Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 στις 20.00

προβολή της ταινίας ''ΛΥΣΣΑ''

Λίγο μετά το τέλος του εμφύλιου πολέμου, η τάξη επανέρχεται. Μια «ασθένεια» έρχεται να τη διασαλεύσει, εισβάλλοντας στην κλειστή κοινωνία. Ο κοινός κίνδυνος εντείνει την καθημερινή ασφυξία, οξύνει τις αντιθέσεις και παράγει ρήξεις. Χρόνος, τόπος, και άνθρωποι στροβιλίζονται, τα πάντα μπαίνουν σε μια δίνη σύγκρουσης. Μέχρι τη «θεραπεία», όπου επανασυντίθενται τραγικά στο κατώφλι μιας συλλογικής κάθαρσης.

Η "Λύσσα" γυρίστηκε στην Μεσσηνιακή Μάνη τον Αύγουστο του 2012 και ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2015 από τις ομάδες Lyssa crew και +τεχνία-. Όλη η διαδικασία οργάνωσης και παραγωγής της αποτελεί μια κίνηση προς έναν αυτοοργανωμένο αντιεμπορευματικό κινηματογράφο που υλοποιήθηκε μέσα από οριζόντιες αντιιεραρχικές διαδικασίες.

Για τα επόμενα δύο χρόνια πραγματοποιήσαμε περισσότερες από 30 προβολές / συζητήσεις σε αυτοοργανωμένους κοινωνικούς χώρους, στέκια και καταλήψεις σε όλη την Ελλάδα. Προκρίναμε την ανάδειξη της κοινωνικής λειτουργίας του κινηματογράφου σε αντίθεση με την θεαματική του υπόσταση, όπου τα μέλη μιας κοινότητας δημιουργούν, παράγουν, μοιράζονται, συζητούν και διαμορφώνουν ισότιμα ένα έργο δίχως ρόλους και πλαστούς διαχωρισμούς.

Στο χώρο θα γίνεται συλλογή προιόντων για την στήριξη των απεργών της Μαλαματίνα

πηγή : email που λάβαμε στις 27 Σεπτεμβρίου 02h