Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 στις 9.00 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο διωκόμενο αντιφασίστα σύντροφο Νίκο Α.

Συγκέντρωση - Παρασκευή 16/9 στις 9:00, Δικαστήρια Πειραιά

Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στο Εφετείο Πειραιά, εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση του αντιφασίστα Νίκου Α. ο οποίος καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 6 χρόνια κάθειρξη με αναστολή.

Στις 18 Σεπτέμβρη του 2014 ο Νίκος Α. συνελήφθη στο Κερατσίνι, κατά τη διάρκεια της πορείας μνήμης για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα (Killah P) από τη ΧΑ.

Παρά το διάχυτο κλίμα τρομοκρατίας που είχε διασπείρει το κράτος με τη βοήθεια των ΜΜΕ εκείνες τις μέρες με σκοπό την αποτροπή μιας μαζικής διαδήλωσης, χιλιάδες άνθρωποι επέλεξαν να κατέβουν στους δρόμους για να τιμήσουν έναν άνθρωπο της τάξης μας που δολοφονήθηκε από τους νεοναζί. Ο σύντροφος συμμετείχε στο μπλοκ που είχε καλεστεί από αυτοοργανωμένες συλλογικότητες της γειτονιάς του Κερατσινίου, το οποίο δέχτηκε βίαιη επίθεση από ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ μετά από τα πρώτα του βήματα στο δρόμο, με αποτέλεσμα να διαλυθεί και να συλληφθούν 61 συντρόφισσες/οι.

Το σαθρό κατηγορητήριο κακουργηματικού χαρακτήρα που βασίστηκε σε ψευδείς καταθέσεις μπάτσων ήταν αρκετό για τον κρατικό μηχανισμό απονομής της αστικής δικαιοσύνης, που καταδίκασε πρωτόδικα τον Νίκο σε 6 χρόνια φυλάκισης.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΑΦΕΝΤΙΚΑ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Συγκέντρωση - Παρασκευή 16/9 στις 9:00, Δικαστήρια Πειραιά

Αντιφασίστες, αντιφασίστριες από το κέντρο και τις γειτονίες της Αθήνας και του Πειραιά

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1620652/


1 2 3

Αλληλεγγύη στον αντιφασίστα Νίκο Α.

Άμεση απαλλαγή του από τις στημένες κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Στηρίζουμε τον αντιφασίστα σύντροφο Νίκο Α. που αντιμετωπίζει αστήρικτες βαριές κατηγορίες από το 2014, όταν συνελήφθη εν μέσω άγριας κρατικής καταστολής στη διαδήλωση μνήμης για τον 1 χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στηρίζουμε την καλεσμένη Συγκέντρωση Αλληλεγγύης την Παρασκευή 16/9 στις 9πμ στα Δικαστήρια Πειραιά.

Κανένας μόνος απέναντι στην κρατική καταστολή!

Pasamontaña

πηγή : http://pasamontana.blogspot.com/2022/09/blog-…


1 2 3

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΝΙΚΟ Α.

post image

Στις 18 Σεπτέμβρη του 2014 ο Νίκος Α. συνελήφθη στο Κερατσίνι, κατά τη διάρκεια της πορείας μνήμης για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα (Killah P) από τη ΧΑ. Παρά το διάχυτο κλίμα τρομοκρατίας που είχε διασπείρει το κράτος με τη βοήθεια των ΜΜΕ εκείνες τις μέρες με σκοπό την αποτροπή μιας μαζικής διαδήλωσης, χιλιάδες άνθρωποι επέλεξαν να κατέβουν στους δρόμους για να τιμήσουν έναν άνθρωπο της τάξης μας που δολοφονήθηκε από τους νεοναζί. Ο σύντροφος συμμετείχε στο μπλοκ που είχε καλεστεί από αυτοοργανωμένες συλλογικότητες της γειτονιάς του Κερατσινίου, το οποίο δέχτηκε βίαιη επίθεση από ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ μετά από τα πρώτα του βήματα στο δρόμο, με αποτέλεσμα να διαλυθεί και να συλληφθούν 61 συντρόφισσες/οι. Το σαθρό κατηγορητήριο κακουργηματικού χαρακτήρα που βασίστηκε σε ψευδείς καταθέσεις μπάτσων ήταν αρκετό για τον κρατικό μηχανισμό απονομής της αστικής δικαιοσύνης, που καταδίκασε πρωτόδικα τον Νίκο σε 6 χρόνια φυλάκισης.

Την ίδια στιγμή που το κράτος προετοιμάζεται να φορέσει ξανά το αντιφασιστικό του προσωπείο, ενόψει της έναρξης του εφετείου της ΧΑ, η δίκη του συντρόφου σε δεύτερο βαθμό δεν υπάρχει ούτε στα «ψιλά γράμματα» της πολιτικής επικαιρότητας. Η πολυδιαφημισμένη και πλούσια σε συντηρητικά κονσέρβα του κρατικού αντιφασισμού λανσάρεται ξανά για να συσκοτίσει το γεγονός πως ο φασισμός υπάρχει για να προασπίζεται τα συμφέροντα του εκάστοτε εθνικού μηχανισμού κρατικής και καπιταλιστικής κυριαρχίας. Η μετατροπή της ΧΑ από συμμορία σε κοινοβουλευτικό πολιτικό κόμμα συνέβη ώστε να μπορέσει το κράτος, σε πρώτο χρόνο, να δημιουργήσει μια μη θεσμική εκδοχή της αντιεξέγερσης μετά τον Δεκέμβρη του 2008. Σε δεύτερο χρόνο, η φασιστική συμμορία χρησιμοποιήθηκε τόσο για να εμπλουτίσει την αντιμεταναστευτική κρατική πολιτική, όσο και για να ωθήσει την κοινωνική αγανάκτηση που ξέσπασε την εποχή των μνημονίων σε εθνικιστικά μονοπάτια.

Έκτοτε, ο φασισμός δεν έχει χάσει τη θέση του ανάμεσα στις συνειδησιακές προτιμήσεις του παρηκμασμένου και υπό χρόνια σήψη εθνικού κορμού. Κομμάτια των αφεντικών και των μικροαστικοποιημένων μισθωτών σκλάβων επιλέγουν στις μέρες μας να ταυτίζονται με τα εθνικά ιδεώδη, τους αλυτρωτισμούς, τις ρατσιστικές και συνομωσιολογικές θεωρίες. Η κοινωνική αποσύνθεση που είχε ήδη συμβεί στις χρυσές δεκαετίες του ελληνικού καπιταλισμού και διευρύνθηκε μέσα στο περιβάλλον της κρίσης αποτέλεσε και αποτελεί το εύφορο έδαφος για την εξάπλωση του φασιστικού μιάσματος στους τόπους όπου εργάζεται και αναπνέει το προλεταριάτο. Ταυτόχρονα, το δημοκρατικό ελληνικό κράτος, από τη μία δυσκολεύεται να κρύψει πως σε όλες τις κυβερνήσεις της τελευταίας δεκαετίας, δεξιές και αριστερές, πρωταγωνιστούν πολιτικές περσόνες της ακροδεξιάς με φασιστικές και χουντικές απόψεις και πρακτικές. Από την άλλη, δε διστάζει να επιτελεί το ρόλο της μεγαλύτερης φασιστικής συμμορίας, δολοφονώντας καθημερινά μετανάστ(ρι)ες στα σύνορα, τα αστυνομικά τμήματα και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Η θεωρία των «δύο άκρων» κατασκευάστηκε ώστε να παρουσιάσει το κράτος ως εγγυητή της νομιμότητας και ταυτόχρονα θεματοφύλακα της δημοκρατικής του φύσης. Παρότι φαινομενικά, σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, η «πολιτεία» κρατά ίσες αποστάσεις απέναντι στις «ακραίες» φωνές της άκρας δεξιάς και της άκρας αριστεράς, στην πραγματικότητα εξαπολύει την κατασταλτική της επίθεση ενάντια στο μοναδικό πραγματικό κοινωνικό άκρο: όσες και όσους επιλέγουν το δρόμο της σύγκρουσης με την κανονικότητα της κυριαρχίας. Για αυτό το λόγο θεωρούμε πως κάθε καταδίκη φασίστα αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα της καταστολής απέναντι στα αναρχικά, αντιεξουσιαστικά και προλεταριακά εγχειρήματα. Η δίωξη του Νίκου Α. αποτελεί ακόμα μια στιγμή αυτού του κανόνα.

Με τον αντιφασίστα σύντροφο Νίκο Α. μας ενώνουν πολιτικές επιλογές και στάσεις ζωής. Από τη μάχη ενάντια στον εκφασισμό της εργατικής τάξης και των γειτονιών της μέχρι την αλληλεγγύη στις μετανάστριες, από τη συμμετοχή σε εργατικούς αγώνες μέχρι την καθημερινή πολιτική δουλειά για την όξυνση της ταξικής συνείδησης. Στη θέση του θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς, όσες και όσοι υπερασπιζόμαστε τις συλλογικές μας αξίες απέναντι στην επέλαση των αφεντικών και του κράτους, της πατριαρχίας και του φασισμού. Γνωρίζουμε πως στις δύσκολες εποχές που ήδη ήρθαν, θα σταθούμε ξανά δίπλα για τη συλλογική μας ανατίμηση.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/9/22, 09:00 π. μ.

σημείο ★ μηδέν

για την όξυνση του ταξικού πολέμου

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1620656/