Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022 στις 18.00

Αντιφασιστική συγκέντρωση

ΟΛΑ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Μετράμε 9 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα (18/09/2013), 9 χρόνια από τότε που ο Γιώργος Ρουπακιάς μαζί με τα υπόλοιπα εθνικιστικά σκουπίδια - ενταγμένα και μη στη χρυσή αυγή - μαχαίρωσαν τον Killah P στο Κερατσίνι. Και μπορεί τόσα χρόνια μετά, η φασιστοοργάνωση να δικάστηκε, να καταδικάστηκε και να «μπήκε φυλακή», τα ρατσιστικά και εθνικιστικά αντανακλαστικά του κράτους και ενός μέρους της κοινωνίας καλά κρατούν.

Κι αυτό το συναίσθημα καταφέρνουν να αναζωπυρώνουν με πολύ επιτυχία τα ΜΜΕ ανακυκλώνοντας συνεχώς τις «τουρκικές προκλήσεις», τις αμέτρητες τουρκικές εναέριες παραβιάσεις, τις στημένες προβοκάτσιες κάθε τόσο με τουρκικά αλιευτικά και εννοείτε με την εμφανή κακοδιαχείριση των μεταναστών στα σύνορα κουκουλώνοντας έτσι τις πρακτικές του ελληνικού κράτους.. Μόλις πριν λίγο καιρό 38 μετανάστες βρέθηκαν σε μια βραχονησίδα στον Έβρο χωρίς καμία βοήθεια με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 5χρονου παιδιού. Και όλα αυτά γιατί το μέρος στο οποίο βρίσκονταν οι άνθρωποι αποτελούσε κομμάτι των γκρίζων ζωνών, με αποτέλεσμα το μπαλάκι των ευθυνών να πετιέται πότε στη μία μεριά και πότε στην άλλη.

Το ελληνικό κράτος, λοιπόν, μαζί με τον εκάστοτε διαχειριστή του, δεν διαφέρει καθόλου σε σχέση με τους γείτονές του. Μπορεί να θέλουμε να πείσουμε τους εαυτούς μας ότι ζούμε σε ένα δημοκρατικό περιβάλλον με ελευθερίες, όμως σίγουρα τα γεγονότα των τελευταίων χρόνων μας διαψεύδουν πανηγυρικά.

17 γυναικοκτονίες στο πρώτο 9μηνο του 2022, μια μαύρη λίστα που ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ αυξάνεται κάθε μέρα. Ολοένα και περισσότερες αναφορές ανθρώπων και ιδιαίτερα ανηλίκων για βιαιοπραγίες εις βάρος τους με αναφορές στο σώμα, το χρώμα, το φύλο, τις σεξουαλικές προτιμήσεις, τον τόπο καταγωγής, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την επίθεση ομάδας ατόμων προς έναν ανήλικο φωνάζοντάς του «την επόμενη φορά θα σε σκοτώσουμε κωλότουρκε», στη παλιά πόλη της Ξάνθης.

Το κόστος ζωής συνεχίζει να ανεβαίνει υπερβολικά αυξάνοντας κι άλλο το ποσοστό της φτώχειας. Μία - μία οι δημόσιες δομές καταρρέουν παίρνοντας τον δρόμο της ιδιωτικοποίησης. Κεκτημένα πολλών ετών αμφισβητούνται, όπως η 8ωρη εργασία, πληρωμές υπερωριών, απεργιακές κινητοποιήσεις, συλλογικές συμβάσεις. Και στον αντίποδα οι προσλήψεις μπάτσων και παπάδων, η εγκατάσταση τουρνικέ φύλαξης και η τοποθέτηση πανεπιστημιόμπατσων με συνοδεία των ματ πάντα, δίνουν και παίρνουν, συνολικοποιώντας την επίθεση απέναντι στις κατακτήσεις του φοιτητικού κινήματος (σίτιση, στέγαση, μεταφορές).

Κι ενώ τα χρόνια κυλούν προς τα μπροστά, η κοινωνία μας φαίνεται να τραβά αντίθετα και προς τα πίσω αφήνοντας τους κάθε λογής παπάδες και τις κάθε λογής οργανώσεις να μιλούν για απαγόρευση των εκτρώσεων καθώς και για το αν ο ΒΙΑΣΜΟΣ είναι μια πράξη συναίνεσης ή όχι.

Ο φασισμός δεν αποτελεί εν τέλει μια ανώμαλη παρέκκλιση σε ένα κατά τα άλλα δίκαιο σύστημα, αλλά η ίδια η βαρβαρότητά του στην πιο ξεκάθαρη μορφή της. Επανέρχεται σαν "πολιτικό κίνημα" στο προσκήνιο λαμβάνοντας μαζικά χαρακτηριστικά. Οι αγωνιζόμενες/οι συνολικά οφείλουμε να αναπτύξουμε και να μαζικοποιήσουμε τα εργαλεία και τη συνείδηση για να συντρίψουμε το φασισμό, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Αναγνωρίζουμε την ανάγκη ενός αντιφασιστικού πόλου που δεν θα αφήνει σπιθαμή γης στους φασίστες.

Φέτος, θα βρεθούμε και πάλι στο δρόμο, χωρίς ψευδαισθήσεις και αυταπάτες. Απέναντι σε όλα αυτά που μας καταπιέζουν και εξαθλιώνουν τις ζωές μας, προτάσσουμε τη συλλογική οργάνωση και τον μαχητικό αντιφασισμό που δεν έχει καμία σχέση με ασκήσεις νομιμοφροσύνης, δε χωράει σε δημοκρατικές φιέστες με επικήδειους, σε προσχήματα ανθρωπισμού, σε τηλεοπτικά πανηγύρια. Ξεπερνά την ανάθεση, τη θεσμική διαμεσολάβηση, τον δήθεν καθεστωτικό "αντιφασισμό".

Ο αντιφασισμός είναι οργανικό κομμάτι του καθημερινού αγώνα ενάντια στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό του κράτους, ενάντια στον πολιτισμό του φόβου, ενάντια στην κατάντια του ρατσισμού, του εθνικισμού, του σεξισμού. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε μετανάστες, άστεγους, ρομά και στα υπόλοιπα καταπιεζόμενα κομμάτια της κοινωνίας.

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ.

ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ.

ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.

Αυτόνομο Στέκι Ξάνθης

Αντιφασίστριες/-ες

πηγή : https://twitter.com/radiofragmata