Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 στις 19.00

2 καλέσματα : 1 2

Διαδήλωση αλληλεγγύης στις εξεγερμένες στο Ιράν

Αλληλεγγύη με τις αδερφές μας που εξεγείρονται στο Ιράν
Διαδήλωση: Τετάρτη 28/9, Πλ. Βικτώριας, 19.00
Ομάδα ενάντια στην πατριαρχία/ Αναρχική Πολιτική Οργάνωση - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

πηγή : email που λάβαμε στις 27 Σεπτεμβρίου 10h


[Tαξική Αντεπίθεση] Αλληλεγγύη στις εξεγερμένες γυναίκες του Ιράν και τον ιρανικό λαό (Συγκέντρωση Πλ. Βικτωρίας 28/9, 7μμ)

Αλληλεγγύη στις εξεγερμένες γυναίκες του Ιράν και τον ιρανικό λαό

Δέκα ημέρες μετά τη δολοφονία της 22χρονης Mahsa Amini από την 'Αστυνομία Ηθών' στο Ιράν, κατά την προσαγωγή της για «αναμόρφωση και εκπαίδευση», η εξέγερση των γυναικών και του ιρανικού λαού ευρύτερα, ενάντια στο καθεστώς της θεοκρατίας, της πατριαρχίας και της αδυσώπητης ταξικής εκμετάλλευσης, συνεχίζεται δυναμικά, κόντρα στην αιματηρή καταστολή που έχει αφήσει πίσω της ως τώρα πάνω από 50 νεκρούς, παράγοντας όπως κάθε γνήσια εξέγερση, μοναδικές στιγμές ηρωισμού, συντροφικότητας και φαντασίας. Υπό το σύνθημα «Γυναίκες- Ζωή- Ελευθερία», γυναίκες κόβουν τα μαλλιά τους σε κοινή θέα, καίνε τις μαντήλες τους, επιτίθενται σε αστυνομικά τμήματα και συγκρούονται με τις δυνάμεις καταστολής.

Η γυναικεία εξέγερση στο Ιράν αποτελεί τομή για το παγκόσμιο φεμινιστικό κίνημα και ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για τους σημερινούς του αγώνες. Όσο για την "ευαισθησία" της Δύσης απέναντι στην γυναικεία καταπίεση στο Ιράν, τη Δύση της απαγόρευσης των αμβλώσεων στις ΗΠΑ και των ποικιλώνυμων έμφυλων και πατριαρχικών καταπιέσεων, τη Δύση του γενικευμένου trafficking και της απόλυτης υποστήριξης της Σαουδικής Αραβίας, το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι αυτή είναι το ίδιο υπαρκτή, όσο υπαρκτός είναι ο αντιιμπεριαλισμός των μουλάδων.

Παράλληλα, ανεξάρτητα από την τελική της έκβαση, η σημερινή εξέγερση αποτελεί κορυφαία στιγμή των κοινωνικών- ταξικών αγώνων στο Ιράν, επαναφέροντας στο προσκήνιο ως αυτοτελές πολιτικό υποκείμενο τις γυναίκες και μαζί τους, τις εργαζόμενες μάζες και τη νεολαία, καταδεικνύοντας την αποκρουστική φυσιογνωμία του ιρανικού καθεστώτος, ως συστήματος απάνθρωπου και σκοταδιστικού, ως συστήματος στυγνής καταπίεσης.

Η απόπειρα του ιρανικού καθεστώτος να παρουσιαστεί το ίδιο ως ο πραγματικός εγγυητής των λαϊκών -ακόμα και των γυναικείων- συμφερόντων, εμφανίζοντας την εξέγερση ως υποκινούμενη από τη Δύση, όσο και η προσπάθεια της τελευταίας να προσεταιριστεί την εξέγερση είναι βέβαιο ότι θα πέσουν στο κενό. Η ιρανική κοινωνία, μια κοινωνία με μεγάλη αγωνιστική παράδοση, μια κοινωνία που τέσσερα μόλις χρόνια πριν, εξεγειρόταν ενάντια στην ακρίβεια και την ταξική της υποτίμηση, μια κοινωνία που αντιμετωπίζει την ίδια στιγμή το απάνθρωπο εμπάργκο ΗΠΑ και ΕΕ ακόμα και σε ήδη πρώτης ανάγκης - γεγονός με τραγικές συνέπειες τα χρόνια της πανδημίας- ξέρει καλά ποιοι είναι οι εχθροί και οι σύμμαχοι της.

Οι τελευταίοι φυσικά δεν μπορούν να βρίσκονται ούτε στους κόλπους της "Ισλαμικής Δημοκρατίας", ο πρόεδρος της οποίας υπήρξε ένας εκ των βασικών αυτουργών της εξόντωσης εκατοντάδων πρωταγωνιστών της ιρανικής επανάστασης, ούτε βέβαια στις πρωτεύουσες της Δύσης, όπου σαν άλλοι Σάχηδες συνωστίζονται διάφορα ανδρείκελα εποφθαλμιώντας την εξουσία στο Ιράν.

Μόνοι σύμμαχοι της εξεγερμένης ιρανικής κοινωνίας είναι οι λαοί και τα κινήματα όλου του κόσμου, που παλεύουν για τη κοινωνική, ταξική και τη γυναικεία απελευθέρωση.

ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΡΑΝΙΚΟ ΛΑΟ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΓΥΝΑΙΚΕΣ- ΖΩΗ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

Συμμετέχουμε- στηρίζουμε τη συγκέντρωση/ πορεία που καλούν φεμινιστικές και πολιτικές συλλογικότητες στην πλατεία Βικτωρίας την Τετάρτη 28/9, στις 7μμ

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα αναρχικών και κομμουνιστ(ρι)ών)

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1620864/