Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 στις 9.30 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Καλεσμα στηριξης για την υποθεση των Λαμπρο Β. και Παναγιωτη Β.

Στηρίζουμε το κάλεσμα των συντρόφων και με τη σειρά μας καλούμε όλο τον κόσμο του αγώνα σε συγκέντρωη αλληλεγγύης στους 2 συντρόφους Παναγιώτη Β. και Λάμπρο Β. που περνάνε από διαδικασία ανάκρισης την Δευτέρα 26/9 στα δικαστήρια Πειραιά στις 9.30

Την Τρίτη 20/9 ένα τσούρμο από μπάτσους με πολιτικά (διαφόρων υπηρεσιών κατά δήλωσή τους, με μπροστάρηδες ασφαλίτες της κρατικής) συνοδία εισαγγελέα, εισέβαλαν στο σπίτι που διαμένουν οι σντροφοι Παναγιώτης Β. και Λάμπρος Β. για να πραγματοποιήσουν κατ'οίκον έρευνα και παράλληλα τους γνωστοποιήθηκε με ένα χαρτί κλήση σε απολογία διότι κατηγορούνται για μια περσίνη υπόθεση, για την οποία ήδη κατηγορούνται με γελοία και κατασκευασμένα στοιχεία και είναι προφυλακισμένοι εδώ και σχεδόν 11 μήνες οι δύο σύντροφοι Φώτης Δ. και Ιάσωνας Ρ. Κατά την παραμονή τους στο σπίτι διέλυσαν τα πάντα κσι πήραν μαζί τους προσωπικά αντικείμενα των συντρόφων, ηλεκτρονικές συσκευές και βιβλία. Οι σύντροφοι μας οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ όπου κρατήθηκαντο βράδυ. Την επόμενη μέρα, Τετάρτη 21/9 πέρασαν απο το μονομελές πλημμελειοδικείο για να δικαστούν για παράνομη οπλοκατοχή. Πήραν αναβολή για τις 5/10 και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Για ακόμα μια φορά ερχόμαστε αντιμέτωποι με την ποινικοποίηση των φιλικών και συντροφικών σχέσεων, μια πάγια τακτική του κράτουςμε σκοπό τον εκφοβισμό και την πολιτική μας αδρανοποίηση. Κάνουμε ξεκάθαρο ότι αυτή τους η προσπάθεια θα πέσει στο κενο και στα κεφάλια τους, αφοέ με βάση τα ιδανικά και τα αξιακά μας θα συνεχίσουμε να δομούμε σχέσεις αλληλεγγύης που μένουν αλώβητες και αδιάρρηκτες απέναντι στις επιθέσεις του κατασταλτικού μηχανισμού. Η μία δίπλα στον άλλον στήνουμε αναωματα στον κόσμο τους. Κανένας και καμία μόνη στα χέρια του κράτους. Στεκόμαστε αλληλέγγυα στους συντρόφους μας με κάθε μέσο και υπενθυμίζουμε ότι σε κάθε σκευωρία που στήνουνε, η οργή μας δυναμώνει και οι σχέσεις μας γίνονται ακόμα πιο ισχυρές.

Στηρίζουμε το κάλεσμα των συντρόφων και με τη σειρά μας καλούμε όλο τον κόσμο του αγώνα σε συγκέντρωη αλληλεγγύης στους 2 συντρόφους Παναγιώτη Β. και Λάμπρο Β. που περνάνε από διαδικασία ανάκρισης την Δευτέρα 26/9 στα δικαστήρια Πειραιά στις 9.30

αναρχικοί/αναρχικές

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1620804/


1 2 3

Κάλεσμα στήριξης της συγκέντρωσης αλληλεγγύης στα δικαστήρια Πειραιά για τους συντρόφους Λ.Β. και Π.Β

Στις 20/09 κλιμάκιο της κρατικής ασφάλειας, με την συνοδεία εισαγγελέα πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι των συντρόφων Λ.Β. και Π.Β, με αφορμή την έκδοση εντάλματος για κατ' οίκον έρευνα αλλά και την κλήση τους ως κατηγορούμενους για την επίθεση στην τροχαία Πειραιά την 14η Νοέμβρη του 2021. Για την ίδια υπόθεση έχουν κατηγορηθεί, συλληφθεί και προφυλακιστεί οι σύντροφοι Φώτης Δ. και Ιάσονας Ρ., οι οποίοι «τυχαίνει» να είναι και φίλοι των Λ.Β και Π.Β.

Κατά την διάρκεια της έρευνας αποσπάστηκαν πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και βιβλίων, όπως και προσωπικά αντικείμενα τους με βάση τα οποία διώκονται και για οπλοκατοχή. Στη συνέχεια οδηγήθηκαν στην ΓΑΔΑ, όπου και κρατήθηκαν για πάνω από ένα 24ωρο χωρίς να τους επιτρέπεται η επικοινωνία με τους οικείους τους. Την επόμενη ημέρα πέρασαν από το μονομελές πλημμελειοδικείο στην Ευελπίδων, πήραν αναβολή για το αδίκημα της οπλοκατοχής στις 5/10 και αφέθηκαν ελεύθεροι. Παράλληλα, τους γνωστοποιήθηκε ότι καλούνται να απολογηθούν την Δευτέρα 26/9, ως κατηγορούμενοι για την υπόθεση στην τροχαία Πειραιά.

Οι σύντροφοι βρίσκονται μπροστά σε ένα βαρύτατο κατηγορητήριο (απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη, εμπρησμός κατά συναυτουργία, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών) με μηδαμινά στοιχεία από πλευράς των διωκτικών αρχών, όπως συνέβη και με τους συντρόφους Ιάσονα Ρ. και Φώτη Δ., των οποίων η προφυλάκιση πριν 11 μήνες βασίστηκε σε παντελώς ανίσχυρα αποδεικτικά (πανομοιότυπη ένδυση με αυτή των ατόμων από το βιντεοληπτικό υλικό της επίθεσης στην τροχαία).

Είναι φανερό πως το κράτος προσπαθεί να κατασκευάσει μια ακόμη υπόθεση στα πλαίσια του νέου ποινικού κώδικα, με τις αλλαγές που αυτός φέρει σε συγκεκριμένα άρθρα και οι οποίες στοχεύουν ξεκάθαρα στην καταστολή όσων αγωνίζονται, αλλά και να ποινικοποιήσει για πολλοστή φορά τις φιλικές/συντροφικές σχέσεις.

Βιώνουμε μια μακρά προεκλογική περίοδο, αυξημένης καταστολής και μηδενικής ανοχής. Το δόγμα «Νόμος και Τάξη» άλλωστε αποσκοπεί στην συσπείρωση του (ακρο)δεξιού πόλου. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, επιχειρεί να σαρώσει κάθε λογής αντίσταση και να εξουδετερώσει όσους/ες έχει θέσει στο κάδρο των αντιπάλων της. Αναρχικοί/ες, κομμουνιστές/ριες, φοιτητές και αγωνιζόμενη νεολαία, μετανάστες/τριες που εξεγείρονται ακόμη και απεργοί που διεκδικούν καλύτερες συνθήκες, έχουν μπει στο στόχαστρο.

Μπροστά στην προσπάθεια αυτή του κράτους να τρομοκρατήσει κάθε αγωνιζόμενο, οφείλουμε να υψώσουμε τείχος αντίστασης και αλληλεγγύης, ώστε να πέσει άλλο ένα σαθρό κατηγορητήριο. Η απάντηση μας πρέπει και θα είναι συλλογική. Οι δύο σύντροφοι δεν είναι μόνοι τους.

Στηρίζουμε την συγκέντρωση αλληλεγγύης την Δευτέρα 26/9 στις 9:30 στα δικαστήρια του Πειραιά.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ, ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/88625/


1 2 3

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Β. ΚΑΙ ΛΑΜΠΡΟ Β. - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 26/9 9:30

Το πρωί της Τρίτης 20/9 οι μπάτσοι έκαναν έφοδο στο σπίτι των δυο αναρχικών συντρόφων Λάμπρο Β. και Παναγιώτη Β., με ένταλμα για κατ'οίκον έρευνα και τους επιδόθηκε κλήση για ανάκριση ως κατηγορούμενοι για την επίθεση στην τροχαία Πειραιά τον Νοέμβρη του '21. Για την ίδια υπόθεση έχουν επίσης κατηγορηθεί οι σύντροφοι Φώτης Δ. και Ιάσονας Ρ., οι οποίοι προφυλακίστηκαν και κρατούνται μέχρι και σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού και Αυλώνα αντίστοιχα, χωρίς στοιχεία. Από το σπίτι των συντρόφων αποσπάστηκαν ηλεκτρονικές συσκευές και έντυπο υλικό, καθώς και αντικείμενα που τους βαραίνουν με την κατηγορία της οπλοκατοχής, για την οποία θα απολογηθούν στις 5 Οκτώβρη.

Τη Δεύτερα 26/9 οι σύντροφοι θα περάσουν από ανακριτή για την υπόθεση της επίθεσης στην τροχαία Πειραιά, με μοναδικό στοιχείο εμπλοκής τους, την φιλική και συντροφική σχέση τους με τους προαναφερθέντες προφυλακιστέους και την πολιτική τους ταυτότητα. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι σύντροφοι είναι βαρύτατες και αφορούν στην απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, εξύβριση και απειλή.

Ο κρατικός μηχανισμός για μια ακόμα φορά ποινικοποιεί τις συντροφικές και φιλικές σχέσεις επιχειρώντας να τρομοκρατήσει και να καταπνίξει την κάθε αντίσταση. Απέναντι στο καθεστώς «νόμος και τάξη», απέναντι στην κρατική βία και αυθαιρεσία δικό μας χρέος για μια ακόμα φορά, είναι να προτάξουμε την αλληλεγγύη και να στήσουμε οδοφράγματα αντίστασης στους κατασταλτικούς σχεδιασμούς

Τη Δευτέρα 26/9 στις 9:30 καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Πειραιά.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΦΩΤΗ Δ. ΚΑΙ ΙΑΣΟΝΑ Ρ.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Β. ΚΑΙ ΛΑΜΠΡΟ Β.

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

Ταμείο Αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών/τριών

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/88626/