Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 στις 19.00

2 καλέσματα : 1 2

(αλλαγή) Πορεία ενάντια στην προσπάθεια εγκατάστασης της ΟΠΠΙ

Για ακόμη μία μέρα εμφανίστηκαν οι ΟΠΠΙ στο ΑΠΘ, με συνοδεία διμοιριών ΜΑΤ. Μετά τις, μέχρι τώρα, αποτυχημένες προσπάθειες εγκατάστασης των ΟΠΠΙ σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ, το κράτος προσπαθεί να μετατρέψει το ΑΠΘ σε ένα τεράστιο ΑΤ. Καλούμε όλο τον αγωνιζόμενο φοιτητικό και μη κόσμο να υπερασπιστούμε τους χώρους μας, να μην επιτρέψουμε την εγκατάσταση πανεπιστημιακής αστυνομίας. Να οργανωθούμε στις σχολές μας για να ρίξουμε τον νόμο 4777 και να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα για τις ζωές μας.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΑΠΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΕΣΤΙΕΣ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ

ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΤ, ΟΠΠΙ, ΟΠΚΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ

ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ 4777 ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΦΡΑΓΜΟΙ

ΕΞΩ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Αυτόνομο Σχήμα Φυσικού

***ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑΣ: 19:00, Καμάρα


Στις 14/9 έκαναν για πρώτη φορά την εμφάνιση τους στο ΑΠΘ η πανεπιστημιακή αστυνομία, ΟΠΠΙ. Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις των φοιτητριών και του αγωνιζόμενου κόσμου καθώς έγιναν βραδινές αντανακλαστικές συγκεντρώσεις. Η πανεπιστημιακή αστυνομία είναι ακόμα μια πτυχή του νόμου 4777, η οποία μέσω της καταστολής στοχεύει να επιταχύνει την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, και να αποστειρώσει τα πανεπιστήμια από οποιαδήποτε πολιτική δραστηριότητα. Το πανεπιστημιακό άσυλο είναι κοινωνικό κεκτημένο αγώνων και οποιαδήποτε καταπάτηση του ωφείλει να απαντιέται μαχητικά από το ανταγωνιστικό κίνημα.

Σήμερα εμφανίστηκαν 6 ΟΠΠΙ έξω απο τη ΣΘΕ, και ακολούθησε συγκέντρωση διαμαρτυτίας. Τα ΟΠΠΙ κρύφτηκαν πίσω απο τα ΜΑΤ τα οπόια περιλούστηκαν με μπογιές. Ακολούθησε επίθεση στον συγκετρωμένο κόσμο με πολύ ξύλο και δύο συλλήψεις.

Καλούμε σε Συγκέντρωση -Πορεία ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία και την εκπαιδευτική αναδιάρθωση το απόγευμα στις 7 στην Καμάρα.

ΟΥΤΕ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΆ ΟΥΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΜΠΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΜΑΦΙΑ.

Αυτόνομο σχήμα φυσικού


Πορεία ενάντια στην προσπάθεια εγκατάστασης της ΟΠΠΙ

Για τρίτη συνεχομένη μέρα στο ίδιο έργο θεατές. Η Ο.Π.Π.Ι. με την προστασία των ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ασφάλειας επιδιώκει την εγκαθίδρυση της στα πανεπιστήμια, με σκοπό την ολοκλήρωση της εφαρμογής του νόμου 4777. Μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες στο ΕΚΠΑ και στο ΕΜΠ αντίστοιχες προσπάθειες έχουν ξεκινήσει και στο ΑΠΘ. Φοιτήτριες και αγωνιζόμενος κόσμος έδειξαν με τις μαζικές αντανακλαστικές συγκεντρώσεις και πορείες ότι η εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας δεν θα γίνει αποδεχτή. Τα σχέδια του κράτους θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους.

Καλούμε όλο τον κόσμο στην Καμάρα, στις 19.00, σε πορεία ενάντια στο νόμο 4777 και την πανεπιστημιακή αστυνομία.

ΟΥΤΕ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΟΥΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΟΠΠΙ ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ ΤΟΠΠΙ

Αυτόνομη Παρέμβαση στους Ηλεκτρολόγους-Μηχανολόγους

πηγή : https://www.facebook.com/aphmara/?__xts__