πλαίσιο.
Καλούμε αύριο στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, στις 19:00, και έπειτα συγκεντρωνόμαστε στις Πύλες του ΕΚΠΑ, για να υπερασπιστούμε το πανεπιστημιακό άσυλο και τον κοινωνικό του χαρακτήρα.

Πρωτοβουλία Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας

πηγή : https://landandfreedom.gr/el/agones/930-athin…


κάλεσμα στη φοιτητική πορεία 14/09 Προπύλαια στις 19:00

ΟΛ@ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

"Με τους μπάτσους κυριολεκτικά στις πύλες των σχολών μας,έχει έρθει τώρα περισσότερο από ποτέ, η ώρα να κατανοήσουμε πως δεν μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι ή να περιμένουμε αναθετικά από τα ΔΣ να αγωνιστούν και να αποτρέψουν την έλευση των μπάτσων εξ ονόματος μας. Η συνθήκη που ζούμε μας καλεί να διαλέξουμε πλευρά και να λάβουμε ενεργά μέρος στον αγώνα. Να συναντηθούμε, να ανταλλάξουμε σκεπτικά και να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας στα ανοιχτα πλαίσια και τις γενικές μας συνελεύσεις. Να μετατρέψουμε τους χώρους των πανεπιστημίων μας σε κέντρα αγώνα, διεκδικώντας τον πολιτικό και κοινωνικό τους χαρακτήρα. Να υπερασπιστούμε το άσυλο μαζικά και με κάθε μέσο από τις συγκεντρώσεις στις πύλες των σχολών μας στις πορείες στους δρόμους του κέντρου και των γειτονιών μας. Να προτάξουμε το μέσο της κατάληψη, το μέσο που το '06-'07 έφερε την νίκη του φοιτητικού κινήματος, ένα μέσο που παρακωλύει και αδρανοποιεί την εκπαιδευτική, αλλά και την επιχειρηματική-ερευνητική διαδικασία των πανεπιστημίων,που δημιουργεί τον χώρο για να ανθίσουν πολιτικές σχέσεις και κέντρα αγώνα και το κυριότερο δηλώνει απερίφραστα πως δεν θα αφήσουμε να κανονικοποιηθεί η παρουσία μπάτσων μέσα στις σχολές μας."

https://autonomohmmy.espivblogs.net/2022/09/1…

πηγή : https://autonomohmmy.espivblogs.net/2022/09/1…