Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022 στις 10.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

[Θεσ/νίκη] Συγκέντρωση υπεράσπισης του ασύλου & ενάντια στην είσοδο των ΟΠΠΙ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΥΡΙΟ 15/09 ΣΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΑΠΘ 10:00

Εχθές το βράδυ μέλη της πανεπιστημιακής αστυνομίας εμφανίστηκαν στο ΑΠΘ. Ακολούθησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πρυτανεια και πορεία μέχρι και τη Ρωμαϊκή Αγορά υπό σφικτο αστυνομικό κλοιό.

Καλούμε συγκέντρωση αύριο το πρωί στις 10:00 στην πρυτανεια, κάνοντας ξεκάθαρο πως εμείς θα πούμε την τελευταία λέξη. Υπερασπιζομαστε τους χώρους μας, τα κεκτημένα μας, το άσυλο, αγωνιζόμαστε για ένα ελεύθερο πανεπιστήμιο. Να μην αφήσουμε τις σχολές μας να γίνουν φυλακές, να σφιξουμε γερά τις γροθιές μας και να περάσουμε στην αντεπίθεση.

ΕΞΩ Η ΟΠΠΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

Αναρχική Συνέλευση φοιτητών/τριών Quieta Movere


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αργά το βράδυ της Τετάρτης 14/9, περίπου στις 11:00 μ.μ. ομάδα της πανεπιστημιακής αστυνομίας πάτησε για πρώτη φορά εντός του ασύλου στο Α.Π.Θ. υπό την συνοδεία πάνοπλων δυνάμεων ΜΑΤ και ΔΙΑΣ. Η παρουσία τους στον χώρο κράτησε λίγο ώστε να προλάβουν να φωτογραφηθούν για τα καθεστωτικά μέσα που βρίσκονταν εκεί, μέχρι που εν τέλει εκδιώχθηκαν από τον κόσμο που συγκεντρώθηκε άμεσα. Περίπου 400 φοιτητές/ριες/α συγκεντρώθηκαν και πορεύθηκαν δυναμικά σε κεντρικούς δρόμους της πόλης παρά το περασμένο της ώρας αποδεικνύοντας πως η εγκατάσταση των μπάτσων εντός του ασύλου δεν θα είναι περίπατος για το κράτος. Καλούμε όλους/ες/α σε συνέχιση του αγώνα με συγκέντρωση ενάντια των Ο.Π.Π.Ι. στην πρυτανεία.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ-ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

Αυτόνομο Σχήμα Φυσικού ΑΠΘ