Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022 στις 19.00

Αντιφασιστικη πορεια

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 19:00 ΠΑΡΚΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ

9 χρόνια πέρασαν από την δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Π. Φύσσα από τον φασίστα χρυσαυγίτη Ρουπακιά. Οι αντιφασιστικοί αγώνες που ακολούθησαν κατάφεραν να δώσουν ένα γερό χτύπημα στον οργανωμένο φασισμό, κατορθώνοντας να κρύψουν τους φασίστες πάλι στις τρύπες τους. Ακόμη, η καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εκγληματική οργάνωση ήταν ένα προϊόν των κοινωνικών πιέσεων του αντιφασιστικού κινήματος. Βέβαια δεν έχουμε την αυταπάτη οτι ο φασισμός θα εξάλειφτθεί μέσα από νομικούς αγώνες ούτε η καταδίκη αυτή σήμαινε το τέλος του.

Οι αντιφασιστικοί αγώνες παραμένουν και σήμερα αναγκαίοι και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της προσπάθειας να δομήσουμε έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Ο φασισμός ως το μακρύ χέρι του κεφαλαίου και των εξουσιαστών, θα αναδύεται κάθε στιγμή που αυτοί κρίνουν ότι τον χρειάζονται για να καταστείλλουν και να αποπροσανατολίσουν την τάξη μας από τα κοινά της προβλήματα. Κατηγορεί ευάλλωτες ομάδες, μετανάστες, λοατκι άτομα, με σκοπό κα πείσει πως αυτός είναι ο εχθρός και όχι αυτοί που μας εξουσιάζουν. Το αυγο του φιδιου συνεχιζει να εκκολαπτεται σε καθε κοινωνικο πεδιο. Απο τις επιθεσεις φασιστων στα σχολεια στην σταυρουπολη με το φασιστικο συφερτο να ανασυντασσεται με τις πλατες του κρατους, μεχρι τις κρατικες δολοφονιες μεταναστριων στον εβρο ως αποτελεσμα των φασιστικων πολιτικων πρακτικων του ελληνικου κρατους και της ΕΕ.

Πρόσφατα η δολοφονία της 4χρονης μαριας και της του παιδιού στα χανια δείχνουν το εγκληματικό πρόσωπο της διαχείρισης του μεταναστευτικού από το Ελληνικό κράτος. Ενοπλες πολιτοφυλακες- φασιστικα ταγματα με την καλυψη του συστηματος προβαίνουν σε βασανισμούς και δολοφονίες παράνομες επαναπροωθήσεις.

Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό είναι ένας διαρκής αγώνας. Να βρεθούμε στον δρόμο και να παλέψουμε μαζί, ντόπιοι και μετανάστες. Μέχρι, να φτιάξουμε έναν κόσμο ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης.

Κατάληψη Παλιού Νεκροτομείου

Φουρτούνα Αλεξανδρούπολης