Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022 στις 19.00

Αντιφασιστική συγκέντρωση

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ - ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ! ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ

Στις 18 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται 9 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Γ. Ρουπακιά, μέλος των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής. Είχε προηγηθεί στις 17 Ιανουαρίου 2013 η δολοφονία του μετανάστη εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν από τα ίδια φασιστικά τάγματα της Χ.Α.

Οι δολοφονίες αυτές αποτέλεσαν το αποκορύφωμα μιας σειράς επιθέσεων σε μετανάστες/στριες και σε αγωνιστές/στριες, από φασιστικές/παρακρατικές ομάδες, αρκετές από τις οποίες δεν έγιναν καν γνωστές στην ευρύτερη ελληνική κοινωνία. Τα γεγονότα αυτά συνέβαλαν στη μαζικοποίηση ενός μαχητικού αντιφασιστικού κινήματος που οδήγησε στο τσάκισμα της Χ.Α. και στην καταδίκη της ως εγκληματικής οργάνωσης στις 22 Οκτωβρίου του 2020.

Ωστόσο ο αγώνας ενάντια στον φασισμό δεν τελειώνει με καμία δικαστική απόφαση. Οι φασιστικές/παρακρατικές ομάδες λειτουργούν ως εφεδρεία του συστήματος που στοχεύει στην τρομοκράτηση της κοινωνίας και την καταστολή των κοινωνικών και ταξικών αγώνων, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης όπως αυτή που βιώνουμε.

Βιώνουμε σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο την εκ νέου άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων, την προώθηση της λογικής της Ευρώπης-φρούριο με την Ελλάδα σε ρόλο μαντρόσκυλου, με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των μεταναστών/προσφύγων, τις παράνομες επαναπροωθήσεις και τις δολοφονίες τους και τον φράχτη της ντροπής στον Έβρο.

Βιώνουμε την ψήφιση αντικοινωνικών νόμων (αντεργατικός νόμος, αντιεκπαιδευτικός νόμος), την κήρυξη των απεργιών ως παράνομων, την επίθεση σε αγώνες εργατών (πχ στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ), την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας COVID 19 με πάνω από 30.000 νεκρούς, τη διαρκή αύξηση του κόστους ζωής, την ακρίβεια, την ενεργειακή και διατροφική κρίση.

Βιώνουμε την άμεση εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία και τη μετατροπή της χώρας σε μια απέραντη βάση του NATO, το μπαράζ εξοπλισμών σε βάρος των κοινωνικών αναγκών, την ενίσχυση του εθνικισμού, που συγκαλύπτει την αντιλαϊκή επίθεση, τη νομιμοποίηση του πολέμου ως μέσου «επίλυσης διαφορών» και τον πολεμοκάπηλο ανταγωνισμό Ελλάδας-Τουρκίας για τις ΑΟΖ των πολυεθνικών.

Είναι φανερό λοιπόν πως ακροδεξιές και φασιστικές οργανώσεις θα εκμεταλλευτούν αυτή την κατάσταση για να σηκώσουν κεφάλι και να χύσουν το δηλητήριό τους, λειτουργώντας ως το μακρύ χέρι του κράτους και του κεφαλαίου, χτυπώντας τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες, όταν δεν μπορεί να το κάνει το κράτος και η ένστολη συμμορία του.

Ξέρουμε καλά πως, ο φασισμός τσακίζεται στους δρόμους από τον κόσμο του αγώνα, από τις μικρές και μεγάλες μάχες που δίνουμε καθημερινά και όχι στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Να αγωνιστούμε στον δρόμο που χάραξε ο Παύλος αντιμετωπίζοντας κατάματα τους φασιστές με το κεφάλι ψηλά. Ο εργαζόμενος λαός, η νεολαία, τα εργατικά σωματεία, το φοιτητικό και μαθητικό κίνημα οφείλουν να συνεχίσουν τον αγώνα του ενάντια στον φασισμό, το ρατσισμό και τον εθνικισμό. Έναν μαχητικό αγώνα διαρκείας για τα δικαιώματά μας και τις ελευθερίες μας, τις οποίες η κυβέρνηση της ΝΔ και προηγούμενες του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ κ.τ.λ. τις κατακρεουργεί, για να περάσει ανεμπόδιστα η αντιλαϊκή πολιτική και το νέο βάρβαρο καθεστώς εκμετάλλευσης.

· ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

· ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ - ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

· ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού

πηγή : http://lesxi-ergasias-trikalon.blogspot.com/2…