Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022 στις 18.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση στην ιρανική πρεσβεία

Διαμαρτυρία Ιρανών προσφύγων και αλληλέγγυων σήμερα Πέμπτη 22/9 στις 6μμ στην ιρανική πρεσβεία (Στρ. Καλλαρη 16, Ψυχικό). Απέναντι στο καθεστώς στο Ιράν και τις κρατικές γυναικοκτονιες, σε αλληλεγγύη με τις εκεί διαδηλώσεις!

Zhin - Zhian - Azadi! Women - Life - Freedom!

Protest against the iranian regime, state femicides and in solidarity with the protesting people in Iran.

The ongoing oppression of women in Iran has lead to the murder of Mahsa Amini who died of her wounds after being beaten, by the state's authorities, in the hospital. All over Iran people are rising up fighting against the oppression of the Isamistic regime. We stand in solidarity with the people fighting for liberation of Iran.

Πηγή: Solidarity with Migrants

πηγή : email που λάβαμε στις 22 Σεπτεμβρίου 13h


Από το Ιράν έως τη Ρωσία, ενάντια στον αυταρχισμό και την ολιγαρχία!

Έχουμε "συνηθίσει" τις εικόνες κρατικής βαρβαρότητας και πατριαρχικής καταπίεσης παρ' όλα αυτά, όταν αυτές συμβαίνουν, γεμίζουμε ταυτόχρονα με οργή ενάντια στον καταπιεστή και με αλληλεγγύη προς τους καταπιεσμένους.

Τις τελευταίες ώρες βλέπουμε κύματα διαμαρτυριών -παρότι με αρκετά διαφορετικές αρχικές αιτιάσεις- ενάντια σε δύο αυταρχικά καθεστώτα, του Πούτιν στη Ρωσία και των ισλαμιστών θεοκρατών στο Ιράν. Οι άνθρωποι βγαίνουν στους δρόμους, στο Ιράν μάλιστα προχωρώντας σε γενικευμένη εξέγερση, έχοντας πλήρη επίγνωση της βαρβαρότητας που θα εξαπολύσουν αυτά τα καθεστώτα επάνω τους. Αλλά εξακολουθούν να προτιμούν να διακινδυνεύσουν σοβαρή καταστολή (ακόμη και θάνατο) από το να παραμείνουν παθητικοί-ές. Διεκδικούν ζωή και ελευθερία!

Αυτό πρέπει να εμπνεύσει όλους τους λαούς του υπόλοιπου κόσμου. Εδώ και χρόνια οι συντηρητικοί και οι ακροδεξιοί παρουσιάζονται ως εναλλακτική λύση και πλασάρονται ως κάποιο "πολυπολικό" αντίπαλο δέος στις κυρίαρχες φιλελεύθερες ολιγαρχίες της Δύσης, οι οποίες μας οδηγούν αλλεπάλληλα από τη μια κρίση στην άλλη. Ακόμα και όσοι/-ες είχαν την τυχαιότητα να γεννηθούν στη Βόρεια Αμερική ή στην Ευρώπη έχουν πάρει πλέον μια γερή δόση από την άνοδο του σοβινισμού και του εθνικισμού, βλέποντας την άνοδο στην εξουσία ανθρώπων όπως ο Τραμπ και ο Όρμπαν. Πρέπει να βροντοφωνάξουμε ότι αυτή η ανησυχητική τάση όχι μόνο δεν αποτελεί καμία εναλλακτική λύση, αλλά είναι ένα βήμα παραπέρα προς τη βαρβαρότητα!

Είναι καιρός να σταθούμε στο πλευρό όλων εκείνων που αντιτίθενται στα καταπιεστικά και πατριαρχικά καθεστώτα. Όχι στο όνομα κάποιου είδους "αναγέννησης" της σοσιαλδημοκρατίας (ένα παράδειγμα που μας έφτασε ως εδώ εξ αρχής), αλλά στο όνομα χειραφετητικών προταγμάτων από τα κάτω, εμπνευσμένων από τον φεμινισμό, την οικολογία και την άμεση δημοκρατία.

Αλληλεγγύη στους λαούς του Ιράν και της Ρωσίας στον δίκαιο αγώνα τους!

Συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τον λαό του Ιράν, 22/09 στην Ιρανική πρεσβεία στις 18.00.

Ειρήνη στις καλύβες, πόλεμο στα παλάτια!

κάλεσμα : ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΑΥΤΕΝΕΡΓΕΙΑ