Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 στις 19.00

10 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Πορεία για τα 4 χρόνια από τη δολοφονία του Ζακ/της Zackie Oh

Πέρασαν 4 χρόνια από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου/της Zackie Oh στην πλατεία Ομόνοιας σε κοινή θέα από καταστηματάρχες μπροστά στα βλέμματα του αμέτοχου κοινού και των συνεργών της Αστυνομίας. Έπειτα από την αθώωση των αστυνομικών του "αυτή είναι η πρακτική και σ' όποιον αρέσει" και την αποφυλάκιση των δολοφόνων. Μια απόφαση εξοργιστική. Κι έρχεται να μας υπενθυμίσει, όπως και η σκληρή καθημερινότητα, πως ο κοινωνικός κανιβαλισμός και εκφασισμός μαζί με την τρανσ/ομοφοβία όχι μόνο αλωνίζουν αλλά μπορεί και να δολοφονήσει ατιμώρητος, αρκεί να τηρεί τα κριτήρια της εθνοπατριαρχίας.

Γι'αυτό έχουμε ακόμα ανοιχτούς λογαριασμούς με τους φασίστες και τους τρανσ/ομοφοβικούς αυτού του κόσμου.

Κάλεσμα σε αντιπατριαρχική/αντιφασιστική πορεία:

Τετάρτη 21/09/22 στις 19:00 Άγαλμα Βενιζέλου

κάλεσμα : Ανοιχτή Συνέλευση για έναν Αντιφασιστικό/ Αντιπατριαρχικό Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Δεν ξεχνάμε-δε συγχωρούμε

τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου/ της Zackie-oh!

-την προσπάθεια συγκάλυψής της από τα ΜΜΕ και τους θεσμούς

-τη σκύλευση της ταυτότητας του Ζακ ως ομοφυλόφιλου, μέλους της lgbtqi κοινότητας, οροθετικού και ακτιβιστή

-την αθώωση των μπάτσων- δολοφόνων του Ζακ και την ευνοϊκή δικαστική μεταχείριση των δολοφόνων Δημόπουλου- Χορταριά, με τον πρώτο να εκτίει την ποινή του σε κατ' οίκον περιορισμό και τον δεύτερο να αποφυλακίζεται δυο μήνες μετά την καταδικαστική απόφαση.

NO ZACKIE- NO PEACE

FIGHT THE POLICE

Ενάντια σε κράτος, κεφάλαιο, πατριαρχία, καταστολή και κοινωνικό εκφασισμό

Οργάνωση και αγώνας για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας και δικαιοσύνης

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου
Αθήνα: Προσυγκέντρωση στη Γλάδστωνος στις 18.00 και Διαδήλωση στις 19.00
Θεσσαλονίκη: Διαδήλωση στις 19.00 στο άγαλμα Βενιζέλου

κάλεσμα : Αναρχική Πολιτική Οργάνωση- Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Στις 21 Σεπτεμβρίου 2018, δολοφονείται στο κέντρο της Αθήνας o Ζακ Κωστόπουλος / η Zackie Oh! ύστερα από λιντσάρισμα που δέχτηκε από ευυπόληπτους πολίτες και αστυνομικούς. Από την πρώτη κιόλας στιγμή ξεκίνησαν προσπάθειες συγκάλυψης της δολοφονίας από μπάτσους και ΜΜΕ. Δελτία ειδήσεων και εκπομπές προσπάθησαν μανιωδώς να δώσουν στους δολοφόνους του Ζακ το άλλοθι της αυτοάμυνας. Μέρα-νύχτα τον παρουσίαζαν ως επίδοξο ληστή και τοξικοεξαρτημένο προσπαθώντας, προκειμένου να ενεργοποιήσουν τα συντηρητικά αντανακλαστικά του ρατσισμού απέναντι στους τοξικοεξαρτημένους, για να υπερασπιστούν πολιτικά από τη μεριά της κυριαρχίας τη συγκεκριμένη δολοφονία. Η χυδαιότητα τους έφτασε ακόμα και στο σημείο να καλούν τηλεθεατές κατά τη διάρκεια ζωντανής εκπομπής, για να ψηφίσουν αν έπραξε σωστά ο κοσμηματοπώλης. Μετέδιδαν ασύστολα ψέματα, όπως για παράδειγμα ότι κρατούσε μαχαίρι, ότι προσπάθησε να επιτεθεί με σπασμένο γυαλί στους διασώστες του ΕΚΑΒ, ότι πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών ουσιών ή ότι πέθανε από τραυματισμό που προήλθε από τα τζάμια που ο ίδιος έσπασε. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι μπάτσοι δεν μπήκαν ποτέ στον κόπο να σφραγίσουν τον τόπο του εγκλήματος, όπως γίνεται πάντα, αφήνοντας έτσι τον κοσμηματοπώλη να καθαρίσει πιθανά στοιχεία.

Όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί αποδείχθηκαν ψευδείς. Όπως φάνηκε και στο βίντεο ο Ζακ δεν κρατούσε μαχαίρι. Δεν προσπάθησε να κλέψει, καθώς δεν βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα ούτε στην ταμειακή μηχανή ούτε στα εμπορεύματα του μαγαζιού. Δεν αποτελούσε απειλή για κανέναν μιας και δεν μπορούσε καν να σταθεί όρθιος. Επίσης σύμφωνα με το πόρισμα των τοξικολογικών εξετάσεων δεν εντοπίστηκε καμία ναρκωτική ουσία που μπορεί να σχετίζεται με τον θάνατό του. Ο ιατροδικαστής της υπόθεσης επιβεβαίωσε την ακριβή αιτία θανάτου, της δολοφονίας του Ζακ ακριβέστερα, η οποία σύμφωνα με το πόρισμά του ήταν «ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις μυοκαρδίου, που συνδέονται αιτιωδώς με τα πολλαπλά τραύματα που έφερε ο θανών».

Τρεισήμισι χρόνια μετά τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, έπειτα από 17 συνεδριάσεις του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, αποφασίστηκε (με ψήφους 5-2) η επιβολή ποινής φυλάκισης 10 ετών, για το αδίκημα της άσκησης θανατηφόρας, σωματικής βλάβης, χωρίς τη δυνατότητα αναστολής, στον κοσμηματοπώλη Αθανάσιο Δημόπουλο και τον μεσίτη Σπυρίδωνα Χορταριά, οι οποίοι μέχρι τότε κυκλοφορούσαν ελεύθεροι. Ο πρώτος θα εκτίσει την ποινή του κατ' οίκον, λόγω ηλικίας, ενώ ο δεύτερος οδηγήθηκε στη φυλακή. Και οι δύο αναμένεται να ασκήσουν έφεση. Αξίζει να αναφερθεί ότι η έδρα απέρριψε το αίτημα της πολιτικής αγωγής και της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλο να μετατραπεί η κατηγορία σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο. Ομοίως, δεν αναγνωρίστηκε και το ρατσιστικό κίνητρο των δραστών, οι οποίοι τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσο και στη δικαστική αίθουσα, σπίλωναν συστηματικά τη μνήμη του Ζακ και επιτίθονταν φραστικά, με ρατσιστική ρητορική, σε αλληλέγγυους. Οι τέσσερις κατηγορούμενοι αστυνομικοί αθωώθηκαν (με ψήφους 4-3), όπως είχε προτείνει αρχικά και ο εισαγγελέας Σωτήρης Μπουγιούκος.

Δεν μπορούμε να έχουμε αυταπάτες για την αστική δικαιοσύνη. Το δίκιο των από τα κάτω μπορεί να επικρατήσει πραγματικά, μόνο όταν ανατραπούν οι ισχύοντες κοινωνικοί συσχετισμοί. Στην υπάρχουσα συνθήκη, όπου επικρατεί το δίκαιο της αστικής τάξης, είναι οφθαλμοφανές σε όλους ότι ακόμα και αν τύχει να διώκονται οι στυλοβάτες του κυρίαρχου πολιτικού και οικονομικού συστήματος είτε τη γλιτώνουν (πολλές φορές, μάλιστα, αντιστρέφοντας το κατηγορητήριο προς τα θύματα/τους κατήγορους) είτε «πέφτουν στα μαλακά». Έτσι αθωώθηκαν και οι τέσσερις αστυνομικοί, το εγκώμιο των οποίων φρόντισαν να πλάσουν προηγουμένως τόσο ο ίδιος ο αρμόδιος εισαγγελέας, όσο και επίσημοι φορείς της αστυνομίας. Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Αθηνών, Δημοσθένης Πάκος, αν θεωρεί ότι χρησιμοποιήθηκε υπερβολική βία στην αντιμετώπιση του Ζακ Κωστόπουλου από τους αστυνομικούς, απάντησε πως «Αυτή είναι η πρακτική. Σε όποιον αρέσει. Σε όποιον δεν αρέσει…», ενώ ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, πρόσθεσε πως «Κάνουν άριστα τη δουλειά τους. Δε θα πάει ο αστυνομικός με τριαντάφυλλο για να χειροπεδήσει κάποιον».

Στην τωρινή συγκυρία, είναι προφανες ότι το κράτος έχει πάρει την πολιτική επιλογή να παράσχει το «ελεύθερο» στην αστυνομία. Υλοποιώντας αυτόν τον κυβερνητικό σχεδιασμό η αστυνομία αλωνίζει ανενόχλητη και αυθαιρετεί με την κάθε δυνατή ευκαιρία, ασκώντας υπέρμετρη και αλόγιστη βία σε καθημερινή βάση. Λειτουργεί ως στρατός κατοχής στα Εξάρχεια, για να συμβάλλει στον τουριστικό εξευγενισμό της γειτονιάς και την κατασκευή μετρό που θα καταπατήσει την πλατεία. Έχει στρατοπεδεύσει στα campus των μεγάλων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, για να παράσχει κάλυψη στην ΟΠΠΙ (πανεπιστημιακή αστυνομία), που θα είναι επιφορτισμένη με το έργο της καταστολής των φοιτητικών αγώνων, της αποστείρωσης των πανεπιστημίων και της αποπολιτικοποίησης των φοιτητών, προκειμένου να υπαχθούν τα πανεπιστήμια ολοκληρωτικά στα συμφέροντα του κεφαλαίου, να εξαιρεθούν με ταξικά κριτήρια από την τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και από την αγορά εργασίας χιλιάδες νέοι και νέες. Πλέον κάθε αστυνομική περιπολία μπορεί να εξελιχθεί σε κρεσέντο βίας και καταστολής. Πριν λίγες μέρες, στη Λάρισα, αστυνομικοί σταμάτησαν ποδηλάτη για έλεγχο, τον προσήγαγαν αναίτια και όταν αντέδρασε παρακείμενος κόσμος, «αφηνίασαν» και επιτέθηκαν εναντίον των παρευρισκομένων. Ο άτυχος ποδηλάτης, βρέθηκε από το πουθενά στη φυλακή, μέσα από μια δίκη με φαστ-τρακ διαδικασίες. Λίγες μέρες μετά, η αστυνομία επιτέθηκε σε φοιτητικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ επιτέθηκε με δολοφονικό τρόπο στο πολυπληθές κοινό που παρακολουθούσε τη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου στο Α.Π.Θ., στα πλαίσια του 3ου Ελευθεριακού Φεστιβάλ Κατειλημμένων Χώρων και Συλλογικοτήτων, κάνοντας χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης και αργότερα χρήση της αύρας. Ευτυχώς, σε μεγάλο βαθμό, ο κόσμος διατήρησε την ψυχραιμία του και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση ποντάρει προεκλογικά στην ενίσχυση της αστυνομοκρατίας και της καταστολής, προκειμένου να δημιουργήσει την απαραίτητη ένταση, που θα συσπειρώσει το συντηρητικό και ακροδεξιό της ακροατήριο. Είναι επικίνδυνοι, και αυτοί και οι μπάτσοι τους. Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να επιτύχουν τον πολιτικό τους σχεδιασμό πάνω στις δικές μας πλάτες, διότι οι επιθέσεις τους έχουν ως στόχο τους καταπιεσμένους και ειδικότερα όσους αγωνίζονται ενάντια στις πολιτικές της βαρβαρότητας και της φτωχοποίησης, ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο.

Πέρα από την τυραννία και τη βία του κράτους και του κεφαλαίου, είναι σημαντικό ο κόσμος του αγώνα, οι εκμεταλλευόμενοι και οι καταπιεσμένοι να αντισταθούμε και να παλέψουμε ενάντια στον κοινωνικό κανιβαλισμό που καλλιεργείται από το καπιταλιστικό σύστημα. Το σύστημα για το οποίο η ατομική ιδιοκτησία θεωρείται σημαντικότερη από την ανθρώπινη ζωή. Οφείλουμε να τσακίσουμε αυτές τις αντιλήψεις και συμπεριφορές σε όλο το κοινωνικό πεδίο στο οποίο κινούμαστε και ζούμε: στους δρόμους, στη δουλειά, στα σχολεία και τις σχολές, στις γειτονιές μας. Να απαντήσουμε με ταξική ενότητα και αλληλεγγύη μεταξύ των από τα κάτω στους κάθε λογής κυρ-Παντελήδες που πιστεύουν ότι η περιουσία τους αξίζει περισσότερο από την ανθρώπινη ζωή. Σε όσους βρίσκουν λογικό να πεθαίνει κάποιος, επειδή έκλεψε ή προσπάθησε να κλέψει ή επειδή είναι ομοφυλόφιλος, τοξικοεξαρτημένος, μετανάστης ή οτιδήποτε ξεφεύγει από τα πρότυπα τους. Σε όσους κάθονται και παρατηρούν αμέτοχοι ή που τραβούν βίντεο την μαρτυρική δολοφονία ενός ανήμπορου ανθρώπου και δεν κάνουν τίποτα για να την σταματήσουν.

Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα του Ζακ Κωστόπουλου, ενεργού ακτιβιστή για τα δικαιώματα της lgbtqia+ κοινότητας και των οροθετικών, ενάντια στον ρατσισμό, την κοινωνική περιθωριοποίηση, την πατριαρχία, τον συντηρητισμό και τον κοινωνικό εκφασισμό που θρέφουν η κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Να πυκνώσουμε, λοιπόν, τις γραμμές των κοινωνικών και ταξικών αγώνων και να αγωνιστούμε συλλογικά για τον επαναστατικό μετασχηματισμό των υφιστάμενων κοινωνικών και παραγωγικών σχέσεων, για μια κοινωνία ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης, ώστε να απαλλαγούμε οριστικά από τα νοσηρά απότοκα του καπιταλιστικού συστήματος.

ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ/ΤΗΣ ZACKIE OH:

ΤΕΤΑΡΤΗ 21/9, 19:00, ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ - ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ

ΠΙΣΩ ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης
lib_exthess@hoextmail.coexm
libertasalonica.wordpress.com


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ZACKIE Oh! ΩΣ ΑΠΟΤΟΚΟ ΕΝΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου 2018 δολοφονείται, μετά από άγριο ξυλοδαρμό, ο/η Ζακ Κωστόπουλος/Zackie Oh!, ακτιβιστής/ρια της lgbtqia+ κοινότητας. Εγκλωβισμένος μέσα στο άδειο μαγαζί ενός κοσμηματοπώλη, στην οδό Γλάδστωνος, στην Ομόνοια και καθώς παλεύει για να διαφύγει, ο Ζακ δέχεται κλωτσιές στο κεφάλι από τον ίδιο τον μαγαζάτορα, καθώς και από έναν κτηματομεσίτη που είχε γραφείο επί της οδού. Λίγα λεπτά αργότερα, καταφέρνει να βγει από το μαγαζί. Ο ξυλοδαρμός του Ζακ όμως δεν τελειώνει εκεί. Το κράτος βάφει για άλλη μία φορά τα χέρια του με αίμα. Οι οκτώ αστυνομικοί που κατέφθασαν στο σημείο συνέχισαν το έργο που οι δύο μαγαζάτορες άφησαν στην μέση, ρίχνοντας τον Ζακ στο πάτωμα, πατώντας τον στο κεφάλι με τις αρβύλες τους, και σέρνοντάς τον αιμόφυρτο πάνω στο πεζοδρόμιο. Ο Ζακ κατέληξε κατά την διακομιδή του στο νοσοκομείο.

Η κρατική στάση απέναντι σε αυτή την κτηνωδία έγινε εμφανής από τις τοποθετήσεις υψηλόβαθμων Αστυνομικών υπαλλήλων που, μεταξύ άλλων, έσπευσαν να δικαιολογήσουν και να νομιμοποιήσουν την κρατική βία. Ενώ, λοιπόν η Zackie Oh!, όντας ήδη βαριά λιντσαρισμένη, προσπαθούσε να ανακτήσει τις δυνάμεις της και να σταθεί στα πόδια της, η ελληνική αστυνομία έρχεται κυριολεκτικά για να την ποδοπατήσει σε ένα νέο κρεσεντο αστυνομικής βαρβαρότητας, με τους αντιπροσώπους του αστυνομικού σώματος να μην βλέπουν τίποτα το μεμπτό, ενώ αντίθετα να δίνουν τα εύσημα για τα καλά αντανακλαστικά των κρατικών βασανιστών της. Για άλλη μία φορά ένας κρατικός μηχανισμός νομιμοποιεί τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου από τους κρατικούς "λειτουργούς" του.

Η αφήγηση των κυρίαρχων ΜΜΕ δεν ήταν λιγότερο αναμενόμενη: δολοφόνησαν την ταυτότητα του Ζακ και προσπάθησαν να δημιουργήσουν την εντύπωση πώς μια προσωπικότητα σαν του Ζακ αξίζει να δολοφονηθεί. Έσπευσαν να τον κατηγορήσουν μιλώντας υποτιμητικά για την προσωπικότητά του, ως "κλεφτρόνι", ενοχοποιώντας την σεξουαλική του ταυτότητα, ως "πούστης", προσάπτοντας του ψευδείς κατηγορίες για χρήση ναρκωτικών ουσιών και αποκαλώντας τον "πρεζάκι", και φυσικά απένειμαν την "αλάνθαστη" τηλεοπτική δικαιοσύνη στους δολοφόνους του, αφού "όφειλαν να προστατέψουν την ιδιωτική τους περιουσία". Αυτές οι περιγραφές για τον Ζακ, φαίνονταν σαν να βγήκαν από αρρωστημένα μυαλά, οπως εκείνα των υποστηρικτών των δολοφόνων του, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο σημείο της δολοφονίας λίγο μετά το συμβάν και φώναζαν συνθήματα όπως "πρεζάκια και γκέι δεν είστε αναγκαίοι".

Η συνταγή της διαπόμπευσης του θύματος στην κοινή γνώμη και η προσπάθεια τηλεοπτικής απονομής του άλλοθι των δολοφόνων είναι γνωστή. Χρησιμοποιώντας χαρακτηριστικά που ηχούν ενοχλητικά σε κάθε συντηρητικό και μικροαστικό κομμάτι της κοινωνίας που αρέσκεται τον ρατσισμό, την ομοφοβία και τον φασισμό, η προσωπικότητα του Ζακ υπονομεύεται ως "τοξικομανής". Η εικόνα που δόθηκε στο κοινό για τον Ζακ ήταν η εικόνα ενός παρία, που παρασιτεί στο κοινωνικό σύνολο, χωρίς να προσφέρει τίποτα στον καπιταλιστικό κόσμο όπως αντίθετα προσέφεραν οι "ευυπόληπτοι" δολοφόνοι του, ενώ αντίθετα, μπορεί και να ήταν επικίνδυνος για μία κοινωνία που ξέρει να τα μετράει όλα με χρήμα. Αντίθετα, ο οποιοσδήποτε μικροαστός επιχειρηματίας, μπορεί να θεωρήσει την ατομική του ιδιοκτησία ως Ευαγγέλιο και να επικαλεστεί την προάσπισή της ως άλλοθι, το οποίο του δίνει το δικαίωμα να ξυλοφορτώσει μέχρι θανάτου οποιονδήποτε εισέλθει στο μαγαζί του, αφού πρώτα τον κατηγορήσει, όπως αποδεικνύεται αδίκως, για κλοπή.

Και κάπως έτσι γίνεται εμφανής ο πραγματικός δολοφόνος του Ζακ. Δεν πρόκειται για αυτά καθ' αυτά τα χέρια που τον χτύπησαν, τα πόδια που τον ποδοπάτησαν και τον κλώτσησαν. Πρόκειται για ένα σύστημα και μία ιδεολογία που οπλίζει χέρια και πόδια σαν αυτά των δολοφόνων του Ζακ, του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν και της Γαρυφαλλιάς. Είναι το αφήγημα που ευνοεί τον κοινωνικό κανιβαλισμό, με "καλούς" πολίτες όσους ιδιωτεύουν, και τους ενδιαφέρει η προσωπική τους και οικογενειακή τους ευημερία, το κέρδος της μικρομεσαίας επιχείρησής τους, που αγαπούν το "έθνος" και την "πατρίδα" τους, που τα έχουν καλά με το κράτος, και με "κακούς" πολίτες όσους το ίδιο το σύστημα περιθωριοποιεί: τους γκέι, τις λεσβίες, τους τρανς, τους μετανάστες, τους αστέγους, τους εργαζόμενους που διεκδικούν τα εργασιακά τους κεκτημένα και όσους αντιστέκονται στον φασισμό, διεκδικούν την έμφυλη ισότητα και παλεύουν για μία κοινωνία χωρίς τάξεις και χωρίς εξουσιαστές και εξουσιαζόμενους με μοναδικό τους όπλο την κοινωνική αλληλεγγύη.

Η δικαιοσύνη ακόμα δεν έχει αποδοθεί. Ο Ζακ βασανίστηκε και δολοφονήθηκε πριν από 4 χρόνια, και η μνήμη του δολοφονείται ακόμα. Ο κοσμηματοπώλης Σπ. Δημόπουλος εκτίει την ποινή του σε κατ' οίκον περιορισμό, ενώ ο μεσίτης Αθ. Χορταρίας βρίσκεται ελεύθερος, έπειτα απο έγκριση της αίτησης αναστολής του, και τα μέλη της ΕΛ.ΑΣ. εχουν απαλλαχθεί απο κάθε κατηγορία. Καθε άλλο, παρά μη αναμενόμενη είναι η πορεία που έχει ακολουθήσει η δικαιοσύνη για μία ακόμα φορά. Και αυτό, δεν μπορεί παρά να καταδείξει προκλητικά την τακτική της νομιμοποίησης της βίας από τα πάνω.

Από τις γυναικοκτονίες και την έμφυλη βία, μέχρι τους ξυλοδαρμούς και δολοφονίες κατά μεταναστών, ο φασισμός, δείχνοντας απο την μία την πατριαρχική του και την άλλη την ρατσιστική του όψη, σπέρνει βία, τρόμο και σκοταδισμό, με το κράτος να σιωπά, και να συγκαλύπτει επανειλημμένα.

Όλοι/ες όσοι/ες θέλουμε να αντισταθούμε σε ένα καπιταλιστικό μόρφωμα του οποίου η ζυγαριά μεταξύ ανθρώπινης ζωής και ατομικής ιδιοκτησίας γέρνει προς το δεύτερο, σε ένα μόρφωμα που αρέσκεται στον κοινωνικό κανιβαλισμό, σε ένα μόρφωμα που οπλίζει χέρια ρατσιστών, φασιστών, εθνικιστών και σεξιστών, πρέπει να φτιάξουμε ένα μαζικό ανάχωμα που θα αντιμάχεται στις άνωθι συμπεριφορές σε κάθε έκφανση του κοινωνικού βίου. Η κοινωνική αλληλεγγύη είναι το μοναδικό μας όπλο για να χτίσουμε ένα μαζικό κίνημα που ως απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα θα προτάσει την ισότητα και την ελευθερία.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΕΙ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΝΑ ΣΥΝΘΛΙΨΟΥΜΕ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ, ΚΡΑΤΟΣ, ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ

--

Πορεία

Τετάρτη 21.09 - 19:00

Άγαλμα Βενιζέλου

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Δεν ξεχνάμε-δεν συγχωρούμε τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου/της Zackie Oh.

Πριν από 4 χρόνια στην Ομόνοια, δυο επιχειρηματίες, ο Ευάγγελος Δημόπουλος και ο Αθανάσιος Χορταριάς, δολοφόνησαν σε αγαστή συνεργασία με τους μπάτσους τον Ζακ Κωστόπουλο/τη Zackie Oh.

Η δολοφονία αυτή, που συχνά βαφτίζεται από κρατικούς και θεσμικούς φορείς ως ληστεία, δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια καθαρά ομοφοβική και τοξικοφοβική επίθεση του κράτους και των νοικοκυραίων, οπλισμένη από την πατριαρχία.

Δεν έχουμε αυταπάτες. Τα ΜΜΕ, η αστυνομία και το δικαστικό σύστημα για ακόμα μια φορά κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να συγκαλύψουν την υπόθεση. Οι προαναφερθέντες φορείς δεν δίστασαν να προχωρήσουν στην άδικη σκιαγράφηση του Ζακ ως τοξικοεξαρτημένου ληστή και των δολοφόνων του ως ευυπόληπτων πολιτών.

Το δικαστήριο ουσιαστικά καταδίκασε τον Ζακ για τα βιώματά του, τις σεξουαλικές του προτιμήσεις και τις απόψεις του εφόσον αυτές δεν συμβαδίζουν με το πατριαρχικό-φασιστικό μοντέλο του κρατικο-καπιταλιστικού συστήματος, και έδειξε τη μεγαλύτερη εύνοια στους δολοφόνους του αθωώνοντας τους. Η δολοφονία ενός αθώου ανθρώπου αποτελεί μια μικρογραφία του μωσαϊκού της ελληνικής κοινωνίας, μιας κοινωνίας ταξικών διαχωρισμών και στυγνής εκμετάλλευσης.

Στεκόμαστε ενάντια στον κοινωνικό κανιβαλισμό, στον οποίο η ιδιοκτησία είναι ανώτερη από την ανθρώπινη ζωή.

Ενάντια στην κρατική-καπιταλιστική-πατριαρχική-εξουσιαστική βαρβαρότητα και τον κοινωνικό εκφασισμό.

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου

Πορεία στις 19:00 στο άγαλμα Βενιζέλου.

ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΛΗΣΤΕΙΑ,

ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΝΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΛΥΣΣΑ ΓΙΑ ΑΛΕΞΗ ΖΑΚ ΚΑΙ ΦΥΣΣΑ

Ελευθεριακό Σχήμα Φιλοσοφικής

πηγή : https://www.facebook.com/eleutheriakosximafil…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΟΥ ΖΑΚ/ΤΗΣ ZACKIE OH!

…Πείτε μου τώρα ότι αυτό είναι απόδοση Δικαιοσύνης. Πείτε μου ότι το δίκιο αποκαταστάθηκε, ότι οι υπεύθυνοι για το θάνατο του γιου μου πλήρωσαν. Πείτε μου ότι μετά από 18 δικάσιμους, δεκάδες μαρτυρίες και οπτικοακουστικό υλικό από τον τόπο του εγκλήματος το δίκιο θριάμβευσε Πείτε μου ότι πρέπει να αισθάνομαι περήφανη για την ελληνική Δικαιοσύνη και τους εκπροσώπους της…

🌂Με αυτά τα λόγια η μάνα του ❤️Ελένη Κωστοπούλου ❤️εκφράζει τη ζοφερή πραγματικότητα για την ελληνική δικαιοσύνη που με τις αποφάσεις της αθωώθηκαν οι 4 αστυνομικοί και ο χρυσοχόος και ο μεσίτης- παρότι καταδικάστηκαν σε 10 χρόνια φυλακή χωρίς ελαφρυντικά-βρίσκονται στο σπίτι τους .Αλλά δεν είναι μόνο αυτοί .Βιαστές και δολοφόνοι όπως ο Κορκονέας ,ο Λιγνάδης και άλλοι είναι ελεύθεροι , με τη κυρία Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επικουρεί τις προκλητικές αποφάσεις της Δικαιοσύνης, σε αντίθεση με τον ποδηλάτη στη Λάρισα που για μια απλή διαμαρτυρία στην αστυνομική αυθαιρεσία βρίσκεται στη φυλακή με ποινή 3 χρόνων

🧹…. Σε όποιον αρέσει .. είναι οι δηλώσεις των συνδικαλιστών της αστυνομίας .Και επιτίθεται η αστυνομία σε 5000 άτομα που παρακολουθούν συναυλία, σε φοιτητές /τριες που διεκδικούν καλύτερη παιδεία, στους/στις εργαζόμενους/ες της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ και τους/τις αλληλέγγυους/ες που ζητούν να πάρει πίσω τις απολύσεις η εργοδοσία.

🧹Όποιος αρνείται να προσαρμοστεί πεθαίνει... θα συνεχίσει ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Όπως οι εργαζόμενοι στα delivery που σκοτώνονται για να προλάβουν τις παραγγελίες, οι εργαζόμενοι στη COSCO,στη ΔΕΗ και αλλού που εκλείπουν γιατί δεν υπάρχουν μέτρα ασφαλείας, οι γυναίκες που δολοφονούνται από τους συντρόφους τους παρότι ζήτησαν βοήθεια από την αστυνομία και το 15900, οι πρόσφυγες/ισσες που πεθαίνουν αβοήθητοι/ες από τσιμπήματα σκορπιών στα σύνορα.

🎯 ΌΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΎΜΕ! Θα δώσουμε τη μάχη ενάντια στη φτώχεια και την ακρίβεια, για το δικαίωμα στη δουλειά, στη δημόσια υγεία και παιδεία, ενάντια στη βία και τις δολοφονίες γυναικών, ΛΟΑΤΚΙΑ+ ατόμων και προσφύγων/ισσών.

👉 Καλούμε στη πορεία για τη δικαίωση του ΖΑΚ/ZACKIE OH

Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη 7 μμ άγαλμα Βενιζέλου Θεσσαλονίκη.

Η εικόνα είναι έργο της γραφίστριας Κατερίνας Παπαβομβολάκη (ppakart).

κάλεσμα : Συνέλευση Γυναικών 8 Μάρτη

πηγή : https://fb.me/e/4lxoDC4es
πηγή : email που λάβαμε στις 20 Σεπτεμβρίου 22h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από την εν ψυχρώ δολοφονία του/της Ζακ Κωστόπουλου/Zackie-Οh από μαγαζάτορες και μπάτσους όταν εγκλωβίστηκε ζητώντας καταφύγιο σε ένα άδειο κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος. Ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου Ευάγγελος Δημόπουλος και ο μεσίτης Αθανάσιος Χορταριάς (μέλος φασιστικής οργάνωσης) δολοφόνησαν τον Ζακ χτυπώντας τον μανιωδώς στο κεφάλι ώσπου να καταφτάσουν οι μπάτσοι και να ολοκληρώσουν το έργο τους. Μέσα στα τέσσερα χρόνια η Zackie-Oh δολοφονήθηκε ξανά και ξανά από μίντια, δικαστές, νοικοκυραίους με στόχο την συγκάλυψη των δολοφόνων και τη διαφύλαξη ενός συντηρητικού/πατριαρχικού συστήματος.
Η απόφαση του δικαστηρίου για την δολοφονία της Zackie-Oh έρχεται να επισφραγίσει τον ρόλο της αστικής δικαιοσύνης που είναι πάντα εκεί για να διασφαλίσει τα συμφέροντα και τα προνόμια της κυριαρχίας και την ατιμωρησία των φρουρών της. Το τελευταίο διάστημα η "δικαιοσύνη" στάθηκε διπλά στον παιδο/βιαστή Λιγνάδη που αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή, αποφυλάκισε τον δολοφόνο Κορκονέα και συγκάλυψε την υπόθεση βιασμού της Γεωργίας Μπίκα. Έκρινε ένοχους τον μεσίτη και τον καταστηματάρχη για σωματική βλάβη και όχι ανθρωποκτονία, αθώωσε τους μπάτσους-δολοφόνους και έριξε στα μαλακά τον Δημόπουλο και Χορταριά με τον πρώτο να εκτίει την ποινή του σε κάτοικων περιορισμό και τον δεύτερο να είναι ήδη εκτός φυλακής. Ενώ στις δικαστικές αίθουσες ο Ζακ στηλιτεύτηκε ως κλεφτρόνι και περιθωριακός και κατηγορήθηκε με ρατσιστικά/ ομοφοβικά κριτήρια για την ενεργό του δράση στην LGBTQI+ κοινότητα και την σεξουαλική του ταυτότητα ως ομοφυλόφιλο άτομο.
Κράτος και κεφάλαιο μαζί με όσους το υπηρετούν πιστά θα κάνουν τα πάντα για να διαφυλάξουν την ομαλή λειτουργία του καπιταλισμού μαζί με τα πατριαρχικά τους πρότυπα, τα κέρδη τους και την ιδιοκτησία τους. Η κανονικότητα που επιβάλλεται προς όφελος της εθνικής ανάπτυξης συνυφασμένης με την φτωχοποίηση των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων , τον εκφασισμό της κοινωνίας, και τον διάχυτο ρατσισμό μας κάνει ολοένα και περισσότερο να ασφυκτιούμε.
Από τη δολοφονία της Zackie-0, τα pushbacks, τις δολοφονίες μεταναστ(ρι)ών, τις αμέτρητες γυναικοκτονίες, εργατικές δολοφονίες , τη βία και την καταστολή που δέχονται όσες αντιστέκονται στον νεοφιλελεύθερο ολοκληρωτισμό, δεν μας μένει πάρα μόνο να αντισταθούμε και να οργανώσουμε τη αντεπίθεση της τάξης μας.

Να αντισταθούμε στο δόγμα νόμος και τάξη, να αγωνιστούμε για ένα κόσμο χωρίς κανίβαλους.
Για έναν κόσμο με ισότητα και ελευθερία χωρίς καταπίεση και εκμετάλλευση από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Πορεία : Τετάρτη 21/09/22 στις 19:00 Άγαλμα Βενιζέλου

κάλεσμα : Αναρχική ομάδα Θεσσαλονίκης Πυρανθός

https://pyranthos.org/2022/09/20/poreia-gia-t…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Πορεία για τα 4 χρόνια από τη δολοφονία του Ζακ/της Zackie Oh

4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΖΑCKIE ΟΗ!

Έχουν περάσει 4 χρόνια από τη μέρα της δολοφονίας του Ζακ /της Zackie Oh! Στην Ομόνοια, από ένα όχι και τόσο σπάνιο κράμα κοινωνικών κανίβαλων. Δύο νοικοκυραίοι καταστηματάρχες λίντσαραν μέχρι θανάτου ένα άτομο που βρισκόταν σε κατάσταση πανικού, επειδή βεβήλωσε το "ιερό" της ατομικής ιδιοκτησίας του ενός και οι μπάτσοι το αποτελείωσαν γιατί αυτή είναι η δουλειά και η πρακτική τους. Σαν να μην έφταναν αυτά, καθ'όλη τη διάρκεια του δολοφονικού ξυλοδαρμού και της βίαιης προσαγωγής ενώ ο Ζακ βρισκόταν ήδη σε ημιθανή κατάσταση, ένα πλήθος φιλήσυχων πολιτών στο κέντρο της Αθήνας παρατηρούσε αμίλητο, βάζοντας κι αυτό το λιθαράκι του στο ψηφιδωτό της σιωπής και της σήψης.

Στο βωμό της πολιτικής υπεράσπισης της κυριαρχίας, το μιντιακό κατεστημένο επιδίωξε λυσσαλέα και πολυεπίπεδα να ξεπλύνει τους καταστηματάρχες και την ΕΛ.ΑΣ, παρουσιάζοντας τις ταυτότητες του ληστή, του οροθετικού, του τοξικοεξαρτημένου, του άλλου, ως περιθωριακές και επικίνδυνες, φτάνοντας ακόμα και στο σημείο, εκπομπή να διεξάγει γκάλοπ για το κατά πόσο η συμπεριφορά του καταστηματάρχη είναι δικαιολογημένη από τη στιγμή που "απειλήθηκε" η ιδιοκτησία του. Έχουμε δει αναρίθμητες φορές τον αστικό λόγο, αφού έχει αρχικά στοχοποιήσει περιθωριοποιημένες και κατατρεγμένες κοινωνικές ομάδες, στη συνέχεια να παράγει τα κατάλληλα αφηγήματα κινητοποιώντας και συντηρώντας τα ρατσιστικά και συντηρητικά αντανακλαστικά, ξεπλένοντας βασικούς πυλώνες διαιώνισης της εξουσίας του και των διαφόρων πλεγμάτων της. Τέτοιο αποτελεί και η διασφάλιση της ατομικής ιδιοκτησίας, της οποίας το κράτος μπαίνει ως εγγυητής ενώ οι μπάτσοι του λαμβάνουν αστείρευτη προστασία ηθικά-πολιτικά- νομικά, με κάθε τρόπο και μέσο. Είναι τόσο σημαντική για την κυριαρχία, που δε διστάζει να την υψώσει στο επίπεδο της ζωής για να δικαιολογήσει έτσι την απώλεια της δεύτερης, στο βωμό της πρώτης.

Οι αιτίες της δολοφονίας της Ζackie και του μετέπειτα ξεπλύματος της δεν περιορίζονται μόνο στην προστασία της ιδιοκτησίας και τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Η αστική αφήγηση επιχείρησε και σε ένα βαθμό πέτυχε να ενεργοποιήσει αυτοματισμούς μερίδας της κοινωνίας, "πατώντας" επάνω στις καταπιεσμένες κοινωνικές ταυτότητες του Ζακ. Σε πρώτο χρόνο, να πείσουν ότι κάποιος που ληστεύει αξίζει να σκοτωθεί στο ξύλο, ενώ όταν συνειδητοποίησαν ότι δεν είχε προσπαθήσει να ληστέψει, προσπάθησαν να "σκοτώσουν" αυτη τη φορά τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του Ζακ. Τα ΜΜΕ έφεραν στη δημόσια σφαίρα πτυχές του χαρακτήρα, της προσωπικότητας και των επιλογών του Ζακ ώστε να αποπροσανατολίσουν την κουβέντα από την θηριωδία της δολοφονίας και να πυροδοτήσουν ξανά κοινωνικούς αυτοματισμούς και προκαταλήψεις ενάντια σε τοξικοεξαρτημένους, queer και γενικά σε όσων παρεκκλίνουν από την κυρίαρχη αφήγηση. Η πατριαρχία, αποτέλεσμα της οποίας αποτελούν σε μεγάλο βαθμό οι παραπάνω αυτοματισμοί, αποτελεί θεμέλιο λίθο του εκμεταλλευτικού συστήματος του καπιταλισμού, ενώ και ο ίδιος ο καπιταλισμός τροφοδοτεί την διαιώνιση της πατριαρχίας. Όσο κι αν δημιουργούμε τους μικρόκοσμους μας το αχόρταγο κρατικό στομάχι περιμένει στη γωνία να μας υπενθυμίζει ότι έχει όλα τα μέσα να μας καταστέλλει. Οι ρόλοι που αποδίδονται από την πατριαρχία εντός του προλεταριάτου, και κυρίως στις θηλυκότητες, πυροδοτούν την έμφυλη καταπίεση. Η ταξική, η έμφυλη και η φυλετική καταπίεση αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία του εκμεταλλευτικού, εξουσιαστικού συστήματος και η στόχευση τους είναι κοινή. Αυτή συνίσταται στην πολυδιάσπαση του ίδιου του προλεταριάτου, καθώς είναι επιδίωξη της οικονομικής ελίτ ο κανιβαλισμός μεταξύ των καταπιεσμένων. Μέσα από την διαπλοκή των εξουσιών η μία καταπίεση τροφοδοτεί την άλλη. Ο αγώνας για την υπεράσπιση της μνήμης της Ζάκι, για την αποτίναξη της πατριαρχίας, είναι παράλληλα ένας αγώνας ενάντια στον καπιταλισμό, το κράτος και τον εθνικισμό. Ουκ ολίγες είναι οι φορές, όπου η αστική εξουσία και συγκεκριμένα η πολιτική ελίτ έχει "χτίσει" το πολιτικό αφήγημα της εθνικής ενότητας και της "τάξης και ασφάλειας" επάνω στα κορμιά καταπιεσμένων κοινωνικών ομάδων. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα των τελευταίων ετών αποτελεί η διαπόμπευση των σεξεργατριών οι οποίες είχαν απαχθεί σε επιχείρηση του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Προ. Πο. από την Ομόνοια. Στη συνέχεια, η δημοσίευση φωτογραφιών των γυναικών, μεταναστριών και ντόπιων είχε χρησιμοποιηθεί ώστε να ανακηρυχθούν ως κίνδυνος της δημόσιας υγείας, δηλαδή να ενισχύσει η αστική τάξη το δόγμα "νόμος και τάξη". Το κράτος χρησιμοποιώντας την τακτική της δημιουργίας του εσωτερικού εχθρού, ενισχύοντας τα εθνικιστικά αντανακλαστικά στοχεύει στην όξυνση του κοινωνικού πολέμου ενάντια στις/στους καταπιεσμένες/νους.

20/09/2022

Ανάρες

Ομάδα Δράσης και Αλληλεγγύης

Η ομάδα "Ανάρες" συγκροτήθηκε στην ανάγκη μιας συλλογικής πολιτικής και κινηματικής απάντησης, έξω και μακριά από λογικές κλειστών περιχαρακώσεων, με τη στόχευση να έχουν πάντοτε το "πάνω χέρι" στους αγώνες οι διαδικασίες βάσης και το ανυποχώρητο περιεχόμενο. Μια ομάδα Δράσης και Αλληλεγγύης που δρα για να στηρίξει και να διευρύνει κάθε ρήγμα ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Σε μια εποχή όπου η κατάσταση των καταπιεζόμενων γίνεται όλο και πιο ζοφερή, θέλουμε να είμαστε εδώ στα ωραία και στα δύσκολα, μέσα στην ένταση των στιγμών, να βάλουμε και εμείς το λιθαράκι μας στο να γίνει η σπίθα φλόγα, να κάνουμε την επιβίωση ζωή.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Την Τετάρτη 21/09 συμπληρώνονται 4 χρόνια από τη δολοφονία του Ζακ/ της Zackie Oh , μια δολοφονία που αποτυπώνει πλήρως τον κανιβαλιστικό χαρακτήρα του σάπιου κρατικού καπιταλιστικού συστήματος που ζούμε. Τα αλλεπάλληλα χτυπήματα στο κεφάλι και το σώμα ενός έντρομου ανθρώπου από τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου και τους μπάτσους και η συγκαληπτική στάση της δικαιοσύνης που αθώωσε τους μπάτσους δολοφόνους είναι τα χτυπήματα του κόσμου της εξουσίας σε όλους και όλες εμάς.

Η καπιταλιστική νοοτροπία ανάγει την ατομική ιδιοκτησία ως την υπέρτατη αξία, στο όνομα της οποίας κάποιος μπορεί να γίνει ακόμα και δολοφόνος. Όλο όμως το μεδούλι του κοινωνικού κανιβαλισμού βρίσκεται στην στάση που κρατήθηκε από τους γύρω περαστικούς, οι οποίοι μπροστά στο θέαμα ενός ανθρώπου που κατακρεουργείται στη μέση του πεζοδρομίου αδιαφόρησαν παγερά, κοίταξαν "τη δουλίτσα τους". Πιο βαρβαρο λοιπόν και από τον μπάτσο που συμμετέχει σε μία δολοφονία (αφού γνωρίζουμε καλά πως οι μπάτσοι είναι εν δυνάμει δολοφόνοι), είναι η συνήθεια της βίας και του θανάτου από το κοινωνικό σώμα. Έπειτα και σε κορύφωση του κανιβαλιστικού κρεσέντου είδαμε να δημιουργείται από τα ΜΜΕ και τις ανακοινώσεις της αστυνομίας, το προφίλ της Ζάκι ως ένα τοξικοεξαρτημένο ομοφυλόφυλο άτομο που μπήκε στο κοσμηματοπωλείο με σκοπό να κλέψει. Όλος λοιπόν ο τοξικοφοβικός και ομοφοβικός οχετός αυτής της χώρας εκτονώθηκε πάνω στη μνήμη του Ζακ, νομιμοποιόντας στην ουσία μια δολοφονία ενός ανθρώπου που δεν ταίριαξε με τα "καθαρά" τους πρότυπα.

Απέναντι στις καπιταλιστικές νοοτροπίες της ιδιώτευσης και του ατομικού δρόμου προτάσσουμε την αλληλοβοήθεια και την κοινωνική αλληλεγγύη. Απέναντι στην ατομική ιδιοκτησία και τα κέρδη των αφεντικών (μεγάλων και μικρών), βάζουμε την ανθρώπινη ζωή και την αξιοπρέπεια.

Στην Ομόνοια λοιπόν δεν έγινε καμία ληστεία. Αυτό που συνέβη είναι η δολοφονία ενός ανθρώπου της τάξης μας, ενός καταπιεσμένου. από μπάτσους και αφεντικά.

-ΦΤΩΧΕΙΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΣ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ
-Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

--Στηρίζουμε τα καλέσματα για την Πορεία της Τετάρτης 21/09 στις 7.00 ΜΜ στο Άγαλμα Βενιζέλου--

Αυτοοργανωμένο Σχήμα Αρχιτεκτονική


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

/ΠΟΡΕΙΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ 21/09 ΣΤΙΣ 19.00 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ/

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ-ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ
4 χρόνια πριν, στις 21 Σεπτεμβρίου του 2018 στην οδό Γλαδσώνος στην Αθήνα ο Ζακ Κωστόπουλος, γνωστός και ως Zackie oh, δολοφονείται άγρια ύστερα από βάναυσο ξυλοδαρμό που υπέστη από καταστηματάρχες και αστυνομικές δυνάμεις. Το μεσημέρι εκείνης της μέρας, η Zackie προσπαθεί ανήμπορη να απεγκλωβιστεί από γνωστό κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας. Στην προσπάθειά της να αποδράσει σπάει την τζαμαρία του μαγαζιού και δέχεται θανατηφόρα χτυπήματα από τον ιδιοκτήτη του εν λόγω καταστήματος, Σπύρο Δημόπουλο, και τον μεσίτη παρακείμενου μαγαζιού και γνωστό μέλος ακροδεξιού κόμματος , Θανάση Χορταριά, με την πρόφαση ότι επρόκειτο για δράστη ένοπλης ληστείας. Εν συνεχεία τέσσερις αστυνομικοί σπεύδουν στον χώρο του εγκλήματος, όπου, παρά το γεγονός ότι ο Ζακ βρίσκεται αναίσθητος στο έδαφος, του περνούν αβίαστα χειροπέδες και αποτελειώνουν το αποτρόπαιο λιντσάρισμα του.

Τα ΜΜΕ, ως μέσα αναπαραγωγής διαστρεβλωμένων ιδεολογημάτων και παρακρατική ουρά της εξουσίας, έσπευσαν μανιωδώς να συγκαλύψουν τους κρατικούς και παρακρατικούς δολοφόνους, σκυλεύοντας και αμαυρώνοντας την ταυτότητα του Ζακ ως ληστή, τοξικομανή, οροθετικού, ομοφυλόφιλου, ο οποίος παραβίασε την ύψιστη κρατική αξία της ιδιοκτησίας. Παράλληλα, η αστική δικαιοσύνη επιχειρεί για ακόμη μια φορά την αθώωση των ένστολων δολοφόνων της ΕΛΑΣ που διαχειρίζονται πλήρως το μονοπώλιο της κρατικής βίας. Οι τέσσερις αστυνομικοί που συμμετείχαν και αποτελείωσαν το αποτρόπαιο έγκλημα της δολοφονίας του Ζακ , σήμερα συνεχίζουν το έργο των εντολοδόχων δολοφόνων, που εξαπολύουν τη βία στους κοινωνικά αποκλεισμένους. Ταυτόχρονα, αν και κρίθηκαν ένοχοι οι παρακρατικοί δολοφόνοι Δημόπουλος και Χορταριάς, οι δικαστικοί μηχανισμοί αρνήθηκαν την μετατροπή της κατηγορίας από θανατηφόρα βλάβη σε ανθρωποκτονία.

Η δολοφονία της Zackie σκιαγραφεί τον θεσμοθετημένο κοινωνικό κανιβαλισμό, την εκ των υστέρων νομιμοποίηση της βαρβαρότητας μέσα από τα ΜΜΕ και το κράτους δικαίου, την περιθωριοποίηση και τον αποκλεισμό όλων των ατόμων που αντιπαλεύουν τον ιεραρχικό κορμό και τις κοινωνικές διακρίσεις. Μέσα από την στρατηγική λοιδορίας της ταυτότητας του Ζακ, αποδεικνύεται περίτρανα η αδυναμία του κράτους να αποδώσει δικαιοσύνη σε όλα τα θύματα που βιώνουν την έμφυλη καταπίεση. Στον αντίποδα, στο πρόσωπο του Ζακ, ενός ενεργού ακτιβιστή και μέλους της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, αναδεικνύεται ο κόσμος του αγώνα. Η στάση του Ζακ απέναντι στην πατριαρχία συμπυκνώνει τα χαρακτηριστικά όλων αυτών που αρνούνται να επικροτήσουν την κανιβαλιστική ρητορική, που δεν υποτάσσονται στο εξουσιαστικό σύστημα, που αντιμάχονται καθημερινά κάθε μορφή ταξικής και έμφυλης καταπίεσης. Η στάση του Ζακ είναι αυτή που θα μείνει χαραγμένη στη συλλογική μνήμη. Είναι αυτή που θα αποτελέσει κινητήριο μοχλό για όλους/ες εμάς που επιθυμούμε την τιμωρία των δυναστών της πατριαρχικής βαρβαρότητας που εξουσιάζουν τις ζωές μας.

Αναρχική συνελευση φοιτητών/ριών Quieta Movere