Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022 στις 18.00

Ανοιχτή Συνέλευση Αυτόνομης Συνέλευσης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Την Δευτέρα 19/09 καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση στις 18:00 στο κυλικείο εστιών της Δόμπολης.

Τις τελευταίες δυο εβδομάδες η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει πράξη το νόμο 4777 και να βάλει τους μπάτσους στις σχολές μας.

Τα χημικά και τα δακρυγόνα, οι γκλοπιες και οι κρότου λάμψης σε ευθεία βολή που έχουν πεταχτεί αυτές τις μέρες είναι αμέτρητα. Το κυνήγι του «εσωτερικού εχθρού» συνεχίζεται.

Στις 16/09, στα πλαίσια του 3ου Ελευθεριακού φεστιβάλ κατειλημμένων χώρων και συλλογικοτήτων, η συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου την οποία παρακολουθούσαν άτομα όλων των ηλικιών, με αναπηρίες ή χωρίς, με φοιτητική ταυτότητα ή χωρίς, στη φιλοσοφική του ΑΠΘ, πνίγηκε στα χημικά και τα δακρυγόνα. Ακολούθησε αυθόρμητη αντικατασταλτική πορεία που επίσης δέχτηκε επίθεση.

Το κράτος δεν μπορεί να ανεχτεί ούτε μια συναυλία αν αυτή γίνεται στα πλαίσια της αυτοοργάνωσης, της αντίστασης και της αλληλεγγύης. Στόχος μας θα πρέπει να είναι όλος ο κόσμος που αυθόρμητα κατεβαίνει στο δρόμο ενάντια στην καταστολή, να συλλογικοποιηθεί και να συμμετάσχει στον ευρύτερο αντικρατικό - αντικαπιταλιστικό αγώνα.

Στις 17/09, στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε πορεία με μεγάλη μαζικότητα ενώ όταν έφτασε στο ΑΠΘ δέχτηκε επίθεση. Αντίστοιχες πορείες έλαβαν χώρα σε Πάτρα και Αθήνα. Στην τελευταία, ο κόσμος εμποδίζεται από το να βγει στο δρόμο και όταν το κάνει δέχεται αλλεπάληλα χτυπήματα από τα ΜΑΤ. Η επίθεση από την πλευρά του κράτους κλιμακώνεται.

Ο φόβος όμως που επιχειρούνε να μας επιβάλουν, γίνεται οργή και Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΞΕΙ. Κανένας μπάτσος στις σχολές μας, κανένας μπάτσος στις ζωές μας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ

Αυτόνομη Συνέλευση Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
https://www.facebook.com/autonomisineleusi.gi…

Περιγραφή εικόνας:

Γκράφιτι σε τοίχο του πανεπιστημίου που αναγράφει, τα υλικά του μπάτσου γκλοπ και δακρυγόνο να υψώσουμε οδοφράγματα απέναντι στο νόμο Αυτόνομη συνέλευση πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

πηγή : email που λάβαμε στις 18 Σεπτεμβρίου 23h