Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 στις 13.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση στην τούρκικη πρεσβεία στην Αθηνα Την Παρασκευή 23/9, ώρα 13.00

Συγκέντρωση στην τούρκικη πρεσβεία στην Αθηνα Την Παρασκευή 23/9, ώρα 13.00

Καλούμε όλους/όλες στις κινητοποιήσεις μας

Η Απεργία Πείνας Μέχρι Θανάτου συνεχίζεται! ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ κατά της αδικίας στις φυλακές Τουρκίας!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ALİ OSMAN KÖSE!

37 Χρόνια στις φυλακές της Τουρκίας

22 σε απομόνωση σε λευκό κελί τύπου F

Σοβαρά προβλήματα υγείας, όρασης, βάδισης, ακοής.Το φασιστικό καθεστώς του AKP δεν τον αφήνει ελεύθερο παρόλο που έχει καρκίνο και του έχει αφαιρεθεί το ένα νεφρό. Περιμένουν ο καρκίνος να εξαπλωθεί και να πεθάνει μέσα στη φυλακή.

Η δασκάλα Sibel Balaç στην 277 Ημέρα της απεργία πείνας μεχρι Θανάτου.

Ο İleri Kızılaltun στην 38 Ημέρα της απεργίας πείνας μέχρι θανάτου. Ο σύντροφος ξεκίνησε απεργία πείνας μέχρι θανάτου στις 15 Αυγούστου. Τα αιτήματά του είναι τα ίδια με της Sibel Balaç και αγωνίζεται ενάντια στην αδικία που βίωσε. Να γίνουν άμεσα δεκτά τα αιτήματά τους. Με την απεργία πείνας μέχρι θανάτου παλεύουμε για δικαιοσύνη, θα δικαιωθούμε. Ζήτω η αντίστασή μας της απεργίας πείνας μέχρι θανάτου!

Κάτω ο φασισμός Ζήτω ο αγώνας μας για λευτεριά Τα αιτήματά τους είναι αιτήματα του λαού. Να γίνουν δεκτά τα αιτήματα των παιδιών του λαού που εκθέτουν το σώμα τους στην πείνα, για δικαιοσύνη και λευτεριά.

Η Sibel Balaç είναι η τιμή μας!

Ο İleri Kızılaltun είναι η τιμή μας!

Να γίνουν άμεσα δεκτά τα αιτήματα των επαναστατών κρατουμένων!

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ!

ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ALİ OSMAN KÖSE ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ.

Καλούμε όλους/όλες στην κινητοποίηση την Παρασκευή 23/9, 13.00, στην Τούρκικη Πρεσβεία

Λαϊκό Μέτωπο

Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν

πηγή : https://agonas-periodiko.blogspot.com/2022/09…
πηγή : email που λάβαμε στις 21 Σεπτεμβρίου 16h


Στήριξη της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας και της Διεθνούς Μέρας Δράσης για τους απεργούς πείνας μέχρι θανάτου στην Τουρκία

Οι τούρκικες φυλακές είναι γνωστές για τις άθλιες συνθήκες κράτησης, τα βασανιστήρια και το καθεστώς εξαίρεσης πολιτικών κρατουμένων. Ένα καθεστώς που ξεκινάει από τις δίκες, με κατασκευασμένα στοιχεία, μάρτυρες-ρουφιάνους και ξεδιπλώνεται σε βαριές ποινές κάθειρξης και πειθαρχικες ποινές οι οποίες επιβάλλονται συνεχώς με απαγορεύσεις βιβλίων και επισκεπτηρίων. Με αποκορύφωμα αρνήσεις αποφυλακίσεων σε εκατοντάδες άρρωστους (καρκινοπαθείς) πολιτικούς κρατούμενους και κρατούμενες οι οποίοι/οποίες δολοφονούνται εκδικητικά από το τουρκικό κράτος.

Απέναντι σε αυτή τη συνθήκη εναντιώθηκαν η Sibel Balaç και ο Gökhan Yıldırım ξεκινώντας απεργία πείνας μέχρι θανάτου. Ο Gökhan Yıldırım ύστερα από 255 ημέρες απεργίας πείνας, στα 38 κιλά και με δυσκολίες ακόμα και στο βάδισμα, αφού δικαιώθηκε διέκοψε την απεργία πείνας. Η Sibel Balaç, ξεκινώντας απεργία πείνας στις 19 Δεκέμβρη του 2021, συνεχίζει και βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο παρά τη θέλησή της και με την υγείας της να βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Έχει φτάσει στα 39 κιλά, έχουν πρηστεί και μαυρίσει τα άκρα της και δεν μπορεί να περπατήσει. Ένα από τα αιτήματα και των δύο απεργών είναι η αποφυλάκιση των αρρώστων κρατουμένων. Απεργία πείνας μέχρι θανάτου ξεκίνησε και ο επαναστάτης κρατούμενος Ileri Kızılaltun, στις 15 Αυγούστου 2022, με τα ίδια αιτήματα.

Η διεθνιστική αλληλεγγύη είναι η δική μας απάντηση απέναντι στην κρατική τρομοκρατία από όποια πλευρά του Αιγαίου και αν αυτή προέρχεται. Ο αγώνας των συντρόφων/ισσων από την Τουρκία για ελευθερία είναι και δικός μας αγώνας.

Εξ΄ άλλου η συνεργασία του ελληνικού και του τούρκικου κράτους σε επίπεδο "αντιτρομοκρατικής" πολιτικής και δράσης μετράει πολλές δεκαετίες και έχει σφυρηλατηθεί πάνω στις πλάτες δεκάδων αγωνιστών και αγωνιστριών, με συλλήψεις, εκδόσεις, βασανιστήρια. Τελευταίο παράδειγμα οι 11 αγωνιστές και αγωνίστριες από την Τουρκία που κρατούνται στις ελληνικές φυλακές με 333 έτη κάθειρξης μετά από μία δίκη παρωδία. Η δική μας η θέση είναι δίπλα στους αγωνιστές και αγωνίστριες αυτού του κόσμο, σε όποιον και όποια αντιστέκεται ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση.

Γι' αυτούς τους λόγους στηρίζουμε τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει το Λαϊκό Μέτωπο την Παρασκευή 23/9 στη 13:00 έξω από την τούρκικη πρεσβεία στην Ρηγίλλης καθώς και τη Διεθνή ημέρα αλληλεγγύης το Σάββατο 24/9.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 11 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ Sibel Balaç , Ileri Kızılaltu

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΑΡΡΩΣΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

κάλεσμα : Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές