Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 στις 13.00

Μικροφωνική αλληλεγγύης στην εξέγερση στο Ιράν

Από το εξεγερμένο Χονγκ Κονγκ , στο Λίβανο και την Συρία ,από την Γαλλία , στις ΗΠΑ, την Χιλή , την Κολομβία, από την Αιτή στο πυρπολημένο κοινοβούλιο του Καζακστάν και τα κατειλημμένα πρωθυπουργικά ανάκτορα της Σρι Λάνκα , αναπνέει το όραμα ενός καλύτερου κόσμου . Να απλώσουμε τη φλόγα της εξέγερσης σε όλο τον πλανήτη, έως την παγκόσμια κοινωνική και ταξική επανάσταση έως το τέλος κάθε εξουσίας, και τη δημιουργία ενός κόσμου αλληλεγγύης, ισότητας, ελευθερίας , έως την Αναρχία. Μικροφωνική αλληλεγγύης στην εξέγερση στο Ιράν |Σάββατο 24/9 13.00 Μοναστηράκι

Η φλόγα της εξέγερσης στο Ιράν να απλωθεί σε όλη τη γη

Η δολοφονία της Masha Amini , από την αστυνομία ηθών, έχει πυροδοτήσει μία γιγάντια εξέγερση στη επικράτεια του Ιρανικού κράτους τις τελευταίες μέρες .Πολυπληθείς διαδηλώσεις , άγριες συγκρούσεις με τον κατασταλτικό μηχανισμό , επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα , καταστροφές κρατικών και καπιταλιστικών στόχων συνθέτουν ένα μωσαϊκό μίας αυθόρμητης αντικρατικής εξέγερσης, η οποία βάζει στο στόχαστρο το Θεό και το κράτος. Βάζει στο στόχαστρο την σκληρή καταπίεση και καταστολή δεκαετιών.

Στο Ιρανικό κράτος, τις τελευταίες δεκαετίες οι κυρίαρχοι έχουν επιλέξει ως μηχανισμό διακυβέρνησης τον Θρησκευτικό φονταμενταλισμό . Μία στρατηγική αντεπανάστασης με την οποία οι έχοντες την εξουσία προσπαθούν να εμφανίσουν την εκμετάλλευση , την καταπίεση , τις δολοφονίες ως ένα θείο και ενάρετο έργο. Επιβάλλουν Εθνική ενότητα γύρω από το κοινό θρήσκευμα έτσι ώστε να αποκρύψουν τους κοινωνικούς και ταξικούς ανταγωνισμούς. Διαιρούν τους από τα κάτω, δημιουργώντας ψεύτικα δίπλα όπως το ζήτημα της πίστης , ενισχύοντας την καταπίεση των γυναικών με τον απόλυτο έλεγχό τους από τους άντρες και φυσικά από το κράτος . Η ακραία καταπίεση των θηλυκοτήτων, των αιρετικών , όσων αποκλίνουν από το επίσημο δόγμα, είναι η καθημερινότητα των από τα κάτω σε αυτή τη γωνία του κόσμου . Ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο , λαμβάνει χρόνο η φρικτή δολοφονία της Masha.

Δεν μπορεί κανείς παρά να οργιστεί και αηδιάσει με τις υποκριτικές καταδίκες κρατών και πολιτικών κομμάτων της Δύσης, που ζητούν περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες και καταδικάζουν το Θρησκευτικό φανατισμό .Τα ίδια κράτη που ενίσχυσαν τα φονταμενταλιστικά κινήματα , ως αντίβαρο στα αυξανόμενα ριζοσπαστικά ρεύματα και αγώνες τη δεκαετία του `60 και `70 σε όλη τη Μέση Ανατολή .Τα ίδια που στα εδάφη τους , αναπαράγουν όλο τον κόσμο της πατριαρχίας , διεξάγουν γενοκτονίες και κρατικές δολοφονίες όσων περισσεύουν ή αντιστέκονται , τα ίδια που διεξάγουν και προετοιμάζονται να διεξάγουν αιματηρούς πολέμους για τα συμφέροντα των αφεντικών και την εξουσία τους. Τα ίδια κράτη που έχουν αιματοκυλίσει επανειλημμένα τη Μέση Ανατολή και λεηλατήσει τον «τρίτο κόσμο» , που τα ξεριζωμένα άτομα από αυτό το Θρησκευτικό φονταμενταλισμό και τους πολέμους ,τα πνιγούν στη Μεσόγειο , τα εγκλωβίζουν σε φράχτες , τα αφήνουν από αδιαφορία να πεθάνουν κατά χιλιάδες.

Αυτές και αυτοί που πρέπει να οργιστούμε και να δείξουμε την αλληλεγγύη μας , είμαστε οι από τα κάτω αυτού του κόσμου ,που βιώνουμε καθημερινά την εκμετάλλευση , την καταπίεση και την αλαζονεία των κυρίαρχων. Η μόνη λύση ,είναι να αντιληφθούμε ότι ο μόνος και αληθινός εχθρός μας είναι το κράτος , το κεφάλαιο ,η πατριαρχία , η εξουσία και η εκμετάλλευση .

Οι διαδηλώτριες και διαδηλωτές ,που δίνουν αγώνα ,που δίνουν τη ζωή τους αυτές τις μέρες στο Ιράν , είναι μια κραυγή αντίστασης και αξιοπρέπειας. Η εξέγερση στο Ιράν είναι μια φωτεινή υπενθύμιση για τους καταπιεσμένους αυτού του κόσμου , ότι και στους πιο χαλεπούς καιρούς και υπό τα πιο σκληρά καθεστώτα, το όραμα της ελευθερίας και της ισότητας δεν μπορεί να καταπνιγεί . Μια φωτεινή υπενθύμιση ότι η φρίκη του κρατικού και καπιταλιστικού κόσμου μπορεί να ηττηθεί .

Από το εξεγερμένο Χονγκ Κονγκ , στο Λίβανο και την Συρία ,από την Γαλλία , στις ΗΠΑ, την Χιλή , την Κολομβία, από την Αιτή στο πυρπολημένο κοινοβούλιο του Καζακστάν και τα κατειλημμένα πρωθυπουργικά ανάκτορα της Σρι Λάνκα , αναπνέει το όραμα ενός καλύτερου κόσμου . Να απλώσουμε τη φλόγα της εξέγερσης σε όλο τον πλανήτη, έως την παγκόσμια κοινωνική και ταξική επανάσταση έως το τέλος κάθε εξουσίας, και τη δημιουργία ενός κόσμου αλληλεγγύης, ισότητας, ελευθερίας , έως την Αναρχία.

Μικροφωνική αλληλεγγύης στην εξέγερση στο Ιράν |Σάββατο 24/9 13.00 Μοναστηράκι

Η πατριαρχία είναι καθεστώς όσο υπάρχει κράτος και καπιταλισμός

Οι εμφύλιοι ρόλοι γεννούν νεκροταφεία, κάτω τα κράτη και κάθε εξουσία

Ούτε Ισλάμ ούτε χριστιανισμός, κανένα κράτος κανένας θεός

κάλεσμα : Αναρχική συλλογικότητα Acte

acte@riseup.exnet/acte.blackblogs.org

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1620789/