Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 στις 19.00

Πορεία για την δολοφονία του Ζακ/της Ζackie Oh!

Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια απ' την εν ψυχρώ δολοφονία του Ζακ/της Zackie μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Γλάδστωνος.

Η δολοφονία του/της αποτέλεσε την κορύφωση της καταπίεσης όλων όσοι δεν ταυτίζονται με τα πρότυπα της κοινωνίας μας• μιας κοινωνίας που τάσσεται απέναντι σε άτομα με διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις, τοξικοεξαρτημένους, τρανς, λεσβίες, γκέι, και τα αναγκάζει να ζουν στο περιθώριο που δημιουργεί γι' αυτά και τελικά τα σκοτώνει.

Η απόφαση που πάρθηκε τον Μάιο απ' το αστικό δικαστήριο εννοείται πως δε μας προσέφερε καμία ικανοποίηση και δεν απέδωσε καμία δικαιοσύνη για τον θάνατο του Ζακ. Μετά από 3 χρόνια αναμονής για τη δίκη και μήνες στη δικαστική αίθουσα, όπου ο χαρακτήρας του Ζακ δολοφονήθηκε ξανά και ξανά, το δικαστήριο έκρινε ένοχους τον μεσίτη και τον καταστηματάρχη για σωματική βλάβη και όχι ανθρωποκτονία και αθώωσε όλους τους αστυνομικούς. Η ταξική και πατριαρχική δικαιοσύνη για ακόμα μια φορά δε μας εξέπληξε. Εμείς, όμως, δε θα ξεχάσουμε και δε θα σταματήσουμε να φωνάζουμε πως «στην Ομόνοια δεν έγινε ληστεία, μπάτσοι και αφεντικά κάναν δολοφονία».

Όλα, όλες κι όλοι την Τετάρτη 21/09 στο δημαρχείο στις 19:00. Στον δρόμο, όχι μόνο για τη μνήμη του, αλλά και για όσα πρέσβευε ο Ζακ/η Ζακι! Μαχόμαστε ενάντια στον σεξισμό, την ομοφοβία, τον φασισμό, τις γυναικοκτονίες, την κουλτούρα του βιασμού, τις κοινωνικές ανισότητες που θέλουν περιθωριοποιημένα όσα δε χωράνε στα κυρίαρχα πρότυπα σεξουαλικότητας και έμφυλης ταυτότητας.

Είναι επιτακτικό να παλέψουμε για να σπάσουμε την πατριαρχία, να τσακίσουμε το σύστημα που την αναπαράγει, να οικοδομήσουμε έναν κόσμο ισότητας, χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

Καμία μόνη Ι Κανένα λιγότερο

Φεμινιστική Συλλογικότητα Ρεθύμνου - Catσουλες

πηγή:https://el-gr.facebook.com/people/Catσούλες/1…