Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 στις 19.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Πορεία για τη δολοφονία του/της Ζακ/Zackie Oh

Πάτρα | Δεν ξεχνάμε δεν συγχωρούμε τη δολοφονία του/της Ζακ/Zackie Oh

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ-ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ/ΤΗΣ ΖΑΚ/ZACKIE OH

Ενάντια σε κράτος, κεφάλαιο και πατριαρχία.

Όλοι στους δρόμους ενάντια στο σύστημα των διακρίσεων, της ανισότητας, της φτώχειας, της καταστολής, του κανιβαλισμού και των πολέμων.

ΠΟΡΕΙΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ 21/9 19:00 ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

κάλεσμα : αναρχική ομάδα "δυσήνιος ίππος"

πηγή : https://ipposd.org/2022/09/19/δε-ξεχναμε-δε-σ…


1 2 3

Κάλεσμα Στήριξης της Πορείας με αφορμή τα 4 χρόνια από τη δολοφονία του/της Ζακ/ZackieOh

Ο/Η Ζακ/Zackie Oh είναι άλλο ένα θύμα του ταξικού και κοινωνικού πολέμου, άλλο ένα άτομο δολοφονημένο από μπάτσους και νοικοκυραίους οι οποίοι είναι οι κύριοι εκφραστές του κοινωνικού κανιβαλισμού.

Ήταν γκέι, drag queen περσόνα, οροθετικός, τοξικοεξαρτημένος και ακτιβιστής της ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινότητας και γι'αυτούς τους λόγους δολοφονήθηκε, σαν φυσική εξέλιξη της επίθεσης που εξαπολύει το κράτος απέναντι σε περιθωριακά, πρεζάκια, μετανάστριες, παραβατικά, αγωνιστές και αγωνίστριες με σκοπό να κυκλοφορούν με άνεση στα πλαίσια της "κοινωνικής ειρήνης" οι κανονικοί φιλήσυχοι καταναλωτές. Για τον κόσμο της εξουσίας η ιδιοκτησία έχει μεγαλύτερη αξία από την ανθρώπινη ζωή, ο άνισα διανεμημένος πλούτος πατάει πάνω σε αυτήν.

4 χρόνια μετά τη δολοφονία και μερικούς μήνες μετά την αθώωση των μπάτσων από την αστική δικαιοσύνη για την δολοφονία της Zackie, ας μας βρει η ταξική μας μνήμη στον δρόμο.

ΦΤΩΧΕΙΑ, ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΣ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΙ ΑΝ ΕΓΙΝΕ ΛΗΣΤΕΙΑ, ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΝΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

Στηρίζουμε τα αναρχικά καλέσματα- Όλα Τετάρτη 21/09 στις 19:00, πλατεία Γεωργίου

κάλεσμα : Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Πάτρας


1 2 3

Πάτρα : 4 χρόνια μετά, Δεν ξεχνάμε - δεν συγχωρούμε τη δολοφονία του/της Ζακ/Zackie Oh! - Στήριξη της πορείας, Τετάρτη 21/9

ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΛΗΣΤΕΙΑ, ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ ΚΑΝΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

Στην Ομόνοια, 21 Σεπτεμβρίου 2018, ο/η Ζακ Κωστόπουλος / Zackie Oh! πανικόβλητος και κυνηγημένος μπαίνει στο κοσμηματοπωλείο Di Angelo, την ώρα που ο ιδιοκτήτης του δε βρίσκεται εντός του μαγαζιού. Η τζαμένια πόρτα του κοσμηματοπωλείου σφραγίζει αυτόματα, ο Ζακ προσπαθεί μάταια να τη σπάσει, αποπειράται να διαφύγει από την τζαμαρία και καθώς βγαίνει σερνάμενος δέχεται αλλεπάλληλες κλοτσιές και μπουνιές στο κεφάλι πάνω από τα σπασμένα γυαλιά από τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου Ευάγγελο Δημόπουλο και τον ιδιοκτήτη του διπλανού μεσιτικού γραφείου και γνωστό φασίστα Θάνο Χορταριά (ο τελευταίος αποτελεί ηγετικό μέλος της εθνικιστικής οργάνωσης Πατριωτικό Μέτωπο). Την ίδια στιγμή, ένας όχλος ευυπόληπτων πολιτών παρακολουθεί αμέτοχος τον ξυλοδαρμό του Ζακ στο κέντρο της Αθήνας. Εν συνεχεία, ο Ζακ, αφού παραλαμβάνεται από το ΕΚΑΒ, προσπαθεί να διαφύγει, ωστόσο οι μπάτσοι της ομάδας ΔΙΑΣ τον ακινητοποιούν με γκλομπς όντας ο ίδιος αιμόφυρτος. Λίγες στιγμές αργότερα, οι μπάτσοι του περνούν χειροπέδες στο αναίσθητο πλέον σώμα του και κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο διαπιστώνεται ο θάνατός του. Τέσσερα χρόνια αργότερα και οι τέσσερις μπάτσοι έχουν αθωωθεί από το δικαστήριο, ο Δημόπουλος εκτίει την ποινή του κατ' οίκον, ενώ ο Χορταριάς βρέθηκε στη φυλακή για πολύ μικρό διάστημα (περίπου δύο μήνες) και πλέον είναι ελεύθερος. Γεγονότα σαν αυτά μας υπενθυμίζουν την μεροληψία της αστικής δικαιοσύνης.

Η μιντιακή χαβούζα έσπευσε να δημοσιοποιήσει την είδηση και ο νεκρός δολοφονήθηκε ξανά. Ο Ζακ βαφτίζεται δράστης, ληστής, κλεφτρόνι, πρεζάκι, οπλισμένος, επικίνδυνος. Οι δολοφόνοι του, από την άλλη πλευρά, παρουσιάζονται ως οι νομοταγείς ευυπόληπτοι πολίτες. Οι Έλληνες νοικοκυραίοι της διπλανής πόρτας που θα προασπίσουν την περιουσία τους με κάθε κόστος. Οι μπάτσοι θα συνεχίσουν ανενόχλητοι την δουλεία τους. Οι πολίτες θα κληθούν να απαντήσουν σε τηλεοπτικά γκάλοπ για το αν δικαιολογούν ή όχι το λιντσάρισμα, καθώς οι καθησυχασμένες συνειδήσεις τους θα πρέπει να τραφούν με λίγο ακόμα μίσος και σκοταδισμό. Η δολοφονία του Ζακ αποτελεί, εξάλλου, μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τα κάθε λογής παπαγαλάκια να αναπαράγουν τον ρατσιστικό και ομοφοβικό τους οχετό. Το κυρίαρχο αφήγημα του καπιταλιστικού και πατριαρχικού αυτού οικοδομήματος είναι ένα: τα χρυσαφικά και η ιδιοκτησία έχουν μεγαλύτερη αξία από την ανθρώπινη ζωή. Ειδικά, αν η ανθρώπινη αυτή ζωή δεν πληροί τις φόρμες της μικροαστικής κανονικότητας και καθαρότητας που τόσο έντονα μας επιβάλλουν.

Η Zackie Oh!, λοιπόν, δολοφονήθηκε από τους καταστηματάρχες, δολοφονήθηκε από τους μπάτσους της ομάδας ΔΙΑΣ αλλά και από το ανενόχλητο και σιωπηλό περίγυρο που βιντεοσκοπούσε τον ξυλοδαρμό της και δεν την βοήθησε. Η Zackie Oh! ήταν gay, drag, queer, οροθετική, ακτιβίστρια, ήταν όλα αυτά που η ίδια είχε δηλώσει. Ήταν μια από την τάξη μας, των από τα κάτω αυτού του κόσμου που δέχονται την καταπίεση και την επιβολή καθημερινώς, που αποκλείονται και περιθωριοποιούνται ανάλογα με την κοινωνική τους προσαρμοστικότητα. Γι' αυτό ακριβώς το λόγο, έχοντας τεθεί στο κοινωνικό περιθώριο, έχοντας θεωρηθεί ως μίασμα και ως απειλή για τη μίζερη μικροαστική ετεροκανονικότητα, ήταν και πιο εύκολο για τους δολοφόνους της να τη σκοτώσουν μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας. Ακόμα και εάν η πρόθεσή της Zackie oh! ήταν να ληστέψει το χρυσοχοείο (κάτι που δεν φαίνεται να ισχύει, παρ' όλη την προσπάθεια που έχουν καταβάλει οι δικηγόροι των δολοφόνων της, προφανώς, για να σπιλώσουν τη μνήμη της και να δικαιολογήσουν τη δολοφονία της) εμείς υπερασπιζόμαστε την πρακτική της απαλλοτρίωσης που στρέφεται ενάντια στα μεγάλα αφεντικά ως μια ταξική επιλογή αυτομείωσης του κόστους ζωής των από τα κάτω της κοινωνικής πυραμίδας, προκειμένου να μπορέσουν οι σύγχρονοι πληβείοι να επιβιώσουν και να καλύψουν τις βιοτικές τους ανάγκες.

Για όλα αυτά, λοιπόν και για όλους τους λόγους του κόσμου θα πρέπει να καταστρέψουμε το σάπιο κόσμο της πατριαρχίας, της ετεροκανονικότητας, της ιδιοκτησίας, του κράτους και του κεφαλαίου που θέλει τους ανθρώπους πειθήνιους και υπάκουους ως άβουλα στρατιωτάκια στις ορέξεις του. Για να μην έχουμε καμιά άλλη Zackie oh! δολοφονημένη, ούτε δολοφονημένες και κακοποιημένες cis ή trans γυναίκες μήτε έγκλειστες μετανάστριες και μετανάστες σε στρατόπεδα κράτησης - κολαστήρια. Για να μην ακούμε τοποθετήσεις μίσους και σκοταδισμού για γυναίκες που βιάζονται επειδή δήθεν το θέλουν, ή ακόμη και κηρύγματα ενάντια στις αμβλώσεις από διάφορους μητροπολίτες. Κι αν χρειαστεί να καταστρέψουμε αυτό το σάπιο καπιταλιστικό οικοδόμημα, θα το κάνουμε όλες και όλοι μαζί έχοντας κατά νου ότι ταυτόχρονα οφείλουμε να χτίσουμε σχέσεις αλληλεγγύης, αλληλοβοήθειας, κατανόησης, ενσυναίσθησης και αποδοχής της διαφορετικότητας. Να μην αφήσουμε καμία άλλη μόνη ως έρμαιο στον κοινωνικό κανιβαλισμό, να παλέψουμε συλλογικά και αντιιεραρχικά και να καταρρίψουμε όλα αυτά που το κράτος, το κεφάλαιο και η πατριαρχία μας επιβάλλουν. Με ταξική αξιοπρέπεια να παλέψουμε για την ελευθερία μας, για την ισότητα όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτως χρώματος δέρματος, φυλής, εθνικότητας, σεξουαλικότητας και έμφυλης ταυτότητας ή έκφρασης.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ - ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ/ΤΟΥ ΖACKIE OH! / ZAK ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ!

ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΑΠΙΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ & ΤΩΝ ΚΑΝΙΒΑΛΩΝ!

Πορεία: Τετάρτη, 21/9, στις 19:00, στην πλατεία Γεωργίου

κάλεσμα : Προλετ Accion | Ταξική δράση για την αντεπίθεση στον κόσμο των αφεντικών

και την κατάργηση της μισθωτής σκλαβιάς