Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 στις 10.00 πμ

Απεργιακή συγκέντρωση

16/9 ΑΠΕΡΓΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ. ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ 10 ΣΤΟ ΥΠ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Ένα καλοκαίρι πατίνι φαίνεται πως φτάνει στο τέλος του. Το κοκτέιλ της επιτυχίας παρά τα κροκοδείλια δάκρυα, είναι γνωστό και περιλάμβανε και φέτος, υποδηλωμένη ή αδήλωτη εργασία, ενταντικοποίηση στους χώρους δουλειάς,καθυστερήσεις πληρωμών και μη καταβολή δώρων και επιδομάτων. Τη κάλυψη στην εργοδοσία για να μπορεί να δρα ελεύθερη και χωρίς κανένα φόβο παρέχει το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη, νομοσχέδιο τομή και ολοκλήρωση των πολιτικών τόσο της Κυβέρνησης της ΝΔ όσο και την Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Και όπως κάθε καλοκαίρι έτσι και φέτος ακολουθεί ένας βαρύς χειμώνας που πρέπει να σφίξει το ζωνάρι η εργατική τάξη και η λαική οικογένεια. Φέτος βέβαια η διεξαγωγή του πολέμου στην Ουκρανία και το μπαράζ μέτρων και αντιμέτρων τόσο απ΄τις δυνάμεις της ΕΕ,του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ έναντι της Ρωσίας όσο και αντιστρόφως έχουν ήδη διαμορφώσει το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα οξυνθεί η κρίση που βιώνουμε. Τα τιμολόγια της ΔΕΗ αποτελούν τον φόβο και τον τρόμο για κάθε οικογένεια, η τουριστικοποίηση καθιστά τις τιμές των ενοικιών απελπιστικά υψηλές, και οι τιμές πετρελαίου και βενζίνης καλπάζουν σε πρωτοφανή επίπεδα. Το κόστος ζωής όπως διαμορφώνεται δεν αφήνει άλλα περιθώρια απραξίας.

Χρόνια τώρα στον κλάδο του επισιτισμού τουρισμού οι εργαζόμενοι πληρωνουμε το σπασμένο μάρμαρο των μεγαλοξενοδόχων ,των μεγάλων αλυσίδων του μικρού και του μεγάλου εργαδότη στην εστίαση. Η απουσία στη πράξη ΣΣΕ στην εστίαση και η μη ουσιαστική αύξηση μισθών και μείωση ωραρίου στα ξενοδοχεία, όσα χρόνια ο τουρισμός κερδίζει κάποια πολλά δισεκατομμύρια, είναι μόνο λίγες απτές αποδείξεις πως όσο δεν παρουσιάζουμε ουσιαστικη και οργανωμένη αντίσταση στην επίθεση που δεν δεχόμαστε, όσο δεν βγαίνουμε εμείς στην αντεπίθεση διεκδικώντας αυτά που μας αξίζουν, κεφάλαιο και εργοδοσία με τις πλάτες της εκάστοτε Κυβέρνησης θα μας ατραγγαλίζουν οικονομικά κοινωνικά και πολιτικά.

Ενάντια στις απολύσεις συνδικαλιστών συναδέλφων όπως συνέβη στο Χίλτον, γεγονός τομή για τους αγώνες στο κλάδο μας, να προτάξουμε τη συλλογική πάλη και δράση με στόχο να χάσει πλούτο και δύναμη το κεφάλαιο και η εργοδοσία.

Ενάντια στις πολιτικές της ΝΔ και όποιας Κυβέρνησης μέλλει να έρθει να εργαστούμε για την συγκρότηση ενός εργατικού κινήματος που δεν θα εγκλωβίζεται στο αγωνιστικο καλεντάρι της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, αλλά θα καθορίζει εκείνο της εξελίξεις και θα είναι επικίνδυνο για την αστική τάξη.

Ενάντια στη παραδοσιακή συγκρότηση και φρασεολογία του εργάτη συνδικαλιστή να γίνουμε εκείνο το εργατικό κίνημα στο κλάδο μας , που θα μπορεί να συμπεριλάβει εκτός από το μισθό και την ασφάλιση κάθε υποκείμενο που ψάχνει τρόπο και έχει θέληση να αλλάξει τον κόσμο.

Η απεργία στα ξενοδοχεία την Παρασκευή, να είναι η αφετηρία για ενα κύκλο αγώνων που στην επόμενη στροφή θα έχει μέσα και την εστίαση, στην μεθεπόμενη τους εργολαβικούς και τους διανομείς και τελικά θα γίνει εκείνο το συντονισμένο μαζικά ενωτικά και ταξικά απ΄τα κάτω εργατικό κίνημα που δεν θα παλεύει απλά για να αλλάζει συσχετισμούς, αλλά για τη ζωή και το μέλλον που μας ανήκει.

Παρασκευή 16/9 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Απαιτούμε:

  • Υπογραφή τοπικής κλαδικής ΣΣΕ στα ξενοδοχεία της Αττικής με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και διασφάλιση του 5ημερου 8ωρου χωρίς καμία διευθέτηση στο χρόνο εργασίας.
  • Καμία Απόλυση . Προσλήψεις και κάλυψη όλων των θέσεων εργασίας με πλήρη απασχόληση και συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  • Να καταργηθούν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, όλοι οι εργαζόμενοι στα εργολαβικά να προσληφθούν με συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  • Ένταξη στα βαρέα ανθυγιεινά επαγγέλματα, των μαγείρων, καμαριερών, επαναφορά των ειδικοτήτων που ήταν ενταγμένες μέχρι το 2012.
  • Επαναφορά του εφάπαξ στην 20ετία χωρίς τις μειώσεις που επιβλήθηκαν από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
  • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών νόμων

lantza

πηγή : https://www.lantza.org.gr/16-9-απεργια-ξενοδο…