Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022 στις 20.00

Αντιφασιστική / Αντικρατική συγκέντρωση 18/9

post image

Για τη μνήμη μας που δεν είναι σκουπίδι - Για την αξιοπρέπεια, τη ζωή, την ελευθερία απέναντι σε κάθε εξουσιαστή, ρουφιάνο, φασίστα.

Εννιά χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της ΧΑ,το αίμα δε στεγνώνει. Από τους αμέτρητους νεκρούς πρόσφυγες και μετανάστες στα σύνορα του Έβρου και στο Αιγαίο, έως κάθε αόρατο και αόρατη στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ο θάνατος που σπέρνει ο ρατσισμός, ο εθνικισμός και η ξενοφοβία δεν κοπάζει ούτε με νόμους, ούτε με φυλακές, ούτε με κοινοβούλια. Η ρατσιστική προπαγάνδα, η ρητορική του τυφλού μίσους, ο σκοταδισμός καλλιεργούνται από το ίδιο το κράτος το όποιο στο βάθος του χρόνου αναγεννά και θρέφει κάθε λογής νεοναζιστικά μορφώματα αναλόγως τις πολιτικές ατζέντες που εξυπηρετεί. Οι κρατικές δολοφονίες και οι βασανισμοί βαφτίζονται σε ισχυρά σύνορα και επαναπροωθήσεις. Η Ευρώπη της αστικής δημοκρατίας και της ανάπτυξης της οποίας τα κράτη-μέλη χρόνια τώρα τροφοδοτούν και ενισχύουν δεκάδες πολεμικές συρράξεις με εκατομμύρια θύματα και εκτοπισμένους, μετατρέπεται σε ένα τεράστιο νεκροταφείο εκτοπισμένων και παράδεισος σύγχρονης μισθωτής σκλαβιάς.

Μπρός στην επίθεση της κυριαρχίας στις ζωές μας, με την ακρίβεια, την καταπίεση, τον έλεγχο, τη φτώχεια, την εξαθλίωση να εντείνονται, να μην αφήσουμε τους δρόμους, τις πλατείες έρμαια σε ό,τι θέλει να μας χωρίζει ανάλογα το χρώμα, το φύλλο, τη χώρα, την ταυτότητα, το ντύσιμο. Ορατός εχθρός της ανθρωπότητας τα κράτη, κάθε μορφή εξουσίας και οι πλουτοκράτες. Πλάι με τους καταπιεσμένους, τους αγωνιζόμενους και τους εξεγερμένους. Οργανώνουμε τις ανησυχίες μας, τις αρνήσεις μας, τις αντιστάσεις μας σε ακηδεμόνευτο αγώνα.

ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΟΛΑΚΕΡΗ Η ΓΗ

ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ

Αντιφασιστική/Αντικρατική συγκέντρωση Κυριακή 18.9 (πλατεία Χ.Τρικούπη) 20.00

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1620686/