τι; : πορεία θεματική : από :

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022 στις 19.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

[Αθήνα] Πορεία ενάντια στην καταστολή και την πανεπιστημιακή αστυνομία

Η κυβέρνηση της ΝΔ επέλεξε να χτυπήσει με δολοφονικό τρόπο τη συναυλία ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία και την καταστολή μέσα στην πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ. Με κρότου λάμψης και χημικά μέσα στο πλήθος απέδειξαν περίτρανα ότι βάζουν την αστυνομία στις σχολές για να καταστείλουν και να φιμώσουν κάθε φωνή που εναντιώνεται στα σχέδιά τους! Η μαζική αντικατασταλτική πορεία που καλέστηκε την επόμενη μέρα χτυπήθηκε άγρια. Ήδη από την αρχή ΜΑΤ περικύκλωσαν τους συγκεντρωμένους για να εμποδίσουν την πορεία να πραγματοποιηθεί. Όταν οι φοιτητικοί σύλλογοι βγήκαν στο δρόμο τα ΜΑΤ επιτέθηκαν απρόκλητα στην πορεία με χημικά, ξύλο και αύρες τραυματίζοντας συναδέλφους και στέλνοντάς τους στο νοσοκομείο. Όμως δεν κατάφεραν ούτε έτσι να μας

τρομοκρατήσουν, δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας. Οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας διοργανώνουμε μεγάλη αντικατασταλτική πορεία!

Προσυγκέντρωση 19:00 Προπύλαια

ΚΆΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΤΟ '73

πηγή : email που λάβαμε στις 21 Σεπτεμβρίου 11h


1 2 3 4 5 6

Κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας στην φοιτητική πορεία την τρίτη 27/9 στις 19:00 στα Προπύλαια

Καλούμε την Τρίτη, 27/9,στην φοιτητική πορεία στα Προπύλαια, στις 19:00

post image

Μετά την δολοφονική επίθεση των μπάτσων στη συναυλία του 3ου Ελευθεριακού Φεστιβάλ Κατειλημμένων Χώρων και Συλλογικοτήτων στη Θεσσαλονίκη, και την καταστολή που δέχθηκε η φοιτητική πορεία μία μέρα μετά στην Αθήνα, το κράτος φαίνεται να υποχωρεί. Φαίνεται πως, τουλάχιστον για τώρα, η είσοδος της ΟΠΠΙ στην Αθήνα δεν έχει πάει όπως το υπολογίζανε τα κρατικά επιτελεία, και γι' αυτό τον λόγο η παρουσία τους στην είσοδο του ΕΚΠΑ θα περιοριστεί πέριξ της Πανεπιστημιούπολης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. Παρ' όλ' αυτά, η κατάσταση στο ΑΠΘ παραμένει η ίδια, με ΜΑΤ και αύρα να φυλάνε τα ντουβάρια του βιολογικού, θέτοντας ως κανονικότητα την παρουσία τους εντός του ασύλου.

Η αναδίπλωση που βλέπουμε στο ΕΚΠΑ είναι μια κλασική τακτική, προκειμένου να καμφθούν οι αντιστάσεις των αγωνιζόμενων. Όμως, ας μην ξεχνάμε πως πριν ακόμη από την ψήφιση του ν. 4777, είχε τεθεί ως βασική προϋπόθεση εισόδου της ΟΠΠΙ η εγκατάσταση τουρνικέ και καμερών στις σχολές, κάτι που ακόμη δεν έχει γίνει, και που το κράτος θα επιδιώξει να υλοποιήσει με τη πρώτη ευκαιρία.

Παρ' όλ' αυτά, με τη ψήφιση του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, μια σειρά από αναδιαρθρώσεις στον χώρο του πανεπιστημίου βρίσκονται ήδη σε εφαρμογή, όπως η ΕΒΕ, το ν + ν/2, η διακοπή δωρεάν παροχής συγγραμμάτων, τα πειθαρχικά, οι συγχωνεύσεις τμημάτων. Ακόμη, ας έχουμε κατά νου ότι ο νέος νόμος πλαίσιο για τα πανεπιστήμια έχει περάσει, και πως από το ξεκίνημα της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς θα αρχίσει να εφαρμόζεται, πλήττοντας σοβαρά το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας, φέρνοντας την ιδιωτικοποίηση των σχολών από την πίσω πόρτα.

Όσες κι αν είναι οι τεχνικές αποπροσανατολισμού που εφαρμόζει το κράτος, εμείς οφείλουμε να βρισκόμαστε σε μια διαρκή κίνηση, με βασικό σκοπό την οργάνωση των φοιτητών, οριζόντια και από τα κάτω. Πάντα προτάσσοντας την αλληλεγγύη, την αυτο-οργάνωση και την μαχητική αντίσταση, για έναν ακηδεμόνευτο αγώνα, ενάντια στην υπάρχουσα εκπαιδευτική διαδικασία και την αναδιάρθρωσή της.

Γι' αυτό καλούμε την Τρίτη, 27/9, στα Προπύλαια, στις 19:00.

ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΑΣΥΛΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ


1 2 3 4 5 6

Σε πανικό & αποσύνθεση η κυβέρνηση - Αγώνας διάρκειας για να την ανατρέψουμε, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ - 27/9,18:30, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΣΕ ΔΩΜΑΤΙΑ ΕΣΤΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ & ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ Η ΚΛΙΚΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ: ΤΡΙΤΗ 27/9,18:30, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Η κυβέρνηση της φτώχειας, του πολέμου και των παρακολουθήσεων του Μητσοτάκη από την πρώτη βδομάδα του Σεπτέμβρη επιχειρεί να επιβάλλει μια άνευ προηγουμένου αστυνομοκρατία μέσα και έξω από τις σχολές. Επιστρατεύοντας τις δολοφονικές συμμορίες καταστολής των ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ-ΟΠΚΕ εξαπολύει απανωτά ρεσιτάλ καταστολής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με συλλήψεις και άγριο ανθρωποκυνηγητό φοιτητών ακόμη και μέσα στις σχολές. Η κυβέρνηση δεν δίστασε να πνίξει στα χημικά συναυλία 5.000 ατόμων στο ΑΠΘ, ενώ μάλιστα έστειλε μπάτσους στο ΕΜΠ για να εισβάλουν σε δωμάτια εστιακών φοιτητών (δήθεν «ανδρών ανομίας»), φτάνοντας στο σημείο να πυροβολήσουν εντός του ιδρύματος και να τραυματίσουν 1 άνθρωπο!

Θυμίζοντας την εποχή της Χούντας, απαγορεύουν πορείες και επιτίθενται με αύρες, χημικά και άγριους ξυλοδαρμούς. Οι εικόνες από τους τραυματισμένους φοιτητές μιλάνε από μόνες για την λύσσα και την βαρβαρότητα των αστυνομικών επιθέσεων, που από καθαρή τύχη δεν έχουν οδηγήσει σε θύματα. Το δικαίωμα στη διαδήλωση κατακτήθηκε με αίμα και αγώνες ολόκληρων δεκαετιών, δεν θα καταργηθεί από καμία κυβέρνηση. Η προσφυγή της κυβέρνησης στην ακραία καταστολή δεν δείχνει παρά τον πανικό της. Ο Μητσοτάκης και η κλίκα του βρίσκονται σε μεγάλη κρίση. Υπό το βάρος της τεράστιας οικονομικής και πολιτικής κρίσης (ακρίβεια, ενεργειακή κρίση, διαρκή σκάνδαλα, παρακολουθήσεις κ.ά.), επιχειρούν μια «φυγή προς τα εμπρός», επενδύοντας στην πολιτική της έντασης. Το πόσο επικίνδυνοι είναι φαίνεται και από αυτό που είπε ο Μητσοτάκης στις ΗΠΑ, ότι «Είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία» αλλά και από το γεγονός ότι η κυβέρνησή του φαίνεται όλο και πιο διατεθειμένη να εμπλακεί σε ένα στρατιωτικό «επεισόδιο» με τον τουρκικό καπιταλισμό, στα πλαίσια του αντιδραστικού ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού. Σε αυτή την πορεία, αξιοποιούν το μόνο «χαρτί» που τους μένει, την καταστολή, για να αποπροσανατολίσουν και να τρομοκρατήσουν. Με απώτερο στόχο να παραμείνουν λίγο παραπάνω στην εξουσία για να ολοκληρώσουν το καταστροφικό έργο τους - και να εκβιάζει ο Μητσοτάκης, ως «κυβερνήτης της χώρας», για να διατηρήσει κάποια ποσοστά στις επερχόμενες εκλογές.

Η δυσκολία επιβολής της ΟΠΠΙ οφείλεται κυρίως στις κινητοποιήσεις των φοιτητών και της νεολαίας, στις αυθόρμητες αντιδράσεις απέναντι στην προσπάθεια επιβολής του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης στις σχολές. Οι αγώνες και νόημα έχουν και νίκες μπορούν να πετυχαίνουν! Αποδεικνύεται ότι απέναντι στη μαύρη επίθεση που ξεδιπλώνει η κυβέρνηση σε εργασιακά, δημοκρατικά δικαιώματα και κατακτήσεις (νόμος Χατζηδάκη, απαγόρευση διαδηλώσεων, ιδιωτικοποιήσεις κ.ά.), οι νεοφιλελεύθεροι του Μητσοτάκη (αλλά και άλλοι «πρόθυμοι προοδευτικοί» συνεχιστές των μνημονιακών πολιτικών), δεν μπορούν παρά να οξύνουν την κοινωνική και ταξική πόλωση. Να γεννούν αντιδράσεις, εξεγέρσεις και εκρήξεις, χάνοντας διαρκώς κοινωνικά ερείσματα. Έχουν μετατραπεί σε μια αυτονομημένη κλίκα, μακριά από τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα.

Όμως δεν έχουμε καμία πολυτέλεια εφησυχασμού ή θριαμβολογιών. Οι κίνδυνοι για το φοιτητικό κίνημα και τους αγώνες της νεολαίας παραμένουν μεγάλοι. Γιατί μια απομονωμένη κυβέρνηση ή κλίκα είναι ικανή για κάθε είδους τυχοδιωκτισμό. Και κυρίως γιατί το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης που οικοδομούν, δεν αντιμετωπίζεται με απάτες και αυταπάτες για επιστροφή σε μια «δημοκρατική ομαλότητα» και μια «προοδευτική αλλαγή κυβέρνησης» ή με μια ψήφο στις κάλπες. Αντίθετα, αποτελεί στρατηγική επιλογή του αστικού καθεστώτος στην Ελλάδα καθώς:

  • Μόνο έτσι μπορούν να επιβάλουν την εφαρμογή των Νόμων Κεραμέως και του νέου Νόμου - Πλαίσιο
  • Μόνο έτσι μπορούν να επιβάλουν την κατάργηση της δημόσιας - δωρεάν παιδείας και την υποκατάσταση της από την «Αγορά της Εκπαίδευσης»
  • Μόνο έτσι μπορούν να καταστείλουν τις κοινωνικές εκρήξεις, που και οι ίδιοι παραδέχονται ότι έρχονται!

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ «ΣΥΜΒΟΛΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ»

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ - ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ - ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ - ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η προσπάθεια επιβολής της ΟΠΠΙ μέσα στις σχολές μπορεί να επιτευχθεί μόνο μετά από πολλές εισβολές των ΜΑΤ μέσα στις σχολές και την επιβολή συντριπτικών ηττών στο φοιτητικό κίνημα (διάλυση δομών του, ξερίζωμα αγωνιστικών δυνάμεων κ.α.). Συνεπώς, οι προσπάθειες εισβολών της αστυνομίας στις σχολές θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα και παρά τις όποιες διακοπές, αυτό θα αποτελεί μια μόνιμη πληγή για το φοιτητικό κίνημα. Οι αυθόρμητες και αποφασιστικές κινητοποιήσεις μετά την εμφάνιση της ΟΠΠΙ είναι σημαντικές, ιδιαίτερα οι πρόσφατες μαζικές διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, και αποτελούν μια πρώτη απάντηση στην κυβέρνηση. Η μεγάλη πολιτική φθορά της δεν έχει αφήσει περιθώρια «ομαλής» εγκατάστασης της αστυνομίας στις σχολές. Όμως για να νικήσουμε και να διώξουμε την ΟΠΠΙ, όπως και τους Νόμους Κεραμέως, πρέπει να αναπτύξουμε αυτούς τους αγώνες σε έναν Αγώνα Διαρκείας, οργανώνοντας την σύγκρουση κάθε φορά που η αστυνομία προσπαθεί να εισβάλει στις σχολές μας.

Για το λόγο αυτό, το φοιτητικό κίνημα πρέπει να αναμετρηθεί και με τα δικά του προβλήματα: έρχεται αντιμέτωπο με την πιο σκληρή επίθεση τα τελευταία 50 χρόνια, με σωρεία ψηφισμένων αντεκπαιδευτικών μέτρων, που άλλα εφαρμόζονται (π.χ. Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής) και άλλα έχουν παγώσει. Η πανικόβλητη εικόνα της κυβέρνησης της ΝΔ δεν σημαίνει ότι δεν θα έρθει μια επόμενη, πιο επικίνδυνη και με καινούργιο «αέρα», επιδιώκοντας να ολοκληρώσει το «έργο» της. Αυτή είναι η σύγκρουση που οδηγεί η τεράστια κρίση του ελληνικού καπιταλισμού. Και δεν πρόκειται να σταματήσει ούτε με απάτες τύπου ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν βοηθάνε γι' αυτό οι «συμβολικές κινήσεις», τα παχιά λόγια ότι «νικήσαμε» ή «θα τους σαρώσουμε», ούτε σπασμωδικές αντιδράσεις. Πρέπει να πάμε κόντρα στη λογική «να μην προκαλούμε, για να μην μας χτυπήσουν». Κόντρα στις εκφυλιστικές και απολίτικες αντιπαραθέσεις μέσα στο κίνημα, που μόνο σύγχυση και απομαζικοποίηση φέρνουν. Αντιμετωπίζοντας το κεντρικό πρόβλημα της έλλειψης ενοποίησης του κινήματος, που δεν λύνεται με υποκατάστατα που διαιρούν (όπως οι «συσκέψεις των ΦΣ», δηλ. μαζέματα των «μυημένων»), αλλά με συντονιστικά, με ενεργό συμμετοχή της μεγάλης μάζας των φοιτητών.

Πρέπει να συνδεθούμε με τα προβλήματα της κοινωνίας, που αντιμετωπίζουμε και οι φοιτητές, όπως η ακρίβεια. Να ενωθούμε με εργαζόμενους και μαθητές σε κοινό αγώνα. Με στόχο να ρίξουμε εμείς τον Μητσοτάκη μια ώρα αρχύτερα, για να αρχίσει μια γενική αντεπίθεση του κινήματος. Με εξωστρεφείς δράσεις σε γειτονιές, σχολεία, χώρους δουλειάς κ.ά., να σπάσουμε το «κλείσιμο» του αγώνα μέσα στα πανεπιστήμια, που εν τέλει αποδυναμώνει το φοιτητικό κίνημα.

Η ΣΣΠ συμμετέχει σε κάθε κινητοποίηση και αγώνα των φοιτητών και της νεολαίας, επιμένοντας στις βασικές αρχές της ενότητας και αυτοοργάνωσης. Να δημιουργήσουμε δομές στη βάση των φοιτητών, όργανα συντονισμού και πάλης, ικανά να δώσουν αυτοπεποίθηση και πίστη στη δύναμη του συλλογικού αγώνα. Δημιουργώντας ένα «σχολείο» προετοιμασίας για τη Σύγκρουση με τους πραιτοριανούς της κυβέρνησης. Ένα Κέντρο Αγώνα που να δυναμώνει και να ενώνει δημοκρατικά όλες τις φωνές που πραγματικά θέλουν να παλέψουν, μέσω ενός Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων σε κάθε πόλη και Συντονιστικών Επιτροπών σε κάθε σχολή. Ο αγώνας ενάντια στην ΟΠΠΙ θα είναι διαρκείας: πρέπει να τον μετατρέψουμε σε μια νεολαιίστικη έκρηξη και εξέγερση. Μόνο με αυτά τα εργαλεία μπορούμε να δημιουργήσουμε μεγάλα κινήματα και αγώνες. Για να μπλοκάρουμε αυτή τη χούντα που στήνουν μέσα στις σχολές και να ανατρέψουμε κάθε μνημονιακό κανίβαλο!

Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη (ΣΣΠ)

πηγή : https://www.okde.gr/archives/17796


1 2 3 4 5 6

Αγωνιστικές Κινήσεις - Αθήνα | Όλοι την Τρίτη 27/09 στις 19:00 στα Προπύλαια!

Να αντισταθούμε στην πολιτική της φασιστικοποίησης, της καταστολής και της τρομοκρατίας!

Να σηκώσουμε το ανάστημά μας, υπερασπιζοντας το δικαίωμά μας να διαδηλώνουμε ενάντια στην βία, την αστυνομοκρατία και την βάρβαρη πολιτική που τσακίζει τη ζωή του. Η φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής έχει στόχο να φιμώσει τον λαό και τη νεολαία και να τους κάνει αδύναμους μπροστά στην επίθεση του συστήματος. Όμως μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις η μόνη διέξοδος που έχουμε είναι να βροντοφωναξουμε την αντίθεσή μας σε αυτό το μέλλον που μας ετοιμάζουν, να κάνουμε ξεκάθαρο οτι οι αγώνες μας δεν τρομοκρατούνται και θα μας βρίσκουν πάντα απέναντι τους, όλους στον δρόμο!

Να υπερασπιστούμε το άσυλο των αγώνων!

Η υπεράσπιση του λαϊκού Ασύλου αγώνων και το μπλοκάρισμα της εγκατάστασης της ΟΠΠΙ εξασφαλίζεται μόνο με αγώνα για την ανατροπή του νόμου 4777(Κεραμεως-Χρυσοχοΐδη). Όσο ισχύουν αυτοί οι νόμοι-εκτρώματα οι φοιτητές είναι έρμαια της επίθεσης τους. Να πάρουμε τώρα την κατάσταση στα χέρια μας!

  • ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΧΤΥΠΆΤΕ ΝΑ ΣΠΕΙΡΕΤΕ ΤΟΝ ΤΡΌΜΟ, ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΘΕΡΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΤΟ ΔΡΌΜΟ!
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ΄ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ!
  • ΚΑΤΩ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΕΡΑΜΕΩΣ!
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΉ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!

πηγή : https://antigeitonies3.blogspot.com/2022/09/2…


1 2 3 4 5 6

Όλοι & όλες, σήμερα, στην πορεία των Φοιτητικών Συλλόγων ενάντια στην καταστολή και την πανεπιστημιακή αστυνομία, στα Προπύλαια Ι 7μμ

Αναμέτρηση

πηγή : https://twitter.com/anametrisi