Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 στις 8.00 πμ

Συγκέντρωση υπεράσπισης για τον λόφο Στρέφη

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΛΟΦΟΥ ΣΤΡΕΦΗ

Παρασκευή 23/9, στις 8 πμ., στο μπασκετάκι

Σήμερα το πρωί Πέμπτη 22/9, ενώ ο πολυμέτωπος αγώνας σε Πάρκο Κύπρου και Πατησίων και στην Πλατεία Εξαρχείων συνεχίζεται, περίεργα πράγματα συνέβησαν στον Λόφο Στρέφη.

Εμφανής έγινε η παρουσία κάποιων ασφαλιτών ενώ ταυτόχρονα ο αντιδήμαρχος πρασίνου Χρήστος Τεντόμας στάθμευσε για λίγο έξω από τον λόφο. Όταν αντιληφθήκαμε την παρουσία του και του απευθύναμε το λόγο μας απάντησε πως τα έργα θα γίνουν μιας και τα θέλουν οι κάτοικοι! Ταυτόχρονα ανυψωτικό μηχάνημα του Δήμου Αθηναίων που συνήθως χρησιμοποιείται για κλάδεμα και κόψιμο υψηλών δέντρων κατέφθασε στον λόφο μπαίνοντας μέχρι το Βυζαντινό.

Οι επιβάτες του οχήματος ήταν γνωστοί γνώριμοι από τις μέρες του Αυγούστου, τα τσιράκια του Μπακογιάννη, οι ίδιοι "μηχανικοί" που "δούλευαν" με έναν πάνοπλο στρατό μπάτσων γύρω τους. Αυτοί λοιπόν μόλις μας αντίκρισαν άρχισαν ειρωνικά και υποτιμητικά σχολιάκια και στην συνέχεια απλά αποχώρησαν χωρίς να ξεκινήσουν κάποια εργασία.

Είμαστε όπως πάντα σε επαγρύπνηση, ο αγώνας μας για την υπεράσπιση του ελεύθερου δημοσίου χώρου, της χλωρίδας και της πανίδας, της κοινωνικής ζωής, του παιχνιδιού και της αντίστασης θα τους σαρώσει. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο Δημ(ι)ος Αθηναίων δεν θα αφήσει τίποτα ζωντανό για την κερδοφορία.

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΚΟΜΜΕΝΟ!

Ο ΛΟΦΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΑΙ ΑΓΡΙΟΣ ΓΕΜΑΤΟΣ ΖΩΗ!

Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης Λόφου Στρέφη

https://lofosstrefi.noblogs.org/?p=726